Meddig bírja a szervezet a nem evést? (tudásbázis)
Toroskáposzta❤️😋
Gyerekkoromban disznótoron az a friss,ami készült az üstben,de imádom.
Adtál egy ötletet a hétre.:)
Csak hasi UH-t és vérképet írtál. Egyén kivizsgálás? Kardiológia? Gasztroenterológia? Anyukám a balesete után volt sokáig étvágytalan, gyenge, kórházból hazaküldték, minden oké, SBO- ról is. Aztán véletlenül kiderült, sz8vritmuszavara van. Még akkor is bepróbálkoztak az SBO-n, hogy hataküldjék, mert ez nála ismert, régi betegség. Mondtam, nem, ez nála új betegség. Doki megnézte a kórlapot és mondta, jééé, tényleg. Akkor osztály, be kell állítani a gyógyszereket. Hàt idő volt és csak második körre sikerült eltalálni, fe amikor helyreállt a szervezete, szépen az étvágya is visszajött. Ezt azért írtam le, mert én ilyen étvágytalanság mögött inkább szervi bajt gyanítok, és szerintem Te még messze nem vagy egy vérképpel meg hasi UH- val normálisan kivizsgálva.
Amúgy inni tudsz? Ha a azt sem, kiszáradás veszélyesebb. Ha igen, gyülmölcslé, tej, kakaó, turmix, nutridrink, srb.
Fűszerek, gyógynövények, házi praktikák:
Étkezés előtt fogyaszthatsz étvágygerjesztő gyógyteákat (pl. citromfű, borsmenta, fehér üröm, ezerjófű, cickafark, kömény).
Bizonyos fűszerek, mint a cayenne-bors, mustár, gyömbér, kakukkfű, vagy kesernyés zöldségek (pl. articsóka, rukkola, cikória) is segíthetnek.
Alkoholos kivonatok, gyógylikőrök, gyomorkeserűk is használhatók, de csak mértékkel.
Speciális esetek és orvosi segítség:
Ha az étvágytalanság mögött betegség, gyógyszer mellékhatás, lelki probléma (pl. depresszió, szorongás) áll, az alapbetegség kezelése a legfontosabb.
Hosszabb ideig fennálló vagy súlyos étvágytalanság esetén érdemes dietetikushoz, gasztroenterológushoz vagy pszichológushoz fordulni.
Szükség esetén speciális, energiában és tápanyagban dúsított tápszerek, táplálékkiegészítők is segíthetnek.
Bizonyos esetekben orvos által felírt étvágyjavító gyógyszerek is szóba jöhetnek.
Az étvágytalanság leküzdésében fontos a rendszeresség, a kellemes környezet, a változatos, ízletes ételek, a mozgás, valamint a természetes étvágyfokozók (fűszerek, gyógynövények) alkalmazása.
A "kényszer" szó egyáltalán nem szerepel a kérdésedben.
Az véletlenül nem lehet, hogy te tetted fel s kérdésed pontatlanul?
A nem evésről neki ez a válasz volt szerintem a természetes.
Mi ebben neked a morbid?
A kérdésedre teljesen normális választ kaptál.
Ha jól olvasom, akkor ő csak más korosztály.
Mióta komolyabban veszem a cukordiétát, fél banán.
Azt nem mondom, hogy jóllaktam vele...
De ők a cigi-pia-kave-kes kórt csattogosban hordják ki télen szembe pisalva az elhaladokat.
Nem haltak ki.
Meddig bírja a szervezet a nem evést?
Sokáig, a pesti gettó lakói mesélgetnének neked róla, de Ők már nem élnek.
Tehát, stressz.
Menj sétálni, tornázz egy kicsit. Az oldja a stresszt, étvágyat csinál, és nem hagyja, hogy az összes izmod sorvadozzon.
Nincs semmi bajod elvileg, akkor próbálj meg erre gondolni! És ne dagonyázni a nem tudok enni, nincs erőm helyzetbe.
További ajánlott fórumok:
- Ha valaki jár egy munkaügyi központ által szervezett tanfolyamra, akkor a hónap mely részén kapja meg a pénzt?
- Hol kell szocpolt igényelni? (Mivel hitelt nem szeretnék rá felvenni - melyik állami szervezetet kell megkeresni?)
- Egy "elsavasodott" szervezetet, mennyi idő után lehet helyreállítani?
- Bírja a szervezetetek a margarint? Akinek nem, milyen tünetei vannak?
- Elkezdtem sportolni és megálltam a fogyásban. Visszatartja a vizet a szervezetem. Meddig fog ez az állapot tartani?
- Szerintetek meddig van jelen a szervezetben a koffein? meddig tart "doppingoló" hatása? (kávé, cola)