Vallás: hit vagy fanatizmus? (beszélgetés)
Én is ezt mondom.
Én személy szerint hiszek a biblia ihletettségében, s abban amiről szól. Határozott, félre nem érthető kijelentéseket tesz, kétség nem férhet hozzá.
errol beszeltem, belulrol kell, hogy jojjon
okos tanitasok vannak bennuk, csak nem kell felremagyarazni
csak azert kulonbozo,, mert mas kulturaju emberek irtak, mashonnan jottek, mashova tartanak
de attol meg szolhat ugyanarrol
nem akarom minositeni se - se +nak azt, ahogy en nevelodtem. biztos hianyossagnak is lehet tekinteni, az en szememben nem az, mert magamnak kellett rajonnom erre-arra. ez màn igy alakult.
azt gondolom, az a legfontosabb, hogy jol erezzuk magukat abban, amiben hiszunk.
hiszek magamban, mert isten igy gondolt engem ki, nem akarom megkerdojelezni. Hiszem, hogy isten mindenkiben belul van, a belsejeben. ha hozza fordulok, magamat is kerdezhetem. Bizom abban, hogy segit, jo utra vezet, ha odafigyelek magamra.ebbol csak azt akarom kihozni, hogy fontosak azok a tanitasok, amik le vannak irva a kulonbozo szent iratokban, de csak akkor, ha elfogadom azert, mert megtapasztalom, belulrol ertek vele egyet. Es nem azert, mert valaki megmondta, vagy a buntetestol felek. Isten nem buntet, csak az emberek; egymast es sajat magukat. Es meg humorerzeke is van, mivel tokeletes. :)
igazabol mar sok oldallal hamarabb leirtam, hogy egy isten van, biztos elkerulte a figyelmed.
engem egyaltalan nem erdekel, kinek mi a vallasa, egyaltalan nem tartom fontosnak, ki a kereszteny, a zsido, a hinduista, taoista, eszembe nem jut osszekapcsolni foglalkozasokkal, sem szemelyisegjegyekkel.
Mindenki abban hisz, amiben tud, vagy akar, vagy nevelodott. Nem erdekel.
Probalom tiszteletben tartani es megerteni.
én már akkor sem értettem, hogy mi vezethet ebbe a vallásba egy európai nőt, amikor Abidahnak volt az iszlámos fóruma
ha valaki beleszületik, az más
Az biztos, hogy nem vagyok se jo se rossz muszlim. De a legtobb europai no sem lenne jo, alazatos muszlim feleseg.
Bar ketsegtelen biztos sok not elkap a gepszij, aztan megszokja vagy megszokik. Netan par pofon kisereteben tudomasul veszi, hogy ez van es ennek kell orulni.
Evidens hogy ezt mondod, hisz ezen áll vagy bukik a hited.
A biblia szerintem Isten iheltésére született, s épp azért , mert ezt így látom, gondolom, hogy a Korán meg nem, mivel össze nem egyeztethető tanításokat tartalmaznak.
Jézus nem vitte véghez a prófétaságát?
A biblia tanítása szerint tökéletsen véghezvitte a küldetését, amiért az Atya küldte, ennek megpecsételése maga a feltámadás.
"nem irhatnak hozza es el sem vehetnek bellole semit"
Ez a kifejezés a bibliában is előfordul, több esetben is. Vagyis szükségtelenné teszi a Korán kijelentéseit a biblia Istenének megismerése szempontjából.
Ezért is állítom, hogy a két könyv nem ugyan arról az Istenről tanúsít.
"ahogy lekuldetett ugy kell elfogadni ,ha akkarjuk ha nem."
Hmmm.
A szememben nem erkolcsosebb a kurv@khoz jaro vagy szeretot tarto kereszteny vagy mas hitu embernel a tobb feleseget hivatalosan tarto muszlim.
Valahogy nem dobna fel a gondolat, hogy tegnap meg masban jart a parom micsodaja. Akkor sem, ha a legjobb baratnom lenne az illeto holgy.
Igen, az én férjem sem arab, de mohamedán. Igaz nem iszik, de cigizik, k...vázik, stb. De majd eljön az ő ideje is,amikor számot kell adnia a bűneiről, ugye?
Leírnék egy esetet, nem tudom megtrtént-e valóban, mindenesetre tanulságos.
Egy baráti vacsorán az egyik férfi fiának nagyon kellett szellentenie. Meg is tette, ott mindenki előtt,mert a szerencsétlen nem tudta visszatartani.
Az apja erre azt mondta neki,hogy ott, és akkor haljon meg.
Ha hiszitek ha nem, a gyermek ott meghalt abban a pllanatban, 20 évesen.
Egy apa hogy kívántja a gyermeke halálát?
Egy nem muszlim be is vallja, vagy legalabb egyertelmu, hogy a sajat kedve miatt tart szeretot, az erzelmei, vagyai kielegitese miatt.
A muszlimoknal viszont a vallas kontosebe van bujtatva, nem ismerik be, hogy azert, mert a valtozatosabb etrend gyonyorkodtet.
Mert valogathat, hogy aznap ejszaka melyiket hagja meg.
Pedig errol van mindkettonel szo. Ugyanaz az ok. Mert a megszokott feleseg mar nem hat az ujdonsag varazsaval.
Csakhogy a nem muszlim odebb all a szeretotol altalaban idovel, a muszlim pedig jobb esetben a meglevo felesege melle allitja es hivatalosan az agyasa onnantol kezdve. Bekerul hivatalosan a napi menube.
További ajánlott fórumok:
- Vallás vagy racionalitás?
- Kinek mi a tapasztalata: hogyan működik, ha a párjával azonos vallású, vagy egyikőjüknek van, másiknak nincs vallása? (Csak akit érint)
- A családomban a sógornőm jehova vallásba lépett át már vagy 20éve. Szeretném megtudni milyen vallás ez? Miben különbözik más vallásoktól?
- Az illúziók vagy az illúziók nélkűli életet vállasztod?
- Adóbevallás egyedül...a NAV oldalán vagy az Ügyfélkapun keresztül? Segítene valaki?
- Minek van elsőbbsége: a szólásszabadságnak vagy a vallás védelmének?