Ti szoktátok fürdetni a cicátokat? (beszélgetés)
:((((
hát,kitartást nektek,nem lehet könnyű 🙁
tüsszögés, orrfolyás, asztma :-(
minden fű-fa-virágra, poratkára, macskaszőrre allergiás...
kutyára nem, de kutyánk még nem volt
mivel kicsi kora óta allergiás, voltunk vizsgálaton, ott mutatták ki, akkor még macskára nem (azért lett macsek, ha tudom, nyilván nem hozok haza...), de utána megint bedurvult, vissza az orvoshoz és már 3 keresztes allergiát mutatott macskaszőrre
Nekünk is ezt mondta az orvos először: el a macskával, de nem bírtuk megtenni vele, annyira ragaszkodó.
Utána olvastam és tettem óvintézkedéseket: a lányom szobájába, aki jobban allergiás, nem mehet be a macsek, mindig csukva az ajtó. Gyakran porszívózunk, néha fürdetjük a cicát és persze szedi az allergiagyógyszert, mert nem csak cicákra allergiás, hanem gyakorlatilag mindenre.
A férjem allergiája sokat enyhült az együttélés során, szerintem immunterápiával ért fel.
szerencsés vagy :))))
szerintem ilyen cica nagyon ritka aki még szereti is a vizet :)
igen,én is igy szoktam,de szerencsétlen nem nyávog,ordít ,ilyet még életemben nem hallottam.
gyanús ,hogy neki nem csak víziszonya van,a kádtól is fél,pedig alig teszek bele vizet,hogy ne legyen neki olyan félelmetes. Fejét sose vizezem,kis fülét pucolom,mondjuk attól is idegbajt kap,de amit muszaj ,azt muszaj :DDDD
Makacs mint az öszvér,de melyik cica nem az :)
Nem szoktuk. A cicánk öt éves most, és öt év alatt kétszer fürdettük meg. Az első fürdés akkor volt, amikor a menhelyről hazahoztuk, a második amikor egyszer a nyár végén a cicahotelből hoztuk haza, és akkor úgy éreztem, hogy szüksége van egy fürdésre.
De többször nem, benti macska, nagyon tiszta.:)
Mi nyáron fürdettük. Teljesen benti cica volt, azaz sosem volt lakáson kívül.
Nekünk perzsánk volt és bár nem volt koszos vagy büdös, de azt gondoltuk, hogy nem árt neki.
Illetve, ha nagyon meleg volt, akkor vizes törölközővel kicsit hűtöttük is.
Nem, nem fürdetem.
Nem is kell tudomásom szerint, hiszen benti, a tisztálkodast megoldja, fésülni szoktam cicafésűvel.
De aranyos, na az enyém nem viselné el a világ minden kincseert se😁
Nem is tudtam hogy ez csökkenti a tüneteket, bár mi nem vagyunk allergiásak. akkor végképp nem értem, miért válnak meg cicatol allergia miatt, nem mintha bárki felett is akarnék ítélkezni....
Most olvasom az 1 hsz-t
Benti macska, de napi pár órára kivisszuk. A benti ténykedése nem ad okot a fürdetésre.
Csak ha nagyon piszkos. Előfordul hogy hempereg a sárban, vagy utcán és olyan poros lesz, hogy nem látszik a fehérje.
Megfurdetem, mert bejaratos az ágyamba. Közömbös a fürdés iránt, többször beugrik a fürdőkádba is.
Nem. Nincs rá szükség.
Mikor macska-bőrnyavalyával küzdöttünk, akkor fürdettem előírásszerűen az érintett macskát. Akkor megszokta csórikám, egyedül a szárítással voltak gondok, hajszárítót nem viselte el. Szerencsére a probléma megoldódott és már évek óta nem fürdött.
Mi néha fürdetjük, nem azért, mert piszkos, hanem mert ketten allergiásak rá a családból, és az enyhíti a tüneteket.
Hát, nem annyira kedveli, de elviseli a kedvünkért. :-)
Szia,
megkérdeztem korábban egy állatorvost, amikor kezdtem cicákat befogadni, ő azt mondta, hogy nem kell fürdetni őket, mert öntisztuló a bundájuk, amit még rendesen mosnak is:)
A gyomorsavuk meg minden bacival elbánik, szóval szerintem nem lenne muszáj megfürdetni.
Andi
További ajánlott fórumok:
- Ti milyen zöldségeket szoktatok veteményezni?
- Ti mennyit szoktatok fúszodni?
- Párotoknak szoktátok kézzel "végig" csinálni?
- Oda szoktatok figyelni a helyesírásra?
- Ti szoktatok turiba járni? Használt rucikat venni?
- Debrecenből jöttem Budapestre, de nem tudom megszokni ezt a zajt és a koszt. Ti hogy szoktátok meg?