Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen (tudásbázis)
A műtét napja a 0. nap, úgyhogy nem :))
Szerintem igen, nyugi, az is le fog menni szépen :)) Nem sok van már hátra, ha nincs lepedék az egyik oldalon :)) Szerintem nekem is hamarabb ment le az egyik oldalon, mint a másikon. :)
Megvagyok köszi!
A műtét napját bele kell számolni abba, hogy hány naposak vagyunk?
A jobb oldal már egész jól néz ki, de baloldalt még az egészet lepedék fedi ez normális?(Múlt hét kedden műtöttek).
Sziasztoook, nem vesztem el, csak kicsit több időt töltök suliba, mint itthon :))
Nuffi, akkor bírd ki még ezt az egy hetet, holnap már szerda, onnan már nincs sok hátra, nehogy összeszedj valamit. Amúgy tényleg, szerencsés voltam, jól átvészeltem, de örülök, hogy nem szedsz már bogyót, haladás-haladás :)
Zsuzsi, azt nem tudom, hogy mikor szívódik fel a varrat, de dokinál kérdezz rá kontrollon, nem nagyon szabadna h zavarja a nyelvedet. A lepedék szépen le fog menni, 1-1,5 hét kb.
Dina, hogy vagy? :)
Lágyó, igen, gégészre gondoltam!
Sziasztok! Ki hogy van?
Zsuzscsi nekem kedden vették ki, az egyik oldalt kicsit kopott már, de a másikon még mindig nagyon vastagnak látom a lepedéket. Ha darabosat eszel (de nem szúrós, karcolósat), azzal tudod segíteni a leválást. A varratról nem tudok nyilatkozni.
Nem mondta,hogy nem mehetek suliba,de elég szerencsétlen az időjárás és inkább akkor még kibírom ezt az 1 hetet a nagy semmittevéssel (ami egyre nehezebb) és biztos ami biztos alapon térek vissza a suliba :) Reggel vettem be 7-kor egy bogyót,de szerintem az volt az utolsó,teljesen elviselhető a fájdalom már nélküle is,kaja is megy :)
Akkor neked nem fájt annyira,mint nekem. Szerencsések közé tartozol :)
Nuffi!!
Örülök neked! Akkor a héten már mehetsz suliba? Nekem is azt mondták a kontrollon (nekem a 8. napon kellett menni), hogy szépen hámosodik, de ahogy néztem tegnap, már szinte 0 lepedék rajta. Bogyóból nekem amúgy is 2-t kellett szedni, de már a 10. naptól bogyómentes vagyok! :)
Sziasztok!
Reggel voltam a dokinál és azt mondta,hogy nagyon szép,a szélei már teljesen behámosodtak,még a kis "gödröcskében" van olyan fehér lepedék,de a héten az is teljesen eltűnik....a héten még kímélő életmódot kell élnem,de jövőhéttől már csinálhatok mindent :D
Annyira jó volt ezt hallani :) Ma vagyok a 11. napon és bogyóból is már csak 1-2 szem kell egy nap. Enni is tudok már nélküle :)
Kitartás a nemrég műtötteknek!!!!!!!!!!
Élelmiszertudomány :)
Te mit tanulsz?
Hát ez egy jó kérdés volt... Amilyen béna vagyok, tuti lenyeltem volna, akkor meg ráragad, az meg biztos h jó :) De próbáld ki, hátha...
amúgy te milyen doktor vagy?
igen, hiányoznak a dokik :( A kis rezidensek, kis cukik voltak mind :)
Én attól a bogyótól amit a műtét előtt adtak, "nyugtató" címén majdnem bealudtam, már a műtőbe menet, sőt, még a műtő előtt kellett várni egy kicsit, mert még az előttem lévőt műtötték. De amúgy mindenki nagyon rendes volt, még szórakoztattak is, mert nem találták a vénáimat, és döfködtek, én meg azt már nagyon nem bírtam, és a dokim (kb. 70éves) ott szórakoztatott, szegények már arra vártak, h mikor tudnak elaltatni, mindenki készen volt már, csak rám vártak... :) Nem volt olyan egyszerű a helyzet, megdolgoztattam őket :))
Köszi az infokat!
És a munka mikor jöhet?
További ajánlott fórumok:
- Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni!
- Akik már 30-40 kilót ledobtak itt tanácsokat adhatnak
- Segítség! Mandulaműtét előtt és után!
- Mi lehet a gond? Tanácsokat, javaslatokat kérnék....
- Kezelhetetlen gyerek, tanácsokat kérnék
- Segítenétek? Véleményeket, tanácsokat várok! (köszönöm)