Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Vallás: hit vagy fanatizmus? fórum

Vallás: hit vagy fanatizmus? (beszélgetés)

❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯
303. ac1096844d (válaszként erre: 302. - Muszlim)
2007. dec. 4. 21:46

Őszinte részvétem.

A keresztények egyébként nem Jézushoz imádkoznak (ha így teszik az nem biblikus) hanem az Atyához Jézus nevében.

302. muszlim
2007. dec. 4. 21:37
Sziasztok!Ahogyan olvasom a hozzaszolasotokat le vagyok dobbenve.En 4gyermekes csalad anya vagyok.Szaud Arabiaban elek.Ahol jol erzem magam illetve erezttem.Oktober 30.an a ferjem meghalt sziv infartusban.Azt is megirom nektek hogy a sajat szemem elott halt meg es a gyermekeim szemuk lattara!Muszlim vagyok Hala Istennek!Senkinek nem kivanom hogy ilyet eljen at mint mi.ALLAH megirta hogy mikor szuletunk es mikor halunk meg.Mit szolnatok ahoz ha ALLAH ugy teremtette volna a vilagot,hogy mindenki tudja mikor fog meghalni es hogyan????En senkire sem eroszakolok ra semmit.Azt mondom nektek tiszta szivbol amit erzek es tanultam a 20ev alatt.Ugyanis az en ferjem ALLAH NYUGOSZTALJA OT Miskolcon tanult.7evig eltunk otthon azutan kijottunk Jordaniaban.5evig eltem ott.Lattam sokfele embert.Azutan Idejottunk ki Szaud Arabiaba.9eve elek itt.Nagyon jo itt lenni es semmi olyan nincsen amit sokan kitalalnak.Tudjatok mindenhol van jo es rossz.Ha valaki valamirol erdeklodik nem kell azonnal haragudnia vagy rosszat mondani illetve ertelmezni rola.Ti is tudjatok mindannyian hogy ha valaki halalosan beteg vagy nagy bajban van,azonnal Istenhez fordul segitsegert!Pedig sokan Jezusnak imadkoznak fohaszkodnak.Pedig Jezus Profeta es nem Isten!!!MAGASZTALTASSEK ALLAH!Aki megteremtette a vilagot es mindent amire az embereknek szukseguk van ra.Meg annal tartottam hogyha az ember tudna ha meghalna akkor mi lenne az emberekkel?Azaz nezzetek hogy ALLAH milyen konyoruletes es irgalmas az emberekhez.Nekem ALLAH olyan turelmet es erot adott hogy meg en is csodalkozom magamon.AL HAMDULILLAH a Teremtmenyek uranak aki megteremtette az egeket es a foldet es ami a ketto kozott van!39eves volt a ferjem elet eros sportos ember.A vilag legjobb ferje edesapa barat.Aki megismerte ot azonnal megszerette.De ALLAH mindegyikunknek megirta az eletet.Kicsi nagy oreg.A vegen minden ugy lesz ahogyan ALLAH irta meg.En nem jottem ide szakertonek vagy aki gondolja most rolam egy Arabnak a felesege hogy kritizaljon.NEM!!!Csak akit erdekel az Iszlam vallas segiteni szerettnek hogy minnel tobb Muszlim ember legyen es a jo uton haladjatok.Nem okoskodni jottem hanem segiteni.Segiteni mert fajdalmam is van.Tudjatok az elet nem egy habos torta.Az egyik nap kimesz a rokonaidhoz szorakozni vagy baratokhoz,a masik nap meg temetnek.Mint az en ferjemet.ALLAH NYUGOSZTALJA OT ES MINDEN MUSZLIM embert.ALLAH VEZESSEN beneteket az igaz utra.Akinek van kerdese nyugodttan kerdezzen.De szepen nyugodttan.Mert nyugalomra es megertesre van szuksegem ebben a nehez idoszakban.Ha hosszu voltam bocsanat.Mindenkinek szeretettel es oszinten irok.UDVOZLETTEL:ASFOUR MARIA MUSZLIM
2007. dec. 4. 21:22

Mindig nézz magadba,légy állhatatós,szerény,csak azt cselekedj amit szeretnéd hogy veled cselekedjenek.Nyújts segítő kezet,az elesettnek.Bizz magadban,az erő benned van.Bízz Istenedben.A Szeretet vezessen.

