Baba (beszélgetés)

1 2
38. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 37. - Kacsahercegno)
ma 21:12

A 22. hsz.-hez válaszoltam. "Ehhez valamilyen nagyon specifikus együttállásnak kell bekövetkeznie, hogy manapság gondot jelentsen."

Ehhez írtam a példát, sajnos ilyen több is megesik.

37. Kacsahercegno (válaszként erre: 36. - Kedvesenfanyar)
ma 20:15
De szerintem akkor sem direkt úgy döntenek, hogy az anya életét inkább nem akarják megmenteni, hanem annyira súlyosak a sérülései, hogy annak ellenére meghal, hogy egyébként ellátják.
36. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 22. - Kacsahercegno)
ma 19:41
Pl. egy balesetnél, volt már erre példa, a helyszínen császározták a kismamát, ő elhunyt, a baba megmaradt.
ma 19:38

Egy ilyen helyzetben kívülállóként érdemes nagy alázattal nyilatkozni, mert senki sem tudja biztosan, mit érezne vagy hogyan döntene, amíg nem kerül ugyanabba a tragikus helyzetbe.

Ilyenkor nincsenek jó döntések, csak tragikus döntések. A legtöbb esetben ráadásul nem is az anya, a család "választ" az anya és a magzat között, hanem az orvosok próbálják megmenteni azokat, akiknek az adott pillanatban reális esélyük van az életben maradásra.

34. K-né Zsóka (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
ma 19:29
Azért-ahogy látom- elég egyedül vagy a véleményeddel. Természetesen jogod van azt gondolni, amit. Reméljük soha nem kerülsz ilyen helyzetbe, senki életét nem teszed tönkre.
33. libikóka (válaszként erre: 31. - Globus)
ma 18:08
Jaj,, csak nem,,
32. Ghost👻 (válaszként erre: 31. - Globus)
ma 17:48
Kell neki a figyelem...
31. globus (válaszként erre: 29. - MadchenZsani)
ma 17:46
Nő. Több felháborodós fóruma van.
30. MadchenZsani (válaszként erre: 20. - Liliom10)
ma 17:12

Sajnálom, amin keresztül kellett menjél a gyerekekkel. Megbecsülésem az ilyen gondolkodású nő társaimnak.

A kérdezővel kapcsolatban nem lennék meglepve, hogyha egyébként nem nő lenne, hanem férfi. Ezt megindokoltam a #29-es kommentemben. Épelméjű nő, még akkor sem ír ilyet, mint amit ő írt, hogyha soha nem volt terhes és nem szült gyermeket.

Ahogy te is írtad, egyébként ilyen esetben az orvosi team mellett a család dönt.

29. MadchenZsani (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
ma 17:07

Akkor miért beszélgetős fórumnak nyitottad?

Másfelől nekem erős a gyanúm, hogy nem NŐ vagy, mert egy nő még akkor sem (valószínű), hogy így gondolkodik, hogyha nincs gyermeke.

28. Amaunet (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
ma 16:55

Akkor miért a fórum?

Tudhattad jól, hogy az emberek többsége nem úgy gondolja és az orvosi protokoll nem úgy működik, ahogy az neked tetsző.

Trollkodás, szerepelni vágyás.

Ennyire magányos vagy?

27. globus (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
ma 16:52

Elméleti a véleményed, mert ha jól sejtem, nincsen gyermeked.

Végső soron a maga szempontjából mindenkinek igaza van.

26. andi6020 (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
ma 16:47
És az kit érdekel?
25. libikóka (válaszként erre: 24. - Globus)
ma 16:26
Bele se gondolok,,
24. globus (válaszként erre: 9. - Libikóka)
ma 16:11
Igen. Az anya szülhet másik gyereket, de ő pótolhatatlan, főleg ha több gyereke van. Sajnálatos, de logikus.
23. liliom10 (válaszként erre: 21. - Lofoev)
ma 16:03

Köszönöm ! 💖 Tudnék mesélni, miken mentem keresztül !

Ha meg lehet menteni valakit, azt meg kell menteni !

Az égő ház más helyzet... Pl. egy baba, kisgyerek nem tud kimenekülni, de egy felnőtt valószínű, igen.

22. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:57
Mikor történik ilyen? 2026 van, még egy magyar kórházban is van annyi személyzet, meg elérhetőek olyan beavatkozások (pl. császármetszés) hogy ha egy szülésnél mindketten életveszélyben vannak, akkor mindkettőt egyszerre ellássák. Ehhez valamilyen nagyon specifikus együttállásnak kell bekövetkeznie, hogy manapság gondot jelentsen.
21. lofoev (válaszként erre: 20. - Liliom10)
ma 15:30

Nagyon jól megfogalmaztad. Kulturált módon megszólalni megosztó témában néha nehéz. Részvétem a babád miatt.

Amíg nincs ebben a cipőben - ne is legyen senki -, addig nehéz átgondolni. Akkor meg pláne. Ezért nem is az érintett dönt szerintem. Ha eutanázia nincs, akkor ilyen sincs, hogy azt mondod, hagyjanak meghalni, ha meg lehet menteni.

De egy égő házban például biztos kivennék a kezedből előbb a csecsemőt és csak utána téged.

20. liliom10 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:17

Ha úgy alakul az életed, hogy gyermeket vársz, akkor majd szülés előtt írj egy nyilatkozatot, hogy ha dönteni kell, kinek az életét mentsék meg, akkor a babáét mentsék. Nem hiszem, hogy dönthetsz Te, mert úgy tudom, ebben még az orvosok sem dönthetnek, mert kötelességük az anya életét menteni !

De Te ne akarj már dönteni más (leendő) anyák életéről, haláláról !!!

Mindezt úgy írom, hogy pár naposan elvesztettem az első gyermekemet, a másodiknál olyan nehéz szülés volt, hogy közben az jutott eszembe, csak a gyermekemnek nehogy valami baja legyen, inkább velem történjen bármi. Pár év múlva született kistestvére is, már felnőttek, nekem pedig több unokám van.

Úgy érzem, gyermekvállalással kapcsolatban nincs élettapasztalatod, elképzelés alapján pedig jobb, ha nem nyilatkozol olyan témában, ami az édesanyák életét vagy halálát döntené el !

19. Channa* (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:14

A legtöbb esetben nincs választás, mind a kettőt mentik.

Én eddig csak filmekben hallottam/láttam olyat, hogy valakinek el kell döntenie, hogy ki éljen tovább.

Nem is tudok ilyen helyzetet elképzelni.

Az, hogy kit mentenek, mindig az életkilátások alapján dől el.

Van abban logika, ha nem a babát válasszák, ha ilyen megtörténik, hiszen az életben maradó anyát, nem kell ellátni, azaz nem kell etetni/pelenkázni, orvoshoz, bölcsibe hordani, stb.

De egy gyerek felnevelése, valószínű a legtöbb férfinak elég nehéz. És ha abba gondolunk bele, hogy ott van már 1-2 gyerek, akkor már 3! gyereket kellene egyedül nevelgetni.

Tehát, sok esetben, praktikusabb az anya életét menteni.

De! Én még sosem hallottam olyat, hogy ez kérdés lett volna. Mindenki életét mentik, ha életképes a baba, akkor életbe marad, ahogy az anya esete is ezen múlik.

Írsz esetleg konkrét példát, hogy hol történtek ilyenek és milyen helyzet volt? Miért kellett választani?

ma 14:23
Nálad is 40 fok van.
17. Ghost👻 (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
ma 14:20
A mi véleményünkön sem fog változni a tiéd.
16. libikóka (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
ma 14:18
Akkor miért beszélgetésnek írtad?
Elolvastam minden érvet és véleményt, de én még mindig ugyanazt gondolom, mint az elején. Ebben a kérdésben megvan a magam határozott álláspontja, és ezen a fórum hozzászólásai nem változtatnak.
14. michelle.r (válaszként erre: 6. - Szoci2024)
ma 14:01
Ez az egész fórum eléggé trollkodásnak tűnik, szándékos provokáció.
13. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 13:57
Szerintem ilyen helyzetben nem lehet jól választani. Szomorú, ha meghal a gyerek. Szomorú, ha meghal az anya. És még szomorúbb, ha mindkettem meghalnak.
12. Ghost👻 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 13:54

Tudod, gyereked még lehet, de az otthon lévő gyereknek anyja nem lehet több.

Van gyerekem, de ilyen helyzetben inkább veszìtsek egy babát, mint a lányom az anyját!

11. MadchenZsani (válaszként erre: 4. - Bnedora)
ma 13:53
Csak ésszerűen végig gondolva egy szinte immunrendszer nélküli újszülöttnek, hogy az érett felnőtt nőnek van több esélye túlélni. Sajnos nőként azt mondom, hogy ilyen helyzetben ne a nőtől várjunk ép gondolkodást, hanem a párjától (gyermek édesapjától). Már csak azért sem, mert a nőnek ott van az, hogy 9 (bizonyos esetekben 7-8) hónapot táplálta, óvta a gyermeket.
10. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 13:52

Biztos vagyok benne, hogy az egész családnak tragédia egy baba elvesztése.

"amikor egy anya és a babája élet-halál között vannak, és a háttérben az anya életét választják a csecsemőével szemben"

Minden bizonnyal megalapozott döntést hoznak ilyen esetekben. Azért ez nem úgy megy, hogy kívánságműsor. Minkét oldalon alapos orvosi mérlegelés van.

ma 13:52

Nehéz téma . Sok megfontolás jöhet szóba.

Én is azokkal értek egyet akik az anyát mentenék.

És mi jogon írsz ilyen dörgedelmeket ,, mert más nem így látja.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook