Vallás: hit vagy fanatizmus? (beszélgetés)
"holott valojaban nem oltek meg ot es nem feszitettek keresztre,hanem valaki mas tetetett nekik Jezushoz hasonlova es azt oltek meg" - ez egy gnosztikus tanítás. Nagyon érdekes, eddig nem tudtam, hogy az iszlám gnosztikus alapokon álló vallás.
Arra gondoltam, hogy Jézus kijelentette:
"Én vagyok az út, az igazság, az élet; senki sem mehet az Atyához, hanem csak énáltalam."
jezus profeta [a.s.] utann jott majd Mohammed profeta[s.a.s.]es o volt a profetak pecsetje.o volt az utoso profeta es mi muszlimok elfogadjuk mindanyiukat nem csak parat.a teremtestol a vegzetig hiszunk abban ami lekuldettet es a muszlimoknak nem kell sokat bizonygatniuk vagy lekenyerezni,fizetni ,stb, az embereket hogy higyenek.ez az iszlam-vallasban nincs meg .visza terve a kerdesedre en hiszem hogy Jezus is Allah kuldotte volt de velle a vallasosag meg nem fejezodott be. Mohammed volt az utolso profeta es ahogy mondani szoktak a" profetak pecsetje"nem lehet atyad hisz neki nincs tarsa, felesege gyereke! abraham profeta stb, lehet az atyad mert az ok leszarmazottai vagyunk mindanyian.meg -vallami?
És te is úgy gondolod, hogy nincs más út az Atyához, csak Jézus által?
Jezus [a.s.] arrol az Istenrol beszel amelyrol Mohammed [s.a.s.]is beszel a koranban csak a koranban tobb helyen is az ALLAH szo van irva
Akkor az Allah akarata a Korán szerint, hogy az ember higyjen Jézusban, hogy örök élete legyen?
(János ev. 5/40)
Avagy nem értem. A Korán tanít arról a kegyelemről, (mely a bűnök eltörlésében, s az új teremtésben van)melyről a biblia bizonyságot tesz Jézus megváltásában?
Az Iras birtokosai azt kivanjak toled Mohammed[s.a.s.],hogy kuldetesed bizonyosagaul kuldess le nekik az egbol egy irast.Mozestol hajdan ennel nagyobbat kivantak,amikor azt mondtakneki:Mutasd meg nekunk Allahot szemmel lathatoan!"Es istentelensegukert mennyko sulytotta oket.Azutan elovettek az aranyborjut- miutan nyilvanvalo bizonyitekokat kaptak.Am mi elneztuk ezt es nyilvanvalo hatalmat adtunk Mozesnek,Es folemeltuk felejuk a sinai hegyet a veluk kotott egyezseg zalogaul,es az mondtuk nekik/;"Lepjetek be a kapun es boruljatok a foldre!!!"Es azt mondtuk nekik:"Ne hagjatok at a sabbatra vonatkozo parancsomat!"Es eros egyezseget kotottunk veluk. es mivel megszegtek az egyezseguket,nem hittek Allah jeleiben,jogtalanul megoltek profetaikat es azt mondtak: " A szivunk korulmetelettlen!- de nem Allah lepecsetelte azt nekik a hitetlensegukert,es azert hisznek oly kevesse -es mivel hitetlenek es Mariatszornyu gyalazkodassal illetek ,es mivel azt mondta: Megoltuk Jezust,a messiast, Maria fiat,Allah kuldotett- holott valojaban nem oltek meg ot es nem feszitettek keresztre,hanem valaki mas tetetett nekik Jezushoz hasonlova es azt oltek meg.AkikJezust illetoen oszekulomboztek, azok ketsegben vannak felole.Nincs tudomasuk rola,csupan velekedesuket kovetik.Bizonyosan nem oltek meg ot,ellenkezoleg,Allah magahoz emelte ot.Allah hatalmas es Bolcs."[koran4:153-158 "3:52-59]
Igen Allah a Mennyei Atya, akiről Jézus bizonyságot tett.
Ez a "Megváltó gyermekségének arab evangélumában" van eredetileg. Ez egy apokrif gyermekség-evangélium.
Én nem ezt kérdeztem.
Az a Mennyei Atya, akiről Jézus tanít, az Allah?