Én ezt vallom,és naponta Isten áldását kérem és mindent megköszönök,nincsenek szertartásaim,sem szent könyvem.Én bűnös vagyok?

2007. dec. 4. 21:03

"Ha valaki a maga számára a jól megválasztott hitet akarja megszerezni, melynek eredménye a jótett, a jóravaló élet, melyet nem zavarhat meg kétség, vagy aki mindezt a gyerekei, testvérei, rokonai, barátai számára akarja megszerezni, annak az a feladata, hogy keresse azokat a könyveket, melyekben az igazi hit tényei, igazságai vannak összegyűjtve a két hitvallás bizonyítékaival egyetemben, vagy forduljon egy tudóshoz, kutatóhoz, aki megvilágítja neki ezen dolgokat, és elétárja a bizonyítékokat.

"Légy állhatatosan azokkal, kik reggel és este is csak Urukhoz fohászkodnak, arca látását áhítozva. És ne fordítsd el tekintetedet az evilági lét pompáját kívánva. És ne fordulj azokhoz kiknek szívét nemtörődömmé tettük a mirólunk való megemlékezésben, és aki csak a vágyait követi és határt nem ismerve cselekszik. Mondd: az Igazság a ti Uratoktól származik, aki akar az higgyen, aki nem akar az ne higgyen! Bizony a bűnösöknek tüzet készítettünk elő, melynek füsttakarója körülveszi őkat. Ha segítségért könyörögnek, akkor olyan vizet kapnak segítség gyanánt mint az olvasztott érc, mely égeti az arcot. Mily szörnyű ital és mily szörnyű nyugvóhely. Ám kik hisznek és jótetteket cselekszenek, azoknak nem vesszük el a jutalmakat, ők azok, akik helyesen járnak el." [18:28-30]

Ha te olyan vagy, aki csak azt ismeri és követi mit apái és elődei ráhagytak, akkor tedd meg te is ezt a lépést, hogy a hited tudáson alapuljon!

Így szólt Allah: "Ha arra szólítják fel őket hogy kövessék amit Allah kinyilatkoztatott. Azt válaszolják mi azt fogadjuk el, amit apáink is elfogadtak. Ám lehet, hogy apáik semmit sem tudtak és kaptak igaz vezetést." [2:170]

Óvakodj, hogy olyan legyél mint napjainkban sokan, akiknek vallása megromlott, s nagyban a hitetlenség és a hitehagyás felé mozdultak el tudatlanságukban, erről így szólt a Próféta: "Lesznek megpróbáltatások, melyekből csak az menekülhet meg, aki igazán ismeri vallását."

299. 0148b688d6 (válaszként erre: 286. - Erikpipi)
2007. dec. 4. 20:51
Persze, de az iszlám szerint csak teljesen tisztán, megfürödve lehet imádkozni. Ha voltál már mecsetben ott is látatod,hogy leveszik a cipőjüket -lábat mosnak - pedig nem azzal imádkoznak.
298. fényvándor (válaszként erre: 292. - Livia38)
2007. dec. 4. 20:48
Azzal folytatnám a gondolatmeneted,hogy a keresztény ség mint olyan manapság már nem létezik.Az igazi Hit nem a templomban kezdődik,és nem is ott ér véget.Aki kereszténynek vallja magát ugyanúgy káromkodik,irigykedik,és hatalmat akar gyakorolni mások felett.Nézzünk körül a világban,hol maradt mára a kereszténység egyszerűsége,alázata,szerénysége.Amiről egykor Jézus is szolott.A vallásnak mint olyannak példát kellene mutatnia.Van egy mondás:Isten szeme mindent lát(a szavazófülkében is)Bár még nem aktuális,de ez az ábra...
2007. dec. 4. 20:37
Kedves virag szerintem en nem sertettelek meg semmivel de nem ertem hogy mi ez a duhkitores amivel reagalsz egyszeru kerdesekre?!Te azert jottel ide csevegni hogy a vallasodrol beszelj es ha estleg megkerdezik toled hogy teged mi gyozott meg akkor el kene meselni,es nem igy reagalni!Ha mar a tiszteletrol beszelunk akkor neked is meg kene adni es nem oktatgatni masokat,mellesleg a hejesirasodbol" itelve az oktatasra mar megbocsass de alkalmatlan vagy!Ha pedig ugy gondolod hogy maganugy ki miben hisz es miert,akkor minek jottel ide?Tartsd meg magadnak!Ne predikalj olyasmirol amirol fingod sincs,meg idaig egyetlen egy sajat szavad sem volt,en vegig olvastam itt mindent.Csak konyvekbol es jegyzetekbol idezgettel,azt is tele hejesirasi hibakkal.Szoval probalj meg egy kicsit ertelmesebben reagalni a kerdeseimre ne csipkelodj elvegre nem vagy te darazs.Mondd csak minek a kepeben jott eled Allah es az iszlam vallas?Netan egy penzes turista kepeben,vagy egy egyetemistaeban?Vagy netan elmentel a hozzad legkozelebb eso mecsetbe az iszlam irant erdeklodi?Tudod nem kene ennyit hencegni olyasmirol amirol mit sem tudsz,de sebaj majd ha a ferjedrol elmulik a hozzad valo kegyessege akkor a koran sem lesz mar olyan kegyes neked!
2007. dec. 4. 20:12

"Remelem tudod mi az a "Tisztelet megadas -vagy tiszteletben tartani masok velemenyet stb."

Ebbe beletartozik az is, hogy nem idézel hosszadalmasan idézeteket, ellenkező esetben állnod kell a sarat, és ha az igazság oldalán állónak véled magad, megsértődni biztosan nem fogsz semmire.

De semmire!

Engem soha nem zavart, ha Jézust gyalázták, nem kívánom a halálukat, Jézus sem kívánta, helyette meghalt értük.

Állni kell a sarat, ez is benne van a pakliban.

295. abe24d45e1 (válaszként erre: 287. - E8707eeb00)
2007. dec. 4. 20:08
Igen az arabok sok minden tesznek tudjuk ok a vilag szeme,de nem minden arab muszlim vagyis iszlam vallasu.Ugy ahogy minden kutya ugat de nem mindenik harap.Allah lassa az embereket es majd szamot kell adnia mindenkinek a cselekedeteirol,egy nap.
294. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 293. - Abe24d45e1)
2007. dec. 4. 20:08
Nem irt szerintem semmi sertot Rad/Ratok nezve.
293. abe24d45e1 (válaszként erre: 285. - Fa2dd7c559)
2007. dec. 4. 20:02
Tudod mindenki azt csinal amit akar olyan vallast valaszt maganak amilyet akar,es senkinek semi koze es abszolut nem tartozok beszamoloval ,hogy en hogyan vagy miert vettem fel a vallast.nem a hasamra csaptam kepzeld hanem a fenekemre!ok!Biztos te nagy okos lehetsz ha mindenkirol azt hiszed ,hogy agytalanul cselekszik,es meg csak nem is ismered! Mindenki magabol induljon ki es nezen belle a sajat eleteben a sajat sziveben es leginkabb abba ,hogy onmaga szamara van tisztelette hamar masnak nem tudja megadni.Remelem tudod mi az a "Tisztelet megadas -vagy tiszteletben tartani masok velemenyet stb."
292. Livia38
2007. dec. 4. 19:05

Nem számít, hogy hogy hívják az istenedet, nem az számít, hogy milyen jelet hordasz, nem számít, hogy milyen mozdulattal imádkozol. Az életedben kell megvalósítanod a hitet. Amikor egyik vallás képviselője az ateistát, vagy egy másik vallás képviselőjét szidja, mindig elszomorodok az emberi korlátoltság eme iskolapéldáján. Min veszekszünk? Azon, hogy milyen színű kívül a cukormáz. Meg, hogy mi van a könyvünk elejére írva. Közben nem vesszük észre, hogy mindannyian ugyanazt keressük, és valószínűleg ugyanarról beszélünk, csak máshogy nevezzük. Én nem ítélem el a hívő embereket addig, amíg tiszteletben tartják a másképp gondolkodókat. Ameddig nem kezdik harsogni, hogy az övék az egyetlen helyes és követendő út. Lehet így is, lehet úgy is. Én a véleményemet tartom: a hit a biztos tudást pótolja, de van, akinek szüksége van rá, van, aki megnyugszik benne. Van, akinek a hit segít, hogy átvészelje a bajokat, és jobban odafigyeljen embertársaira. Aki így tesz, azt tisztelni kell. Nem a szavak, hanem a tettek számítanak.

A fontos, hogy ne legyünk elvakultak. Nem csak egyetlen helyes út létezik; a jóra való törekvés az egyetlen, ami számít. Akin látom, hogy szeretet van benne, azt barátomnak tekintem, függetlenől a bőrszínétől, nemzetiségétől vagy vallási hovatartozásától.

Sosem a külsőségek számítanak, hanem az, ahogyan élünk. Ne a különbséget, hanem a hasonlóságot keressük. Legyünk toleránsak, és fogadjuk el a másikat, hiszen két ember sem egyforma. Nyissuk ki szemünket és nézzünk szét világunkban, lássuk végtelen változatosságát, végtelen színeit. Nincsenek határok...

291. erikpipi (válaszként erre: 288. - 0260f21e84)
2007. dec. 4. 18:56
Zsolt 5,10. Mert nincsen az ő szájokban egyenesség, belsejök csupa romlottság; nyitott sír az ő torkuk, nyelvökkel hizelkednek.
2007. dec. 4. 18:40
Nagy különbség van nem csak a vallás és a fanatizmus, de a hit és a vallás között is.
289. 0260f21e84 (válaszként erre: 288. - 0260f21e84)
2007. dec. 4. 18:36

kulturaltabbat is talaltam:

vizet predikal es bort iszik

288. 0260f21e84 (válaszként erre: 286. - Erikpipi)
2007. dec. 4. 18:32

:D

sokan segget csinalnak a szajukbol

mas magyarazatot nem tudok elkepzelni :)

2007. dec. 4. 18:24

keresztenyek isznak stb en

Az arabok meg szívjáka marihuánát.

286. erikpipi (válaszként erre: 277. - 0148b688d6)
2007. dec. 4. 18:23
Mi köze a seggünknek a hithez? Nem azzal imádkozunk.:)
2007. dec. 4. 18:19
Kerdesem a kovetkezo lenne;Virag es Prischilla ti tanulmanyoztatok alaposan az osszes vallast mielott az Iszlamnal lehorgonyoztatok?Vagy csak a hasatokra csaptatok es azt mondtatok na ez az igazi?!Mi az ami ebben a vallasban annyira vonzo szamotokra?Hogy tiltva van az alkohol meg a diszno fogyasztasa?Ti emberi gyarlosagokat hoztok fel hogy pl a keresztenyek isznak stb ennek semmi koze a vallashoz.Ti elgondolkoztatok mar ezen az egeszen,de a teremtes kezdetetol persze,hogy mi miert es hogyan volt?Mert szerintem egy szemernyit sem!Volna jo par kerdesem hozzatok,fel is fogom tenni nektek,csak meg is valaszoljatok am!Nem ugy van az hogy csak ugy uk-muk-fuk valasztok egy vallast magamnak agyatlanul es aztan elkezdem hangoztatni mindenkinek hogy ez az igazi es egyetlen ut az istenhez!Gyozzetek meg rola,na rajta.Miert gondoljatok hogy az az igazi es egyetlen ut amiben ti hisztek?
284. Prischilla (válaszként erre: 283. - 0148b688d6)
2007. dec. 4. 10:37
Nem akadékoskodni akarok, de ilyen h Mohamdán vallás nincs (asztakfulla lazim),csak Iszlám vallás.Mivel mi nem Mohammed Prófétát (béke legyen vele) imádjuk dicsőítjuk,hanem Allahot (a könyörületest és irgalmast)
283. 0148b688d6 (válaszként erre: 281. - Fényvándor)
2007. dec. 3. 20:52

De,de. Az én fiaim nincsenek megkeresztelve, de szeintem attól még ugyanolyan emerek,mintha...

a vallás kérdését nyitva hagytuk: majd ők eldöntik,mi nem beflyásoljuk őket. Én sem erőltetem a kesztényt, a férjem sem a mohamedánt.

2007. dec. 3. 20:41
sirazi?nem ertem/az hol van
281. fényvándor (válaszként erre: 278. - 0148b688d6)
2007. dec. 3. 20:34
Egyetértek veled.A vallások cimkék amiket a hitre aggatak.Sokszor hallom hogy,ha valaki nem keresztelteti meg a gyermekét azt mondják "pogány" marad tehát vallástalan.Csak az a gond hogy a pogány ember többisten hivő,ami már kizárja a hitetlenséget,a vallástalanságot.Nemde?
280. 0148b688d6 (válaszként erre: 279. - Abe24d45e1)
2007. dec. 3. 20:26
A hammamot csak hírből ismeri. Ruhát sem vált túl sűrűn, ahogy látom. :( Pedig hidd el 80 éves, olyan egészséges mint a makk, úgy fut mint a nyúl. Egyébként sirázi.
279. abe24d45e1 (válaszként erre: 277. - 0148b688d6)
2007. dec. 3. 20:23
De igen!1 teljesen tiszta es jo illatu kell ,hogy legyen.2 a ruhaja ugyszinten tiszta kell hogy legyen ,hisz ,hogy al fel imadkozni valaki az Isten szine ele budosen!Lehetetlen es bun is [haram],kotelezo a muszlimoknak a tisztalkodas.Sajnos nem mindenki egyforma,akar muszlim akar kereszteny.HA nem vagyok tul kivancsi hova valosi az anyosod?
278. 0148b688d6 (válaszként erre: 276. - Fényvándor)
2007. dec. 3. 20:16

Igaz nem engem kérdeztél, de miért kellene vallásosnak lennie ahhoz valakinek,hogy hite legyen.

Én is hiszek.

277. 0148b688d6 (válaszként erre: 275. - Abe24d45e1)
2007. dec. 3. 20:14

Persze.Bocsi, ha nem fogalmaztam világosan vagy túl cinikus voltam.

a következő a szitu: az anyósom itt van nálam 5 hete. :(

A bidét minden wc használat után haszálja az neki olyan,mint nekünk a kézmosás.

De ugyanakkor legfeljebb hetente egyszer! fürdik, a szobája 3 hete nem volt szellőztetve, stb. Még sorolhatnám az igénytlenségét. Persze, nem lehet általánosítani.Csak feltettem magamnak a kérdést: mi értelme van annak, ha a se...em tiszta, de a hónaljam bűzlik , a hajam loncsos. Nem tudom megemészteni, hogy imádkozni nem csak teljesen tiszta testtel lehet?( a mohamedán hit szerint) Elég ha a se..ünk tiszta?

276. fényvándor (válaszként erre: 230. - Prischilla)
2007. dec. 3. 19:52
Én is olvastam a Korán-t nekem is teszett de én nem tértem át az iszlámra.Nem tartozom egyik vallási csoporthoz sem és mégis jó úton haladok Isten fele.Szerinted ahhoz hogy az embenek hite legyen szügséges vallást is választania?
275. abe24d45e1 (válaszként erre: 273. - 0148b688d6)
2007. dec. 3. 19:34
Nem ertem ,ne haragudj pontosabban leirnad megegyszer.
274. abe24d45e1 (válaszként erre: 242. - 0148b688d6)
2007. dec. 3. 19:31
Lehet ,hogy nem tudod megertenni a sogornodet de itt is vannak dolgok :pl.aki beteg az nem bojtol.a no amikor menstrual nem imadkozik es nem bojtol,viszont azonos szamu masik nap kell bepotolnia a bojtott ha mar jol van vagy mar kitisztult.Aki nem kepes bojtolni annak egy szegeny etettese kotelezo minden bojt napra a ramadabn honapban.Es senkire nincs semi kenyszeritve hidd el nekem a koranban is az van irva ,hogy senkitol nem varatatik tobb mint amire kepes,tehat ha o nem lenne kepes bojtolni mert beteg akor nem bojtol de egy szegeny muszlim etettese kotelezo a szamara.Igen igazad van ,vannak muszlimok akik pialnak nem is mondtam ,hogy nem meg stb...,Allah lassa az emberek szivet es a lelkuket ,hogy ki mitt csinal es ,hogy ki feli ott.Tudod az en ferjem arrab 30eves es rohog ahogy meselem amiket irtok a ferfiakrol ,meg a felesegek.Es azt mondja , azt hiszitek,hogy az konyu es egezseges a sok sex.Fajna a dereka azt mondja biztos.es ferfi .
❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook