Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kórháztól otthonszülésig 3. fórum

Kórháztól otthonszülésig 3. (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Kórháztól otthonszülésig 3.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
245. fsziszi
2012. febr. 17. 10:01
Jahh,azt elfelejtettem leírni,hogy en kórházi környezetben voltam kitéve annak,hogy nem sok kellett ahhoz,hogy a babám,és én is ott maradjunk!!!Tehát szerintem nem csak az otthon szülésnél lehetnek,vannak problémák.(és minket több tucat órvos vett körül!)Az otthon szülő nők szerintem sokszor azért választják ezt,mert nincsen felesleges beavatkozás,nem háborgatják őket,nem viszik el a picit,stb,és ezt nagyon meg lehet érteni,és mindenképp tiszteletben kell tartani.
244. fsziszi
2012. febr. 17. 09:53
Nem volt időm sajnos végigólvasni az írásokat,de ez a téma is szerintem örök vita marad:-((Minden nőnek meg kellene adni a lehetőséget arra,hogy eldönthesse hol szeretne szűlni.Ha otthon,hát tehesse azt.Kórházban szűltem a fiaimat,de nem egyszer éreztem azt,mennyivel jobb lenne máshol lenni:-((Ugye most elítélték az otthon szülés legföbb ANYJÁT,nagyon sajnálom.:-((Akik nála szűltek,azok maguk döntöttek erröl.Mindenkinek azt kívánom legyen szép szülése!Engedtesség meg mindenkinek a döntés.Szép napot nektek!
2011. márc. 14. 18:44

Szia! Ne haragudj de most nincs sok időm átolvasni ezt a kilenc oldalt. Nagyon meghatott a 3történeted. És teljesen igazad van(bár én nem fogom megtudni milyen jó is volt neked, első kisbabám császáros volt) De a te történeted megkönnyeztem:) Megkérdezhetem hogy hívják a kicsit?


Sok egészséget, boldogságot kívánok.

2011. jan. 21. 16:50

Ha büntetendő az, hogy egy nő otthon szüli meg a gyerekét, aki egy különálló ember, akkor azokkal a nőkkel mi a helyzet, akik abortuszra mennek? Kérdem én, hogy akkor ők nem gyilkosok??? Míg egy otthonszülő nő mindenről gondoskodik, addig az abortuszos direkte módon őli meg a magzatát.

Szóval én azért elgondolkodnék mielőtt "savazni" kezdek valakit.


Dodica! Grat a babáidhoz. Ha még egyszer szülésre adom a fejem biztos, hogy otthon fogok szülni. Egyenlőre kilenc gyerköcöt szerettem volna, most megálltam az egynél. A kórház közrejátszott. Pedig fogadott doki, és alapítványi szoba is volt.

241. DODICA (válaszként erre: 236. - Mummoska11)
2009. márc. 10. 12:33

"Mindekinek szíve joga eldöntei, de kérdem én az otthon szülőktől, te kit hibáztatnál ha valami történne?"


Attól függ.... Ellenben biztos, hogy kell egyáltalán hibáztatni valakit? Nem tudod azt elképzelni, hogy nincs felelőse a bajnak? Van sors.... Vannak olyan dolgok, amibe ember bele nem tud avatkozni.... S van, amikor pont az emberi beavatkozás miatt van baj!!! Akkor vajon lehet és érdemes hibáztatni? Megbocsátani viszont sose lehet...


"Na meg azért mekkora felelőtlenség volt nem orvoshoz járni.....de ez már csak mellékes! "


Kórházi orvoshoz nem jártam. GÁ-hoz - aki szintén orvos is - viszont igen. ;)


A várandóssághoz és szüléshez alapjáraton semmi szükség orvosra, de ezt hiába közli tényként a WHO, idehaza még sokáig nem fogják elhinni. ;)


"Az érdekelt, hogy minden rendeben menjen a szülés alatt és tudtam, hogy a gyerekem biztos kezekben van."

Képzeld, az otthonszülőket is ez érdekli, s pont ezért szülnek otthon! :)


"A Geréb Ágnes meg elmehet a fenébe! Szégyelhetni magát az ilyen! Sok szegény nőt bepalizni a nagy szavakkal!!! Felháborító! Hangsúlyozom nem azokat akarom bántani akik otthon szültek, mert azok valószínűleg egy ilyen, hülye felelőtlen ember áldozatai lettek! Persze ők is hibásak! De a mindeki által istenített Ágnes, szakember létére tudhatná, hogy a mai civilizált világban, milyen szükségeletek vannak a szülést illetően! Elvont és nem normális gondolkodás módót képvisel! Ez az én véleményem!"


Sajnálom, hogy ez a mocskolódás a véleményed olyasvalakiről, akit nem ismersz, akinek még szavát se hallottad. Fogalmad sincs arról, mennyire tisztelik őt külföldön. És még sorolhatnám...

Viszont azt állítom, pont azt tudja leginkább, a mai "civilizált", medikalizált szülés helyett milyen szükségletek vannak a szülést illetően. Bár tudom, hiába tudják ezt nagyon sokan - még szakmai berkekben is!! -, amíg ilyen előítéletekkel viseltetnek iránta, fölösleges minden szó. :(

Én a véleményedet tiszteletben tartom (leszámítva a sértegetéseket), de jó lenne, ha erre fordítva te is képes lennél.

240. kaaskopje (válaszként erre: 236. - Mummoska11)
2009. márc. 10. 07:53
Szerencsére rengeteg kollégád van, aki máshogy gondolja ezeket a dolgokat :)
239. nzs2001 (válaszként erre: 238. - Mummoska11)
2009. márc. 7. 13:28

Azóta otthon vannak és egy kicsit több a dolgom amennyit tudok segítek.Ezért csak most válaszolok.

Kösz a jókívánságokat. Hála Istennek minden rendben.

238. Mummoska11 (válaszként erre: 237. - Nzs2001)
2009. márc. 4. 19:27

Szia!

Örülök, hogy jól van a lányod és a picur is!:) Hát igen pont az ilyen esetek miatt kell elgondolkozni! Egyébként én csak orvost fogadtam, szülésznőt nem! De annyira segítőkészek és aranyosak voltak! Az a baj, hogy ezt "divatból" csinálják egyesek, hogy elmondhassa, hogy én otthon szültem, pedig ezzel nem dicskedni kellene! Tényleg nem akarok bántani senkit!

Nektek pedig gratulálok és nagyon jó egészséget kívánok! Örülök, hogy vannak még felelőség teljes emberek!:)

237. nzs2001 (válaszként erre: 236. - Mummoska11)
2009. márc. 4. 19:16
Teljesen egyetértek veled. Egyszer már leírtam ezzel kapcsolatban a véleményem, de éppen hétfőn igazolt is az ÉLET és éppen a saját lányom példáján. Vasárnap éjfél körül elfolyt a magzatvíz, (betöltött 38 hetes terhes volt, tehát mondhatni terminusban kezdődőtt), bementek a szülészetre, ahol minden rendben zajlott. Monitorozás mellett folyt a tágulási szak. Reggel 8 körül már nagyon kivolt szegény lányom, de már nem sok volt a tágulásból hátra. Azután elkezdődött a kitolás. Amikor nyomott lejjebb jött a baba feje, majd fájásszünetben visszahúzódott. A monitorozással tudtuk, hogy a baba jól van, nincs gond vele. (Apás szülés volt, de reggel fél héttől már én is bementem, mert nagyon izgultam. Ott lehettem a szülőszobában.) Néhány próbálkozás után a szülész megállapította, nem tud a baba feje beilleszkedni a szülőcsatornába. Valószínű nagy is a baba és nem rendes fejtartásban volt. Döntött: császármetszés azonnal. Nagyon gyorsan és szervezetten történt minden, és nem soká kiemelték a 4460 grammos kisfiút. A baba és a lányom is jól vannak. Mi lehetett volna otthon??? megpróbálják a természetes utat, és esetleg agyvérzéssel, vagy más sérüléssel születik meg, esetleg még ennél is rosszabb történik. Vagy hívják a mentőt és beviszik egy kórházba. Akkor az időveszteség mit okozhatott volna??? mindíg is azt mondtam, hogy az otthon szülés nagyon kockázatos dolog. Persze amíg nincs baj, addig jónak tünik, és a szülések nagy része természetes úton probléma mentesen zajlik, ahol nem kell beavatkozni csak asszisztálni. De ki tudja előre, hogy mi lesz?? Mi is természetes szülésre készültünk és sokáig úgy tünt az is lesz. Tényleg érdemes kockáztatni a baba és az anya életét egészségét azért mert otthon hókusz- pókuszolnak körülöttünk???? Ugye NEM!!! (egyébként fogadott orvosunk és szülésznőnk maximálisan kedves, odafigyelő és türelmes volt.) Szóval aki felelősen godolkodik szerintem NEM SZÜL OTTHON
2009. márc. 4. 18:51

Sziasztok!

Hát olvasom itt a hozzászólásokat és bekell vallanom döbbenetes dolgokat írtatok!

Én szülésznőnek készülök és eszem ágába sem lesz vállalni otthon szülészt! Hogy miért???? Hát lehet azért mert nem merném kockáztatni, sem az anya és sem egy kisbaba életét! Most ha ne adja isten valami történne, meghalna vagy maradandó károsodást szenvedne bármelyik fél, soha, de soha nem tudnék bele nézni a tükörbe! Mert lehet, hogy a kórházba is vannak olyan estek amikor nem lehet segíteni, de mégsem vagy egyedül, van aki segít és nem rád hárul az a hatalmas felelőség! Mindekinek szíve joga eldöntei, de kérdem én az otthon szülőktől, te kit hibáztatnál ha valami történne? Magadat???? Nem hinném! Én azt tudom, hogy soha nem mennék bele ekkora butaságba! Na meg azért mekkora felelőtlenség volt nem orvoshoz járni.....de ez már csak mellékes! Én el sem tudom ezt képzelni! Nem akarok bántani senki, hisz mindenkinek szíve joga hülyeséget csinálni! Én is szültem, kórházban, meg sem fordult a fejemben, hogy otthon szüljek! Szerintem nem is voltak szörnyűek a körülmények, na meg akkor nagyobb gondom is volt, mit azzal foglalkozni, hogy most, hogy néz ki a szülőszoba, meg, hogy hogy viselkedik velem akár ki is! Nem érdekelt!Az érdekelt, hogy minden rendeben menjen a szülés alatt és tudtam, hogy a gyerekem biztos kezekben van! A Geréb Ágnes meg elmehet a fenébe! Szégyelhetni magát az ilyen! Sok szegény nőt bepalizni a nagy szavakkal!!! Felháborító! Hangsúlyozom nem azokat akarom bántani akik otthon szültek, mert azok valószínűleg egy ilyen, hülye felelőtlen ember áldozatai lettek! Persze ők is hibásak! De a mindeki által istenített Ágnes, szakember létére tudhatná, hogy a mai civilizált világban, milyen szükségeletek vannak a szülést illetően! Elvont és nem normális gondolkodás módót képvisel! Ez az én véleményem!

235. más
2008. nov. 18. 19:32

Szia! Ez az első alkalom,hogy szüléstörténetet olvastam és meg kell vallanom, elsírtam magam az utolsó kettőnek a végén.Az első szüléseddel kezdtem és teljes mértékben megértelek,hogy nem kívántál ezek után még egyszer kórházban szülni.Közben szinte átéltem azt a megalázottságot,amit el kellett viselned.Tetszett a pozitív hozzáállásod(máshogy nem is lehetne talán).Ki kell emelnem,hogy számomra nagy hatással volt,amikor a "hangkiadás" meglétéről írsz.(nem túl nagy a fájdalomtűrő képességem,így pl egy gyantázást sem bírok ki hang nélkül.Ilyenkor mindig eszembe jut,hogy mi lesz,ha egyszer szülni fogok?! Ugyanis mindenki arról számol be,hogy az orvosok nagyon nem szeretik,ha szülésnél vki kiabál.Sőt,a többség szerint ciki,meg nemzetiségieknél fordul elő,meg aki túl kényes,stb.De olvasván a történetedet,nem fogok azzal foglalkozni,hogy ki mit szól,ha majd eljön az idő.)


Köszönöm!

Sok boldogságot kívánok Neked és az egész családodnak a továbbiakban is!

234. Alexa77 (válaszként erre: 232. - Szandra123)
2008. ápr. 11. 14:51
Én meg azt gondolom, hogy aki a mindenható orvosisteneknek minden mozdulatát és tettét megkérdőjelezhetetlenül hagyja, annak ment el az esze, csak én nem hangoztatom. Mert nem akarok megbántani senkit. Talán utána kéne nézni a dolgoknak, mielőtt elhamarkodottan ítélsz!
233. kaaskopje (válaszként erre: 232. - Szandra123)
2008. márc. 4. 21:02
Hm. És ezen véleményedet mire alapozod?
2008. márc. 4. 20:13
Aki az otthonszülést választja annak elment az esze!!!!
231. Amena
2008. jan. 9. 10:11
Gratulálok, hogy férfi létedre sikerült 3 gyermeket a világra hoznod!
230. DODICA (válaszként erre: 229. - Sz.Csirke)
2007. nov. 24. 07:48
Köszönöm!
2007. nov. 23. 19:26

En nagyon orultem a tortenetednek DODICA, legfokepp annak, hogy sikerult atelned a szules spiritualis mivoltat, ami legalabb annyira fontos mint a fizikai. Sajnos erre nagyon kevesen kepesek, nem is ismerik fel fontossagat.

Az eddigi hozzaszolasokbol is az derul ki, hogy van aki csak a felszint latja, azon ervel, es van aki a dolgok valodi mibenletet latja, melyebben ertve a dolgokat. Igy a vita ket kulonbozo sikon halad, tehat az ervek sosem talalkoznak, a dolog nem vezet sehova, megerteshez foleg nem. Ezert van, hogy csak ismetlik ugyanazokat a szavakat hozzaszolasokon, oldalakon at, mindhiaba.


Gratulalok a gondolkodasmododhoz, csaladodhoz es sikereidhez!

228. DODICA (válaszként erre: 227. - Ncsurgo)
2007. okt. 28. 23:07

Köszi, hogy 3 helyre is bemásoltad ezt a hozzászólást! :))))


Ha elolvastad volna a fórumokhoz tartozó cikkeket, lehet, nem tetted volna.

227. ncsurgo
2007. okt. 28. 21:15

Nekem két gyeremekem van. Mindkettő császárral született, bár nem így szerettem volna. Teljesen komplikáció mentes terhesség után 40. héten normálisan indúlt szülésenek látszott, minden ment a maga útján. A fiam teljesen egészséges, bő 3 kg-os babának látszott a 3D ultrahangon is. Félnapos vajúdás után, rendes kórházi körülmények között, minde jel nélkül a pici elfáradt, a kis szive a kritikus pont alatt vert. 13.30-kor mondta ki az orvos a CSÁSZÁR metszést? és a kisfiam 13.45-kor egészségesen jött a világra. Igaz egy hideg, barátságtalan

műtőben, és én sem láthattam, nem vehettem a kezembe rögtön, hisz a gyors beavatkozás miatt el altattak. DE a kisfiam ma már 3 éves és teljesen egészséges!!!! Miért kockáztattam volna ezt, vagy mi jogon az Ő egészségét?! Szerintem nem maga a születés körülménye a legfontosabb kényelmi szempontból, hanem ami utána jön.....és az egészség mindenek elött.Lehet ,hogy 1000-ből 1 otthonszülés végződik tragikusan, de miért kockáztassak, így is annyi veszély van, én amit nem muszály inkább kihagyom...

2007. szept. 19. 15:17

Sziasztok!


Én szívem szerint otthon, vagy születésházban hoznám világra a gyermekemet. A kórházi légkör abszolút lebénít, már a gondolatától is szorongok...De: tudom, hogyha gyors beavatkozásra lenne szükség, azt csakis ott tudnák elvégezni. Persze kérdés, hogy mekkora sikerrel..

225. DODICA (válaszként erre: 224. - Gerna)
2007. szept. 17. 20:08
Még így is bőven a 8,2 alatt van... ;)
224. gerna (válaszként erre: 223. - DODICA)
2007. szept. 17. 20:04
Éves statisztikát csináltam.
223. DODICA (válaszként erre: 212. - Gerna)
2007. szept. 17. 17:57

Az eddigi 3000 otthonszülésből 1.


Miért feltételezed, hogy évente meghal egy baba?

222. DODICA (válaszként erre: 208. - 01fde57e09)
2007. szept. 17. 17:55

Drága, akkor tedd fel nekem légyszi megint azokat a kérdéseket, amire nem kaptál kielégítő választ! Bár én egy ilyenre se emlékszem. :))


Lehet, hogy mindenképp célod a felbosszantásom, s azért teszel úgy, mintha egy szavam se jutna el az agyadig, de nem fog sikerülni!

221. DODICA (válaszként erre: 207. - 01fde57e09)
2007. szept. 17. 17:54

Persze.


Csak őszinte kíváncsiságból kérdezel, vagy azért, mert mindenáron belém akarsz kötni?? Nem mindegy.


Ahogy pedig eddig beszéltél velem, a helyemben más is az utóbbira gondolna...

220. Alexa77 (válaszként erre: 219. - 01fde57e09)
2007. szept. 17. 17:52
Koszi, boknak veszem!:-)) Talan azert, mert neha nehezebben ertetem meg egy-egy fiatal, kikepzese elejen levo loval, mit is akarok, mint most veletk, ugyhogy megedzodtem.:-)) Amugy az ertelmes vitakat szeretem.
219. 01fde57e09 (válaszként erre: 218. - Alexa77)
2007. szept. 17. 17:47
Értem én mit akarsz mondani, de úgy érzem, hogy nem szabadna ebben a dologban az otthonszülés mellett dönteni. Én ezt érzem. Egyébként látszik a hozzászólásaidból, hogy baromi türelmes ember vagy:) Ez jó.
218. Alexa77 (válaszként erre: 217. - 01fde57e09)
2007. szept. 17. 17:34
Vagy epp olyan elmennyel gazdagszik, ami semmihez nem foghato. Hidd el, nem vagyunk mi olyan veszelyesek. Csak az fog kovetni minket, aki maga is regota keresi a termeszetesebb szules, szuletes eselyet. Engem sem gyozott meg senki, magamtol jutottam idaig. Es csak miutan eljutottam ide, akkor neztem szet, van-e mas is, aki hasonloan gondolkodik, mint en. Orulok, ha elolvassak, meghallgatjak a velemenyemet, mint ahogy annak is orulok, ha meghallgatjak a tiedet. Nincs ket egyforma ember, kinek ez jo, kinek az. A nalam tanulo gyerekeknek is legalabb otfelekeppen magyarazom el, hogyan kell mondjuk a becsi keringot tancolni. Abbol az otbol csak egy lesz, ami alapjan kovetni tud. De mindenkinek mas az az egy. A lenyeg, hogy donthessen az ember.
217. 01fde57e09 (válaszként erre: 216. - Alexa77)
2007. szept. 17. 17:26
Nem nem volt. Kórházban szültem és életem legszebb élménye volt. Szóval nem vagyok érintett a kérdésben. Csupán arról van szó, hogy nagyon bosszant mert butaságnak és felelőtlen bűnnek tartom. Az zavar, hogy hatással lehettek másokra és egyszer valakinek megint baja esik.
216. Alexa77 (válaszként erre: 215. - 01fde57e09)
2007. szept. 17. 17:19
Volt talan valami szemelyes rossz tapasztalatod az otthonszulessel, hogy ennyire ellenzed? Vagy - ne haragudj meg erte - csupan arrol van szo, hogy az emberek gyakran leszolnak valamit, mert nekik nem volt batorsaguk hozza, hogy megtegyek? Bar ez kicsit ovis stilus. "Nekem nem is kellene olyan jatek, mint az xy-nak, tiszta hulyeseg!" Pedig csupan arrol van szo, hogy igy teszi magat tul azon, ami neki nem jott ossze.
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook