Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Ja, és a férjem, aki ugyanennyit eszik, mint én, pont ma reggel mondta, hogy sokkal kevésbé fáradékony, meg tök jó, hogy ebéd után nincs az a teltségérzet. Pedig ő gyógyszert nyilván nem szed, mint én, de ő is mozog.
Én is mióta 1 hónapja diétázom, nem falok úgy, mint előtte. Diéta előtt esténként nagy zabálásokat rendeztün a párommal, minden főzelék mellé letoltam 2 zsemlét, még a rakott káposztához is. Most meg simán kibírom az étkezések között, nem vagyok éhes, nem falok :)
Nekem csak hétvégén lesz 3 hónpja, hogy diétázom. De komolyan mondom, hogy látom, hogy mit esznek a kollegáim, és elcsodálkozom, hogy lehet azt megenni. :-) SZóval értitek, nekem már ez a természetes, nem a hagyományos kaja. Én sem gondoltam volna soha, hogy ez így lesz.
Nekem így érkezett a kislányom:)
Rá nem bírtam nézni a lassúra, már hányingerem volt. gullonból a nagy kerek. gondolkodtam, hogy lassú vagy gyors, de mindegy volt, csak legyek túl az utolsó evésen is. Már uzyonnánál sem voltam éhes. Vacsoránál sem. Szóval csak az elosztás nem volt jó tegnap, de nem tudtam mást, 12-re hívott be a védőőnő:S
Majdnem egyszerre kérdeztük Adri.:-)
Még nem teszteltél azóta sem? :-)
De szerintem egy idő után átáll a szervezet. Én pl, amikor a fehér kenyérről váltottam, megőrültem, hogy a barna milyen rossz, és nem szeretem, és újra és újra visszatértem, most meg már rá sem tudok gondolni, nem tudnám megenni, az ízét is utálom, és aimádom a tönkölyt pl:)
Attól is függ, hogy osztod el az 50-et, ha mondjuk csak a rizs a köret, és abból jön össze, elhiszem, az nekem is sok. Ezért jó, ha van a levesben is pl, meg a főételben is olyant válassz, amiben jobban eloszlik, vagy magasabb a ch tartalom.
Lányok az normális ha a 28. napon van barnázásom,kicsit pecsételésem, még meg nem jött, de a hőm meg ma megint feljebb ugrott? Elvileg mensi elött le kell hogy essen, nem ?
Nem értem nekem miért ugrott vissza megint a hőm....
Milyen fajta gullon kekszet ettél? az lehet gyors volt és az is baj, pótvacsi csak lassú lehet....
Ugyanígy vagyok, pontosan.
Szerintem se sok, ha jól összeválogatja az ember, akkor nagyon is jó így kajálni...szerintem.
Nekem tegnap elcsúszott az ebéd 2 órára. utána 4-kor uzsonna, fél 7-kor vacsora és utóvacsi 9.15-kor. Olyan rosszul voltam ettől a gyakori evéstől, hogy pótvacsira gullon kekszet kellett leerőszakolnom. Hú, inkább legyek éhes, de ezt a tömést soha.
Én is sokkal jobban vagyok már,mint régen voltam, nincsenek falási rohamaim, ha nem nézem az órát és eljött az idő hogy egyek, akkor nem ugy mint régen, hogy mindjárt elájulok, hanem érzem hogy nem oké a dolog és ennem kell...
Vannak napok amikor kevesebbet ennék, és le kell toljam a kaját, de van olyan is, hogy többet kívánok, szerintem ez természetes.
20g gyors CH mehet ebédre. Akkor miért nem eszel úgy, hogy 30g CH a köret, és iszol 2dl 100%-os gyümilevet, vagy eszel gyümölcsöt?
Nem igazán akarok fogyni, 55 kg vagyok, ha 2-3 kg lemegy max, azt nem bánom, de többet nem.
Nekem sok, mennyiségre sok ez a ch adag. Ha megeszek mondjuk 50-et, akkor utánna csak ülök, és fogom a hasam, mert kellemetlen teltségérzetem van.
Ezt a muffin receptet esetleg elkérhetném? Vagy megmondanátok hol találom?
Mit jelent az, hogy "KICSINÁLOM" a szervezetem? Azt nem értem, hogy miért kellene mindenkinek ugyanakkora mennyiséget enni? Hiszen az, hogy a szervezetünknek mennyire van szüksége, nagyon egyéni... Az ok, hogy egyenletesen elosztva.
Te is "kétfelé" főzöl? Hogy csinálod?
Én nagyon-nagyon jól érzem magam, mióta a 160-at eszem. De tényleg, sokkal energikusabb vagyok, mondjuk ez lehet a tornától is. Pont mire következik a köv. étkezés, jól esik a kaja. De nincs falási rohamom, meg soha nincs az, mint régen, hogy megreggeliztem ( vagy 10 éve minden reggel piritós kenyeret ettem, sajnos imádtam), és beértem a munkahelyemre, kb. egy óra múlva éhes voltam, és toltam le pl. a rudit, vagy a joghurtot. Most ilyen nincs, mert úgy jövök be, hogy jól vagyok lakva. És soha nincs rajtam az a farkas éhség sem, mint régen, hogy remegtem, ha nem ettem.
Hát mostmár tudom, hogy ez mind az IR miatt volt.
Hú, tényleg már emlékszem te kétfele főzöl. És nem kívánod meg a másik kaját? Meg csak meg kell, hogy kóstold. Amúgy ügyes vagy! :-)
Ja amúgy meg nem tudom már ki kérdezte az acetont a vizeletben az egyenlő a ketonnal, tehát igen CH-t kell emelni és nem a +20 sport utánit, hanem rendesen emelni a tizóra, ebéd , uzsi, vacsi +5-+5-el.
Igen én is ezt monodom mindig azoknak Akik nem eszik meg a 160 -at, van egy-egy nap nálam is kevesebb hogy mondjuk 150 a számolandó CH de másnap visszatérek ugyanúgy a 160 ra ...
Ja és ahogy Szalma írta, ha kevesebbet eszel, kicsinálod a szervezetedet.
Ahhoz, hogy tudjál fogyni és megfelelő legyen a diéta muszáj betartani a 160 gr CH-t. Ez egyáltalán nem sok mennyiségre, simán meg birod majd enni, csak meg kell szoknod, hogy mit,mivel és hogyan főzzél. Tita sós muffinját szoktam vészhelyzetben megsütni. Abból 3 drb 30 CH és már kész is a reggeli. Tízóraira egy kisebb alma és korpovit keksz. Ebédre mehet valami főzelék, de ha párolt zöldséget akarsz hússal, akkor a CH mennyiséget kipótolhatod tk kenyérrel vagy az előbb említett muffinnal. Belejössz, ne izgulj :)
Marad bizony. Én tegnap sütöttem pici fasírtgolyókat és csináltam francia salátát a vendégeknek, az uramnak mogyorókrémes palacsintát, nekem pedig jutott a borsófőzelék és virsli. Nekem is kicsit kezd az agyamra menni a főzőcskézés+a péksütik készítése. Kiszámolom mennyi az adagom, mennyi marad holnapra, erre hazaér az uram és betolja a kifliket vagy a briósokat :) Ekkor egy nagy szusszantás és állok neki má' megint sütni. Ez van, ezt kell szeretni, de legalább konyhatündér lett belőlem (párocskám szerint).
Én megeszek mellé fél marék töpörtyűt..:-) Ha csak vajas kenyeret eszek, hamar éhes leszek.
Szerintem is mehet a zeller krémleves amúgyis nagyon rostos szóval, én csicsókás zellerkrémlevest ettem.
Naa azért néha belefér egy falat kolbász meg egy kis töpörtyű is ..... Persze nem szabad hogy a kaja 50% a zsír legyen de azt hiszem az ideális 50% cH, 30% zsír, 20% fehérje
Megnéztem a ch táblázatot, a zeller 6, sztem ehetünk, engem csak a pürésítés zavart meg, h mint eljárást szabad-e, a krumplipürénél "tanultak" miatt.
További ajánlott fórumok: