South Beach (beszélgetés)
Ez aztán jó kis lakoma !Ez nálunk is tetszene mindenkinek !
Ilyet én is csinálok !! MOndjuk holnapra !
bebibm
Na tessék !
Már az első nap elcsesztem !
Pedig muszáj megennem, mert nem hoztam más kaját.
MIlyen jó, hogy itt vagytok !! Én azt gondoltam,hogy a zöldbab tuti rendben van.Nem is szeretem annyira, csak az SBD kedvéért vettem meg !
Na most már ezt is tudom ! :-))
A Molke : tejsavó por és ehhez kell vizet önteni.
Van vaniliás és kakaós izesítésű.Diétás termék.
A diétás keksz: ok. akkor nem eszek !Köszi mindent !
bebibm
Szia!
Köszönöm. :) Hát majd megpróbálkozom vele.
A frankfurtit mindig liszt nélkül szoktam meg olaj nélkül, mert különben mindenki fintorog. :) Úgyhogy ezt a többiek is teljesen diétásan eszik.
Jó hír, hogy a teljes család, élén a párommal az én ebédemet, vacsorámat vadássza nyálcsorgatva. Pedig ez mindig fordítva szokott lenni. Tegnap például rozmaringos grill csirkemellet sütöttem és mellé brokkolit csináltam gombával hagymával fűszeres, bazsalikomos tejföllel és mozzarella sajttal a tetején. Hát nekem már nem maradt vacsorára. :)))
Nem nem. még teljesen időben vagy. És köszönöm tippeket. Úgy látom, hogy ha nem drasztikusan diétázom, de több a zöldsés az étrendemben, akkor jobban megy a tanulás is. Nincs legalább kényszer, hogyha nagyon kibuktam, akkor egy kis fagyival, keksszel, csokival rásegítsek a lendületre...aminek sajna úgyis a a vége, hogy eltelik a gyomrom, és oda tódula vér a fejem helyett. :))) De ha nagyon nem bírom a vizsganapokon szőlőcukrot muszáj leszek enni, még ha bűnözés is, mert olyankor hajni négykor kelek és legkorábban délután 2-3 körül jutok kajához...úgyhogy akkor muszáj ilyesmivel pótolni egy kicsit. De Nagyon fogok igyekezni.
lehet hozzátok tanácsokért fordulni...legtöbb diétám szerintem ott bukott meg, hogy egyedül maradtam a nyűglődésemmel :)) Egész csalás ugyanis 2dimenziós :)))
Köszi mégegyszer!
puszi
OK, akkor folytatom:)
Azt mondta a doki - miután majd' leugrottam a székről, annyira fájt, amikor a jobboldalamhoz ért-, hogy valamit érez, ami tapintásra nem tűnik cisztának, még akár egy gyulladás is lehet, bár nincs lázam. Úgyhogy adott antibiotikumot, hogy ha gyulladás, akkor az pár nap alatt javul, és szerdán menjek hozzá ultrahangra. Akkorra már tudni lehet a gyógyszer miatt, hogy gyulladás-e, és azt legalább kizárhatjuk...Amúgy van egy alapbetegségem( endometriózis, na az is megérne egy külön fórumot...),és gyanús, hogy az okozza az egész problémát. Azzal meg a gond, hogy diagnosztizálni csak laparoszkópiás műtéttel lehet. Ezek a kilátások.:(
Szia!
A zöldbabbal vigyázz az elején, én semmi ilyet nem ettem. Az a Molke, az milyen por? Mi van benne???? Parilét lehet, de olyat, amihez nincs hozzáadott cukor. A diétás keksz szénhidrát, akár mennyire diétás, tehát nem eheted.
HAJRÁ!!!:)
Nekem megvan a SBD könyv, van benne néhány jó recept, amihez itt is beszerezhető minden hozzávaló, majd írok egy párat. Úgy néz ki, most az én párom is csatlakozott, ez nagy hír, mert rajta több 10 kg felesleg van. Remélem, sikerül kitartanunk!
Én ma nemes egyszerűséggel lecsót készítek ebédre, hadd lássa az ember,hogy lehet enni ilyesmit is:)
Vacsira meg nekem nagyon bevált a mozzarella sajt paradicsommal és bazsalikommal. Nagyon szeretem! Vagy valami vegyes saláta olajos-(balzsam)ecetes öntettel.
Szia!
Az a tapasztalatom, aki mindig újra kezdi, az megszokja, hogy a "bűnére van feloldozás", újból lehet kezdeni. Szerintem ne kezdd újra, hanem folytasd. Bűnöztél? Na és, ennyi volt, élvezd a bűn ízeit, majd folytasd azonnal a fogyit.:))
Mi volt a dokinál?
Szia Szika!
Én is csak azt tudom mondani, amit Mókica!
Hát egy jó nagy adag akaraterő kell neked, hogy kibírd a vizsgaidőszakot!!!!
A frankfurtio levest akkor eheted meg, ha nem rántod be liszttel, nincs benne krumpli, csak káposzta, virsli és tejföl......:)
Köszi !
Ebben a porfészek kisvárosban csak Penny meg Plusz van.Azokban meg nincs semmi ilyesmi !
Még a zsírszegény sajtokra is vadászni kell !
Majd legközelebb megnézem egy közeli nagyvárosban !
Addig jó lesz a zsírszegény túró is :-))
bebibm
Szia !
Akkor tartsunk ki együtt.
Én is írok ( remélem jó ) kajatippeket és küldj nekem légyszi Te is !
Mi ketten csináljuk a párommal.
Persze neki max. 4 kg kell leadnia, mert ő már leadta a felesleget a 90 napossal kb 3 hét alatt.
üdv. és sok sikert !
bebibm
Szia Mókica !
A karfiol-brokkolipürét hogy készíted el ?
Köszi
bebibm
Szia!
Ahogy írtam, én is kezdem az első szakaszt:) Tartsunk ki! Ricottát lehet a nagyobb szupermarketekben kapni, nem túl olcsó, szerintem lehet sima zsírszegény túróval helyettesíteni.
Ami az én múlt heti tapasztalatom: tényleg sokat kell inni! Vizet, teát leginkább.
Hajrá!
Jó reggelt Fórumlakók !
Köszi mindenkinek, aki már segített és aki még fog:-)) !
Ma kezdtem a SBD -t!
Tegnap bevásároltam.
Reggelire ittam egy kávét süssinával és 0,5 % tejjel. Megettem a paprikás tojásrántottát, ( kenyér nélkül )
Tízórai : ProVit Drink natur
Ebéd: csirkemell zöldbabbal meg spárgával.
Uzsi: kefir
Vacsi : buzacsira saláta
Remélem nem rontom már el az első nap !
Ma beírom az adattáblámat,mert tegnap szomorúságomban majdnem leszédültem a mérlegről.
Sajna minimum 10 kg kell fogynom !
Egy kis segítség kellene :
A DM-ben kapható Molke ( por ) italt lehet inni vagy azt sem ? ( vanilia- vagy csoki ízű )mondjuk egy pohárkával kb. 1-2 dl-t ?
A boltokban kapható 100 %-os dobozos paradicsomlé megengedett ?
A ricottát hol lehet kapni ?
A reggeli kávéhoz az első két kétben lehet enni 1 db cukor nélküli diétás kekszet vagy azt sem ?
Köszi és szurkoljatok nekem, mert sikerülnie kell !
Ha irok nektek, ugysem lesz képem feladni, ennyire már ismerem magam !
Üdv. és jó hetet !
bebibm
Jó reggelt!
Hát, visszatértem egy kis kitérő után, úgyhogy most elölről kezdem az első szakaszt...Pénteken kellett mennem orvoshoz, és ettől kicsit elkeseredve eszegettem 1-2 Túró Rudit meg banánt. Végül is saját magamhoz képest ez nem akkora kihágás, hiszen táblaszámra volnék képes csokit zabálni. De azért mégiscsak újrakezdem, és igyekszem betartani. Egyébként (az újaknak üzenem)tényleg pár nap után egész jól bele lehet szokni, nekem a kenyérféle egyáltalán nem hiányzik, és majd inkább én is tartok saját készítésű túrós nasit a hűtőben, Rudi helyett:)
Helló:P
Nagyon szivesen!:))
Nem kéne amúgy megvárnod a vizsgaidőszak végét? Nem szeretném ha esetleg a ch hiáénytól nem menne úgy a tanulás, persze ezzel nem azt mondom ,hogy egyél csokit cukorral...csak lehet inkább most a vizsgákra kellene elősször összpontositanod!! Csak egy gondolat volt..nem okoskodás ;)
Nyugodtan egyél a levesből, ha nincs benne liszt...akkor belefél! Amúgy ugyan úgy ehetsz meleg kaját is az első szakaszban, nem muszály csak salátákonélned ;)
én sokszor ettem
-párolt zöldségeket (lehet egy kis sajtot is a tetejére olvasztani)
-grill husikat
-karfiol-brokkolipürét (isteni):P
-töltött padlizsán vagy gombafejek...stb...
- lecsót :P
Nagyon változatosan tudz enni:)))
Ügyeskedj!
ui: Ja és bocsika, de én Floridában élek, igy csak most tudtam válaszolni...remélem nem csúsztam el nagyon? Itt 6 órával kevesebb van, csak most keltem...
Pusza
Mókica
Szia!
Nagyon köszi. Még akkor is ha te vagy a rossz hír hozója. :)) De legalább nem az ilyen apróságokba fogok belebukni. Megpróbálom az öt étkezést. Tényleg csak az időhiány a gond. Meg a következő másfél hónapos vizsgaidőszak. :PP És ugyanis az idegességében édeséget eszik kategóriába tartozom. De majdcsak túlélem.
Köszönöm a segítséget. Fogok még kérdezni biztosan.
Például azt, hogy ma frankurti levest főzök a családomnak. Abból én ehetek? Elvileg csak zöldség, fűszerek és virsli van benne , na meg tejföl. Ezeket a lista szerint lehet. vagy csak nyersen ehetem meg?
puszi
Szia Szika!
Sajnos van egy pár rossz hirem :(((
Az első szakaszban csak azt ehetsz amitket látsz is a listán...gyümölcs eleve nem lehet, igy a narancslé is kizárva! Bocseszka :(
Jégkrém főleg nem , az még a második szakaszban is csak nagyon ritkán lehet..szal ez is kilóve...:(
Az ötszöri evést azért ajánlom, hogy ne éhezz ki, mert amint elkezdesz éhezni, rárobbansz valami tiltott dologra! Sőt az első szakaszban én annó volt, hogy 6× is ettem...de sose zabáltam magam tele,fontos, hogy légy jóllakva de ne pukkadj ki!!!
Hidd el szükséged lesz 5×-i kajálásra, mivel nem eszel semmi ch-t, a gyomrod hamar feldolgozza majd a zöldségeket, husikat...
Marad a túrós nasi,"minden más tiltott". tizóraira meg uzsira nem kell ugyan úgy bekajálnod mint a 3 főétkezésnél...max pár szem mogyi, vagy 1 levél saláta-1 sonka-sajt, majd felgöngyölöd....stb...
remélem segitettem,kérdezz nyugodtan, segitünk:)
Sok sikert és kitartást!:P
Pusza
Re
halihó!
remélem valaki ellátogat még errefelé és segít nekem. Én ma reggel kezdtem el az sbd-t és tele vagyok kérdéssel. A túrós ötletek tetszettek.
-muszáj ötször enni egy nap?, annyira nem érek rá egyszerűen, hogy képtelen vagyok kivitelezni
-vannak cukormentes gyümölcslevek, meg 100%os narancslé, azokat lehet iszogatni?
-azt írja a diéta, hogy no jégkrém. no nekem az a gyengém. De ma láttam a boltban édesítőszeres zsírszegény kivitelben...azt megehetem? vagy azt sem?
egyenlőre ennyi. Remélem tudtok segíteni. Előre is köszönöm.
Szia!
Az lesz, hogy erősen kivánni fogod én a 6. nap után 2 napig embert öltem volna, olyan volt. Akkor aztán fordult a dolog és ma a nasim egy szelet sajt, mondjuk édesszájú soha nem voltam, de imádtam minden szénhidrátot, ami hízlal. Egyszerűen leszoksz majd róla, erre való ez a 2 hét. Most jó idő is van, jönnek a jobbnál jobb zöldségek, ki lehet bírni, sőt, imádni fogod ezt a fogyókúrát!!!!
puszi
Köszi Mókica !
Ezekkel már ( remélem ) kibírom :-))
Most már muszáj ledobnom a fölös kilócskáimat.
Végül is utálom őket,nem is tudom miért ragaszkodtam eddig annyira hozzájuk !
Bízom benne,hogy - kg-ról tudok majd beszámolni kb. 2 hét múlva !
bebibm
Hellóka!
A csokikákat szépen dugd el, vagy add oda a szomszédnak ;)...ne is ess véletlenül se kisértésbe....:(
Édességképpen ehetsz:
- túró-édesitő fahéj
- túró édesitő reszelt citromhéj
- túró-édesirő-bármilyen aroma :)
- ugyan ezeket natúr jogival is megcsinálhatod
Sajna ez ez első két hét kicsit megvonósabb, segit leszokni az állandó édesség evési kényszerről..majd meglátod, csak légy erős...én 3 hete nem ettem semmi édességet és nem is kivánom...pedig előtte sajna minden nap lecsúszott valami, vagy perec,csipsz...
Megéri, hidd el!
KITARTÁS!!!! Menni fog :)
Köszi mindenkinek !
Azért,ha van valami jó kis édességpótló ötletetek az első két hétre, azt osszátok meg velem lécci !
Attól parázok a legjobban. Két hétig csoki nélkül ?
üdv.
bebibm