Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
52217. dike66 (válaszként erre: 52214. - Rzsó72)
2024. jún. 29. 12:26

Szia Rzsó72!

Örülök, hogy túlvagyok rajta és Te is energikusabb aki érzed magad! Szerintem amikor úgy érzed szerintem nyugodtan kelj fel és mozogj kicsit(sétára gondolok) bár én már másnap elkezdtem és azóta is ezt teszem. én nem bírok feküdni. Inkább kint ülök a teraszon.

Kórházi igazolást vinni kell a körzeti orvoshoz pecsételtetni és majd az első táppénzes papírral a munkahelyeden kell leadni. A zárójelentésből is egy példányt keltesz a körzeti orvos. Nekem csak egyet adtak a kórházban így kérném kellett róla egy másolatot, hogy meglegyen ha bármikor kellene.

További gyors regenerálódás és jó pihenést kívánok!

52216. Györgyi75
2024. jún. 29. 12:16
Sziasztok! Újként regisztráltam az oldalon.Rendellenes vérzés miatt kerestem fel egy új nőgyogyaszt,aki rögtön eü.kaparást rendelt el.Csütörtökön megjött a szövettan eredménye.Valószînűleg endometrium rák előttistádium.Kedd este megyek az orvosomhoz az eredménnyel és a továbbiak megbeszélése miatt.Úgy érzem méheltávolîtás lesz.Addig is olvasgatok itt hogy erőt merîtsek a tovàbbiakhoz.
52215. rzsó72
2024. jún. 29. 10:55
Elfelejtettem írni,hogy az itthon beadott véralvadásgátlónál végre ordíthattam😁,a kórházban nem mertem.
52214. rzsó72
2024. jún. 29. 10:43

Sziasztok!Én is túl vagyok a műtéten!

A műtet előtti béltisztítás elegge megviselt az első kortytól az utolsó hasmaenésig 22 óra telt el.A műtét hetfőn volt,előtte tudtam meg,hogy nem az az orvos fog műteni,akivel megbeszéltük.Az altatóorvos pedig nem nézett ki 20 évesnek se...Rezidens volt.Kaptam epidurális erzestelenítést,én megszenvedtem vele,volt néhány "villámcsapás".A műtét jól ment,kivették a daganatot,ami csecsemőfejnyi volt,a méhet,az egy petefészket,csepleszt.A fagyasztásos gyorsszövettan negatív lett,többi eredmény 3 hét múlva.Nagyon sokat merítettem a ti tapasztalataitokból,ezért mindent tudatosan csináltam a műtét után.Az ágyból felülési technikában nekem sokat segített az ágy végére kötött fásli,amivel fel tudtam húzni magam.Ami óriasi meglepetés volt,hogy a kötéscserekor ki derült,hogy csak köldökig vágtak.Tegnap délelőtt már hazaengedtek.Ahogy hazaértem úgy éreztem,hogy az energiaszintem megemelkedett.Nagyjából óranként 10 percre kelek fel.Fogalmam sincs hogy ez mikor növelhető.Egy kérdésem még lenne hozzátok,a kórházi igazolást a körzeti orvosnak kell leadni,vagy a munkahelynek?Nagyon köszönöm,hogy felhasználhattam a az általatok megtapasztaltakat,így minden sokkal könnyebb volt és kevésbé félelmetes!

52213. LadyG (válaszként erre: 52212. - Kata 33)
2024. jún. 26. 11:43

De jó ezt hallani Kata! 🤗

Kikerült minden nem odavalóság, úgyhogy a szervezeted most már másra tudja fordítani az energiáit.

Engem csak gigamiómák miatt mütöttek, kb semmi tünettel (néha erösebb vérzés, de csak közepesen voltam vérszegény); a mütét óta olyan energikus vagyok, hogy nem is tudtam, h mennyire nem voltam az. Nagyon meglepödtem.

