Speedfitness tapasztalatok (beszélgetés)
Most magadnak mondasz ellent??:-) Mert az első hsz.-edben kijelentetted, hogy a GÉP szart nem ér....parasztvakítás...Most meg utalsz arra, hogy van jó gép:-))) Van bizony. Meg van jó edző is hozzá, és ebben az esetben nincs olyan, hogy semmit nem használ. Olyan van, hogy X.-nek előbb mutatkozik eredmény, Y.-nak később.Használ a gép akkor is, ha csak állsz (nem fekszel, mert úgy igen nehéz befeszíteni az összes nagy izomcsoportod egyszerre, mikor jön az impulzus :-DD), de jóval több idő után mutatkozik eredmény. Ezért van a "kalimpálás".
Miért olyan drága? Nos, van egy bekerülési ár, és van egy eladási ár....hidd el, nem szégyenlősek a forgalmazók, szép nagy az árrés. Plusz megkezdődött a másolás, ami a gépek minőségére nincs jó hatással, mégis kb. kartellban vannak az árak, mert ennyiért eladható. Nagy fejlesztést nem tudnak kitalálni, mert az anatómia és a fizika törvényei adottak, max. dizájnban és az impulzust leadó tappancselektróda anyagában, felhelyezhetőségében lehet különbség. Ebből a második az igazán fontos.
Edzők: Igazad van ebben a kérdésben, de sajnos a termekben is tapasztalható ugyanez....tegnap kazánkovács, aki mondjuk 3 éve elkezdett komolyabban "gyúrni", holnap meg levelező tanfolyamon oklevelet szerzett személyi edző.:-) Sztem ezt ne feszegessük.
Végül a saját tapasztalatom- edzőteremben ugyanezért az eredményért, amit itt cca. 1 hónap alatt elértem, kb. 3-4 hónapot kellett dolgoznom, heti 2-3X 2 órát. Az idő, amit megspóroltam, nekem aranyat ér.
Viszont azt elismerem, hogy a géptől body building bajnok soha az életben nem lehet senki. Max. fitness kategóriában villanthat.:-)
Ohhh,az nekem nagyon messze van:(
Fóton lakom....
Szia Clavo!
Hova jársz helyileg?
Sziasztok!
Nekem nagyon jó volt az első edzés tegnap!Úgy folyt rólam a víz ahogy csak lehet.Abban igazat adok annak a hozzászólónak hogy csak a géptől fogyni nem lehet!Segít az igaz,ezt az én edzőm is alá támasztotta.Oda kell figyelni a diétára, és mellette heti 2-3 kardió edzés.Én azért kezdtem el,mert lusta vagyok a súlyzós edzésekre ,meg bevallom nem szeretem a krokodíl szagot!!Ahova járok,nagyon jó akciók vannak!!!Az első két edzés 4000ft összesen,10 alkalmas bérlet 32ezer.Ruhát nem kell venned ha van egy térdig érő leginged meg egy szűk pólód ami a könyöködig ér.
Látom, sose próbáltad.:-) Sztem tégy egy próbát. Abból következtetek, hogy nem próbáltad, hogy kizárólag a gép nyakába varrnád a kudarcot.Ugyanis éppúgy fel kell mérnie az edzőnek a maximális teherbírást, és úgy beállítani az értékeket, meg kell terveznie a megfelelő impulzusok használatát (igényre szabva), és nem árt megfelelő statikus gyakorlatsort is összeállítani. Étkezési tanácsadás is nagyon kívánatos. Egyszóval ez is egy ún. személyi edzés.
És nem, nem keverem össze a súlyzós gyakorlatokkal, max. összehasonlítom.:-) A gépen csak annyi múlik, hogy a gép elektródája mekkora felületen tudja leadni a maximális impulzuserősséget. A különböző gyártmányok között ez a különbség...van amelyik rosszabb, van amelyik jobb.
Hidd el, egy jó edzéssel, edzővel nincs olyan, akinek semmit nem ér. Visszautalnék a súlyzós edzésre-ott szintén nincs olyan.
Speedfitnessre járok, nem tudom mi az az Xbody, a gép úgy néz ki, mint amit a képeken látni a hirdetéseken.4-4 mp az impulzus.
Szénhidrátot már évek óta alig eszem, a szervezetem hozzászokott. Soha nem sportoltam, csak alkalomszerüen. A barátnőmmel elmentünk body/súlyzós edzésre, kb. fél áv alatt neki gyönyörűen kijöttek az izmai, ellenben nekem vastagodott a szalonna a hasamon, izom egy szál se. Arra már rájöttem, hogy én ellentétesen működöm, mint más normális ember. A szervezetem megrémül a mozgástól és elkezdi tárolni a zsírt és a vizet, túlélésre dolgozik. Tényleg úgy érzem hogy kettétörök amikor hasra és a felsőtestre dolgozunk. Az edző az első edzéshez képest már jóval megemelte az impulzusok erősségét, a gyakorlatokat is végig tudom csinálni (hangos jajgatások közeptte) de eredményt nem érzek.
Ha végig nézek magamon nem látok izmot. Nem vagyok kövér, csak a körvonalat kellene módosítani és a recegős, hájas húst feszesebbé tenni. Légyszi írd meg priviben, hogy Te hova jársz. dvmv@freemail.hu
Az alábbiakhoz még annyit hozzátennék a maximális korrektség érdekében, hogy az ún. "alapizomzat" (amit gyerekkorban szerzünk meg) milyensége jelentősen befolyásolja a mutatkozó eredmény idejét.
Szóval, ha gyerekkorodban sportoltál, jó eséllyel hamarabb fejlődsz, mint az, aki nem. Az izom ugyanis "emlékszik". Én végigsportoltam a gyerekkorom (tesi tagozat általánosban+ kajakozás, röplabda versenyszerűen évekig).
Xbody edzésre járok, címet ide nem írok, mert nem engedi a szabályzat.
Biztos, hogy tudsz izmosodni,hisz vannak izmaid.:-)58 kilósan azért nem lehetsz "csupa háj", valószínűleg kevés volt a terhelés az izmaidnak, amit kaptál. Az első néhány edzésnél kellett volna izomlázat érezned, úgy a 4-5 környékétől csökken az érzés. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a táplálkozás mennyire fontos az edzés mellé.Egy jó edzés izmot roncsol, az izom erre regenerálódással válaszol, és nagyobbra regenerálja magát, hogy egy esetleges következő terhelés már ne tudja leroncsolni. Ehhez viszont kell neki a megfelelő táplálék- leginkább fehérje és kicsi szénhidrát. Ezért kapod edzés után a fehérje shake-et, és nem árt otthon is figyelni a megfelelő utánpótlásra.
Az edzésnek minden alkalommal intenzívebbnek kell lenni, mint az előzőnek, ezt lehet gyakorlatokkal nehezíteni, vagy az impulzusokkal játszani, vagy mindkettő egyszerre.
Ketté törsz és letépi a húst? Melyik gépre jársz, ha nem vagyok indiszkrét? Azt kéne érezned, hogy az impulzus kimozdít a helyzetedből, de te ellent tartasz (izomkontrakció, azaz "befeszítés"), minden ingerelt izomcsoporton. És így kell a gyakorlatokat is elvégezni. Nem mondták? Egyébként az izomfejlesztő impulzus időtartamára hallottam már érdekes beállítást-4 mp impulzus, 7mp szünet...ez úgy szar, ahogy van. Túl sok a pihenés. Nekünk a 4mp-2mp jött be.
A farmeros lány (ő van fehérneműben is lefotózva) heti 3x jött, pajzsmirigy-anyagcsere típus, így 60% izomfejlesztő edzést és 40% anyagcserefokózó (a micha bodytec-esek ezt hívják cellulit programnak) edzést végzett, gyümi, méz, szénhidrát, koffein kerülendő étel, napi 3-5 azonos adag étkezés.
A fehér gatyós (én), agyalapi-anyagcseretípus, 70% izomfejlesztő edzés, 30% anyagcserefokozó edzés, szénhidrát, tejtermék, koffein kerülendő étel, napi3-5 adag étkezés, melyből a reggeli a legbőségesebb, és egyre csökken az adag vacsoráig.