Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Ezt én nem tudhatom, csak a lehetséges kkokat soroltam fel.
Az viszont biztos, hogy műtét után nagyon figyelünk magunkra és olyan dolgokat is észreveszünk, ami addig fel se tűnt.😁
Szia Kajszi72!
Ennyit nem ettem és eddig az epém rendben volt. A menyem szerint lehet a bent maradt gáz szívódik fel és így távozik... Nem tudom de nagyon idegesítő ez sok büfögés.
Szia, de jó, hogy jól vagy! 🤣
A robot korrigálja az irányító kéz minimális remegését is. A monitoron superextra zoom is lehetséges.
A büfi akkor van, ha több az étellel benyelt levegő és/vagy sok a gyomorsav, vagy akár epe problémák előjátéka is lehet.
Szép napot kívánok mindenkinek!
Tudom nagyon régen nem írtam, de sokat olvastam az oldalt és a tapasztalaitok alapján próbáltam felkészülni a Robot asszisztált hysterectomia műtétemre.
Igazából ez a műtét is olyan mint a laparoszkópos de mégis van valami ami miatt mégis más.
Nem tudom igazán, hogy pontosan miben különbözik maga a műtét mert az eredmény ugyan az. Hárman voltunk az osztályon robotosok és
1 laparoszkópos..
Amit én láttam az annyi, hogy nekünk nem volt utánna kivezetve az a zacskó. Elméletileg nem jár olyan vérzéssel a műtét de gőzöm sincs, hogy hogyan csinálták. Semmi másban nem voltunk különbözőek.120percet írtak a zárón nettó műtéti időnként.
Jövő héten szerdán megyek varratszedésre.
A műtét óta nem fáj a hátam a derekam és a lábaim. Nem gondoltam, hogy a méhtestrák így kihat fizikailag. Most szinte fittebbnek érzem magam mint a műtét előtt. Az ágyat is úgy éreztem, hogy nem fogom kibírni benne azt a pár napot... Persze már az itthonival is ugyan ezt éreztem a műtét előtt.
Most egy valami okoz gondot, nem tudom miért büfögök annyit.🫣
Szia Anemona, köszönöm szépen a megnyugtató választ! Hasonlóban bízom. Ez a növedék tiszta, nincs benne semmi, láttam magam is. Ez is biztató. Már a harmadik CA125, ami nem volt magas, és ez még talán alacsonyabb is, mint a múltkori, most meg nem mondom hirtelen.
Férjemnek is ezeket mondtam, amiket itt sorolsz, ez mind megáll nálam. És kínoz folyamatosan, már ülni, járni nem tudok, majd pont most, a CT után fix 12 héttel nő oda egy rák? Kizárt. Egy éve vizsgálnak, keresik, mitől vagyok egyre rosszabbul. Volt csomó műtét, amiktől csak 2-3 hétig lettem jobban. Beszedettek több tucat gyógyszert, amik addig jók is voltak. Egy héten belül minden ugyanúgy folytatódott. Amikor 44 szemet szedtem, 2(+1) szúrtam, 3 belélegeztem, 1 fújtam, 2 vénasannnyomták, akkor mondtam, most elég. Vagy fejezzük be és jöjjön, aminek jönnie kell, vagy szedjenek ki bármit, ami az egy év alatt felmerült problémaként... De addigra már kiszedtek ezt-azt, ami nem az volt. Volt kényszermosoly, meg elnézést kérek asszonyom... Én meg csak nem akarok fájdalmat, meg az összes többi tünetet, ami miatt emberek közé sem mehetek.
Minden vizsgálat megvan. Nagyon remélem már mást nem találnak ki... Ezt az indexet nem tudtam csak elhúzni a mappából, ami már 3 cm vastag.
Te azóta rendben vagy teljesen? Milyen gyorsan gyógyultál? Nálam megy kifelé minden. Elvileg.
Szia Ági, igen, folyamatosan erős hasi fájdalmaim vannak, amire semmi nem hat. Vérzészavarok, amit már szinte mindennel próbáltak kezelni, gyakorlatilag sikertelenül. Egyetlen fogamzásgátló hatott, azt elvették tavaly a magas ösztrogén miatt. Azóta ami javult volna, az is folyamatos lejtmenetben van. Utána lettek polypok. A miómámat már nem látják, de az nem volt releváns, kicsi volt, de kitakarja az adenomyozis nagy gömbjeinek sora. A balomon volt hónapokig ciszta, nődögélt, mint a mesében. Kéthetente nézte a doki. Most az eltűnt. Helyette hátul találták közepén a méhfalra kívül ránőve ezt a masikat, amiről nem tudják micsoda. Van itt minden.
Köszönöm kérdésedet. Írok majd, ígérem. Holnap beszaladunkbegy gyors konzultációra. Be vagyok írva több napra is műtétre, bízom benne, hátha már haza sem kell jönni, vagy csak a csomagért... 🙏
Szia, nekem a CA125 400 felett volt, HE4 125, a ROMA indexem 47%.
Semmi rosszindulatút nem tálaltak végül. Ezeket mind tudja produkálni a ciszta, mióma, és főképp az endometriózis. Nálam mindhárom bejátszott.
Az értékeid nem túl magasak, semmi gond nem lesz, esetleg lehet hogy elzavarnak CT-re vagy MR-re, mielőtt felvágnak (én mindkettőn voltam)
Megjött a lelet, nagyon gyorsak voltak.
Zöld CA-125 25,
Pirosak HE4 78,2 ROMA Index Premenopauza 19,4%
Volt hasonló eredménye valakinek közvetlenül műtét előtt? S főleg, utána mi történt vele, hogyan alakultak a dolgok, ahhoz képest, ahogyan eredetileg tervezték az orvossal? Előre is köszönöm szépen 🥰
Szia Furi, egyetértek Zsebivel. Annyival kiegészíteném, hogy a pisibajokra a tőzegáfonya kivonata nagyon jó. Ha nem akarsz sokat költeni, van saját márkás tea is az egyik kisebb üzletláncban, amiben van. Enyhe problémák esetén elfogadható hatása van. Nagyobb, hosszú ideje fennálló ügyekben inkább a tablettás változat jött be nekem (3-4e körül volt).
Jobbulást kívánok!
A belső varratok gyógyulási ideje 3 hónap! Korai a direkt hasizmozás.
Krokodil torna kezdésnek, aztán lehet úszni, gyorsgyalogolni, biciklizni.
Amíg belül nem gyógyulnak meg a hegek teljesen puffadtabb lesz a hasad, mint előtte volt. Ha nekiállsz erőltetni a félig hegedt hasi vágásodat hiúságból, csúnyán kicseszel magaddal, mert visszaveted a szövetregenerációt, meghosszabítod az egész gyógyulósdit. (Volt rá példa itt is, nem egy, nem kettő.)
Türelmesnek kell lenni, még akkor is ha baromi nehéz. Természetes folyamatokat nem lehet siettetni. Segíteni viszont lehet - kevés szénhidrát, sok folyadék, mozgás.
Zsebi, a műtét utáni süllyedés leginkább azoknál fordul elő, akiknek műtét előtt is laza, rugalmatlan szalagjai, szövetei, izmai voltak.
Ha a műtétkor észlelik, vagy eleve tudják, hogy lazák a méhszalagok (méhelőesés), akkor nem használják fel őket a hüvely vagy a méhnyak kitámasztására.
Én még csak 4 hónapos mütött vagyok, szintén méhnyak nélkül, eddig semmi bajom. De a nagyanyám és nagynéném 30+ évet élt/ él minden probléma nélkül.
A süllyedés nem a mütét vagy a méhnyak hiánya miatt alakul ki. Sokaknak terhesség, hüvelyi szülés, menopauza idején alakul ki a süllyedés. Az oka a gyenge medencefenék izmok.
Mütét után, ha felgyógyultál, érdemes felkeresni egy medencefenék gyógytornászt, aki felméri az állapotodat és személyreszabott gyakorlatokat mutat, amikkel megelözheted a süllyedés, inkontinencia illetve hasonló panaszokat.
Sziasztok,
Alakult ki esetleg süllyedés valakinek mehkivetel utan? mehnyak nincs csak ket petefeszek.
Koszonom
Szia Tünde🌺 Isten éltessen!Köszönöm szépen, Neked is a legjobbakat és gyors gyógyulást kívánok 🧚 Egyszerre műtenek bennünket. Valószínűleg. Engem most beírtak több napra is, ha felszabadul időpont előbb, akkor előre vesznek. De 17 a fix.
Így van, teljes eltávolítás lesz, és már nagyon várom. Sok szenvedéstől szabadulok meg végre. Remélem ezzel véget ér a minden negyedévben megjelenő újabb meglepetés lelet is. 🙏
Sziasztok Lányok!
Megvolt a megbeszélés. Újabb fejlemények vannak. Lett a meglévő bajok mellé még egy nagy ciszta is a méhem mögött, a méhemen... Úgy emlékszem, volt már itt valaki, hasonló problémával, de nem emlékszem, hogy mi lett a történet vége. Most még egy ROMA indexet nézünk.
Teljes hyst. lesz nálam. A doki tüneményes volt. Nagyon várom, hogy túl legyek végre rajta... Elég már a fájdalomból. Ez a mai plusz diagnózis is sok mindent megmagyaráz.
Szia, ne félj! Nem vagy egyedül!
Úgy látom, kb egyszerre fognak bennünket műteni. Ismerős, hasonló érzéseket éltem át. Sok "barátot" elvesztettem az elmúlt egy évben. Aki maradt, azzal megerősítettük. S lettek újak is, amire már nem is számítottam. Az elmúlt hetekben nagy fájdalmaim voltak, nagyon magamba fordultam, de talán most már egyenesbe fordulnak a dolgok. Jön a június! 🙏 Írj, ha van kedved 🌺
Szia,
drukkolok neked és kitartást kívánok.
Évente egy CT ajánlott, de a dokik úgyis mondani fogják majd. Családtagnak intézte a kezelőorvos folyamatosan sokáig, aztán nyugdíjas lett, és onnantól ritkultak az események, mert maratoni túlélő lett. Hajrá! 💖
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?