Meghalt egy csecsemő otthonszülés közben (beszélgetés)
Ebben igaza van Dodinak....az ő kisfia hiperaktivitása a szülési eseményektől alakult ki.Elolvastam a szülését és gyógypedagógus szemmel elemeztem és kétségtelen...
Egy oxigénhiányos állapot sok MCD-t tud kialakítani,továbbá súlyos sérüléseket is,de itt nem feltétlenül csak az oxigén hiány áll,ami kockázati tényezőként szerepel a hiperaktivitás kialakulásánál.
Ezt mondom a védelmébe,amellett hogy tényleg nem vagyok otthon szülős párti.
teljesen egyetértek, az anya felelőssége 100%-ban.
Így valóban gyilkosság történt.
Kényelem a biztonság előtt.
Gratula neki!
hát te
nem szégyenled magad ilyet írni?
azért ezt érdemes elolvasni....
Vicces? :(
Ha te megjöttél, tényleg jobb, ha én megyek. Félelmetes a te éleslátásod :P
(most a zuhanyozás utáni száradási fázist töltöm itt)
vicces,hogy olyan emberre mondjátok,hogy nem képes elfogadni az ellenvéleményt,aki érvekkel tud alátámasztani valamit.
és amikor ti kifogytatok az érvekből.akkor jön a személyeskedés és a sárdobálás.
Hát igen, éppen itt a lényeg: az anyukák elmondása szerint nem bábaként van jelen Geréb Ágnes, hanem barátként, családtagként.
:-(
"Otthon szülni" nem büntetendő, de "szülésnél segédkezni", az otthontól eltérő egyéb helyszínt biztosítani ehhez, bábaként, dúlaként jelen lenni a szülésnél (tudatában annak, hogy a kismama 35 éves, a baba 4 kg körüli) minimum veszélyeztetés.
Nem kell ehhez most, hogy törvény legyen pont az otthonszülésre, elég a hivatás körében elkövetett veszélyeztetés, vagy ehhez hasonló.
Na most már tényleg megyek!!!
Nem. Már megfőztem, kész a kaja. :)))
Én pont fordítva látom...
Igaz, ismerem mindegyiket.
Az egy dolog, a mi esetünkben melyik igaz. ;)
Gonosz vagy.
Az meg egyértelmű, többet tudok az otthonszülésről (adatokkal együttvéve), mint te.
Az otthonszülés nincs szabályozva, ez azt jelenti, hogy nincs is tiltva, ezért nem lehet eleve büntetni, aki a Születésházba megy szülni.
Az más kérdés, hogy az mikor lesz büntethető, hogy az embereket megtévesztik (akár ebben, akár másban)...
Mivel nincs hivatalos törvény erre vonatkozólag.
Azt honnan veszed, hogy büntetendő cselekmény? Írja valahol a btk.???
A jelenlegi helyzetben igen.
Persze be lehet állítani véletlennek is, de ez nem az az eset.
nEM RUTIN SZERŰRŐL VOLT SZÓ. AZT ÍRTAM AZ ORVOSNAK KELL MÉRLEGELNI.
Jobb vagy mint a KSH. Mindenről van pontos adatod?
A gátsérülésekről is? (Persze addig maszírozza ki Geréb Á. a gátat míg megfullad a gyerek.)
A szaksegítség, a bábaasszony és a segítője eddig nem lehetett hivatalosan jelen a szülésnél."
És most sem lehet. Ráadásul nem véletlenül keveredtek a Születés Házába. Ezért büntetendő cselekmény.
A rutinszerűen végzett gátmetszést a WHO is elítéli.
A hazai otthonszüléseknél eddig - ha jól tudom - 3x volt rá szükség.
Bocs, én feladom. Nem vitatkozom, mert beszélgetni róla, és vele nem lehet.
Hogy lehet párhuzamot vonna a hiperaktivitás, és a kórházban szülés között? Oxigénhiányra lehet fogni, sőt. De az otthon is előfordulhat.
Na további jókat:)
Ez egy korrekt hozzászólás.
Mindenkinek így kéne gondolnia, bárhol is akarjon szülni!