Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi a helyes megoldás? fórum

Mi a helyes megoldás? (beszélgetés)

ma 20:16
Mi szerepel a szerződésben, hitel vagy lízing?
ma 20:14

Már az ára arra utal, hogy nem egy pöpec kocsit vásároltál.

Nem tudom, tudsz-e email üzenetet váltani vele, ha nem írj neki sms-t, hogy legyen a kommunikációtoknak nyoma.

Nem egyeznék bele azonnal a saját költségeden történő javításba, mert ha később el szeretnél állni a szerződéstől, az bonyolíthatja a helyzetet.

Ha elviszed a szervizbe, kérj írásos szakvéleményt a hibáról.

Ezután írásban fordulj a kereskedőhöz, és jelezd, hogy a hiba súlyos, az autó használata veszélyes, (ha az).

Ha a hiba valóban jelentős, és nincs gyors, megfelelő megoldás, akkor írásban közölheted, hogy a szerződéstől el kívánsz állni, vagy – ha először még adnál lehetőséget – kéred a hiba kijavítását, és ennek eredményétől teszed függővé a továbbiakat.

Én visszavinném, elállnék a vásárlástól az tuti.

Magyarországon, ha kereskedőtől vásárolsz használt autót, a Polgári Törvénykönyv szerinti kellékszavatosság véd.

Van erre valami jogi eljárás?
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Liliom10)
ma 20:02
Nagyon igazad van! Már több mint 350 ezerbe van eddig, és ugye mivel csak üzemben tartó vagyok, és nem utalok időben felmondhatja a szerződést és akkor ugrik minden :(
2. liliom10 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 19:51

Amikor mi használt autót vettünk, előtte megnézettük az autószerelő ismerősünkkel. Ha azt mondta, minden rendben, megvettük.

Nekem gyanús, hogy friss műszakival lyukas a tank. Vegye vissza az eladó ! Nekem nem kellene olyan kocsi, aminél aggódnom kell, mikor mi romlik el benne, és esetleg balesetet szenvedek vele, vagy nem tudok tovább menni, és hívhatom az autómentőt. Nem tartom tisztességesnek az eladót !

10 napja vettem Gyulán egy autókereskedétől egy Mercedes-Benz A/160 benzines autót, friss múszakival 200.000 Ft kezdő fizetéssel majd 12 havi 40.000 Ft törlesztővel. Már a próbakörön volt, hogy 2-es fokozatban kicsit rángatott, ezt azzal indokolták, hogy 3 évet állt az autó és romlott benne a benzin. Jó, több mint félig megtankoltam visszamentem, nem kaptam vissza a pénzemet, menjek vele nyugodtan, semmi baj nem lesz. Oké, 140 km hazaértem, de másnap már nagyon rángatott és a motorlámpa is kigyulladt sárgán, elvittem diagnosztikára elvileg valóban koszos üzemanyagot írt ki a gép. Kapott minőségi benzint, majd 2 nap mulva erős benzinszagot észleltem és rettenttő mértékú fogyasztást. 11 ezer forintért tankoltam, 30km múlva kifogyott, ma vettem észre hogy alul köépen folyik a benzin belőle. Elküldtem a kereskedőnek videóval és fotókkal, akkor azt mondta találunk rá megoldást. A törlesztő augusztus 10-ig kell utalni, de mivel így életveszélyes főleg 40 fokban, holnap leadom a szervízbe. Lehet olyat kérni ilyenkor, hogy a javítást számolja be? Vagy mit tegyek? Eddig 50 ezer ment el csak tankolásra és a városból ki sem mentem vele. Mit tanácsoltok ilyen esetben?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook