Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Köszönöm szépen! Én is hasonlóan látom, hogy irgalmatlan nagy mozgás nem történt - csupán álltam és sétáltam a boltban, csak utólag olvastam hogy célszerű lett volna végigülni azt a két órát és utólag bánt hogy az orvos sem szólt, mert nyilván csinálhattam volna másképpen is :D
Az is bántó sajnos, hogy a házi orvosom kiröhögött mikor mondtam neki hogy fáj a fejem a cukortól, mert hát hogyan fájhatna ha az éhomi cukor nálam múltkor 5.6 volt és az teljesen normális, Trigliceridem is magas volt de azt mondta hogy oké hogy magas de szerinte nem az, csak beképzelem a bajokat a fejemben
De majd akkor felkeresek egy normális endokrinológust, köszönöm szépen ismét a választ!
Sziasztok!
Tegnap voltam terheléses cukor és inzulinmérésen, viszont a kedves doktornő elfelejtette mondani, hogy tilos a vizsgálat közben mozogni. Barátommal mi elmentunk a 0.es 60.perces mérés között boltba kocsival, kb 10 percet sétálgattunk, utána viszont a 60.perces és 120.perces vizsgálatnál kB 35-40 percet sétáltunk illetve álltunk (Müllerben nézelődtünk). Nem szólt ránk az orvos, hogy ne menjünk el, és nem is figyelmeztetett, hogy egy kis séta is képes befolyásolni az eredményt. Ez mennyire befolyásolhatta szerintetek?
Ezzel az eredmény:
Glükóz 0.perc - 5.2
Glükóz 60.perc - 10.37
Glükóz 120.perc - 6.43
Inzulin 0.perc - 10.5
Inzulin 60.perc - 51.5
Inzulin 120.perc - 37.8
Homa index: 2.5
Nagyon köszönöm! A gyúrással nem lesz gond, rendszeresen jár már vagy 2 éve.... szép formás, de vékony testalkatú (ezért kezdett edzeni)
Az IR a fiamnál, nálam az IGT és apám 2-es típusú cukorbetegsége akkor, ha jól gondolom összefügghet?... csak apa például már gyógyszert kapott, de még nem diétázott csak azóta figyel mindenre amióta inzulin szurija is van...
Szia! Megint kérdeznék... Júliusban lesz időpont az endokihoz
Fiamnak (21 éves)pár hete volt pár rosszulléte, a fő tünet a durva szédülés volt, mivel a háziorvos nem tudta hogy mi lehet sürgősségire küldött minket.... minden rendben volt kivéve a cukra 3,4 ( evés után kb 1-1,5 órával). Ezután beutalt sima cukorterhelésre, a 0 perces 5,9, 60 perces 4 alatt kicsivel, 120 perces alig 3....endoki, inzulinos vérvétel, mivel fél év a várakozás elmentünk magánba, annak az eredménye
Homa index
Cukor
0 perc 4,0
60 perc 8,3
120 perc 5,0
Inzulin
0 perc 3,8
60 perc 125,0
120 perc 66,80
Lesz még hasi ultrahang és magán endoki
Köszönöm ha mondasz róla pár gondolatot, mert az én fejemben már kusza a sok infó amit mostanában olvastam.
Ja még talán annyi, hogy a rosszulléte mindig evés utáni, asszem....a legkomolyabbnál édességeket evett.... vékony testalkatú, mindig vékony volt.
Szép napot kívánok! 🤗😊 És mégegyszer köszönöm, ha megosztod velem a véleményed
Sziasztok! Szeretnék kérni véleményt az eredményekről.... megyek endokrinológushoz (pajzsmirigy műtött vagyok) ir-re hajazó tünetek miatt csináltattam vizsgálatot
Glükóz
0 perc 5,6
60 perc 11,1
120 perc 5,7
Inzulin
0 perc 21,70
60 perc 41,70
120 perc 105,00
Homa index 5,40
Tsh és társai teljesen jók
Köszönöm ha megosztod a véleményed. Szép napot! 😊
Szeretném kérni véleményeteket:
Glükóz:0/5,5
60/8,2
120/5,5
Inzulin: 0/11,3
60/143,4
120/41,6
TSH 0,130, T4:18,3, T3:5,5 (2016-ban 17 volt a TSH) L-thiroxint szedek (100 mg/nap). Lehet hogy ez sok.
Bejelentkeztem szakorvoshoz, de addig is kiváncsi vagyok mit gondoltok az adatokról. Diéta? Gyógyszer stb. Koleszterinem általában magas, gyógyszerrel jelenleg 4.
A cukorbetegeket és a nőket különösen veszélyezteti a betegség: a befagyottváll-szindróma esetén fontos a gyógytorna
Tegnap volt terhelésem,este jött meg az eredmény.
Inzulin/cukor
0: 109/6,4
60: több mint 300/8,1
120: több mint 300/5,2
Ez rettentő magas ,az èhomi 0-25 között van jelezve .
Okozhat állandó éhséget és idegessèget ez az inzulin?
Mit lehet ezzel csinálni?
Kicsit megijedtem, hétfőn kérek időpontot orvoshoz.
De addig néhány ötlet vélemény érdekeln
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?