És Allah, akit te ismersz, olyan, mint a Mennyei Atya, akiről Jézus bizonyságot tett?
miert nem egy ?szerinted?az ALLAH SZO AZ magyarul ISTEN
Azutan Isten igy szolt:Jezus,Maria fia!Emlekezz a kegyelemre,amelyet irantad es szuloanyad irant tanusitottam!Megerositettelek a szentlelekkel ugy,hogy mint gyermek a bolcsoben szoltal az emberekhez,es kesobb mint felnott. Es emlekezz arra,amikor megtanitottam neked az Irast es a bolcseseget, a Torat es az evangeliumott!Es emlekezz arra amikor az en engedelmemmel agyagbol teremtettel valamit,ami ugy fest,mint a madar,es eletet leheltel bele ,s az en engedelmemmel igazi madar lett.Es emlekezz arra ,amikor az en engedelmemmel meggyogyitottad azt aki szuletesetol fogva vak volt,es a leprast,es emlekezz arra ,amikor az en engedelmesegemmel foltamasztottad a halottat a sirjabol,es emlekezz arra amikor tavol tartottam toled Izrael fiait es nem bantottak,amikor nyilvanvalo bizonyitekokkal felkerested oket, s amikor azok akik hitetlenek voltak azt mondtak:"EZ nyilvanvalo varazslat!""es emlekezz arra ,amikor Allah azt mondta/;JEZUS,Maria fia!Mondtad-e vajon te az embereknek azt ,hogy vegyetek engem es anyamat Allah melle ket Istennek?Jezus pedig azt mondta:MAGASZTALTASSAL!Hogy jonnek en ahhoz,hogy olyasmit mondjak,amihez nincsen jogom.Csak azt mondtam nekik,amit te parancsoltal nekem,hogy:Szolgaljatok Allahot,az en uramat es a ti uratokat.Es tanu voltam veluk szemben ameddig magadhoz szolitottal engem,Te lettel az orzo felletuk. te vagy minden dolog tudoja,"[koran 5:110-117]
Akkor nem tévedtem, hogy Mohamed Allahja, és Jézus Atyja nem ugyan az az Isten?
Eletet lehelek bele,s Allah engedelmevel-igazi madar lesz. Meggyogyitom-Allah engedelmevel - azt ,aki szuletesetol fogva vak,s meggyogyitom a leprast es feltamasztom a halottakat.Hirul adom nektek,hogymit esztek es mit taroltok a hazaitokban.Mindebben jel van szamotokra,ha kulonben hivok vagytok.Es eljottem megerositeni azt ami a Torabol elottemvolt, s hogy megengedettnek nyilvanitsak nektek egyet s mast,amit torvenyetek megtiltott szamotokra.Csodas jellel jottem el hozzatok a ti Uratoktol.Feljetek hat Allahot es engedelmeskedjetek nekem!Allah az en Uram es a ti Uratok.Szolgaljatok Ot.Ez az egyenes ut." [koran3:45-51]
"Nem illik Allahhoz az,hogy fiat nemzzen." - hát de mi sem azt mondjuk, hogy fizikai egyesülés által nemzette Jézust az Atyaisten.
EmlekezzetekARRA ,AMIKOR AZ ANGYALOK AZT MONDTAK/;O MARIA!ALLAH HIRUL AD NEKED EGY IGET,AAMELY TOLE ered a neve ""JEZUS"""a MESSIAS,Maria fia.Nagy becsben fog allani az evilagon es a tulvilagon s azokhoz fog tartozni akik kozel allnak Allahhoz.Mar a bolcsoben szolni fog az emberekhez,majd erett fovel is s az igazak koze fog tartozni.Es allah megtanitja neki az irast ,a bolcseseget,a torat, es az evangeliumot.Es Allah elkuldi ot kuldott gyanant Izrael fiaihoz,akikhez ekeppen szol:"jellel jottem hozzatok a ti Uratoktol:Teremtek nektek agyagbol valamit,ami ugy fest ,mint a madar
Azok azt mondtak:"Hogyan beszelhetnenk egy kisgyermekkel,aki meg bolcsoben fekszik!"A gyermek azt mondta:"Allah szolgaja vagyok!Odaadta nekem az irast es profetava tett.Es aldotta tett engem barhol is, es elrendelte nekem az imadkozast es az alamizsnalkodas,[szegenyek megsegitese]amig csak elek es hogy anyam irant jambor legyek.Es nem tett engem hatalmaskodova es szerencsetlenne.Es bekesseg legyen velem azon a napon,amikor megszulettem,es azon a napon, amikor meghalok,es azon a napon amikor uj eletre tamadok fol."Ez JEZUS,Maria fia,az igazsag szava szerit,amelyre ok meg egyre ketelkedtek.Nem illik Allahhoz az,hogy fiat nemzzen.MAGASZTALTASSEK!Ha dontest hoz egy dologban csupan azt mondja annak"Legyel"-es az van.Bizony Allah az en Uram es a ti uratok,Szolgaljatok hat ot.eZ AZ EGYENES UT.KORAN[19:16-36] [3:42-64 "4:171-172 "5:17 "5:72-75 "25:2 "43:57-65]
Engem is erdekel, elolvasom, hogy mit irsz.
Termeszetesen a kiseloadasod folytathatod ;)
Nem tudom, miert zavar, hogy kerdeztem valamit.
Persze, de ha lehet, legyen benne valami koncepció, mármint hogy mit akarsz kihozni az idézetből. Esetleg bevezető mondat, cím, ilyesmi.
koszonom ,mehet tovabb az idezes?
Én is végigolvastam az ídézeteket, még ha nem is vót kötelező.
Egyébként tényleg érdekel, engem pl, hogy másokat mi mozgat. Nem ígérem, hogy az egész Koránt végigolvasom, de pár idézetet szívesen.
figyelj mindjart fojtattom az idezest .DE ELOBB LEGYSZIVES KEDVES HADDNE SZOLJAK...NEV SZERINT. HOGY NEM TERADD VAGYOK KIVANCSI ES NEM IS TEERTEDD IROK.VANNAK RAJTAD-TOK KIVUL IGENIS AKIT ERDEKEL HOGY A KORANBAN HOGY VAN LEIRVA,NEM KOTELEZO OLVASNI .KOSZONOM HOGY MEGERTETTETEK.
ES emlekez meg MARIAROL!Emlekez arra amikor visszavonult a hozzatartozoitol egy keleti helyre!Es elfugonyozte magat toluk.Es elkuldtuk hozza lelkunket.Es az tokeletes ember kepeben mutatkozott meg elotte.Maria azt mondta: "Menedekert fohaszkodom az Irgalmashoz tetoled!Ha istenfelo vagy,nem kozeledsz hozzam!" "En csakugyan a te urad kuldotte vagyok"mondta az es az a kuldetesem,hogy tiszta fiugyermeket ajandekozzak neked." "Maria azt mondta:honnan lenne nekem fiam,holott nem illetett engemember es nem vagyok ceda?" Ekeppen lesz mondta;-a te urad azt mondta:konyu ez nekem.Es neked ajandekozzuk,hogy csodas jelle tegyuk ot az embereknek es irgalmunkat tanusitsuk szolgainknak.Eldontott dolog ez!"Akor varandos lett vele.Es viszavonult terhevel egy tavoli helyre,Es a szulesi fajdalmak arra kesztettek,hogy egy palmafa tovebe menjen.Azt mondta:barcsak meg ezelott meghaltam volna es lennek feledessel feledve.!"Am folkialtott hozza alulrol a gyermek JEZUS:"Ne legy szomoru!Az urad maris csermelyt fakasztott alattad!Es razd meg magadhoz huzva a palma torzset hadd hullason rad friss erett datolyat!Es egyel es igyal es orvendezz!"Es ha meglatsz egy embert,akkor mondjad:bojtolest fogadtam az irgalmasnak, azert nem fogok ma senki emberhez szolni."Elment akkor Maria vele az o nepehez karjain vive ot.Azok azt mondtak:Maria,hallatlan dolgot cselekedtel!Aron leanytestvere!Pedig a te atyad nem volt rossz ember s az anyad sem volt ceda!"Maria ekkor Jezusra mutatott.
pont az elobb irtam egy masik forumba (bar a 2 temat nem is kellene egy napon emlitenem:))), hogy vannak olyan dolgok, amit vagy elfogadunk, vagy nem. Mert eszervekkel nem lehet sem cafolni, sem bizonyitani. A hit, vallas tema az pont ebbetartozik. Sehova nem vezet ez a vita, felesleges korok, sok szaz eve
Ez olyan, mintha elmennék egy kb 60%-ban muzulmán hívőkből álló oldalra, és idézném az igét, hogy "Jézus a megváltó, s rajta kívül nincs más szabadító"
Ott valszeg kitörne a parasztlázadás, itt meg csak tűrik, csak tűrik...
mikozben az idezet meg erkezik...es erkezik...csak jon...
Nnna még a végén haverek leszünk:)
Ha mán egy a gondolat...;)
"Es mivel megszegtek az egyezseguket,megatkoztuk oket es megkemenyitettuk a szivuket.Az iras szavait kiforgatjak a helyukrol es elfelejtettek egy reszet annak,ami intes gyanant lekuldetett nekik"[koran5:13-14]
További ajánlott fórumok: