Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
52199. LadyG (válaszként erre: 52194. - Dike66)
2024. jún. 22. 21:27

Az onkológus vagy a nögyógyász, aki a 6 hetes kontrollt csinálja tud javaslatot adni.

Kajszi javaslata a csordaszellem kihasználására nagyon hasznos. Ha az egész csoport elött nyíltan kérsz segítségét, ahol ott van a fönök és a fiatal kollega is, úgy a fiatalnak nem lesz más választása, mint segíteni. Ha pedig húzza a száját, hát ez van. Még mindig jobb, mint egy sérv v egy süllyedés.

A teljes gyógyulás egyébként, mire a belsö varratok begyógyulnak 6-8 hónap is lehet, úgyhogy minnél több idöre ki tudod harcolni a könnyítést, annál jobbat teszel magadnak. Addig pedig ahogy mondtam korábban, a helyedben kiemelten figyelnék a medencefenék és core izmok regenerálására.

52198. yallah2 (válaszként erre: 52184. - Rzsó72)
2024. jún. 22. 20:56
Szia! 6 hét kevés. De az az alap. 2 hónap talán elég ilyen esetben.
52197. Kajszi72 (válaszként erre: 52196. - Dike66)
2024. jún. 22. 16:19

Beszélj az onkológussal. Az biztos, hogy aki fizikai munkát végzett, mozgatva voltak az izmai mindig és folyamatosan, alapból nagyobb fizikai terheléssel élt, annak jó esélye van a gyorsabb regenerációra, mert a szervezete hozzá van szokva a terheléshez.

Ez tök más, mint másfél órában csúcsra edzeni akármilyen sportban. Ott a teljesítmény egy ponton/időben kiemelkedő és extrém, állóképesség viszont majdnem semmi.

Ó, és egy kérdés, amit édesanyám tett fel nekem pár éve, most továbbadnám... Hülye vagy Te édes lányom? Az a másik, aki kolléga, és tápos meg buta, mint a tök nem ugyanazért a pénzért dolgozik, mint Te? A csapatmunka rá nem vonatkozik? Csak rád? Miért jó az neked, ha kihasználnak, csak mert empatikus vagy meg csapatjátékos?

Ne legyél hülye, az ilyenek erre játszanak...

52196. dike66 (válaszként erre: 52195. - Kajszi72)
2024. jún. 22. 15:33

Szia, Kajszi72!

Nekem tudja a főnököm is és a kollégák is, hogy mi a szitu.

Nem vagyok szégyenlős segítséget kérni és még a legkisebb szívességet is mindig megköszönöm😉

Nálunk az a baj, hogy a fiatalok nem túl segítőkészek és nem akarom azt az egy kollégát terhelni akiről tudom, hogy segít ha kérem. 4-en vagyunk a kis csapatban ebből a két fiatal egy párocska, akik mindent is jobban tudnak. A fiú elég nyegle mindenért vágja a pofákat. A lány meg kis alacsony, és vasággyal együtt van vagy 45kg.

A hatodik hét után 3 hetet kell dolgoznom és megyek 2 hét szabira aztán utána remélhetőleg ha csak 1 hónapot kérek segítségnek talán azt még megteszik ha nem is szívesen. De vajon elég a 3 hónap kímélt? Remélem igen. Mindent metszek a gyors gyógyulásért,minden nap iszom a Manker MBD-t (sok kollagén és hialuronsav van benne) meg persze sokat pihenek itthon nem csinálok semmi megerőltetőt.

Az egyetlen szakorvos akivel még találkozok az az onkológus, arra a 3hétre a szabiig tőle Kérhetek javaslatot?

52195. Kajszi72 (válaszként erre: 52194. - Dike66)
2024. jún. 22. 06:48

Csajok, van egy mód, ahogyan rá lehet vezetni, ki lehet kényszeríteni főnöktől, kollégától, hogy ténylegesen könnyítsék a fizikai terhelést a melóban és akarjanak segíteni.

Pontosabban csak egy biztos mód van. Az empátia, a megértés nem játszik. A szégyenérzetet kell kihasználni és a nyáj effektust.

Összeterelni az érintetteket és teljesen nyíltan el kell mondani, lehetőleg plasztikus részletekkel, nem suttogva hogy mi történt, miért kell a könnyített munka.

Aki azt hiszi, hogy a tágabb környezete nem tud róla, az nagyot téved, a sutyorgás örök.

Kulcsszavak: ki vették a méhemet, műtét, belső varratok, izomszakadás, 3 hónap belső gyógyulás, életmentő, leszakad, felszakad, új műtét, szemét egészségügy, segítségre van szükséged még egy ideig, könnyítés, fizikai terhelhetőség, köszönöm, menni fog?, megoldható?

Ki kell használni, hogy a megfelelni vágyás egy csoport legerősebb mozgatója. Sok bőrt az arcra, zavarba kell hozni őket a nyíltsággal. Így egyébként az esetleges susmus is abba marad. A kérdés a végén, a megoldható?, segítetek?, nagyon fontos, itt jön a csoport mozgatás. Nincs ember, aki tanuk előtt nemet merne, akarna mondani erre a kérdésre. Ezt ki kell használni.

Ahogy visszatér az erőd és bírod majd a melót, ugyanígy, egy csoportként kell nekik megköszönni. Ez is nagyon, de nagyon fontos.

Ha valakit érdekel miért és hogyan működik ez az egész, írjon priviben, ide ezt túl hosszú lenne levezetni.

52194. dike66 (válaszként erre: 52187. - LadyG)
2024. jún. 22. 05:56

Szia, LadyG!

Köszönöm a válaszod!

Az a baj, hogy vannak pasik a melóhelyen abban a kis részlegben is ahol én vagyok. Tulajdonképpen nekik kéne tologatni a kocsikat és a nagyobb ill. nehezebb vasakat emelgetni.Meg a cégnek gondoskoskodni a kocsik kerekeinek a karbantartásáról. A munka maga nem nehéz csak az a része a mikor a még pakolt kocsit kell előzni a munkaterületre.Az a sok kiló nem darabonként van hanem egy műszak alatt.De a lényegen nem változtat persze. Igen gondolkodtam másik munkahelyre de 58 évesen már annak is örülök, hogy van hova menni dolgozni. Sajnos ennyi idősen lassan csak takarítani veszik fel az embert 😔 Persze ha megfizetnék nincs vele bajom.

Melyik szakorvoshoz kell menni és mennyi idő mire odabent minden meggyógyul?

52193. LadyG (válaszként erre: 52192. - Kata 33)
2024. jún. 21. 22:08

Jaj, úgy sajnálom! Tudod már, hogy mik a következö lépések? Kell utókezelés?

Nagyon remélem, hogy minnél elöbb a legteljesebben meg tudsz gyógyulni!! 🤗🤗🤗

52192. Kata 33
2024. jún. 21. 18:49
Sziasztok. Időközben megtudtam, hogy a méhemben lévő daganat amit 8 hete vették ki rossz indulatú volt.
52191. Kajszi72 (válaszként erre: 52189. - Kata 33)
2024. jún. 21. 15:09
India összes szarudvarával drukkolok Neked. Sok türelmet és gyors gyógyulást!🌻
52190. Kajszi72 (válaszként erre: 52185. - Rzsó72)
2024. jún. 21. 14:20

Tekintélyes úszógumival mentem műtétre, sokkal nagyobbal, mint ami neked lehet.

Mivel bikinivonalban vágnak, nem metszik át a hájat, csak azt a réteget, ami a bőrön van, mint a szalonnánál. Nincs mély vágás, ahogyan Te értelmezed. Ésszel bontanak fel minket, mint mi a csirkét. A drén cső

helye ami problémás lehet, mert az viszont keresztül megy mindenen.

Itt előfordul, hogy a sebfelszín már beheged, de alatta a zsírszövetből a lassúbb összekapaszkodás miatt savó jön a felszínre. Ezt sima sebkezeléssel, kötéssel lehet kezelni. De ez szélsőséges eset, ketten voltunk itt a 6 év alatt, akinek ez probléma volt, mibdketten lényegesen nagyobb súlyfelesleggel. Aki ödémás, mint én voltam pl., annak alapból több savó választódik ki az első időkben, ezért is volt szívó meg gravitációs tasakom is.

Szóval a vénusz domb felett vágnak, a hájad a műtét alatt egy tömegben lesz "kikampózva", az izomszövetet felvágják, szabnak, aztán az összevarrt izomszövetre visszakerül a háj, ráhúzzák a bőrt és jön a külső varrat. A drén/ek attól függenek, mennyi a szöveti zsír és víz a testen belül. Ezt a doki látja a műtét alatt, és dönt, kell-e, milyen és mennyi.

Ha függőlegesen vágnak, akkor is ott, ahol a párnák el vannak vékonyodva.

Szerintem, ha T vágás van, akkor több kell legyen, mint 6 hét.

52189. Kata 33
2024. jún. 21. 14:12
Sziasztok. 2 cm körül vágtak a hüvelyből talán többet nem is lehet. Hétfőn mehetek haza mert egymás után volt a 2 műtét. Szövettan majd megutatja, hogy mi a helyzet. Remélem itt a vége és lehetnék már végre nyugodtan. Annyira félek.
52188. LadyG (válaszként erre: 52185. - Rzsó72)
2024. jún. 21. 12:37

Hosszába vágtak?

Sajnos a zsírszövet lassabban forr össze, de türelem, meggyógyul az is!! 🤗

52187. LadyG (válaszként erre: 52184. - Rzsó72)
2024. jún. 21. 12:36

Hahó Rzsó és Dike,

6 hétig a háziorvos tud táppénzen tartani, utána a szakorvos ajánlása kell.

Mielött visszaállnátok a fizikai munkába, ha tehetitek, próbáljatok eljutni egy medencefenék gyógytornászhoz vagy fiziohoz, hogy felmérje az állapototokat és személyreszabott gyakorlatokal meg tudjátok erösíteni a medencefenék és a core izmokat. Ezek fontosak lennének, hogy hosszútávon ne legyenek problémák (egészségesen is kellene ez amúgy).

A húzó, toló mozgatás ugyanolyan megeröltetö a medencefenékre, mint az emelés; úgyhogy Dike én a helyedben lehet, h elgondolkoznék a munkahely változtatáson. Egy nönek sem lenne szabad ennyit emelni/mozgatni (nem is tudom, h szabályos-e ez egyáltalán).

Kitartást! 🤗

52186. dike66 (válaszként erre: 52184. - Rzsó72)
2024. jún. 20. 23:45

Szia, ez a kérdés engem is érdekel mert én is fizikai munkát végzek, vasakkal dolgozok. Csak az árú nélküli regálkocsi is több mint 50kg. Naponta több száz kiló vasat mozgatok meg munka közben.

És én is attól tartok, hogy túleröltetem magam. A kollégák nem túlságosan segítőkészek.

Kinél kell kérni, hogy tovább lehessen táppénzen az ember. A körzeti orvos tart most otthon de gondolom a 6.hét után vissza küld majd dolgozni. Az enyém legalábbis biztos mert olyan 😔

52185. rzsó72
2024. jún. 20. 21:18
Még egy kerdesem van.Túlsúlyos vagyok.172cm/85 kg.A hasamon van a lényeges súly.Már attól is elborzadok,hogy milyen mély vágás kell csinálni,hogy hozzáférjenek a szervekhez...De utána az a mocsok zsírszövet hogyan fog összeforrniiiiii???És mikor?
52184. rzsó72
2024. jún. 20. 21:14
Sziasztok!Szeretném megtudni,hogy méh,petefészek,nyirokmirigy és cseplesz eltávolítás után mennyi ideig lehetek táppénzen?Én úgy gondolom,hogy talán 6 hét után még ha jól is érzem magam,a munkám olyan erőkifejtést kíván,hogy nem tudok még majd munkába állni.Féltem magam...
52183. LadyG (válaszként erre: 52180. - Annalobo)
2024. jún. 20. 11:47

Szia, HPV-t néztek? A kóros flóra és a hiperkeratózis mind erös gyulladásra utalnak, aminek a hátterében HPV is állhat, ami a te esetedben szerintem fontos lehet.

Erre a potenciális gyulladásra nincs valami hüvelykúp vagy valami, amivel kezelni lehet?

Én lehet, h futnék még egy kört a dokinál.

52182. LadyG (válaszként erre: 52181. - Kata 33)
2024. jún. 20. 11:39

Hahó, jaj de jó, h túlvagy rajta! Innentöl már minden egyre jobb lesz! 🤗

A fájdalomra kérj fájdalomcsillapítót, ne szenvedj, nem most kell hösnek lenni!

Remélem nem volt semmi komoly a mütét közben!

Majd jelentkezz, hogy hogy alakulsz!

Gyors gyógyulást! 🤗

52181. Kata 33
2024. jún. 19. 22:01
Túl vagyok a műtéten. Egy órát mondtak és 2,5 lett belőle. Foggalmam sincs mi történt. Reggel tudom meg. Egyenlőre fáj és olyan mintha folyamatosan pisilnem kellene. Nagyon de nagyon remélem, hogy csak vmi apróság miatt tartott ennyi ideig. Ja és most ész nélkül gyulladás csökkentő kapok.
52180. annalobo
2024. jún. 19. 13:45

Sziasztok!

Párszor írtam már és kértem tanácsot Tőletek, engem 1 éve műtöttek, méhnyakrák miatt kellett eltávolítani a méhemet, méhnyakat és a petevezetőket.

Nemrég voltam cytológián, a laboreredményem szerint a kenet negatív, de "kóros flóra" és "egyéb: hyperkeratosis" van megjelölve a leleten és, hogy 6 hónap múlva kontroll.

Elküldtem a nődokimnak és azt írta vissza, hogy "Nem szükséges fél év múlva a kontroll (a műtét miatt), ráér 1 év múlva. Teendőt nem igényel."

Az mit jelenthet, hogy a "műtét miatt"? Bekaptam valami bacit és a műtét miatt legyengült a hüvely flóra? Nem kellene szerintetek valamilyen probiotikus hüvelykúp a flóra helyreállításának támogatásra? Egyébként nincs tünetem. Köszi szépen!

52179. Kajszi72 (válaszként erre: 52178. - Kajszi72)
2024. jún. 13. 10:49
Azt kifelejtettem, hogy aki műtét előtt igazán élvezte a szexet, az biztosan vissza akarja kapni azt a jót, ezért meg is tesz majd mindent, újratanul, kísérletezik szűzlány üzemmódban. 😁
52178. Kajszi72 (válaszként erre: 52177. - Kata 33)
2024. jún. 13. 10:42

Ugyanolyan annak sem lesz, akinek a méhnyaka is megvan, mert a méh izomtömegének az összehúzódásai nyújtja meg a női orgazmusélményt.

A nők igen nagy százaléka eleve csikló- orgazmusos, a hüvelyi orgazmusra kevesebben képesek. Csiklód van.😉

Az átlag magyar fütyi erekcióban 14cm körül van - ha jól emlékszem...

Szóval ugyanolyan nem lesz, de minden esélyed megvan arra, hogy nagyon jó és teljesértékű legyen.

52177. Kata 33 (válaszként erre: 52176. - Kajszi72)
2024. jún. 13. 10:18
Szia. De a 2cm nem túl nagy darab? Lesz ugyanolyan az élet?
52176. Kajszi72 (válaszként erre: 52173. - Kata 33)
2024. jún. 13. 08:43

Szia. Sok doki mondta, hogy a műtét után, partner híján nem szabad parlagon hagyni a hüvelyünket. Hülye szó ide, de edzeni kell, hogy megmaradjon a rugalmassága, hogy inspirálva legyen a nyálkahártya meg az egész testünk. Méh nélkül és/vagy a banyakór beköszöntével a maszturbáció hüvelyt ment. 😁

És ezáltal a szexuális életet, az önbecsülésünket, a kis lelkünket, a kapcsolatainkat. Mindenféle kapcsolatunkat, mert nem fordulunk magunkba sötét gondolatokkal. 😉

52175. mgagi (válaszként erre: 52173. - Kata 33)
2024. jún. 12. 15:10
Kitartás Kata! Minden rendben lesz!
52174. LadyG (válaszként erre: 52173. - Kata 33)
2024. jún. 12. 15:08

Nagy kalappal a mütéthez!!

Arra gondolj, h a hüvelyi szüléskor egy egész gyerek kifér azon a pár centin. Hidd el, hogy minden rendben lesz!

Van olyan mütét, pl a Wertheim, ahol a hüvely 1/3át kiveszik. Nekik sok egyéb problémájuk van, de a szexuális életükkel nem szokott baj lenni!

Kitartást, az a fontos, h ettöl most megszabadulj! 🤗

52173. Kata 33
2024. jún. 12. 12:39
A műtétem jövőhéten csütörtök. A hüvelyből 2cm lesz kivagva. Nem sok az? Milyen életem lesz ezután? Egyedül élek mert volt ez a sok nyavaja. Gondoltam lesz normális életem végre. De így? Hogy? 2cm az 2 cm onnan ahol egyébként sincs sok. Mi lesz így? 😭😭😭
52172. LadyG (válaszként erre: 52170. - Erdeig)
2024. jún. 12. 12:37

Anyummal is ez volt, h semmit nem ehetett már, mindenröl le volt tiltva. De a szalonnás rántotta helyretette :D a magyar gyomrunknak kell a jó kis szalonna, úgyhogy ha ezen túlvagy, akkor egy szavazat innen is a szalonnasütésre 😂

Na de viccet félretéve én a kiegyensúlyozott táplálkozásban hiszek, amibe belefér néha egy kis szalonna is 🤗

52171. erdeig (válaszként erre: 52169. - Kajszi72)
2024. jún. 11. 20:21

Jó nyomon jársz Kajszi, mi is erre fogunk majd elindulni.

Sajnos nem tudtam egy hétre sem elhagyni az antihisztaminokat, hogy prickeljünk, vért vegyenek újra. Az is nagy eredmény, hogy a szteroid tabis/vénás változatát letettem. Bár heti rettegést látok a férjem szemében, amikor meglát a pöttyös ruhámban.

A másik, a mandulaműtét, amire majd szeretettel várnak, csak ezen akartunk nagyon túl lenni. Nehogy valami gikszer beüssön, mert akkor negyedjére is elhalasztják.

Értelek már, nem, nem jár folyamatosan a fejemben ez az egész. Általában akkor jut csak eszembe, amikor már fáj valami, főleg a hasam, mert olyankor mozdulni sem bírok, vagy jönnek a nagy foltok. Még a viszketésnél is az első, hogy a franc a szúnyogokba, jönnek a tóról.

Az ödéma az más, az egyetlen, amit kb azonnal szoktam észlelni, hogy valami nagy gáz van, mert mindenhol és azonnal támad. Azt ellenőrzöm is rendszeresen magamnak, hogy előre tudjak lépni a gyógyszerrel. Kitapasztaltam az egyiket, hogy segít a bajban, a hazidokival kititraltuk az adagot, egész tuti a dolog. Másra hat hivatalosan, de erre is jó. Úgy vagyok vele majdnem, mint Hofi anno 🤣🙃

Nem mondja meg mire írta fel, nem mondom meg, mire szedem 🤣👀 szinte... 😉

Köszönöm a kínaiakat, rám fér már... 🙏😎

52170. erdeig (válaszként erre: 52168. - LadyG)
2024. jún. 11. 19:20

Lady G, bakker, nemrég mondtam a férjemnek, ha vége van ennek az egésznek, menjünk valahová bográcsolni vagy szalonnát sütni. Dédapám remekül volt... 🙃🤣 Dédanyám őt is túlélte 🤣 mindketten megették a szallonát. Engem letiltottak róla, hogy jajj, a cukrom, az egészségem. Jegyzem, havonta 1x ettem főtt császárt, de legyen igazuk.

Egy évig ettem kizárólag zöldség, gyümölcs, laktózmentes tejtermék csínján, egy szelet pirítós, kis levesek, néha sovány (vigasz) hús, és a csodálatos diéta kezdete után 3 hónappal úgy elszállt a vérképem, hogy alig bírtam visszaállítani normálisra. A diéta legelején meg durván 6 hónapig ragcsaltam kekszet, ettem a főtt krumplit, meg a rizst... Néha kefír. Amikor már nem hánytam (az ödémás rész után volt egy jobb szakasz), akkor kezdtem raszokni a hajába főtt krumpli+kacsa zsír+ kefír kombóra. Onnantól kezdve volt némi erőm a járáshoz is. Pokoli év volt.

Akupunktúrán már voltam korábban, akkor segített. Jó ötlet. Nézd, ha másra nem, közben alszom egy jót 😉🤣 kösz az ötletet!

❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook