Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi lehet a gond? Tanácsokat, javaslatokat kérnék.... fórum

Mi lehet a gond? Tanácsokat, javaslatokat kérnék.... (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
281. MTami01 (válaszként erre: 280. - Guruljka)
tegnap 20:06

Nem csak a nap volt hosszú, hanem a buszközlekedés is viszonylag rossz. Ráadásul kicsit nehézkesen derült ki, hogy mégis lesz, aki eljön a tesómért (és így értem is)


A tesómnak az első gipszes napja viszonylag jól telt. Elég jó órarendet kaptak, aminek hála pl. ma összesen 4 terembe voltak, így a termek közötti mászkálás is kevesebb volt. Az osztálytársak, ahol csak tudtak segítették őt. Szerencsére az órákon tényleg biztosítottak neki egy pótszéket, amire feltehette a lábát. Valahol boldog volt, hogy végre iskolába lehetett.


Holnap nehezebb napja lesz....

280. Guruljka (válaszként erre: 279. - MTami01)
tegnap 19:20

Jó hosszú napotok volt!

Az öcsédnek hogy telt a suli?

279. MTami01 (válaszként erre: 278. - MTami01)
tegnap 17:47

Mai nap (2019.09.19) eseményei:


A mai reggel az öcsémet a keresztapja, az előzetesen megállapodottak szerint 3. órára hozta suliba. A beérkezés néhány perccel a megelőző óra kicsöngetése előtt (kb. 9:40) történt meg. A szünetben mielőtt kimentem volna az udvarra, odamentem öcsémhez, hogy mi a helyzet. Éppen megakartam fordulni, amikor szembekerültem az igazgató asszonnyal. Elnézést kért tőlünk is azért, amiért ebbe a helyzetbe is megpróbálta kizárólag a házirendet akarta nézni, és nekem is megengedte szóban is, hogyha szükségesnek tartjuk, akkor legyek ott öcsém mellett.


Aztán sokáig úgy tűnt, hogy ma nem tud senki az öcsémért jönni, így megvártam őt. (Nekem 7, neki pedig 9 órája volt) Aztán közben kiderült, hogy a keresztanyja eljön érte, de addigra én már lekéstem az előző buszt. A következő este háromnegyed 7 körül (18:40) jön. Végül a gordiuszi csomót úgy törtünk fel, hogy az öcsém keresztanyja engem is hazavisz. Negyed hétkor érkezik a városi könyvtárhoz (ahol jelenleg tartózkodunk).

278. MTami01 (válaszként erre: 267. - MTami01)
tegnapelőtt 21:43

2019. szeptember 18. (kora esti órák)


Anyu közli, hogy megbeszélte az öcsém osztályfőnökével, hogy mivel az 1-2. óra tesi és nincs ki bevigye kocsival, így öcsém 19-én harmadik órára megy. Az osztályfőnök jelzi, hogy rendben. Az első két órát leigazolja. Nekem az első órám lyukas a holnapi napon, így én is csak 9 órára, vagyis a 2. tanórára megyek.


A továbbiakról holnap.

277. MTami01 (válaszként erre: 274. - MTami01)
szept. 17. 14:14

Szerencsére az igazgatónő is belátta, hogy olyan "vis maior" helyzetbe, mint az öcsémé, nem nézheti csak a házirend leírt betűjét.


Beleegyezett abba, hogy biztosítva legyen az öcsém bennmaradása mindaddig, ameddig járógipszben van. (Ehhez kellett, hogy több őt támogató tanár is jelezze felé, hogy itt NE a leírt házirendet nézze, hanem mint szülő is vegye tekintetbe az esetleges kockázatokat, pl. újrasérülés és mások épségének veszélyeztetése)

276. MTami01 (válaszként erre: 275. - Guruljka)
szept. 16. 21:42

Az is igaz, hogy senkit sem lehet mindentől megóvni. Egyszerűen ez lehetetlen dolog.


Mindenben meg lehet a baj. Főleg, hogyha alapul nem egészséges valaki vagy valakinek a valamije.

275. Guruljka (válaszként erre: 274. - MTami01)
szept. 16. 21:34

Nekem meg az jutott eszembe, soha ne mondd, hogy soha... ebben is kifordulhat, csak nehezebben.

Általában, ha az ember kicsit nagyképű, hamar megkapja az orrára koppintást.


Többször elmeséltem már: a fiam még ovis volt. Télen, karácsony előtt esett a hó, bementünk a városba vásárolni, meg talánvalami dolog is volt. Megyek a fiammal egy széles gyalogjárós részen, és éppen elöntött az az érzés, milyen biztonságban vagyunk, gyalog helyen, fogom a kezét...

Hát erre a ház tetejéről, amely mellett épp elhaladtunk, a 4. emelet feletti lapos tetőről lezuhant egy jeges hódarab. Akkora volt, mint egy kisebb falazóblokk, olyan 30x20x20 cm, de az aszfalton sem ment szét,annyira jeges volt. A fiam kabátujja havas lett tőle, annyira közel zuhant.


A puffanás miatt azt hittem először, gyerekek dobtak felénk hógolyót, aztán láttam, hogy nem.

Azóta nagyon tudatos bennem, hogy a szülő bármit tehet, a gyerekét nem őrizheti meg a bajtól. Az valami más, erősebb hatalom kezében van.

274. MTami01 (válaszként erre: 273. - Guruljka)
szept. 16. 21:26

Ebben megint igazad van!


Várom a holnapi fejleményeket és a holnaputánt is.

273. Guruljka (válaszként erre: 272. - MTami01)
szept. 16. 21:23

Azokra a rögzítő pántokra gondoltam, amelyek a járótalpat rögzítik, ezzel az egész lábfejet is.

Úgy "egyben van" az egész, nem tud kifordulni újra a boka.

272. MTami01 (válaszként erre: 271. - Guruljka)
szept. 16. 21:12

A doki is éppen azért egyezett bele, mert mint mondta, hogy a terhelés sokkal egyenletesebb a járótalp esetén, mintha csak egy sarok van a gipszen, ami ráadásul nem is mindig a sarkánál van az embernek. Ez valami fix talp, szóval semerre nem állítható.


Ha az ép lábára nem húz semmit, akkor van egy 3-4 cm magasság különbség.

szept. 16. 20:23

Nem lehet túl kellemes sarkon járni szerintem. Még ha gumisarok is az. Biztos, hogy a járótalp a több állítható lehetőséggel jobban rögzíti a lábat.

Hogy van a magasság? A láb hossza? Van eltérés?

270. MTami01 (válaszként erre: 268. - Guruljka)
szept. 16. 17:52
A gyógyulással kapcsolatban teljesen igazad van.
269. MTami01 (válaszként erre: 268. - Guruljka)
szept. 16. 17:51
Még szoknia kell. Nagyon furcsa. De vélhetően barátságosabb így, mintha csak egy sarok lenne a gipszen, mert így azért nagyobb a hasonlóság egy lábbelihez.
268. Guruljka (válaszként erre: 267. - MTami01)
szept. 16. 17:05

Inkább kicsit tovább legyen rajta, hadd gyógyuljon.

A járótalppal hogy boldogul?

267. MTami01 (válaszként erre: 211. - MTami01)
szept. 16. 17:00

2019. szeptember 16. hétfő


Reggel apu felhívta a dokit, hogy megoldható-e a járótalp vagy mindenképpen a járósarkat javasolja. A doki annyit mondott, hogy megoldható, és az útviszonyok miatt talán jobb is a járótalp, mert az nagyjából ugyanolyan, mint egy cipőtalp. A járósarok pedig lényegében a legnagyobb súlytömeget a sarokra helyezi és sokkal könnyebb egy nem ép testrészre rásérülni. Ha megtudjuk oldani, akkor vigyünk, de ha nem, akkor utána néz, hogy van-e a kórháznak a segédeszköz boltjában raktáron. De apu jelezte, hogy betudjuk szerezni.


A doki annyit mondott, hogy mielőtt még átgipszelteti az öcsém lábát még csinálnak egy MR vizsgálatot, hogy miként javult a szalagok állapota. Az MR vizsgálat kimutatta, hogy a vártnál kicsivel kisebb mértékben javult a sérült testrészek állapota. Majdnem 3 hétre (október 2-ig) járógipszet kapott. Valójában két hétre (szept. 27-ig) kapott volna, de a doki továbbképzésen lesz holnaptól jövőhét végéig és azt mondta, hogy nem szeretné másnak átadni az öcsém kezelését.


Röviden: A mai napon a gipszsínt járógipszre cserélték, amelyet október 2-ig kell viseljen.

266. MTami01
szept. 15. 16:59
Bárkinek bármilyen tapasztalata van bokaszalag-szakadással vagy éppen gipszelt lábbal való iskolába járással kapcsolatban az írja meg, mert a fórumból esetleg későbbi tájékozódás miatt is jó lehet.
265. MTami01 (válaszként erre: 264. - Ági0830)
szept. 15. 12:31

Amennyiben tudsz, akkor légyszíves majd írd meg, hogy miként tudta megoldani a dolgot. Nagyon jó lenne, mert ez nekünk is segítség lehet.


Gondolom egyetemista már...


De mondjuk a másik sérülésével kapcsolatba is lehetne információ, hisz minden segítség jól jöhet. Nem kizárólag nekünk, hanem, hogyha hosszútávon olvassák a topikot mások is, akkor nekik. A szalagszakadással kapcsolatos rész meg minket is érint jelenleg.


Előre is köszönöm!

264. Ági0830 (válaszként erre: 263. - MTami01)
szept. 15. 09:34
Majd megkérdezem tőle, ha hazajön :)
263. MTami01 (válaszként erre: 260. - Ági0830)
szept. 15. 09:30

Akkor arra sem emlékszel, hogy a szalagszakadáskor hány hétig volt járógipszben a lába?


Tényleg csak azért érdekelne, mert ugye a tesóm is ebbe a "cipőbe jár".

262. MTami01 (válaszként erre: 260. - Ági0830)
szept. 15. 09:01

Csak tudod a másik oldalról (bár most mint testvér, de mint lánytestvér) azt nem értem, hogy vajon akkor is ragaszkodna pl. a mi igazgatónőnk a leírt házirendhez, hogyha a saját gyermekéről vagy unokájáról lenne szó vagy sem.


Nem lehet véletlen, hogy amit te is említettél, hogy egy anyuka esetleg hasonlókat írt.


Lényegében a fiadnak az első sérülése legalább hasonló volt, mint az öcsémé. Gondolom a síbaleset az azért súlyosabb volt, hisz műteni is kellett.

261. MTami01 (válaszként erre: 260. - Ági0830)
szept. 15. 08:53
Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad velem mindezt. Így már értem a dolgot. Remélem, hogy mi nálunk is sikerül valamit intézni, mert sajnos elég sok gond van egyébként is.
260. Ági0830 (válaszként erre: 258. - MTami01)
szept. 15. 08:42

Akkor, ha tényleg ilyen az igazgató, ne neki szóljatok, hanem az osztályfőnöknek. (Meg amúgy is neki kellene, hiszen ti vele vagytok kapcsolatban.) Nem kérni kell, hanem közölni: a begipszelt lábával nem fog tudni óránként le/fel lépcsőzni, tegyék lehetővé, hogy fenn maradhasson. Meccselje le az ofő az igazgatóval, már ha ennek tényleg olyan nagy harcnak kell lennie. Számomra még mindig hihetetlen, hogy ez bárkinek problémát jelentsen, hogy megengedje. Az igazgató is ember, nem félisten.

Itt is volt egy fórum, ahol az anyuka azon izgult, hogy a begipszelt lábú gyerekének meg fogják-e engedni, hogy feltegye óra közben a lábát egy székre vagy sámlira. Én meg csak néztem, hogy mivaaan? Ez bárhol, bárkinek problémát jelenthet?

A fiam 15 vagy 16 éves lehetett, ráállt egy óvodásoknak való rózsaszín gördeszkára, és szalagszakadása lett. Több részletre nem emlékszem. Nyilván kényelmetlen volt neki, meg nehézkes a mosakodás, de semmi megrázkódtatás nem érte. Később is volt egy síbalesete, ami miatt műtötték, meg mankózott egy darabig, de mindkét alkalommal ment normálisan iskolába, elintézte a liftkártyát meg a tesi felmentést, nekem ezzel dolgom nem volt. Nyilván abban segítettem neki, hogy eljusson az iskolába, ha tudtam, elvittem kocsival.

Csak pár éve voltak ezek, de nagyon rossz a memóriám, ezért nem emlékszem már jól, de úgy rémlik, hogy nem mindig vittem, hanem amikor már könnyebben boldogult, elment maga.

259. MTami01 (válaszként erre: 252. - MTami01)
szept. 15. 08:28

"Azokat, amiket legutóbbi néhány hozzászólásomban említettem - nem én találtam ki kizárólag, hanem az osztálytársai (és több más iskolatársunk is), mert szerencsére az elmúlt 4 évben biztosan nem volt rá pl az iskolánkba, hogy valaki begipszelt lábbal jöjjön iskolába."


Nemhogy az elmúlt 4, de az elmúlt 6 évben sem.

258. MTami01 (válaszként erre: 256. - Ági0830)
szept. 15. 08:11

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat. Nektek szerencsétek volt az igazgatóval. Nálunk több okból sem igazán övezi nagy szeretet az igazgatónőt/tanárnőt.


Azért is tartunk tőle, hogy probléma lehet/lesz a szünetek megoldásával, mert más szempontok miatt elég sok a negatív tapasztalat.


Megkérdezhetem, hogyha nem titok, hogy a fiadnak mi volt a lábával, hogy be kellett gipszelni? Hány éves volt és hogy viselte a gipszet?

257. MTami01 (válaszként erre: 255. - Guruljka)
szept. 15. 07:58
Ne nekem mondd, hanem Babyapocakban-nak.
256. Ági0830 (válaszként erre: 252. - MTami01)
szept. 15. 03:32

De miből gondolod (gondoljátok), hogy probléma lesz a szünetek megoldásával? Nekem a két gyerekem három különböző iskolába jár(t), de nem tudom elképzelni, hogy bármelyikben is a házirendre hivatkozva lezavarták volna őket a szünetben begipszelt lábbal. Például az egyik fiam kapott liftkártyát, amíg gipszben volt a lába, holott a házirend alapján diákok nem használhatják a liftet.

A vicc jutott eszembe a nyuszikáról meg a fűnyíróról, bemásolom ide neked, ha nem ismernéd:


A nyuszika szeretné a kertjében lenyírni a füvet, de nincs fűnyírója. Eszébe jut, hogy elkérhetné a medvéét. Igen ám, de emlékei szerint a medve nem túl barátságos, segítőkész. Nem baj, azért elindul, hátha kölcsönkaphatja. Útközben elgondolkodik:


"Végülis a medve tényleg egy szemét állat. Szinte sosem segít senkinek. Na de mindegy, ha már elindultam, legalább megpróbálom, hátha most jó napja lesz."


Megy tovább, közeledik a medve házához, de megint csak eszébe jut:


"A múltkor a borz is mondta, hogy a medve hogy kiszúrt vele a patakparton; de igazán mástól sem hallottam még róla semmi jót. Kár volt eljönni, csak pocsékolom az időmet. De azért innen már mégsem fordulok vissza, ha már eljöttem, csak sikerül szót érteni ezzel a barommal."


Közben odaér a medve házához, a szép, pázsitos kert közepén, és bekopog. Míg várakozik, megint csak elgondolkodik:


"Tulajdonképpen a francnak jöttem el. Úgysem fogja kölcsönadni, örülhetek, ha ki nem hajít ez a rohadék, meg aztán..."


Ebben a pillanatban a medve ajtót nyit, barátságosan köszönti nyuszikát:


- Szia Nyuszika, miben segíthetek?


- B@szd meg a fűnyíródat!

255. Guruljka (válaszként erre: 254. - MTami01)
szept. 14. 23:43
Mire leér, kezdhet felmenni, mert mindjárt vége lesz a szünetnek.
254. MTami01 (válaszként erre: 251. - Babyapocakban)
szept. 14. 22:50
Azért megnézném, hogy mennyire "sima ügy" egy viszonylag keskeny lépcsőn mankóval közlekedni.
253. MTami01 (válaszként erre: 251. - Babyapocakban)
szept. 14. 22:50
Amennyiben viszont neked személyes tapasztalatod van benne, akkor azt írd le...
252. MTami01 (válaszként erre: 251. - Babyapocakban)
szept. 14. 22:44

Azokat, amiket legutóbbi néhány hozzászólásomban említettem - nem én találtam ki kizárólag, hanem az osztálytársai (és több más iskolatársunk is), mert szerencsére az elmúlt 4 évben biztosan nem volt rá pl az iskolánkba, hogy valaki begipszelt lábbal jöjjön iskolába.


Egyébként nem véletlen az, hogy a szüleink is kicsit tartanak az iskolai dolgoktól. Szóval nem én vagyok, aki felfújja a dolgot, még akkor sem, hogyha én vagyok az, aki itt regisztrálva teszi fel a kérdéseket.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook