Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Sziasztok!
Túl vagyok rajta.Laparoscopnak indult,de elromlott a gép Így hasi vágás lett.A tegnapi nap a kînok kînja volt.Valami brutál.Ma reggel még kaptam egy fajdalom csillapîtót,majd felültettek,felállîtottak.Délután mar a Lányom segîtségével zuhanyoztam.Kemény nagyon,de óráról órára jobb.Kitartás mindenkinek!
Sziasztok!
Ma beköltöztem a kórházba.Holnap lesz a nagy nap.Szorîtsatok nekem.🙏🙏🙏
Nekem eszembe sem jutott a leszázalékolás, mert nincs semmi olyan egészségkárosodásom a műtét miatt ami indokolná. De az üzemorvosnak ez hogy jutott eszébe nem tudom...
Még kb.2,5év és ha szerencsém van akkor eltudok menni akkor a nők kedvezményes nyugdíjával.
Addig meg csak nem lesz már bajom.
Örülök, hogy túl vagy a lábadozás idöszakán; remélem minden rendben már!
Normális esetben nem kellene, hogy megváltozzon az életed, tehát a leszázalékolás sem indokolt. Ha viszont óriási súlyokat kell emelgetned, az hosszútávon megbosszulja magát (mondjuk akkor is, ha nem volt valakinek ilyen mütéte).
Sziasztok!
Lassan vége a lábadozásnak, gyógyulás aki és mehetek vissza dolgozni, igaz most csak 1hétre mert utána leáll két hétre a gyár és szabin leszünk.
Amíg itthon voltam lejárt az üzemorvosi alkalmasságim, ma elmentem elintézni.
Azt a kérdést kaptam ott, hogy miért nem százalékoltatom le magam egy ilyen műtét után?
Én nem hallottam róla, hogy emiatt leszázalékoltak volna valakit. A kolléganőm a másik műszakban pár éve túlesett ugyan ilyen műtéten és dolgozik.
Nem értettem a kérdést...
Ti hallottatok ilyenről,vagy van olyan ismerősötök akit emiatt leszázalékoltak?
Szia Dike66!
Köszönöm.A nőgyogyaszom aki onkologus is intézett az István kórházban orvost aki operál.Dr.Bánhidi Andort.Jövő héten kell személyesen talákoznom vele.Akkor megbeszéljük a műtét időpontját.
Sziasztok!
Köszönöm szépen az orvos ajánlásokat.Közben a Nőgyógyászom,aki Onkológus is kezébe vette a sorsom.Intézett nekem orvost aki operál.Az István kórhazban lesz a műtét.Laparoskopiaval.Az onkologus is megerősîtette,hogy ez még rák előtti állapot.Azért kapott 0 megjelölést a szövettani eredményen.Akit ilyen módon műtöttek,ha ideje engedi îrjon pár biztató szót a műtét utáni órákról.Hát para van.
..😒
Kedves Anemone, mikor járt a délpesti kórházban?
Nekem endometrium carcinoma grade2 volt a leletem a márciusi mintavétel után a szövettan eredménye. Személyesen Dr. Orbán hívott fel, hogy menjek be a kórházba hozzá. Sem engem sem mást nem küldtek a Sotéra, pedig velem együtt 9-en vártunk hasonló diagnozissal műtétre. Mint mondtam, a Főorvos Úr nem műt de mindenkinek megvolt/meglesz a műtét.(Az enyém most volt június 5-én!)
A Sotén kívül az egyetlen közkórház ahol lehetőség van a robotaszisztált laparoszkópos méheltávoltásra. Ezt tegnap Ő mondta. Azt nem tudom mi alapján döntik el hogy kit műtenek ezzel, de aznap rajtam kívűl 2 hölgyet is így műtöttek.
De laparoszkópos a műtét az esetek nagyrészében. Az lehet, hogy ha valakinek már áttétei vannak akkor a Sotéra küldik.
Ct és Mr vizsgálatra is a kórház területén van lehetőség, és a Főorvos Úr adta a beutalót. Minden műtét előtti vizsgálat a kórházba történ.
Az igaz, hogy a műtét utáni szövettani eredményem indokolja sugár kezelést és ezért az Uzsoki utcai kórházba kell mennem, de ezt is Ő intézi az időpont kérést stb.
Gyöngyi75 írta, hogy még nagyon pici a daganat még az elején sikerült elkapniuk. Tehát semmi nem indokolja, hogy a délpestiből átirányítsák másik kórházba ha felkeresi Dr Orbán László Onkológust.
Szeretném kérdezni, kapott valaki sugár kezelést műtét után?
Milyen volt, mire készüljek?
Nekem elméletileg megelőzés céljából javasol az onkológus
3-5 kezelést.
Szia, Györgyi75!
Nem tudom merre lenne jó Neked Pesten. Engem a Délpesti Jáhn Ferenc kórházban műtöttek és
Dr Orbán László Onkológus (főorvos) -hoz jártam/járok ő ugyan nem műt de mindent elintézett a műtéthez. És most a sugár kezelést is intézi annál az orvosnál akihez majd mennem kell az Uzsoki utcai kórházba.
Sziasztok!
Votam a Nőgyógyásznál a szövettani eredmény miatt.Még nagyon pici nagyon korai stádiumban elkaptuk .Valószînűleg méheltávolîtás lesz.Viszont itt ő elengedte a kezem.Azt mondta keressek egy onko sebészt aki a továbbiakban megoperál.Nos esetleg tudtok javasolni valakit,ha lehet Budapesten.
Most voltam a kórházban a szövettan eredménye miatt.
Jövő héten onkoteam ahol az orvosom javasolni fogja a sugárkezelést, megelőzés céljából mivel annyira határeset lett a szövettan eredménye. Mivel ha 50% alatt van a daganat beszűrődve a méhizomba akkor nem kell sugár kezelés, felette nem tudom mennyi kell.
Nekem mivel meghaladta az 50%-ot javolja megelőzés céljából a 3-5 sugár kezelést.
Aztán már majd csak gondolom kontolokra kell majd időnként menni. Minden esetre szerencsésen megúsztam ezt a történetet.
Szia!
Endometrium in situ carcinomaja
az eredményem.
Szia!
Megkérdezhetem, hogy az eredményed endometrium hyperplasia atypiával lett?
Szia. Üdv utána! Jó az a 10 perc, ne rugózz rajta! Érezni fogod, ahogy minden nap egy kicsivel több idő esik majd jól aktívan.
A fokozatosság a legfontosabb, senkihez nem kell alkalmazkodni, mindenkinek megvan a saját ritmusa. Gyors gyógyulást és sok türelmet! És sok kalap kakit! 🌻
De szeretem amikor a telefonom átír szavakat 😁🤣
Azt akartam írni, hogy túl vagy rajta... 🤣🤣🤣
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?