Meghalt egy csecsemő otthonszülés közben (beszélgetés)
Sziasztok!
A véleményem az, hogy mindenki maga dönti el, hol és milyen körülmények között akar szülni. Senkihez nem mennek, hogy gyere a kórházba, vagy gyere a szülőotthonba, de azt se mondja senki, hogy maradj otthon és szülj ott. A döntést mindenki a legjobb belátása szerint hozza meg és mint minden döntés lehet jó és rossz. Fel kell vállalni.
Az viszon megdöbbentett, hogy az anyuka szombaton elvesztette a kis újszülöttjét és szerdán már az ügyvédje nyilatkozik a tv-ben. Volt annyi ereje, hogy a jogi dolgokkal foglalkozzon? Kit hibáztat? Geréb Ágnest? Hiszen ő ment oda, mert azért ez a szülőotthon nem azonos az otthon szüléssel.
Természetesen ilyen tragédia, sajnos, bárhol előfordulhat, a magam részéről kórház párti vagyok, de nem ítélem el és nem török pálcát az fölött aki másként gondolja.
Ezt most találtam.
Többek között jól mutatja, miért nem hiteles számomra Csákány György. ;)
Ha a szules.hu oldalra gondolsz, akkor ott annyi van (az eset, a sajtóközlemény és az érkezett levelek), amennyit a főoldalról is el lehet érni.
Nagy csoport... Hmm, tényleg nem olyan kicsi. :))
Egyszer voltunk egy rendezvényükön kb. 5 éve, már akkor nagyon soknak tűnt. Kb. 3300 gyerek testvérestől, szülőstől, nagyszülőstől, meg akiket még "megfertőztek". ;) Hát emiatt is érdemes lenne végre megalkotni a még hiányzó törvényeket...
A gugliban rákerestem, és megtaláltam a születés.hu-t
Megtaláltam Ági nyilatkozatát, de azóta semmit nem találtam tőle. És találtam nagyon sok együttérző, részvétnyilvánító hozzászólást.Nagyon nagy csoport lehet, akik összetartanak.
Nekem is szimpatikus DR.Bálint Sándor,de egyáltalán nem vagyok kompetens és így eldönteni sem tudom egy másik orvos hozzászólásának valóságtartalmát....nem tisztem kétségbe vonni,mindenkinek más a személyisége nyilván......így máshogy is jönnek le dolgok.
Ő így nyilatkozik valószínű jobban hajlik a kórházi körülmények felé...
:)))
Hát nekem nem. Ráadásul van tapasztalatom...
Attól, hogy a család ezt-azt nyilatkozik (vajon tényleg a saját szavaik, s véletlenül nem most állnak befolyásoltság alatt??? Ebben se lehet senki biztos. ;) ), csak egy vélemény, s nem az általános.
Bármit lehet boncolgatni, bármibe bele lehet kötni...
Mindenkinek lehet véleménye, de talán az ítélkezést az arra illetékesenek kellene meghagyni. ;)
Már megbocsáss, de honnan veszed, hogy Ági manipulál bárkit is???
beszéltél már vele? Voltál a tanfolyamán, tudod, mikor mit mond?? Hallottad esetleg előadását??
Vagy mégis mi alapján teszel róla ilyen kijelentéseket???
Nem, nem és nem!! Nem manipulál senkit, olyannyira nem, hogyha ő nem érzi valakiben az erős elhatározást az otthonszülésre, ő maga javasolja az illetőnek, hogy menjen kórházba szülni (voltam ennek többször fültanúja), s nem vállalja el az illetőt.
Az, hogy ő egyben pszichológus is, az meg nagyszerű amiatt, mert még érzékenyebben tud ráhangolódni a szülő nőre.
Ok-okozatilag: előbb volt ő szülész-nőgyógyász, mint pszichológus. Utóbbit valószínűleg azért végezte el, hogy bábaként még kompetensebb lehessen. Szerintem.
A család döntése volt mindenképp. Szerintem nincs olyan, hogy erre bárkit is rá lehessen beszélni, ha benne kételyek vannak, mindenkiről feltételezek ennél felelősségteljesebb döntéshozási képességet. Mint ahogy arra se lehet egyetlen otthon szülni akarót rábeszélni, hogy menjen inkább kórházba, ha nincs rá orvosi indok.
:)))
Köszönöm Sanyi nevében is. Tényleg remek ember.
Én személy szerint, azért nyomatom itt a szöveget, mert G.Á.-ra, mint pszichológusra vagyok nagyon mérges. Egy személyben ezt nem lehet megcsinálni, hogy szorongó embereket manipulálva (1.) arra a döntésre bírja őket, hogy nála, náluk szüljenek (2.) Nem etikus egyszerre, vagy ok-okozatilag egymás után pszichológusként és bábaként, szülészként működni.
Pontosan ez a kérdés itt, hogy mennyire volt ez a szülők, a család saját döntése.
Ezt a topikot nyubold nyitotta, tehát ő nyilatkozhat róla, mit az, ami nem idevaló. Hoxa kérte, hogy fejezzük be a személyeskedést, egymásban való vájkálást.
Viszont: Geréb Ágnes személye, nyilatkozatai szorosan kötődnek a főcímben jelzett témához. Miért ne lehetne ezzel kapcsolatban hozzászólni?
Azt hiszem már rég nem a fórumcímben irt témáról szól ez a fórum....lehetne hogyan pocskondiázzuk Geréb Ágnest és Dodicát címmel....
Mivel más új dolog már nincs,ki lett vesézve,most jön az hogy belekötünk minden kiragadott szófoszlányba...sajnálom,a fórum címe többet igért,és intelligensebb embereket feltételez...
Bába, akként működik. Most viszont a kollegáit szólította meg, s mivel ő szülész-nőgyógyász is, megteheti, nem?
Nem értem, mi ezzel a gond.
Ez nem a neve: "A szülész-nőgyógyász asszony..."
Sok mindenbe bele tudok kötni, de most arra szorítkozom, hogy G.Á. is forgatja a szavakat erősen. Ahányszor csak hallottam, rádió, tévé, mindig bábaként határozta meg magát. Sőt, elmagyarázta, hogy miért nem tartja magát szülész-nőgyógyásznak (= mert azok az eltérő, rendellenes, orvosi beavatkozásokat kívánó szülésekkel foglalkoznak).
De, bába. De attól még a neve Dr. Geréb Ágnes. :))
Mi mindenbe lehet még belekötni? ...;)
Is-is.
Süt az otthonszülés-ellenzése a nyilatkozataiból. Nem találom korrekt, objektíven hozzáállónak.
Szakmai kompetenciát nem vonom kétségbe, bizonyára jó doki. Tegnap viszont láttam, számára milyen az 'otthonszülés' biztosítása kórházban, engem még mindig a hideg rázott a lógó csövektől a szülőágy körül....
Akit pl. hitelesnek tartok, az Dr. Bálint Sándor (a nagy bajszos), aki sose bántja az otthonszülőket, s bár félig-meddig ellentétes véleményen van, nagyon korrekt módon szokott nyilatkozni.
Sajtóközlemény
Dr. Geréb Ágnes mély megdöbbenésének ad hangot, hogy néhány orvoskolléga egy általuk részleteiben ismeretlen tragikus kimenetelű eset körülményeiről nyilatkozik. A szülész-nőgyógyász asszony készséggel áll szakmai vita és vizsgálat elé, de kegyeletsértésnek és orvosetikailag elfogadhatatlannak tartja, hogy egy ilyen ügyet a nagyközönség előtt részletesen tárgyaljanak.
(www.szules.hu)