Hordozható klíma mennyire megbízható? (beszélgetés)
"Ami a kéményt illeti nem tudom, hogy van-e vízpára a távozó forró levegőben"
Annak a készüléknek, aminek nincs kifolyócsöve biztos van vízpárája...gondolom én.
Nem olyan van nekem és szerintem sokaknál nem vákuumos az üveg.
Általában újépítésű lakásokban van ez a megoldás, ott meg engedélyezett a klíma.
Egyébként van valami eljárás ezekhez az ablakokhoz is. Gondolom nem 2 Ft-os eljárás.
A munkahelyemen szép alu keretes termo ablakok voltak, esélyünk se volt arra, hogy azt kivágják az elvezetéshez. Így aztán ott állt a sarokban a nyári kánikulában a klíma...:)
Ami a kéményt illeti nem tudom, hogy van-e vízpára a távozó forró levegőben és ha van, akkor ez a koromból nem csinál-e kátrányt? Gondolom a gázkészülékekhez emiatt van a béléscső. Ha jól sejtem a kéményseprők nem örülnének...:)
Pár éve vettünk egyet, de ilyen tapasztalatink voltak nekünk is.
Hangos, kell a kivezetés És vödör😃
Tesoméknak ajándékoztuk, a nyári konyhájukba tették, tökéletes.
Szabálytalanul használtátok. Annak a csőnek nyílást kell készíteni, ablakra vagy ajtóra. Kéménybe nem köthetőek, szabálytalan. Pasi vagy és ilyen gondolatok. :)
A kéményben lehet visszaáramlás, huzathatás vagy olyan áramlási viszony, ami miatt a meleg levegő nem megfelelően távozik. Ha a kémény használatban van, például gázkazán, kandalló, akkor ez különösen veszélyes lehet.
Nekem kettő mobilklímám van.
Az újabb egy KLARSTEIN, amivel nagyon elégedett vagyok. A 4,20 méter belmagasságú, 26 m2-es szobát, valamint a hozzá tartozó 16 m2-es előszobát is kellemesen hűvösen tartja. Ennek a típusnak már nincs külön vízleeresztő csöve, így működik, már a második nyarat használom, és még egyszer sem kellett üríteni. A legalacsonyabb beállítható hőmérséklet 16 fok. Távkapvsolóval is működtethető.
A beszereléshez csak annyi átalakítás kellett, hogy az üveges a külső ablakszárnyon készített egy nyílást a kivezetőcső számára. Így kulturáltan ki lehet vezetni a meleg levegőt.(Ezt télen lehet zárni.)
A hangja meglepően halk, kisebb, mint egy hagyományos ventilátoré.
A régebbi készülékem egy STIEBEL, ami szintén használható, de ennél víztartályt kell üríteni, és valamivel hangosabb is. Mivel műemlék épületben lakom, nálam hagyományos klíma felszerelésére nem volt lehetőség, ezért a mobilklíma jelentette a megoldást.
Mindkettő teszi a dolgát, de a KLARSTEIN-nel különösen elégedett vagyok.
Nyitott ablaknál?
Rokonunknak olyan volt, ami tkp. egy ventilátor, alsó részébe jégkockát kellett pakolni, azt fújta széjjel. Mondjuk nem volt drága, de annyit is ért.
Nekünk a munkahelyen volt egy mobil klímánk. Először is hangos volt nagyon. Másodszor nyitva kellett tartani az ablakot, mert a hőt egy 15 cm átmérőjű csövön lehetett a szabadba kivezetni. Harmadszor rengeteg vizet termelt, egy tíz literes tartályt pillanatok alatt telenyomott.
Lehet, hogy ma már vannak modernebbek is, mert ennek vagy 15-20 éve, de nekem ez a régi nem tetszett.
Az állandó, az más kategória szerintem...