Gyors gyógyulást!! 🤗

52212. Kata 33
2024. jún. 26. 00:18
Sziasztok. Én újra itthon egy napja. Ez a 2.műtet utáni rész rémes volt. Illetve volt minden. Antibiotikum és hashajtó. Katasztrófa. Viszont minden olyan más. Borzasztóan energikus vagyok. Jövök és megyek. Jó a kedvem. Hát nem is értem. Mitől lehet, hogy ilyen más minden?
52211. LadyG (válaszként erre: 52210. - Annalobo)
2024. jún. 25. 14:31
Szerintem jól teszed! Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen!! 🤗
52210. annalobo (válaszként erre: 52207. - LadyG)
2024. jún. 25. 12:08

Szia!

Jó, vagy nem jó én is nagyon parás vagyok...

Köszi szépen a segítséget, utánajárok, mert úgysem hagy nyugodni.

52209. Mara81 (válaszként erre: 52208. - Kajszi72)
2024. jún. 24. 18:25

Kedves Kajszi!

Izzadás akár lehet is valóban, szex most nem volt előtte már 1 hete, viszont hüvelyszárazság van az biztos. Csak sikosítóval működik (lactacydot vettem). 3 napig használtam Lactinelle hüvelykúpot antibiotikum után. Még a cikatridinát megpróbálom. Van egy kis égő érzésem és kis folyásom is delutánonként. Ha az nem segít, akkor újra megpróbálom a nőgyógyászt. Örülök, a megnyugtató "ötleteiteknek", én már a legrosszabbra gondoltam. Nagyon szépen köszönöm a jó tanácsokat, szuperek vagytok!

52208. Kajszi72 (válaszként erre: 52205. - Mara81)
2024. jún. 24. 17:18

Ha lenne méhnyakad, azt mondanám, hogy a ciklusod igazodik az új helyzethez. De ugye nincs.

Nem lehet, hogy túl sok volt az antibiotikum? Gyorsan fordul a ph. Nem borotváltál vagy epiláltál? Utána könnyen jön egy kis gomba, ami nem feltétlenül viszket, de bedagadhat és a hám érzékeny lesz. Vagy szex, petting, de a meleg miatti izzadás is szerepet játszhat.

52207. LadyG (válaszként erre: 52206. - Annalobo)
2024. jún. 24. 14:41

Szia, nekem az a furcsa, hogy erös gyulladásra nem kapsz antibiotikumos kezelést. Nekem régebben volt, és antibiotikumos kúpot kaptam annak idején (persze az lehet, h teljesen más baktérium volt).

Az említett kúpokkal kapcsolatosan nincs tapasztalatom sajnos.

Nem ijesztegetni szeretnélek, de én a helyedben lehet, h megkérdeznék egy másik dokit is, csak a biztonság kedvéért. A méhnyakrák kiújulhat a hüvelyen, úgyhogy inkább többen nézzék meg azt a leletet, mint véletlenül benézze valaki.

De tényleg nem ijesztegetni akarlak, valószínü az orvosnak igaza van, mert ö ismeri a kórelöményedet és a mütétet, csak én ilyen parás vagyok!

52206. annalobo (válaszként erre: 52183. - LadyG)
2024. jún. 24. 13:05

Szia LadyG!

Köszönöm a válaszod!

Csak most írok, mert a Doki válaszára vártam.

Azért írta, hogy a műtét miatt, azért nem kell 6 hónap csak 1 év múlva mennem kontroll cytológiára, mert "ugyebár a méhet a méhnyakkal együtt távolították el. Pontosan ezért Hpv-t sem tartok valószínűnek, illetve pont a műtét miatt el is veszítette jelentőségét..." Akkor megnyugodhatok?

Egy kúra Gynoflort/Lactinelle-t viszont javasol.

Elolvastam mindkettőnek a leírását, a Lactinell szimpatikusabbnak tűnik, bár még sosem használtam hüvelykúpot.

Fentiekről mi a véleményed/véleményetek?

Köszi szépen előre is!

52205. Mara81 (válaszként erre: 52203. - Kajszi72)
2024. jún. 24. 05:16
Szia Kajszi72! A műtét előtt már nem volt cikluson.Akkor már 1 éven át véreztem folyamatosan. 1-2 hetente 1 hét megszakításokkal. Rieqo volt az utolsó amit kaptam miómára, attól is véreztem. Ezek előtt 28-21 napra jött meg. Igen, igazából pisilés után most sem láttam vért, úgyhogy nem tudom honnan jött. Utána töröltem újra magam azonnal, pisi is jött kicsi de akkor már semmi nem látszódott a wc papiron. Azóta sem egyenlőre.
52204. Mara81 (válaszként erre: 52202. - LadyG)
2024. jún. 24. 05:07
Köszönöm a választ. A méhnyakam sem maradt meg.
52203. Kajszi72 (válaszként erre: 52200. - Mara81)
2024. jún. 23. 21:03

Szia. Műtét előtt milyen volt a ciklusod? Milyen volt a mensid?

Volt közti vérzésed?

52202. LadyG (válaszként erre: 52200. - Mara81)
2024. jún. 23. 20:54
A méhnyakad nem maradt meg? Akkor minimális vérzés elöfordulhat, olyankor, amikor megjönne.
52201. yallah2 (válaszként erre: 52200. - Mara81)
2024. jún. 23. 19:52

Szedsz e valamilyen véralvadásgátlót?

Ilyen műtét után sajnos a hüvelyhám elvékonyodik. sérülékenyebb szárazabb lesz Ez is okozhat vérezgetést. Próbáld ki a Cikatridinát.

52200. Mara81
2024. jún. 23. 13:27

Sziasztok!

10 hete volt a méheltávolító műtétem, petefészkek megmaradtak. Már érdeklődtem itt a témában, de akkor még húgyuti fertőzésre gyanakodott mindenki, illetve arra, hogy műtét után pár héttel panaszok előfordulhatnak. Csíp a pisilés. 2 hete volt egy kis rózsaszín folt a wc papíron, azota semmi, ma megint véres volt a wc papir, de már nagyobb volt a mennyiség( olyan kenés folt). A múltkor is és most is a külső rész környékén érzem talán a csípő érzést is, de belül minden ülő pisilésnél mikor már a vége fele vagyok a pisilésnek csíp. ( amikor wc fölé guggolok akkor nincs csípő érzés. )Túl vagyok 2 antibiotikum kúrán, 2 féle gyógyszerrel. Egy urológian, ahol az orvos szerint uh alapján is rendben van minden. Uroflow vizsgálat rendben. 2 vízeletvizsgálat amiben minden negatív. Se vér, se baci. Az egyik vízelet vizsgálat a két rózsaszínes wc papír folt között volt. Ujra visszamentem nőgyógyászatra, uh szerint rendben van. Ma azért megijedtem. Kicsit többet pakoltam az elmúlt 2 napban, nem emelgettem, de hajolgattam. Valakinek esetleg ötlete, hasonló panasza van e/volt e. Köszönöm!

52199. LadyG (válaszként erre: 52194. - Dike66)
2024. jún. 22. 21:27

Az onkológus vagy a nögyógyász, aki a 6 hetes kontrollt csinálja tud javaslatot adni.

Kajszi javaslata a csordaszellem kihasználására nagyon hasznos. Ha az egész csoport elött nyíltan kérsz segítségét, ahol ott van a fönök és a fiatal kollega is, úgy a fiatalnak nem lesz más választása, mint segíteni. Ha pedig húzza a száját, hát ez van. Még mindig jobb, mint egy sérv v egy süllyedés.

A teljes gyógyulás egyébként, mire a belsö varratok begyógyulnak 6-8 hónap is lehet, úgyhogy minnél több idöre ki tudod harcolni a könnyítést, annál jobbat teszel magadnak. Addig pedig ahogy mondtam korábban, a helyedben kiemelten figyelnék a medencefenék és core izmok regenerálására.

52198. yallah2 (válaszként erre: 52184. - Rzsó72)
2024. jún. 22. 20:56
Szia! 6 hét kevés. De az az alap. 2 hónap talán elég ilyen esetben.
52197. Kajszi72 (válaszként erre: 52196. - Dike66)
2024. jún. 22. 16:19

Beszélj az onkológussal. Az biztos, hogy aki fizikai munkát végzett, mozgatva voltak az izmai mindig és folyamatosan, alapból nagyobb fizikai terheléssel élt, annak jó esélye van a gyorsabb regenerációra, mert a szervezete hozzá van szokva a terheléshez.

Ez tök más, mint másfél órában csúcsra edzeni akármilyen sportban. Ott a teljesítmény egy ponton/időben kiemelkedő és extrém, állóképesség viszont majdnem semmi.

Ó, és egy kérdés, amit édesanyám tett fel nekem pár éve, most továbbadnám... Hülye vagy Te édes lányom? Az a másik, aki kolléga, és tápos meg buta, mint a tök nem ugyanazért a pénzért dolgozik, mint Te? A csapatmunka rá nem vonatkozik? Csak rád? Miért jó az neked, ha kihasználnak, csak mert empatikus vagy meg csapatjátékos?

Ne legyél hülye, az ilyenek erre játszanak...

52196. dike66 (válaszként erre: 52195. - Kajszi72)
2024. jún. 22. 15:33

Szia, Kajszi72!

Nekem tudja a főnököm is és a kollégák is, hogy mi a szitu.

Nem vagyok szégyenlős segítséget kérni és még a legkisebb szívességet is mindig megköszönöm😉

Nálunk az a baj, hogy a fiatalok nem túl segítőkészek és nem akarom azt az egy kollégát terhelni akiről tudom, hogy segít ha kérem. 4-en vagyunk a kis csapatban ebből a két fiatal egy párocska, akik mindent is jobban tudnak. A fiú elég nyegle mindenért vágja a pofákat. A lány meg kis alacsony, és vasággyal együtt van vagy 45kg.

A hatodik hét után 3 hetet kell dolgoznom és megyek 2 hét szabira aztán utána remélhetőleg ha csak 1 hónapot kérek segítségnek talán azt még megteszik ha nem is szívesen. De vajon elég a 3 hónap kímélt? Remélem igen. Mindent metszek a gyors gyógyulásért,minden nap iszom a Manker MBD-t (sok kollagén és hialuronsav van benne) meg persze sokat pihenek itthon nem csinálok semmi megerőltetőt.

Az egyetlen szakorvos akivel még találkozok az az onkológus, arra a 3hétre a szabiig tőle Kérhetek javaslatot?

52195. Kajszi72 (válaszként erre: 52194. - Dike66)
2024. jún. 22. 06:48

Csajok, van egy mód, ahogyan rá lehet vezetni, ki lehet kényszeríteni főnöktől, kollégától, hogy ténylegesen könnyítsék a fizikai terhelést a melóban és akarjanak segíteni.

Pontosabban csak egy biztos mód van. Az empátia, a megértés nem játszik. A szégyenérzetet kell kihasználni és a nyáj effektust.

Összeterelni az érintetteket és teljesen nyíltan el kell mondani, lehetőleg plasztikus részletekkel, nem suttogva hogy mi történt, miért kell a könnyített munka.

Aki azt hiszi, hogy a tágabb környezete nem tud róla, az nagyot téved, a sutyorgás örök.

Kulcsszavak: ki vették a méhemet, műtét, belső varratok, izomszakadás, 3 hónap belső gyógyulás, életmentő, leszakad, felszakad, új műtét, szemét egészségügy, segítségre van szükséged még egy ideig, könnyítés, fizikai terhelhetőség, köszönöm, menni fog?, megoldható?

Ki kell használni, hogy a megfelelni vágyás egy csoport legerősebb mozgatója. Sok bőrt az arcra, zavarba kell hozni őket a nyíltsággal. Így egyébként az esetleges susmus is abba marad. A kérdés a végén, a megoldható?, segítetek?, nagyon fontos, itt jön a csoport mozgatás. Nincs ember, aki tanuk előtt nemet merne, akarna mondani erre a kérdésre. Ezt ki kell használni.

Ahogy visszatér az erőd és bírod majd a melót, ugyanígy, egy csoportként kell nekik megköszönni. Ez is nagyon, de nagyon fontos.

Ha valakit érdekel miért és hogyan működik ez az egész, írjon priviben, ide ezt túl hosszú lenne levezetni.

52194. dike66 (válaszként erre: 52187. - LadyG)
2024. jún. 22. 05:56

Szia, LadyG!

Köszönöm a válaszod!

Az a baj, hogy vannak pasik a melóhelyen abban a kis részlegben is ahol én vagyok. Tulajdonképpen nekik kéne tologatni a kocsikat és a nagyobb ill. nehezebb vasakat emelgetni.Meg a cégnek gondoskoskodni a kocsik kerekeinek a karbantartásáról. A munka maga nem nehéz csak az a része a mikor a még pakolt kocsit kell előzni a munkaterületre.Az a sok kiló nem darabonként van hanem egy műszak alatt.De a lényegen nem változtat persze. Igen gondolkodtam másik munkahelyre de 58 évesen már annak is örülök, hogy van hova menni dolgozni. Sajnos ennyi idősen lassan csak takarítani veszik fel az embert 😔 Persze ha megfizetnék nincs vele bajom.

Melyik szakorvoshoz kell menni és mennyi idő mire odabent minden meggyógyul?

52193. LadyG (válaszként erre: 52192. - Kata 33)
2024. jún. 21. 22:08

Jaj, úgy sajnálom! Tudod már, hogy mik a következö lépések? Kell utókezelés?

Nagyon remélem, hogy minnél elöbb a legteljesebben meg tudsz gyógyulni!! 🤗🤗🤗

52192. Kata 33
2024. jún. 21. 18:49
Sziasztok. Időközben megtudtam, hogy a méhemben lévő daganat amit 8 hete vették ki rossz indulatú volt.
52191. Kajszi72 (válaszként erre: 52189. - Kata 33)
2024. jún. 21. 15:09
India összes szarudvarával drukkolok Neked. Sok türelmet és gyors gyógyulást!🌻
52190. Kajszi72 (válaszként erre: 52185. - Rzsó72)
2024. jún. 21. 14:20

Tekintélyes úszógumival mentem műtétre, sokkal nagyobbal, mint ami neked lehet.

Mivel bikinivonalban vágnak, nem metszik át a hájat, csak azt a réteget, ami a bőrön van, mint a szalonnánál. Nincs mély vágás, ahogyan Te értelmezed. Ésszel bontanak fel minket, mint mi a csirkét. A drén cső

helye ami problémás lehet, mert az viszont keresztül megy mindenen.

Itt előfordul, hogy a sebfelszín már beheged, de alatta a zsírszövetből a lassúbb összekapaszkodás miatt savó jön a felszínre. Ezt sima sebkezeléssel, kötéssel lehet kezelni. De ez szélsőséges eset, ketten voltunk itt a 6 év alatt, akinek ez probléma volt, mibdketten lényegesen nagyobb súlyfelesleggel. Aki ödémás, mint én voltam pl., annak alapból több savó választódik ki az első időkben, ezért is volt szívó meg gravitációs tasakom is.

Szóval a vénusz domb felett vágnak, a hájad a műtét alatt egy tömegben lesz "kikampózva", az izomszövetet felvágják, szabnak, aztán az összevarrt izomszövetre visszakerül a háj, ráhúzzák a bőrt és jön a külső varrat. A drén/ek attól függenek, mennyi a szöveti zsír és víz a testen belül. Ezt a doki látja a műtét alatt, és dönt, kell-e, milyen és mennyi.

Ha függőlegesen vágnak, akkor is ott, ahol a párnák el vannak vékonyodva.

Szerintem, ha T vágás van, akkor több kell legyen, mint 6 hét.

52189. Kata 33
2024. jún. 21. 14:12
Sziasztok. 2 cm körül vágtak a hüvelyből talán többet nem is lehet. Hétfőn mehetek haza mert egymás után volt a 2 műtét. Szövettan majd megutatja, hogy mi a helyzet. Remélem itt a vége és lehetnék már végre nyugodtan. Annyira félek.
52188. LadyG (válaszként erre: 52185. - Rzsó72)
2024. jún. 21. 12:37

Hosszába vágtak?

Sajnos a zsírszövet lassabban forr össze, de türelem, meggyógyul az is!! 🤗

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook