Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kullancs a gyerekben fórum

Kullancs a gyerekben (beszélgetés)

11. Csillagszem38 (válaszként erre: 8. - SzuzyF)
máj. 11. 18:30
Az oltas az agyhartyagyulladas ellen ved, a lyme kor ellen nem, a folt ami miatt karikaztal, a lyme folt.
10. Csillagszem38 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 11. 18:29
Igen es lyme koros itt lett sajnos. Azota ezermillioszor alaposabban nezem at, pedig csak a jatszoteren voltunk..🥺 sztem 1-2 ora alatt nem lesz baj!
máj. 11. 10:41

Gyerekekben is volt, bennem min. 10, épp tegnap húztam ki egyet. Egyetlen egyszer voltam lyme gyanús, kaptam rá antibiotikumot. Eedmények negatívak lettek.

Figyelem a helyét, általában picit piros, viszket. Akkor egyszer csúnyán belilult, és elkezdett nőni kb. tenyérnyire.

8. SzuzyF (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 11. 10:37

Mivel nagy erdőjárók voltunk, így sokszor volt kullancsunk is.

Minden alkalommal bekarikáztam a csípés helyét tollal (ha elkezdett lejönni akkor újra karikáztam, illetve ha mindenki számára látható helyen volt, akkor egy kis ragtapaszt tettem rá), és 2-3 hónapig figyeltem. Senki nincs oltva, és szerencsére senkinek nem is volt kullancs miatt problémája.

7. liliom10 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 11. 10:31
Ha aznap kiszeditek, mikor belement, semmi baja nem lesz ! Igen, volt, nagyobb korában. Kaptak kullancs elleni oltást a gyerekeim, de sajnos a Lyme- kórtól nem véd meg.
6. Tai (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 11. 08:16
Te szedted ki neki? Honnan tudod mennyi ideig volt benne? Figyeld a helyét, meg az egész testét.
5. xochipilly (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 11. 07:32
Van lehetőség bevizsgáltatni a kullancsot, de 1-2 óra alatt nem hiszem, hogy gondot okozott.
4. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 11. 07:14
Ha meg beteg lenne mindenképp említed az orvosnak is .
3. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 11. 07:05

Kicsi az esélye,,de ne csak a csípés helyén nézd.

Azzal ellentétben amit írnak nem csak a csípés helyén jöhet ki folt.

máj. 11. 06:52
Figyelgesd, ha nem pirosodik körülötte nem kell aggódnod. 1-2ora alatt amúgyis kicsi az esélye hogy gond legyen. Azt mondják általaban több óra után engedik bele a vírust.
máj. 11. 00:13
Sziasztok ! Nektek volt már a gyermeketekbe kullancs? Sajnos a kislányom aki 5 éves volt benn igaz max 1 - 2 órát .De nagyon aggódom:( nincsen oltva :(

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook