Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Vallás: hit vagy fanatizmus? fórum

Vallás: hit vagy fanatizmus? (beszélgetés)

93. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 91. - 1a50c86bb0)
2007. nov. 26. 10:16
Bocs, veletlenul elkuldtem. Szoval ki pedig ugy, ahogyan szamara celravezeto.
92. d3edebbda4 (válaszként erre: 89. - 1a50c86bb0)
2007. nov. 26. 10:15
Most gondolj bele, mi lett volna, ha már annak idején vannak teherautók, meg robbanóanyagok...
91. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 88. - Abe24d45e1)
2007. nov. 26. 10:14
Ezert irtam, hogy a Korant is sokfelekeppen magyarazzak. Ki ugy, ahogyan leirtak, ki pedig ahogyan szamara ce
2007. nov. 26. 10:13
a boszut remelem ertittek mire van.Mert biztos hogy egy kereszteny embernek is fajna ha megolnek a gyereket,vagy testverett, biztos a boszu-vagy arra kesztettne hogy akor most a gyilkos is haljon meg,hisz ott alsz es szenvedsz ,
2007. nov. 26. 10:11

Csak gondoltam megemlitem a terrorizmust, ha mar a mult kereszteny es zsido buneirol meg kellett emlekezni.

Ovoda-korzetbe robbanoanyaggal megrakott teherautot bekuldeni ugyanis nem a zsido es kereszteny vallasuak szokasa. Tudjatok vannak olyan helyek, ahol ez mindennapos problema.

2007. nov. 26. 10:11
Hogyha nem jar boszu erte ez minden nepre vonatkozik ,bocs azt nem irtam mar ki.ES a gyerekeket , nokkot olni is nagy bun.miert olsz meg egy artattlan lelket.Senki nem veheti el a masik eletett kiveve ha boszu koveti azt.
87. d3edebbda4 (válaszként erre: 84. - 1a50c86bb0)
2007. nov. 26. 10:10

Nem én írtam a cikket. Nem lettem volna fer, ha kiegészítem. Nyilván a cikk írója nem tartotta szám szerűen olyan soknak a felsoroltakhoz képest.

Amúgy természetesen nem értek egyet a terrorizmussal sem. Ha Isten erőszakkal szeretne híveket toborozni magának, már megtette volna.

2007. nov. 26. 10:04
TILOS EGY MUSZLIM ELETETT ELVENNI - és más vallású ember életét?
2007. nov. 26. 10:00
AZ ISZLAMBAN TILOS A TERORRIZMUS.TILOS EGY MUSZLIM ELETETT ELVENNI HA NEM JAR ERTE BOSZU.!EZT UGY ERTELMEZIK HOGY ITT MEG A SARIA TORVENY VAN;AMI AZT JELENTI SZEMET SZEMERT FOGAT FOGERT,DE VAN AMIKOR AZ EMBEREK Istenbe vetett hitukert lemondanak arrol hogy a masikat bantjak.hogyha valki megol egy embert akor a sertett csaladja ha ugy dont akor a gyilkolott is megolik.levagjak a fejett.Vagy hogyha lopnak levagjak a kezuket csuklobol!Mondtam sok minden van amirol lehet nem is tudtok ezert jo ilyenekrol is ha irtok es megnezuk mas vallasok szokasait,hagyomanyait es elgondolkodunk. szep napot mindenkinek
84. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 83. - D3edebbda4)
2007. nov. 26. 09:48
A terrorizmusrol mit gondolsz? Azt mintha kihagytad volna a felsorolasbol.
2007. nov. 26. 09:20

Találtam egy cikket:

"A hinduknak hatezer évük volt, a zsidóknak is volt vagy három-négyezer esztendejük, Buddhának pedig két és fél ezer éve volt. A kereszténységnek kétezer, az iszlámnak másfél ezer éve volt, hogy az embert tisztességesebbé, toleránsabbá, befogadóbbá tegye. És az eredmény nagyon csúfos. Annál is csúfosabb, mert időnként maguk a vallások is beleestek az intoleranciába, és elkezdték irtani a másként hívőket. Sohasem a más vallású volt az igazi ellenség. Az inkvizítort nem a muzulmánok vagy a buddhisták érdekelték, hanem a másik jó keresztény, aki kicsit másként gondolkodott. Ő volt az eretnek. Ennek van pszichológiai magyarázata, amelyet Freud egy cikkben ki is fejtett. A cikk címe: Kis különbségek, nagy narcisztikus sérelmek. De ha nem a vallást, hanem mondjuk a kommunista mozgalmat nézzük, akkor is azt látjuk, hogy az elhajlók, a belső ellenzék ellen fordulnak az indulatok. El lehet gondolkodni azon, hogy miért van a vallásoknak ekkora kudarca az emberek jobbá tétele ügyében. Ma már ott tartok, hogy van egy csúnya szlogenem a saját magam számára: rendkívül sok embert, milliókat öltek meg a gyűlölet nevében, ennél többet csak a szeretet nevében gyilkoltak le. A kereszténység és a zsidóság ebben a vonatkozásban nagy gyilkolászásokat rendezett. Nézze meg az Ószövetségben a Kánaán meghódítását, népek kiirtását vagy a kereszténységnél az inkvizíciót, amely keresztény bázison történt emberirtás. Vigasztalásul magamnak: a közöny nevében soha senkit nem öltek meg."

Lehet hinni, de amikor a meggyőződésem a másik bántásával jár együtt, mégha ateista is vagyok, máris fanatikus lettem!

2007. nov. 26. 08:26
Nem tudom, hogy miért kell piszkálni valakit azért mert muszlim férfiba lett szerelmes! Nem mindenki egyforma. Azért mert a média felfújja, és csak a rémhírek jutnak el hozzánk, még nem biztos, hogy ez a jellemző. Nekem van ismerősöm, aki külföldre ment a férje hazájába, és nagyon boldogok! Kölünben sem jellemző, hogy 3-4 felesége legyen egy muszlimnak. Ez csak megengedett. Szerintem itthon sokkal több férfi tart szeretőt titokban, mint ottani férfi több feleséget hivatalosan.
81. abe24d45e1 (válaszként erre: 76. - 1a50c86bb0)
2007. nov. 26. 07:59
EZ A kulombseg koztunk latjatok,nem mentem muszalybol ferhez ,nem is kertem vegyen el felesegul,csak egy nagyon szerelmes ferfi volt aki velem akarja leelni az eletett.Mi az amitt ebben olyan nehez megertenni?Es ha barna novel szeretett volna hazasodni akor azt tette volna,nem feher no.Amugy nem beszelhetunk mindenkirol egyforman, mert minden ember nem egyforma,Es az en ferjem azt tisztelettben tartja hogy en mas vagyok, mint az arab nok.Maskent nottem fel,es maskent eltem az eletem.
80. Suesue
2007. nov. 26. 01:51

Helló mindenkinek.

Véleményekre voltam kíváncsi, melyeket bőven megkaptam..,

A lényeg az, hogy konkrétan nem kaptam reális képet a hitről illetve a fanatizmusról...

Orodox vallást gyakorlok, de nem járok ember építette házakba, mivel isten bennünk van.

Gyakran imádkozom, de olyankor egyedül vagyok azzal akiben hiszek, és ő bennem van.

Bízom benne, hogy Ő is mellettem van olyankor.

Korán vagy Biblia szerintem lényegtelen.

A hit a fontos.

2007. nov. 26. 00:59
Én csak azt nem értem, hogy akik gyülekezetbe járnak, azoknak miért kell más emberre rábeszélni az ő vallásukat, és miért nem tartják tiszteletben, hogy a másik másban hisz
78. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 77. - Abe24d45e1)
2007. nov. 26. 00:57
Jo ejszakat neked is!
2007. nov. 26. 00:45
JO ejszakat kivanok!
76. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 74. - Abe24d45e1)
2007. nov. 26. 00:42

De meg ha igy is vesszuk, itt azert a no megsem a ferfi tulajdonat kepezi. Ha elmulik az osszetartozas erzese a hazasparok elvalhatnak. Te mit teszel, ha egyszercsak nem birod tovabb? A gyereked miatt le kell nyelned azt a bekat es turni a hatralevo eletedben, mert az orszagabol el nem hozhatnad.

En ezt inkabb szomorunak es jogtalannak erzem, furcsallom, hogy egy innen szarmazo no, hogyan tudja ezt elfogadni.

75. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 74. - Abe24d45e1)
2007. nov. 26. 00:32
Azert mind nem tart szeretot. Az enyem legalabbis nem arra lett nevelve, hogy ez megengedett.
2007. nov. 26. 00:29
Es a ferfiak otthon miert tartanak feleseget,mellete szeretoket.?vagy elhagyak a csaladjukat,es arva gyerekekel van telle az utca?azert az-is megondolando nem?csak ugy otthagyni mindent.
73. abe24d45e1 (válaszként erre: 71. - 1a50c86bb0)
2007. nov. 26. 00:26
Azzal tisztaban vagytok hogy miert szoktak az emberek tobb felesegett tartani?mert nem egyszeru csak ugy ?Sokat latok es halok nap mint nap itt es arrol is lenne amitt irni.Arra is torvenyek vanak a koranban.
72. abe24d45e1 (válaszként erre: 69. - 0260f21e84)
2007. nov. 26. 00:22
DE hiszen mindanyian a foldon egy ISTENT imadunk es oneki imadkozunk,senki nem beszel az overol.Csak az lehet a furcsa hogy ugy veszik egyesek hogy a muszlimok eroltettik a vallast az emberekre.Ez nem igaz benne is van a koranban ,hogy a vallasban nincs kenyszer.
71. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 70. - Abe24d45e1)
2007. nov. 26. 00:21

Nem voltam meg, ebben igazad van.

Nem lenne elfogadhato szamomra, hogy elobb vagy utobb, de 3-4-en lennenk felesegek. Bar ketsegtelenul energiatakarekos megoldas.

70. abe24d45e1 (válaszként erre: 18. - 1a50c86bb0)
2007. nov. 26. 00:18
Ezert mar en elnezest kertem, lehet hogy nem jol inditottam nem tudom.Es most te valaszolj nekem legyszives voltal te mar ilyen ember felesege,es szultel is neki hogy ez a velemenyed?Irnek oszinten arrol ami erdekel, ha gondolod.nyugodtan tedd fell a kerdeseid es irok.tisztelettel.virag
69. 0260f21e84 (válaszként erre: 67. - Abe24d45e1)
2007. nov. 26. 00:14
Mert mindenki azt szeretne bebizonyitani, hogy az o istene az egyetlen, igaz Isten.
68. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 67. - Abe24d45e1)
2007. nov. 26. 00:10
Nem utaljak. kb ennyire irodalmi lenne a kerdesem es altalanosito: az araboktol (akik muszlim hituek, a kereszteny arabokkal nem szokott gond lenni) miert kell felni?
2007. nov. 26. 00:08
Lenne meg egy egyszeru kerdes?A Keresztenyek mert utaljak a muszlimokat,[iszlam vallasu embereket,akik az igaz iszlam vallas kovetoi]arabokat?
66. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 65. - Abe24d45e1)
2007. nov. 26. 00:06

Azert privatban megtalaltal, de amit itt irtam neked, nem tunt fel meg az elejen. Semmi gond.

Szerintem sem tudja azt egy no sem megmagyarazni.

2007. nov. 25. 23:56
ANTEA KEDVES!Sajnos nem tudom hogy mirre kenne valaszolnom?ha ram gondoltal!
64. abe24d45e1 (válaszként erre: 62. - 1a50c86bb0)
2007. nov. 25. 23:54
Ezert irtam hogy az iszlam vallas is sajnos kett oldalra szakadt!Te normalisnak tartod hogyha az ember lancal adig uti sajat magat amig csorog sajat magarol a ver? mert en nem!Sajnos a siitak akik iszlam vallasunak valjak magukat ezt teszik.Akor kerdem en hogy az iszlam vallasu szunnitak akik MOHAMMEDET KOVETIK nem megy el a rosz hirnevuk.AZT megsem gondolva hogy az egyik ilyen a masik meg olyan.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook