Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Én nem járok aldiba, ezt nem tudtam, de jó tudni.
Tejespite, még csak a futár működik, nem rajtam múlik a dolog, én csak a harmada vagyok a folyamatnak. :D
Nálunk mindenki ir- esen eszik. Öcsém fél éve nálam lakik, fogyott is 10 kilót.
A 160 g tudtommal a fogyós diéta.
Egyél tésztát, abból gyorsan összejön az 50 g ebédre, ha ennyire nehéz összehozni.
Nem szabad túl kevés ch- t bevinni, azzal csak kicsinálod a szervezeted.
Nálunk van pikk-pakk pont, akkor ha Tőled rendelek, Szalmalány, akkor itt át tudom venni? Vagy ez most van Nálad kialakulóban? Az egyik hsz-ból sejtem.
Más: mi ehetünk krémleveseket? Mert azt tanultam Tőletek, h nem jó h vmi nagyon fel van dolgozva és pürésítve. Ma zellerkrémlevest akartam csinálni pirított dióval, de nem tudom, szabad-e?
Én kukoricát cukormenteset szoktam használni ( a bonduellnek van aranyárban, meg van 1 bio bébikukorica, most találtam egy másikat is, de át kell néznem a gyártóknál mi lehet jó nekünk (infó sehol a neten, fizikailag megkeresem a terméket és megnézem, leírom).
Borsóból fagyasztottat szoktam venni, konzervet nem láttam még cukormenteset. Jövő héten tervezek egy ilyen napot, mikor beeszem magam a bio részlegekbe és keresek. :D Mikor már nem leszek ilyen náthás/ beteg.
Sziasztok
Kb egy hete jelentkeztem hozzátok, kiderült a PCOS-em, azóta lett terheléses eredményem is. Igyekszem tartani a diétát, de rengeteg kérdésem van, és beleütköztem néhány akadályba.
Lányok, biztos majdnem mindenkinek van családja, párja, férje, esetleg gyereke (már). Hogyan oldjátok meg a család étkeztetését? Arra gondolok, hogy pl a gyerekek, de esetleg a pasikkal is előfordulhat, hhogy nem szívesen eszik meg az ilyen diétás dolgokat. Mindig kétféleképpen főztök? Magatoknak külön?
A másik. Mi van akkor, ha nekem a napi 160 ch sok? Miért muszály ilyen sokat enni? Nekem 120 bőven elég egy napra. Ne értsetek félre, szeretek enni, sőt főzni is, de nem eszem sokat egyszerre, nekem ebédre pl 50 ch rengeteg. Nem bírok ennyit megenni...
Én is próbálom elkerülni az ízfokozókat, mert megfájdul tőlük a fejem, meg éhes leszek. De nagyon nehéz.A felvágottakat nem bírom megenni.
Ezért reggelire sokszor csak a vajas kenyér marad.
Nekem sincs ilyenekre időm. 7-17-ig dolgozok minden nap. Fél 6-ra hazaérek, fél 7-ig torna, aztán minden másnap főzés. Hát 3 hónapja ennyiből áll az életem. Semmi más nem fér bele. Hétvégén is próbálok előre főzni, amit le lehet fagyasztani. Ja meg mindig sütök pogácsát tízóraira.
Szalma, és mi a helyzet a konzerv borsóval, kukoricával? Szerinted? Sokkal gyorsabb velük dolgozni.
Egyik ügyféltől kaptunk házi paprikás csipős pulykaszalámit meg házi májast :D
Én meg a másik IR es kollegina vetődött rá a szalámira megkóstolni, a többiek finnyásak :D
Oké. :) Addigra még több cuccból lehet válogatni.
Írok is, mi van a szerződéssel. :)
OKÉ! :)
Még mindenem van, de tuti tőled rendelek majd, ha meglesztek és kifogytam! :)
Most várom az aláírt szerződésre a visszajelzést.
Hivatalosan nem, de amúgy minden készen van, csak a bólintásra várok. :)
Szalma!
Vagytok már pick-packpontosak?
Sziasztok!
Én sem vagyok odáig Norbiért, de múltkor vettem nála eritrites vagy xilites (már nem emlékszem) fahéjat és vaníliát is.
Persze, magam is elkészíthetném ezeket, de így sokkal kényelmesebb... én meg bizony lusta vagyok.
De hogy ma mit ebédeljek??????????
Megyek fodrászhoz, 1/2 12-re, kb. 1,5-2 órát leszek ott. Tehát főzni nincs esélyem, és már kedvem sincs beülni sehová, mert tudom, hogy úgysem tudok olyat választani, ami nekem jó...
Lehet elviszem a tegnapi tejfölfőzelék maradékát... meg egy kis sütit.
A light majonézzel legtöbbször az a baj, h igazából a benne lévő zsiradékot csökkentik az esetek nagy részében, nem a cukrot, így light. Van édesítőszeres is (norbié), ha jól emlékszem.
De jövő héten leírom, találtam- e olyat, ami tényleg normálisan diab. Most épp új termékeket kutatok, erre is ránézek. :)
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?