Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Piskóta:
•10 db tojás
•2 ek édesítőszer
•2 ek cukormentes kakaópor
Krém:
•0,5 kg túró
•0,5 kg mascarpone
•2-3 ek édesítőszer
•2 dl tej
•ízlés szerint citromlé
elkészítés
1.A piskótát elkészítjük. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját az édesítővel és a kakaóporral habosra keverjük, s végül az egészet egybe tesszük átkeverjük.
2.Két lapot sütünk ebből: a tepsire sütőpapírt teszünk, és a fele masszát elkanalazzuk rajta, és 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha kész, akkor feltekerjük még melegen, majd jöhet a másik adag.
3.A túrót a mascarponéval, citromlével, tejjel és édesítővel jól kikeverjük.
4.Ha kihűltek a feltekert piskóták, akkor leszedjük róla a sütőpapírt, majd a krém felével megkenjük, majd rátesszük a másik lapot, előtte ezt is megkenjük, de egy picit hagyjunk a krémből a tetejére. Ha megkentük az egymásra rakott lapokat, akkor feltekerjük, és a tetejére pakoljuk a maradék krémet, és megszórjuk kakaóporral. Jó étvágyat
Bemsoltam :-)
Hajna.74 naplóiban rengeteg recept van, nézegesd azokat. Szinte minden receptet berak oda Hajna amik hsz ben itt vannak van ami már kb 10x...
Bocsi csak igy Neked is egyszerűbb
Ez az édesség ugyanúgy készül, mintha a szokásos háztartási kekszből készítenénk.
Hozzávalók:
20 dkg darált keksz (korpovit)
2 evőkanál Xilit (nyírfacukor) - lehet több is, hiszen ez a keksz nem édes
5 dkg vaj
1-2 evőkanál kakaópor / karobpor
2 evőkanál joghurt
annyi víz, hogy gyúrható, formázható legyen
lehet még lekvárt is rakni a tésztájába (én házi szilvalekvárt szoktam, mert ez nem tartalmaz semmi cukrot, és semmi tartósítószert)
kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
A hozzávalókat - kókuszreszelék kivételével- egy tálba rakjuk, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Akár meggyet is rakhatunk a közepébe.
Bemásoltam:-)
Én a pogácsa, kakaós süti, liszt nélküli piskóta, és a kókuszgolyó receptjére is kíváncsi lennék... :D
ÁÁÁ, kicsit sem vagyok telhetetlen... :)))))
Pogit én is hanyagoltam mostanában. Elég pepecselős.
Kakaós sütit szoktam mostanában csinálni/enni, csak lassúval, és nagyon szeretem. Ma is sütök.
Fú, én meg már a pogácsát unom. Ezért gondoltam erre a kókuszgolyóra. Jó lesz uzsira a jövő héten.
Azt nem is írtam, hogy a liszt mentes piskótám hatalmas sikert aratott. Nagyon finom volt. Most majd túrótöltelékkel fogom elkészíteni, akkor csak a xilitet kell számolni.
Én edzek is, és emelnem is kell a napit:)is.Lehet el kéne menjek diétás tanácsadásra...
Cukormentes dijoni mustárt lehet kapni a Tescoban meg a Lidlben is!
Én viszonylag ritkán eszem és csak max 4 db ot egyszerre így nagyon jól :)
Még jobb is mint a régebbi fajta szerintem
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?