Mennyire megbízható az Escapelle sűrgösségi fogamzásgátló? (tudásbázis)
Mármint a menzesz, vagy a pecsételés?
Most is kellett volna megjönnie?
Ja!
Öregnéne hozzászólásait mindenképpen olvasd el, szerintem minden lehetséges kérdésre válaszolt már az idők során :)
Nagyon hasznos és megnyugató információ/hozzászólásai vannak!
Csak ne pörögj rá nagyon a témára, annál rosszabb nincs! Hidd el, én tudom. (2 hónapi aggódás)
Próbálj nyugodt lenni. Öregnéne szokta mondani: "Te mindent megtettél, amit csak lehet!"
Kisskee!
Minden mellett becsúszhat a baba :) Ez benne van a pakliban.
Azt kéne kiválasztani, hogy te melyikben bízol a legjobban. Nem csak tabi van: gyűrű, implantátum, injekció... keress rá a neten, biztos találsz valamit, aztán utána beszéld meg a dokiddal!
Örülök a negatív tesztnek :)
Most egy kicsit nyugodj meg és várd meg a mensi napját a drágábbal!
Én jangee-t szedek nekem teljesen bevált, semmi mellékhatása nem volt. (Ha csak az nem, hogy még mindig a telefonom riaszt, hogy vegyem be, több, mint fél év után is. Hiába, öregszem :) )
Az alacsony hormontartalma miatt választottam ezt, mert fogytam 47 kg-t, és nem akartam visszaszedni. Mondjuk híztam, de nem a gyógyszertől, hanem mert abbahagytam a sportot és rákaptam megint a chips-re :(
Sztem kérdezd meg róla a dokidat, hogy mi a véleménye. Nekem bevált.
És most tessék kicsit megnyugodni, sztem nem lesz baj. Nagyon szorítok!!!
Vettem Gabriel tesztet, egyet elrontottam, kifolyt a cucc :-D, aztán a 2. negatív lett egyenlőre, ma van a 12. napom aktus után, ha nem hatott volna a gyógyszer, szerintem azért már kimutatná nem?
Emlékszem a kisfiamnál is mensi előtt jóval már egyértelmű pozitívat mutatott a tesztem.....legszívesebben a drágább tesztet is megcsinálnám holnap, de az olyan drága volt, sajnálom elhasználni....
Ja, most láttam, hogy 2-t írtál. :)
A Gabriel asszem olyan 800 ft, szerintem azt érdemes venni.
Én tablettát szedek, de már vége a kapcsolatomnak, de attól függetlenül nem hagyom abba, mert ki tudja?
De nekem egyébként is kiegészítés a tabletta, mert senkivel nem fekszem le óvszer nélkül, még kapcsolatban sem, csak, ha mindeketten elmentünk mindeféle szűrésre. Lehet, hogy egy kicsit parás vagyok, de egészségem csak egy van, és ezen a téren van választási lehetőségem.
Meg ahogy a "statisztika" mutatja, aki sora b....ik fűvel-fával, nem szed össze semmit (vagy semmi komolyabbat), de ha én lennék egyszer meggondolatlan, tuti minimum egy szifiliszt, vagy clamydiát "benyelnék".
Szóval inkább ez. Mondjuk nekem nincs gondom a gumival, szerintem, aki azt mondja, hogy zavarja, meg érzi, az hazudik és simán csak nem akarja felhúzni. De az ne velem akarjon lefeküdni. Ennyi.
Remélem minden rendben lesz nálad! És nyugiiii!!! :)
Én úgy csináltam, hogy az aktus utáni 12. nap már teszteltem. Úgy tudom, ez az időmennyiség elég a beágyazódáshoz, illetve ahhoz, hogy kimutatható legyen. /De a 14 tuti: Beágyazódás kb 5. napig (olvastam, hogy ilyen hosszú is lehet, ezért számolok ezzel), utána olyan 10 nap, az érzékenyek ezt már kimutatják/.
Én a Gabriel tesztet használtam, az elég érzékeny.
Úgyhogy szerintem azzal nem követsz el nagy hibát, nem hinném, hogy fals eredményt kapsz, ha kiszámolod az aktus utáni 12. napot (a napját ne vedd bele), és akkor csinálsz egy tesztet. Mindenképpen a reggeli pisiből legyen!!!
De persze, ha nem jól tudom, légyszi cáfoljon meg olyan, aki ajobban otthon van a témában, mert nem akarok rossz "tanácsokat" osztogatni!! ezt előre is köszi! :)
Szóval én ezt javaslom Neked, és hogy próbálj megnyugodni!!
Írj majd mindenképpen!
Lencsi
szia Kisskee!
Azért írok, hogy talán egy picit megnyugtassalak.
Nekem sem volt semmim, miután bevettem az escapelle-t. Se pecsételés, se görcs, se fáradékonyság, sem semmi. Ha jól emlékszem, több, mint 2 hónapot kellett várnom arra, hogy megjöjjön újra! Úgyhogy próbálj megnyugodni és kivárni azt, amíg tesztelhetsz. Nekem is nehéz volt, úgyhogy tudom, hogy mit érzel. De tényleg próbálj mással foglalkozni, mert így csak magadnak ártasz!!!
Így legyen :)
Üdv: E
Szia, igen, így van, nem kell aggódnod akkor sem ha Nálad semmi mellékhatás nincs, mert ez nem azt jelenti hogy terhes lennél.
Hétvégén még vagyok, aztán jövő héttől 2 hétig sajnos nem... mindezt csak azért írom, ha nem kapnál választ tőlem az nem azért van mert bunkó vagyok, hanem mert nincsen kint ( ahol dolgozom) netem.
Szia,szívesen, Neked is szép napot és várjuk a jó híreket.:)
Igen, megbízható ugyanakkor hormonmentes fog. gátlási módszert valóban nem egyszerű találni....
Ha ezt most szerencsésen megúszom és túl leszek rajta, azt hiszem, kell keresnem valami jobb védekezési formát, már nem bízom a gumiban, pedig 4 év alatt semmi gond nem volt egyszer sem...de hormonokat nem szívesen szedek, a hüvelygyűrűről írnak hideget meleget, a pharmatex nem megbízható, akkor mégis mi a fenében lehet bízni???
Mind1, mindenképp megírom majd hogy alakul a dolog .Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Szép napot! :-)
Szia, szerintem sem lesz baj, az az enyhén színes váladék amit látni vélsz lehet hogy a pecsételő vérzés előjele....ne idegeskedj, gondolj arra hogy Te mindent megtettél azért hogy ne következzen be terhesség, innentől fogva nem Rajtad múlik hogy mi történik, és hidd el hogy nem segít hanem árt ha nonstop ezzel a kérdéssel foglalkozol.
( tudom hogy mondani könnyű, voltam én is hasonló helyzetben régen, és emlékszem mennyire be voltam parázva hiába mondták a környezetemben hogy nyugi. Akkor ráadásul még nem is volt ennyire jó gyógyszer mint most az Escapelle, mégse lett baj.)
Nem lesz baj Veled sem, az alapján amit írtál nagyon nagy az esélyed arra, hogy ne legyen az égvilágon semmi gubanc.
E
Szia, ha aggódsz meg fórumokat vadászol azzal semmin se segítesz, amúgy meg nem voltál az ovulációs időszakban, mert az csak 26-án volt esedékes ha jól értem, az eset meg előtte több nappal történt.
Mivel azonnal kimostad Magadat illetve tettél fel pharmatexet is, nem sok esélye maradt a spermiumoknak sem hogy életben maradjanak míg kiszabadul a petesejt, pluszban addigra a gyógyszer is elkezdett hatni.
NE AGGÓDJ, akik teherbe estek azok vagy nem időben vették be a gyógyszert vagy nem csak egyszer volt aktus hanem utána is , amire már nem biztosíték az egyszeri tabletta. ( sajnos a védelem valóban nem száz % csak 85, de úgy hiszem ez azért elég szép arány)
Nem igaz az sem hogy az ovuláció körüli időszakban nem segít a gyógyszer, az ugyanis úgy hat, hogy a magas progeszteron ami benne van alkalmatlanná teszi a méhnyálkahártyát a beágyazódásra.
Míg a megtermékenytett petesejt a méhbe ér az minimum 5 nap, ennyi idő elég kell legyen a gyógyszernek hogy hasson ha időben vetted be, úgyhogy tényleg ne aggódj, nem lesz baj!!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Escapelle tablettával esemény utáni fogamzásgátlás után nem jön meg a vérzésem. Meddig várhatok, mi történhet?
- Valaki tud valamit a Rezia nevű fogamzásgátló tablettáról? Elsősorban a mellékhatásaira lennék kíváncsi, és hogy megbízható-e?
- Mennyi az esély arra, hogy valaki sürgősségi fogamzásgátlás mellett maradjon terhes?
- Mennyire megbízható a férfiaknak készült fogamzásgátló?
- Bevált-e az escapelle sürgősségi gyógyszer vagy nem?
- Mik a sürgősségi fogamzásgátló tabletta tünetei?