Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút! (beszélgetés)
na én a pánik roham, összes tünetét produkáltam. :(
van vagy 20 féle tünete s azt írják, ha abból 5 meg van, akkor az pánikroham. Na de, hogy mind a 20 meglegyen (nálam), az azért már túlzás! :)
Nálam nagyon szólt a vészharang, hogy változtatni kell az életemen, mert nagyon nagy bajok vannak.
Véleményem szerint istenigazából nem sok különbség van a kettő között, csak annyi, a pánikroham hirtelen jön és nagyon intenzív tünetekkel jár, míg az örökös szorongás szépen módszeresen rágja az ember életét.
Egyik se túl nyerő,de nem akarok baromságokat írni, mert kifejezett ( úgy értve tankönyvi tünetekkel járó) pánikom úgy tudom még nem volt, annál inkább az örökös szorongás szinte mindentől és mindenkitől.
Nem valami kellemes nap nap után így élni, de kénytelen vagyok, mert szükség van rám több fronton is még ilyen "egér elemérné"-üzemmódban is.
Szia, szerintem mindannyiunknak vannak ilyen napjai, bár ez nem vigasz.
Ilyenkor csak azt lehet tenni, hogy valahogy átvészelni a szar időszakot és abban bízni, másnap jobban leszel.
Ez nyavalyás kór ilyen, képes egyik pillanatról a másikra jönni-menni, még kiváltó esemény se kell hozzá, annyira független mindentől.
Remélem a hétvégéd jobb lelki állapotban fog telni.
Szia, mármint étkezési rohamra gondolsz?
Akadnak most is, csak az esetek nagy részében vissza tudom fogni magamat, max egy almát vagy valamilyen gyümit majszolok ha rámtör a zabálhatnék.
Pánikrohamom szerencsére nincs--jobban mondva eddig még nem volt--nekem ugyanis szociális fóbia plusz vissza-visszaköszönő depi a bajom.
Ez se kutya, van amikor olyan ócskán érzem magam, hogy az elmondhatatlan, ez az őszi időszak se nagyon kedvez, mert nem süt a nap és hideg van.
Maximális erőfeszítéssel igyekszem tartani magamat hogy ne rogyjak meg, szükség van rám itthon, meg a melóhelyemen is, ott talán most még fokozottabban mint itthon, mert akihez megyek egy beteg és idős néni,aki nem azért foglalkoztat hogy a magam nyavalyáival jöjjek és a savanyú pofámat kelljen nézegetnie..
Hétfőn ismét enyém kint a terep ,bizonytalan hány napig kell a néni mellett maradni, ez se tölt el valami nagy nyugalommal, mert ugyebár csak aszerint kéne tervezni az itthoni és egyéb dolgaimat, de így nem tudom.
Annak én is örülök hogy Neked most egy kicsit jobb a lelked, jó lenne ha kitartana huzamosabb ideig. :)
remélem ti jobban voltatok ma, engem elkapott megint a szorongás,sírógörcsök( az mondjuk már depresszió , nem a szorongás tünete nem???)
kettő rivotrilt is bevettem, és alig oldotta, inkább elaludtam tőle, de mikor felkeltem ugyanolyan feszült voltam...
szerintetek?? ez gyóyszerprobléma ? vagy csak simán vannak rosszabb napok?
köszönöm, remélem hnap jobb lesz, jóéjt nektek!!
Sziasztok!
Rózsa,örülök,hogy jobban vagy!!!!!!!!!
Még hogy 1 óráért?, de mennyit kérnek egy nyamvadt aláírásért.:(
Örülök, hogy jobban érzed magad.:)
következő életemben ügyvéd akarok lenni. nem egészen 1 óráért 5000ft-ot fizettem. :(
ebből kikövetkeztethető, hogy milyen napom volt.
Na de itt jön a mihez képest. Vasárnaphoz képest nagyon jó napom volt, nem kerülgetett a gutaütés.
nekem 15 kg jött föl! :( zabáltam :D úgy ahogy mondod! :D
Azóta lement 32 kg. egy éve tartom a súlyomat. :)
neked nincsenek rohamaid? (akár kicsi is)
Szia Rózsa, a Mirtazapin nekem is jó volt,de rövid időn belül 10 kiló felcuppant rám, olyan zabarohamok törtek elő belőlem a gyógyszerbevétel és az elalvás közti időintervallumban.
Aranyos volt az áter, mikor panaszkodtam erről,közölte hogy nagyon egyszerű a megoldás:a gyógyszert ágyba fekve vegyem be, és akkor nem lesz kényszerem enni, na ja, csak azt felejtette ki a képből, hogy nekem van egy frankó kis éjjeliszekrényem, ami roskadásig van töltve "életmentő nasikkal", így nem kellett sehova kimennem, csak a kezemet nyújtottam ki értük.
A mostani altatómtól ilyen szempontból nem kell tartani, ugyanis se evési, se alvási kényszerem nincs tőle,---utóbbi azért akárhogy is nézzük, marhára sajnálatos tény. :(
( a xanax/frontin és társai persze jók lennének, de mivel sikeresen leszoktattam magamat róluk, nem merek egy morzsányit se bevenni belőlük, nehogy kísértésbe essek.)
Szia, egyik s jó, de ha választhatnék, inkább azt választanám, hogy bármennyit képes legyek aludni.
A krónikus kialvatlanság csak súlyosbítja az amúgy is meglévő szorongásomat és sutaságomat, sokszor magam is észreveszem, bizonyos szituációkban pont olyan vagyok mint egy debil. ( lassan kapcsolok, rosszul reagálok, nem értek meg egyszerű kijelentő mondatokat meg ilyesmi).
Mikor még tudtam aludni, mindez nem ütközött ki ennyire szembetűnően.
Persze azóta öregedtem is,nyilván ez is rátesz egy-két lapáttal az egészre.
Én meg egyfolytában alszok.Ez sem jó.Akkor kapcsol ki az agyam és elmullik a szőrnyű gyomorfájásom.Lefekszem mondogatom magamba, minden rendben van,persze rezgek,szivem hevessen dobog csak nem a sextől :)) ráteszem a kezemet a gyomromra,mondogatom egyfolytába minden rendbe van,
faszát amott meg nincs semmi rendben,és én ugy elalszok képes lennék 2 napot egybe aludni.Tavaly meg forditva volt,semmi alvás.
Én meg még meg is őszültem. :( de az nem fáj! :)
azt is letojom, hogy ráncosabb vagyok! csak ne legyek rosszul vagy rosszabbul.
Szép napot mindenkinek!
Zsóka, nem vigasz ugyan, de egy cipőben járunk, minden gyógyszeremet le tudtam tenni, kivéve a fránya altatót.
Régóta szedem, mostanra nem csak hogy függő vagyok, de annyira hozzászokott a szervezetem, hogy nem is igazán hat.:(
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Homeopátia szorongásra, depresszióra. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
- Terhesség alatti depresszióra, szorongásra szabad szedni a Sedatif PC-t?
- Mi annak a gyógyszernek a neve, amit depressziós kismamáknak adnak, hogy elapasszák a tejet?
- Normális .hogy amit kaptam gyógyszert szorongásos éa pánikbetegségre az ideggondozóban attól még jobban felerősödtek a tüneteim?
- Ki, milyen gyógyszert szed szorongásra, depresszióra? S milyen tapasztalatai vannak?