Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ti szoktátok fürdetni a cicátokat? fórum

Ti szoktátok fürdetni a cicátokat? (beszélgetés)

1 2
37. Miss Angel (válaszként erre: 36. - Borian)
tegnap 18:43

:((((

hát,kitartást nektek,nem lehet könnyű 🙁

36. Borian (válaszként erre: 35. - Miss Angel)
tegnap 15:06

tüsszögés, orrfolyás, asztma :-(

minden fű-fa-virágra, poratkára, macskaszőrre allergiás...

kutyára nem, de kutyánk még nem volt

mivel kicsi kora óta allergiás, voltunk vizsgálaton, ott mutatták ki, akkor még macskára nem (azért lett macsek, ha tudom, nyilván nem hozok haza...), de utána megint bedurvult, vissza az orvoshoz és már 3 keresztes allergiát mutatott macskaszőrre

35. Miss Angel (válaszként erre: 32. - Borian)
tegnap 11:25
megkérdezhetem mivel jár az allergia?? minden állat szőrére allergiás?? csak kivancsi vagyok,nekünk hálisten nincs ilyen gondunk
34. Miss Angel (válaszként erre: 31. - Brandy85)
tegnap 11:24
😍
tegnap 09:05
Nem szoktam,kinti-benti cica, jó tiszta illata van, hosszan tartó mosakodást szokott bevágni.😸
32. Borian (válaszként erre: 22. - Miss Angel)
tegnap 05:43

Nekünk is ezt mondta az orvos először: el a macskával, de nem bírtuk megtenni vele, annyira ragaszkodó.

Utána olvastam és tettem óvintézkedéseket: a lányom szobájába, aki jobban allergiás, nem mehet be a macsek, mindig csukva az ajtó. Gyakran porszívózunk, néha fürdetjük a cicát és persze szedi az allergiagyógyszert, mert nem csak cicákra allergiás, hanem gyakorlatilag mindenre.

A férjem allergiája sokat enyhült az együttélés során, szerintem immunterápiával ért fel.

31. brandy85 (válaszként erre: 30. - Brandy85)
tegnap 05:01
Az a cica amelyik az adatlapomon van fent. 🙂
30. brandy85 (válaszként erre: 29. - Miss Angel)
tegnap 05:00
Így igaz!
29. Miss Angel (válaszként erre: 26. - Brandy85)
tegnapelőtt 20:42

szerencsés vagy :))))

szerintem ilyen cica nagyon ritka aki még szereti is a vizet :)

28. Miss Angel (válaszként erre: 24. - Ruslan)
tegnapelőtt 20:42

igen,én is igy szoktam,de szerencsétlen nem nyávog,ordít ,ilyet még életemben nem hallottam.

gyanús ,hogy neki nem csak víziszonya van,a kádtól is fél,pedig alig teszek bele vizet,hogy ne legyen neki olyan félelmetes. Fejét sose vizezem,kis fülét pucolom,mondjuk attól is idegbajt kap,de amit muszaj ,azt muszaj :DDDD

Makacs mint az öszvér,de melyik cica nem az :)

27. hottie
tegnapelőtt 20:05

Nem szoktuk. A cicánk öt éves most, és öt év alatt kétszer fürdettük meg. Az első fürdés akkor volt, amikor a menhelyről hazahoztuk, a második amikor egyszer a nyár végén a cicahotelből hoztuk haza, és akkor úgy éreztem, hogy szüksége van egy fürdésre.

De többször nem, benti macska, nagyon tiszta.:)

tegnapelőtt 19:18
Nálunk nem kérdés. Nyáron magától belemegy a gyerekmedencébe pancsikolni. 😀 Pont ezért van egy lavórba kint víz neki. (Azt nem lukassza ki)
tegnapelőtt 18:35

Mi nyáron fürdettük. Teljesen benti cica volt, azaz sosem volt lakáson kívül.

Nekünk perzsánk volt és bár nem volt koszos vagy büdös, de azt gondoltuk, hogy nem árt neki.

Illetve, ha nagyon meleg volt, akkor vizes törölközővel kicsit hűtöttük is.

24. Ruslan
tegnapelőtt 18:20
Ha nagyon mocskos lesz, ráömlik valami, meg kell fürdetni. Ritka, de előfordulhat. Ilyenkor bele kell tenni a kádba és a tarkóját jó erősen kell fogni jobb kézzel, hogy ne tudjon kapálózni és karmolni. Bal kézzel pedig megmosni. Nem kell belefektetni a vízbe, mert megáll. A fejét végképp nem, mert ha a fülbe víz megy abból baj lesz, atkák fejlődhetnek vagy más betegség. Hacsak nem olaj, szerintem nem kell sampon vagy szappan.
23. Panna.33 (válaszként erre: 1. - Miss Angel)
tegnapelőtt 17:55

Nem, nem fürdetem.

Nem is kell tudomásom szerint, hiszen benti, a tisztálkodast megoldja, fésülni szoktam cicafésűvel.

22. Miss Angel (válaszként erre: 16. - Borian)
tegnapelőtt 17:22

De aranyos, na az enyém nem viselné el a világ minden kincseert se😁

Nem is tudtam hogy ez csökkenti a tüneteket, bár mi nem vagyunk allergiásak. akkor végképp nem értem, miért válnak meg cicatol allergia miatt, nem mintha bárki felett is akarnék ítélkezni....

21. Miss Angel (válaszként erre: 18. - L.luiselotte)
tegnapelőtt 17:17
Ő is velem alszik 🙂 bár inkább őt féltem mint magamat, azért tettem fel a kérdést
20. Miss Angel (válaszként erre: 17. - Timycat)
tegnapelőtt 17:16
Szegény cicus ☹️az enyém is allergiás, egy ideig nekem is speciális samponnal kellett fürdetni, egy remalom volt 😳 jó egészséget nektek, remélem nem jön vissza
19. l.luiselotte (válaszként erre: 18. - L.luiselotte)
tegnapelőtt 17:03

Most olvasom az 1 hsz-t

Benti macska, de napi pár órára kivisszuk. A benti ténykedése nem ad okot a fürdetésre.

tegnapelőtt 16:34

Csak ha nagyon piszkos. Előfordul hogy hempereg a sárban, vagy utcán és olyan poros lesz, hogy nem látszik a fehérje.

Megfurdetem, mert bejaratos az ágyamba. Közömbös a fürdés iránt, többször beugrik a fürdőkádba is.

17. timycat (válaszként erre: 1. - Miss Angel)
tegnapelőtt 15:53

Nem. Nincs rá szükség.

Mikor macska-bőrnyavalyával küzdöttünk, akkor fürdettem előírásszerűen az érintett macskát. Akkor megszokta csórikám, egyedül a szárítással voltak gondok, hajszárítót nem viselte el. Szerencsére a probléma megoldódott és már évek óta nem fürdött.

16. Borian
tegnapelőtt 14:58

Mi néha fürdetjük, nem azért, mert piszkos, hanem mert ketten allergiásak rá a családból, és az enyhíti a tüneteket.

Hát, nem annyira kedveli, de elviseli a kedvünkért. :-)

15. ~ Luna ~ (válaszként erre: 1. - Miss Angel)
tegnapelőtt 13:25
Anyámnak van benti macskája, naponta egyszer megy ki az udvarra bóklászni kicsit. Nem fürdeti. (Hasonlóan reagál, mint a tiéd.)
14. Miss Angel (válaszként erre: 7. - Piroska52)
tegnapelőtt 13:23
pf :DD
13. Andi1963 (válaszként erre: 12. - Miss Angel)
tegnapelőtt 13:22
igazán nincs mit, mindig szívesen macskázom:)
12. Miss Angel (válaszként erre: 10. - Andi1963)
tegnapelőtt 13:21
rendben,végre egy segítő válasz,köszönöm szépen :*
11. Ildi (válaszként erre: 1. - Miss Angel)
tegnapelőtt 13:18
Benti macskaim vannak,tisztak,nem furdetem oket,mosdanak ok eleget🙂
10. Andi1963 (válaszként erre: 1. - Miss Angel)
tegnapelőtt 13:17

Szia,

megkérdeztem korábban egy állatorvost, amikor kezdtem cicákat befogadni, ő azt mondta, hogy nem kell fürdetni őket, mert öntisztuló a bundájuk, amit még rendesen mosnak is:)

A gyomorsavuk meg minden bacival elbánik, szóval szerintem nem lenne muszáj megfürdetni.

Andi

tegnapelőtt 12:50
Az enyémek nem pisiltek maguk alá soha, és egyszer voltak betegek kb. egy hétig. 6 évesek. Nem terrorizálom őket.
8. Miss Angel (válaszként erre: 6. - Ikebana3)
tegnapelőtt 12:45
ez mind megvan ,a fogmosást kivéve :DD
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook