Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » South Beach fórum

South Beach (beszélgetés)

❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯
780. 'szti (válaszként erre: 779. - Straniera)
2006. máj. 21. 16:50
Szívesen :-) Szeretek főzni, csak többnyire nem diétásat :-(
779. straniera (válaszként erre: 778. - 'szti)
2006. máj. 21. 16:46
Szerintem jó ez más zöldséggel, akár gombával is. Köszi!
778. 'szti (válaszként erre: 775. - Mókica)
2006. máj. 21. 16:42
Éreztem...sebaj...tán le lehet cserélni pl brokkolira :-)
777. straniera (válaszként erre: 772. - Mókica)
2006. máj. 21. 16:37
Ja, azt nem is olvastam, amit az előbb írtál... De hát tökéletesen igazad van. Ezért is kezdtem el mégis naplót írni, hogy hátha könnyebb úgy...Persze nem a naplóírás, hanem az akarat itt a kérdés, kérem szépen.:) Szóval eltitkolhattam volna, de akkor is magammal szúrok ki. Mindenesetre hétvégén nehezebb. Akkor itthon van mindenki, és tényleg ezek a maradékok... Próbálok kitartani, de azért kösz a dorgálást!:)
776. Mókica
2006. máj. 21. 16:33
A 764-es hozzászólásomért....olvastad?
775. Mókica
2006. máj. 21. 16:32
Amúgy a zöldborsóval is vigyázzatok, mert magas a ch tartalma...abból nem sok a megengedett!:(
2006. máj. 21. 16:32
Miért haragudnék???
773. straniera (válaszként erre: 766. - Mókica)
2006. máj. 21. 16:31
Elolvastam, nekem mindkettő tetszik.:) Valamelyiket már holnap összedobom, majd jelentem, hogy ízlett!
772. Mókica (válaszként erre: 768. - Straniera)
2006. máj. 21. 16:31
Ugye most nem haragszol rám:(
771. 'szti (válaszként erre: 770. - Straniera)
2006. máj. 21. 16:28
Van egy zöldborsós receptem, mindjárt beírom. Nemtom első szakaszotokba befér-e, majd Mókica megmondja :-)
770. straniera (válaszként erre: 769. - 'szti)
2006. máj. 21. 16:25
De végül is mindenfélét szoktam, persze, csak gondoltam, hátha van még egy-két jó ötlet a változatosságra. Az én párom legalábbis ilyen: nem szeret egymás után napokig vagy sűrűn ugyanazt enni, márpedig a diéta azért mégiscsak leszűkíti a lehetőségeket...Én simán elvagyok minden ebédre párolt sajtos zöldséggel.
769. 'szti (válaszként erre: 768. - Straniera)
2006. máj. 21. 16:18

Csirkét én is mindig rakottan csinálom, vagy vmi kis szafttal, szerintem is száraz magában.

Combból nem csinálhatod? Ha lenyúzod a bőrét?

768. straniera (válaszként erre: 767. - 'szti)
2006. máj. 21. 16:15
Ilyet már csináltam, ez tényleg jó!
767. 'szti (válaszként erre: 765. - Straniera)
2006. máj. 21. 16:13
Próbáld ki a pulykamellet, előző nap pácold be annyi fokhagymás tejbe vagy joghurtba még jobb, hogy ellepje, jól zárd le, mert büdi lesz a hűtő.Fűszerezd ízlés szerint és kevés olajon süsd ki, frissen finom omlós.
766. Mókica (válaszként erre: 763. - Straniera)
2006. máj. 21. 15:59

A spenótos balhé nagyon finike lesz ám!!!:))

Majd mesélj!:))

Beirok majd egy hasonlót csak túrót is kell belekeverni, várd meg, hátha az jobban fog tetszeni ;)

Hozom is és elkezdem bepütyögni.csók

2006. máj. 21. 15:57
Nekem inkább a húsokkal van gondom, ugye szokás szerint a fiúk azt igénylik leginkább. Nem tudok minden nap készíteni, mert azt nem bírnánk pénztárcával ennyi embernek...De pl. a párom nem szereti a roston sült csirke- vagy pulykamellet, mondván hogy száraz meg íztelen. Tudtok valami trükköt, hogy lehet sovány és mégis omlós sült husit készíreni??? És milyen húsból?
764. Mókica
2006. máj. 21. 15:56

Sziasztok!:))

Szika Gratulálok a 2 kilóhoz :)) Nagyon ügyike vagy,csak igy tovább,kitartás!

Strainiera, próbáld meg nem megenni a maradékokat, sajna több embernél ez ekozza az elhizást! Nem akarlak megbántani, csak valahogy próbálj meg ellenállni dolgoknak, mert igy nem fog menni...csak még ezt a picit...ez is belefér...

Nem szabad!Okés??? Ugye nem harizol, hogy ezt irom??Az első szakasz azért ilyen szigoró, mert a szervezet ilyenkor egy kicsit átáll, megváltozik, leszokunk a ch dús kajákról,de ehhez be kell tartani a szabályokat..szerintem...de ha te minden nap egy kicsit ebből, egy kicsit abból ezsel...érted???Tudom, hogy nehéz, mert ott a család, nekik is főzöl...csak....:(((

Légy kitartó!!!Rendicsek?:))))Puszika

Kövérmadár!

Üdv köztünk :)

Gyümilekvár sajna tilos !

A zöldségmixekkel is vigyázz, mert amiben kukorica répa van, az máris kilóva....

Van egy lista a tiltott és endegedd ételekből az első szakaszhoz, itt ha rákattintam a bal oldalon a South Beach Diéta részhez...néz meg:))

Sok sikert!

763. straniera (válaszként erre: 762. - Kövérmadár)
2006. máj. 21. 15:53

Én is jócskán bereggelizem mostanában, régebben alig ettem reggel. Lehet tejeskávé, koffeinmentes elvileg, nálunk az van mindig.Tojásrántotta gombával vagy sonkával, vagy én szoktam sütni angolszalonnát és leszedem róla a zsíros részt. Nekem kiváltja a kenyeret, ha eszem mindezekhez paradicsomot, paprikát. De pl. tegnap vegyes salit reggeliztünk, : saláta, ubi, paradicsom, retek, feta sajt, csináltam hozzá bevert tojást (tojást beleütni a forró, ecetes vízbe, hogy elmerüljön, 1-másfél percig főzni, kihalászni), rá reszelt sajt, egykis olajos, balzsamecetes öntet. Az sem baj, ha nem balzsamecet, de nekünk van itthon.

Én holnap megcsinálom a Mókica-féle spenótot mozzarellahálóval, azt hiszem vacsira. Itt a receptek közt megtalálod.

Tízóraira nekem jól bevált a kefír vagy joghurt, egy kis mandula vagy kesudió, ezeket el is viheted magaddal a játszótérre.

2006. máj. 21. 13:32

Jaj de jó, hogy ennyit írtatok!!

Voltam vásárolni és vettem egy csomó mirelitt zöldséget ami kb. két hétig elég.

Karfiolt, brokkolit, zöldbabot, spenótot, sóskát, és zöldség mixeket , zöldborsót, gombát, tököt vettem.

A kisfiamnak is jó és persze a férjemnek max. nekik csinálok egy nagy adag sültcombot vagy oldalast és ez lesz a feltét.

Felírtam egy lapra kb. 15 féle ebédet amit lehet enni, ma lecsó volt és virlsi, kenyér nuku.

Holnap jön a barátnőm és túrótortára gondoltam, csak túró és zselatin 3 dl tej és édesítő, neki rá kiwi öntet, ezt mármint túró tortát így elkészítve ehetek?

Reggelire mit szoktatok enni?

Már nyolckor a játszótéren vagyok és a napi séta adagunk is 2-3 km, valami tápláló jó lenne, mert leájulok a padról!

Nemhogy sátáljak!

Kövérmadár

761. szika (válaszként erre: 758. - Straniera)
2006. máj. 21. 13:18
Sztem nem lesz itt gond. De én tényleg nagyon puffancs vaoltam/vagyok, nyilván előbb indult el rólam. De néha nekem is beszalad ez-az... mint múltkor a szőlőcuki muszájból...aztán valamelyik nap a rántott sajt...csak a felfalása után döbbentem rá, hogy az egy dolog, hogy sajt..na de bunda van rajta és olajban sült...szóval szerintem nem ezen múlott. Biztos látszani fog nálad is eredmény hamar. Mondjuk nálam csak a mérlegen látszik egyenlőre igazán..aztán majd kiderül. :)))
760. straniera (válaszként erre: 750. - 'szti)
2006. máj. 21. 11:34
Majd írok a receptkönyve néhány klassz dolgot, csak össze kell szednem.
759. straniera (válaszként erre: 754. - Kövérmadár)
2006. máj. 21. 11:24

Szerintem használd el azt, ami van (Canderel), nekem a Süssina nevű vált be. Ezekből végül is nem eszünk tonnaszámra:), úgyhogy sokáig elég. Én vagyok a másik "rettentő" édesszájú( naponta több tábla csoki lement, ha volt...), én 2 hét alatt odáig jutottam, hogy nincs kínzó édesség utáni vágyam, de azért szakaszonként mégis... A könyv azt írja, ilyenkor lehet valami cukormentes nyalókát vagy cukrot szopogatni. Nálunk most az Orbit cuki megy, több ízben kapható, dobozos.

Azért úgy vagyok vele, hogy pont ezek miatt a "bűnözések " miatt tovább folytatom az első szakaszt, aztán majd meglátjuk. Nem mindenkiről potyognak le rögtön a kilók, ha ezen keseregsz, csak gyere nyugodtan, mi is hasonló cipőben járunk!:)))

758. straniera (válaszként erre: 757. - Straniera)
2006. máj. 21. 11:17
Meg aztán előfordult, hogy csak leszaladt néhány falat olyasmi, ami nem kellett volna...
757. straniera (válaszként erre: 751. - Szika)
2006. máj. 21. 11:15

Ügyes!!!

Nekem semmi, de nem adom fel, addig csinálom, míg valami lesz.

756. szika
2006. máj. 21. 08:42

Édességnek olvasta például, hogy natur zselatint édesítővel és bolero italporral összekevertek..és lett belőle gyümizselé. Mókica írta, hogy esetlega zselét ha kést túróval is össze lehet keverni. és az is finom.

És édesítős tejszíhabot is tehesz minden nasira.

és az előbba tojást ki is hagytam. :) Azt is lehet enni.

755. szika
2006. máj. 21. 08:38

Én annyira nem szeretem a Canderellt, mert tudom, hogy sok országban betiltották az aszpartám tartalma miatt. Olyat vegyél, amiben szaharin vayg ciklamát van.

Joghurtot például fahéjjal, kakóporral vagy édesítővel, de tehetsz bele összetört mandulát vagy mogyit is.

Finom még a túrókrém: van kifejezettem krémes tehéntúr vagy ha simát veszel, akkor dobd be a turmixgépbe egy kis jogival, tegyél hozzá reszelt citromhéjat, édesítőt, pempőzd össze, itt szintén lehet hozzá kakaót, fahéjjat, zúzott mogyit, madulát..tnyleg nagyon fini..igazi édesség élményt ad. :))

Fahéj azért nagyon jó, mert zsírégető hatása van, tehát mindenbe mehet, amiben meg tudod enni.

A főzelékt pedig úgy, ahogy írod.

tejföl tej mehet, ha zsírszegény. :)

2006. máj. 21. 08:26

Köszi!

Milyen édesítőt vegyek,

Canderell van itthon, az jó?

Joghurtot nagyon szeretem, hogyan ízesíthetem ha se gyümi se lekvár?

Van esetleg valami jó kis édesség ötleted?

Főzeléket hogyan készítsek?

Főzés után turmixoljam egyrészét és vissza öntsem?

Tejföl és tej tilos?

753. szika
2006. máj. 21. 08:20

Szia!

Simán kibírod..Tök jó nasikat lehet így is kigondolni. Én az első szakasz felén jutottam túl.

Amit érdemes venni:

-folyékony édesítőszer

-ricotta vagy túró

-karfiol

-brokkoli

-paprika, paradicsom, ubi, retek

-csirke, pulykahús minden formája (nyersen, sonkának, virslinek)

-nathúr joghurtot

-sajtot, zsírszegényet (tehát a lágysajtok kilőve)

-mandulát, mogyorót

Egyenlőre ennyi jut eszembe..de nem kell minde egyszerre, csak amit így hirtelenjében megennél :))

Recepteket pedig találsz bőven, de kérdezz nyugodtan, és küldünk :)

2006. máj. 21. 08:14

Sziasztok!

Tegnap léptem be a bem. topicba.

Az lenne a kérdésem, hogy bevásárlást tervezek előre két hétre az első szakaszhoz.

Miket vegyek?

Segítenétek a lista összeállításában?

Ja és nagyon édesszájú vagyok, így is ki lehet bírni?

Előre is köszi

Kövérmadár

751. szika
2006. máj. 21. 08:07
Ma reggel megvolt a mérlegelés. 8 nap alatt 2 kiló. :))) Csak nem mertem sikongatni örömömben, merta többiek alszanak :). De nagyon örülök.
❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook