Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Hahó Rzsó és Dike,
6 hétig a háziorvos tud táppénzen tartani, utána a szakorvos ajánlása kell.
Mielött visszaállnátok a fizikai munkába, ha tehetitek, próbáljatok eljutni egy medencefenék gyógytornászhoz vagy fiziohoz, hogy felmérje az állapototokat és személyreszabott gyakorlatokal meg tudjátok erösíteni a medencefenék és a core izmokat. Ezek fontosak lennének, hogy hosszútávon ne legyenek problémák (egészségesen is kellene ez amúgy).
A húzó, toló mozgatás ugyanolyan megeröltetö a medencefenékre, mint az emelés; úgyhogy Dike én a helyedben lehet, h elgondolkoznék a munkahely változtatáson. Egy nönek sem lenne szabad ennyit emelni/mozgatni (nem is tudom, h szabályos-e ez egyáltalán).
Kitartást! 🤗
Szia, ez a kérdés engem is érdekel mert én is fizikai munkát végzek, vasakkal dolgozok. Csak az árú nélküli regálkocsi is több mint 50kg. Naponta több száz kiló vasat mozgatok meg munka közben.
És én is attól tartok, hogy túleröltetem magam. A kollégák nem túlságosan segítőkészek.
Kinél kell kérni, hogy tovább lehessen táppénzen az ember. A körzeti orvos tart most otthon de gondolom a 6.hét után vissza küld majd dolgozni. Az enyém legalábbis biztos mert olyan 😔
Szia, HPV-t néztek? A kóros flóra és a hiperkeratózis mind erös gyulladásra utalnak, aminek a hátterében HPV is állhat, ami a te esetedben szerintem fontos lehet.
Erre a potenciális gyulladásra nincs valami hüvelykúp vagy valami, amivel kezelni lehet?
Én lehet, h futnék még egy kört a dokinál.
Hahó, jaj de jó, h túlvagy rajta! Innentöl már minden egyre jobb lesz! 🤗
A fájdalomra kérj fájdalomcsillapítót, ne szenvedj, nem most kell hösnek lenni!
Remélem nem volt semmi komoly a mütét közben!
Majd jelentkezz, hogy hogy alakulsz!
Gyors gyógyulást! 🤗
Sziasztok!
Párszor írtam már és kértem tanácsot Tőletek, engem 1 éve műtöttek, méhnyakrák miatt kellett eltávolítani a méhemet, méhnyakat és a petevezetőket.
Nemrég voltam cytológián, a laboreredményem szerint a kenet negatív, de "kóros flóra" és "egyéb: hyperkeratosis" van megjelölve a leleten és, hogy 6 hónap múlva kontroll.
Elküldtem a nődokimnak és azt írta vissza, hogy "Nem szükséges fél év múlva a kontroll (a műtét miatt), ráér 1 év múlva. Teendőt nem igényel."
Az mit jelenthet, hogy a "műtét miatt"? Bekaptam valami bacit és a műtét miatt legyengült a hüvely flóra? Nem kellene szerintetek valamilyen probiotikus hüvelykúp a flóra helyreállításának támogatásra? Egyébként nincs tünetem. Köszi szépen!
Ugyanolyan annak sem lesz, akinek a méhnyaka is megvan, mert a méh izomtömegének az összehúzódásai nyújtja meg a női orgazmusélményt.
A nők igen nagy százaléka eleve csikló- orgazmusos, a hüvelyi orgazmusra kevesebben képesek. Csiklód van.😉
Az átlag magyar fütyi erekcióban 14cm körül van - ha jól emlékszem...
Szóval ugyanolyan nem lesz, de minden esélyed megvan arra, hogy nagyon jó és teljesértékű legyen.
Szia. Sok doki mondta, hogy a műtét után, partner híján nem szabad parlagon hagyni a hüvelyünket. Hülye szó ide, de edzeni kell, hogy megmaradjon a rugalmassága, hogy inspirálva legyen a nyálkahártya meg az egész testünk. Méh nélkül és/vagy a banyakór beköszöntével a maszturbáció hüvelyt ment. 😁
És ezáltal a szexuális életet, az önbecsülésünket, a kis lelkünket, a kapcsolatainkat. Mindenféle kapcsolatunkat, mert nem fordulunk magunkba sötét gondolatokkal. 😉
Nagy kalappal a mütéthez!!
Arra gondolj, h a hüvelyi szüléskor egy egész gyerek kifér azon a pár centin. Hidd el, hogy minden rendben lesz!
Van olyan mütét, pl a Wertheim, ahol a hüvely 1/3át kiveszik. Nekik sok egyéb problémájuk van, de a szexuális életükkel nem szokott baj lenni!
Kitartást, az a fontos, h ettöl most megszabadulj! 🤗
Anyummal is ez volt, h semmit nem ehetett már, mindenröl le volt tiltva. De a szalonnás rántotta helyretette :D a magyar gyomrunknak kell a jó kis szalonna, úgyhogy ha ezen túlvagy, akkor egy szavazat innen is a szalonnasütésre 😂
Na de viccet félretéve én a kiegyensúlyozott táplálkozásban hiszek, amibe belefér néha egy kis szalonna is 🤗
Jó nyomon jársz Kajszi, mi is erre fogunk majd elindulni.
Sajnos nem tudtam egy hétre sem elhagyni az antihisztaminokat, hogy prickeljünk, vért vegyenek újra. Az is nagy eredmény, hogy a szteroid tabis/vénás változatát letettem. Bár heti rettegést látok a férjem szemében, amikor meglát a pöttyös ruhámban.
A másik, a mandulaműtét, amire majd szeretettel várnak, csak ezen akartunk nagyon túl lenni. Nehogy valami gikszer beüssön, mert akkor negyedjére is elhalasztják.
Értelek már, nem, nem jár folyamatosan a fejemben ez az egész. Általában akkor jut csak eszembe, amikor már fáj valami, főleg a hasam, mert olyankor mozdulni sem bírok, vagy jönnek a nagy foltok. Még a viszketésnél is az első, hogy a franc a szúnyogokba, jönnek a tóról.
Az ödéma az más, az egyetlen, amit kb azonnal szoktam észlelni, hogy valami nagy gáz van, mert mindenhol és azonnal támad. Azt ellenőrzöm is rendszeresen magamnak, hogy előre tudjak lépni a gyógyszerrel. Kitapasztaltam az egyiket, hogy segít a bajban, a hazidokival kititraltuk az adagot, egész tuti a dolog. Másra hat hivatalosan, de erre is jó. Úgy vagyok vele majdnem, mint Hofi anno 🤣🙃
Nem mondja meg mire írta fel, nem mondom meg, mire szedem 🤣👀 szinte... 😉
Köszönöm a kínaiakat, rám fér már... 🙏😎
Lady G, bakker, nemrég mondtam a férjemnek, ha vége van ennek az egésznek, menjünk valahová bográcsolni vagy szalonnát sütni. Dédapám remekül volt... 🙃🤣 Dédanyám őt is túlélte 🤣 mindketten megették a szallonát. Engem letiltottak róla, hogy jajj, a cukrom, az egészségem. Jegyzem, havonta 1x ettem főtt császárt, de legyen igazuk.
Egy évig ettem kizárólag zöldség, gyümölcs, laktózmentes tejtermék csínján, egy szelet pirítós, kis levesek, néha sovány (vigasz) hús, és a csodálatos diéta kezdete után 3 hónappal úgy elszállt a vérképem, hogy alig bírtam visszaállítani normálisra. A diéta legelején meg durván 6 hónapig ragcsaltam kekszet, ettem a főtt krumplit, meg a rizst... Néha kefír. Amikor már nem hánytam (az ödémás rész után volt egy jobb szakasz), akkor kezdtem raszokni a hajába főtt krumpli+kacsa zsír+ kefír kombóra. Onnantól kezdve volt némi erőm a járáshoz is. Pokoli év volt.
Akupunktúrán már voltam korábban, akkor segített. Jó ötlet. Nézd, ha másra nem, közben alszom egy jót 😉🤣 kösz az ötletet!
Baszki, ez aztán nagy teher. Asszem szerencsésnek mondhatom magam, mert nekem a bőröm a legszélsőségesebben reagáló, az ödéma másodlagos (gondolom a két autoimmun miatt).
Az jutott eszembe, hogy van, amikor az adott kajára nem mutat pozitív reakciót a próba, viszont valami mással kombóban már legyalázza a szervezetet. Van egy csomó anyag, ami keresztallergiát okoz.
A másik, ami nálam is van, hogy a nyirokrendszer gyulladása, a nyirok pangása is indukálja nem csak az ödémát, de az allergiás reakciót is, nem mellesleg fájdalommal is jár. Ezt kapcsolnám LadyG által írt epepangáshoz. Amikor rengeteg évvel ezelőtt kivették az elszaródott garatmandulámat, elmúltak az akkori bajaim.
A fejben dől el, annyit tesz, ha várjuk, hogy beüt a szar, ha csak az jár a fejünkben és nem tudjuk feloldani, azzal nehezebb lesz majd.
Kitartást és mandzsapúri szarudvart neked is!🌻
Szia Erdeig,
Bocsi, nem is a témához tartozik, és nyugodtan ignoráld az üzenetemet, ha nem vagy fogékony az ilyenekre. Csak az ödémásodásra felfigyeltem: az anyumnak évekig volt ugyanez, a rengeteg allergia teszt azt hozta ki, h kb vizet ihat és pucéron kellene üldögélnie egy steril szobában, mert az ég világon mindenre allergiás reakciója volt. Random öntötték el a csalánkiütések és az ödéma. Mivel az orvosok csak a vállukat vonogatták, össze-vissza kezelték mindenre; a végén elment egy természetgyógyászhoz, aki akupunktúrával kezelte, és azt mondta, h a tünetei az epepangástól voltak. Reggel ki kell üríteni az epét, zsírosat kell reggeliznie (pl szalonnás tojásrántotta).
Ezt a diétát követte + az akupunktúra és pár hónap alatt elmúlt minden tünete, és sose jött vissza.Ez elég nagy hülyeségnek hangzik így 😂
Szóval ha nyitott vagy a természetgyógyászatra, esetleg próbáld meg az akupunktúrát , hátha azzal lehet valami eredményt elérni 🤗
De jó, hogy ilyen jól vagy és újra energikus vagy! És hogy még a pisihelyzet is megoldódott! 🤗 jól teszed, hogy hagysz idöt a pihenésre és regenerálódásra. Nehéz, ha az ember egyébként pörgös és pluszban még az energia szint is visszajött. Én az ágyból kicsit dolgozgattam, különben csak a hülyeségeket olvastam a neten (ez nem követendö példa ám! ☺️)
A hüvelyt azokhoz a szalagokhoz varrják, amik korábban a méhet tartották (és a méhnyaktól indultak). Azt hiszem kettö szalag van, és mindkettöt a hüvelyhez varrják. Ezeknek a szalagoknak a másik fele a gerinc mellett rögzül (de ugye ahhoz nem nyúlnak hozzá).
Köszönöm Dike 🌺 48, és két doki is azt mondta, hogy szerinte nem fogom megérezni nagyon a hiányát, ha most megy a pfészek is. Vagy gyorsan túl leszek rajta. Amennyire izzadok, sejtettem már egy ideje.
A többi pénteken kiderül. Legalábbis reménykedem benne, hogy lesz eredmény is.
Takarítás, rendezgetés, még a 3 napot kihasználom, ami szabad, orvos mentes, aztán úgyis tente... Köszönök mindent 🥰
A táskámban 4 epivel megyek bárhová, plusz az eddigi leletekkel. Orvosi utasításra csak olyan helyre mehetek el, ahol a közelben van kórház.
A semmiből jönnek elő az összefolyó kiütések, amik néha kiemelkednek fél cm vastagságban, máskor plusz 10 kg ödéma testszerte pillanat alatt.
Szép lenne, ha fejben eldőlne. Sajnos néhány növény virágzásakor idén sem mozdulhattam ki, sem szellőztetés nem mehetett. Egyszer merészkedtem le az orvoshoz, mikor azt gondoltuk, már vége van, de mire odaértem, ugyanúgy néztem ki, mint tavaly. Utána derült ki, hogy még mindig van néhány fa, ami az elhúzódó tavaszt máshogy használta ki.
Kapok immunszupresszánst néhány hónapja. Azóta az életem összehasonlíthatatlanul jobb. De még mindig sokszor vagyok bedagadva sajnos. A szteroidokat nagyon nehezen sikerült elhagyni. Az antihisztaminokat túladagolásban kapom most is.
Azt megfigyeltük, hogy amikor kisebb-nagyobb vérzés, vagy az a fura májbarna csöpögés indul, előtte elkezdődnek a kiütések.
Nincs összefüggés viszont a toroködéma és aközött ha elönt. Olyankor inkább az ödéma is kevesebb talán.
Korábban volt allergia tesztek, az ételekre negatív volt. A gyógyszereimet lecserélték már régen, sőt legtöbbet sikerült is elhagyni végül. Többszöri góckutatás után is mindig a nőgyógyásznál kötöttem ki. Ott is "csak" a méh- és társain találtak elváltozásokat. Minden más negatív. Leszámítva az időnként felbukkanó P3 ASC-US-t, ami rendre eltűnik, vagy nem értékelhető.Itt tart az idei történet nagyjából. A laborom most jött meg, az két év után először mondható jónak a két csillaggal. Megküzdöttem érte kegyetlenül.
24- szer kellett epinefrint szúrni?
Azért nem értem az egészet, mert két autoimmun betegségem van genetikailag, meg egy szerzett, allergiás vagyok a béta- laktámokra, pszeudoallergiás- szalicilátos vagyok, és allergiás mindenféle környezeti szarságra. Időnként szteoridok- most is pl. - állandó antihisztamin, monte a hörgőkre. Az 52 évem alatt 2x szúrtak, mindkettőt rovarcsípéses garatödéma miatt. Mindezek ellenére nem hospitalizálódtam, nem élek keszonban. Betartom a szabályokat, tudom mi az ami azqonnal kinyírhat.
A szteroidos immunvisszaszorítás mindig eseti és szakaszolt, az antihisztamint folyamatosan pótolni kell a szervezetben. Van, akinek csak az allergénes időszak alatt, van akinek mindig, ezt maga az allergén, vagy allergének határozzák meg.
Asztmával sem evidencia, hogy fulladozni fogunk műtét után.
A kórházban is ugyanúgy szedni kell a napi betevő gyógyszereinket, műtét előtt is, hiszen ezek tartanak minket egy relatív normális egészségi alapállapotban. A többi fejben dől el.
Nagyon sajnálom, hogy miken kellett átmenned😔😢
Van még hova fejlődni a kórházi ellátási rendszernek és személyzetének.
Szia,Erdeig!
Szerintem a műtét után Te is ugyan energikus lesz mint régebben voltál. A kolléganőm aki ugyan úgy átestt ezen, mondta, hogy így lesz, de hittem is meg nem is.
De jó hogy jártok kirándulni, hegyet mászni. Akkor Te sem vagy az ember aki elhagyja magát.
Most ez csak egy átmeneti állapot és ezután újra az az energikus Nő leszel aki voltál.
Remélem a CT eredményed is jó lesz, nem tudom ugyan mennyi idős vagy, de ha petefészek hormontermelése már nem befolyásolja a dolgokat akkor jobb ha most kiveszik azt is.
Ha találnak is valamit a műtéted biztos nem marad el. A kontraszt anyagos CT megmutatja az orvosnak, hogy van-e a petefészekben rák. Ha nincs és amúgy nincs vele gond akkor még megtartja. Gondolom biztosra akar menni. Amúgy a petefészek rák a legalattomosabb betegség és nagyon gyorsan képez áttétet.
Remélem nem lesz semmi gond, mihamarabb túlesel Te is a műtéten. Szorítok Neked! 🥰
Szia!
Köszönöm, igyekszem sokat pihenni, mert most nem is akarok mást úgy döntöttem.😁
Azon gondolkodom, hogy vajon hova van a hüvely rögzítve?
Nem tudom esetleg van a köldök felé is valahol egy rögzítés és attól lehet ott érzékeny. Hány ponton van egyáltalán felfüggesztve? Amúgy nagyon jól megcsináltak a doki mert van egy hólyagsérvem is ami most így vissza került a hüvelybe. Szóval kaptam egy kis haladékot amíg nem okoz újra problémát. A műtét óta már nincsen vizelettartási problémám és kényelmetlen érzés sem leülésnél. Nem nyomja semmi a hólyagomat sem így nem kell annyit járkálni a pisilés miatt. Nekem ez nagy dolog mert éjjel is legalább 2-3szor kikellett menni.
Az egyetlen kellemetlen érzés köhögésnél van, egészen lent ahol gondolom a hüvely van összevarrva, vagy nem tudom mi lehet de olyan fura érzés.
Persze most csak sétálok, meg kint ülök a teraszon és hallgatom a madarak csicsergését, nézegetem a virágaimat. Jó ez semmittevés egy kicsit... Bár nehezen állom meg, hogy tényleg ne csináljak semmit legalább az első két hétben és utána is lassan fokozatosan végezzek bármit is.
Dike, de jó ezt olvasni, köszönöm szépen, hogy leírtad 🥰
Örülök, hogy jól érzed magad műtét óta.
Megértem, hogy mehetnéked van! Borzasztóan megvisel engem is, hogy úgy kell mindenhez összekaparni magamban az erőt. Mivel most sokáig sehova sem megyünk, múlt hétvégén rábeszéltem a férjemet, hogy menjünk el kirándulni. Gondoltam, hogy vonat 30 perc oda, vissza, meg 30 a séta, az belefér az életembe, könnyen kibírható. Na, ez egy 2 évvel ezelőtti emlék volt 🤣 most 30 vonat oda, 30 vissza, meg másfél óra alatt jártam még azt a kis sétát. A végén remegett mindenem, hasam kiszakad, úgy éreztem, levegő 0. Délután hazaérve gyors zuhany után késő este ébredtem fel.
Úgyhogy nagyon várom már, hogy az energiáim visszatérjenek és újra hegyet mászhassunk. Nagyon hiányzik!
A pillás, az új ruha szuper ötlet 🥰 én is tervezek ruha vásárlást, fehéret... 12 éves koromban volt utoljára, akkor megfogadtam, hogy soha többé. Még egy fodrász, kozmetika. Aztán kezdődhet az új élet 😉
Szia, köszönöm.
A vakbel és a granuloma 14 évesen volt. Besétáltam saját lábamon, fél óra múlva már a műtőben voltam.
Nézd, én fegyelmezett ember vagyok, viszont folyamatosan szövődmények terhelnek minden beavatkozást. Számos allergiám van.
Többször felrekezeltek. Most a nőgyógyász is megmondta, hogy ezt a műtétet már régen el kellett volna végezni. Volt is róla szó, az utolsó szülésnél, de mégis a mehemmel ébredtem. Mikor megkérdeztem, hogy miért? Csak hummogott a dokim, hogy túl nagy volt, túl beteg, elvérzett volna... Majd máskor megmutik, máshol... A máshol sosem jött el.
Bármit csinálnak velem, kizárólag altatásban tehetik súlyos allergia miatt. Vagy ébren vagyok és tűröm a fájdalmakat.
Olyan dolgokat éltem már át, amikre egészségügyi szakemberek is azt mondják sokszor, hogy embertelen.
De csináltam, mert ott a három gyerek, akit fel kell nevelni. Szóval én vigyázzban fekszem ha kell, 3 napig.
De pl múltkor úgy ébredtem fel egy műtét után, hogy valaki a nyelvemre fújta az asztma sprayt, és azt kiabálta a dokinak, hogy nem működik együtt a beteg... Fuldokoltam a szétfolyó, keserű létől, mert nyelni nem tudtam.
A következő altatás előtt szóltam, hogy ha szükséges, akkor adják a kezembe, tegyék a számhoz, onnantól fogom tudni, hogy mit kell tennem, akkor is, ha félig még alszom. De ne fújja se ki. Erre beszóltak, hogy tán csak nem kell... Kellett.
Nem én hatarozom meg, hogy egy adott gyógyszeremre mikor van szüksége a szervezeteknek, és nem is az óra. Mert az is kérdés volt hogy hány órakor szoktam fújni, hát fújjak akkor... Az altató orvos látta, hogy esik az SpO2, és elrendelte. Frissen ebresztve azt sem tudtam, hogy hol vagyok, nem hogy azt, épp asztmás rohamom lesz.
Vagy a másik, mikor felemelte a takarót a nővér, hogy beadjon egy injekciót, és elkezdett üvölteni, hogy tetőtől talpig kiütéses a beteg, biztosan fertőző! Mikor elmondtam mindenkinek, neki is, hogy súlyos allergiás vagyok. Immunszupprimált, antihisztaminokat szedek emelt dózisban mellé, ne ijedjenek meg, csak ezt és ezt a gyógyszert kell beadni, itt és itt van. Szó sem lehet róla, majd a főorvos eldönti. Mire a főorvos előkerült, már a torkom dagadt, úgyhogy nem úsztam meg két injekció nélkül azt, amit lehetett volna pár tablettaval kezelni. Tavaly 24 anafilaxiás sokkom volt.
Ezért panikolok...
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?