Hogyan szerezzek 90.000 Ft-ot? (tudásbázis)
Lehet, hogy már nincs szülő, testvére soha nem volt.
Vagy, ha van is, még rosszabb helyzetben mint ő.
"Nem bántásból írom."
Hanem?
Nem tudod bebiztosítani magadat.
Általában 2 hónap a kaució.
A bérlő jelzi, hogy nem fizet, akkor mindjárt ugrik egy hónap. Plusz valószínűsíthető, hogy a számlákat sem fizette/fizeti, ez már el is viszi a 2. havi kauciót.
Ha nem akar elmenni, nem tudod azonnal kitenni.
Hiába van szerződésed, intézel mindent hivatalosan, akkor is te szívod meg.
Nem véletlenül áll ma sok lakás üresen.
A tulajdonosnak még ez is jobb/nyugodtabb, mint egy kiadás.
Egyik, valószínű nem ez volt az első, másik, ha van egy csepp esze a tulajdonosnak, akkor bebiztosítja magát arra az esetre, ha nem fizetnek neki.
Laktam albérletben, mindig az volt az első, hogy azt fizessem, utána jött minden más.
Nem adtam ki lakást még sosem, tehát nem hazabeszélek.
cirka 125 évvel ezelőtt is voltak ilyen kilátástalannak hitt esetek.
Sok embernek a Duna volt akkoriban az egyedüli megoldás.
Nem bántásból írom.
Igen kitehet, de ez nem megy az egyik napról a másikra.
Először is, ha nem fizetsz, akkor felszólít, hogy 8 napon belül fizess. Ha nem teszed meg, akkor felmondhatja a szerződést, de ezt sem azonnal.
Tehát a nemfizetéstől a legjobb esetben is legalább 1 hónap eltelik.
Utána függ, hogy van-e közjegyzői kiköltözési nyilatkozatod. Ha van, akkor azonnal végre hajtható. Ha nincs, akkor jön a bírósági per.
Ezeken a felszólításokon már túl vagy?
De ha megbeszélted volna, hogy jöjjön hétfőn, akkor délután meg lenne a pénz.
Van providentes ismerősöm, mármint ügyintéző és tőle tudom, hogy 1-2 napon belül kimennek, aznap van pénz és ráadásul vissza lehet bármikor fizetni, ahogy Myra is írta, vagy ha nem tudod, akkor az otthonszolgáltatás lemondható, ami a törlesztés elég nagy része.
Tehát, nem tudom mit vársz a fórumtól, milyen ötleteket, mert mondtunk jó sokat, de egyik sem járható szerinted, akkor mit vársz? Innen szerintem, senki nem fog kisegíteni.
Egyébként, ha van szerződésed, akkor nem rakhat ki a tulajdonos, én úgy tudom.
Próbálkozz a Face-n, ismerősök tudnak a legjobban segíteni. Ha itt ülsz, semmi nem fog történni.
Most itt a retek, zöldhagyma szezon, sok a fóliás, aki örömmel venne pénzért segítséget, akár felszedni, akár csomózni, a Marketen kiírhattad volna már tegnap, vagy amikor megtudtad, hogy bajba kerülsz.
Bankodnál folyószámla hitelkeretet 10 perc alatt el lehet intézni telefon applikációban.
Persze, ott is vannak feltételek. Pl. rendszeres jövedelem.
Most el vagy keseredve. Jöhet olyan helyzet, hogy nagyon nehéz megoldani.
Május elején, vagy amikor jött a váratlan kiadás, miért nem mentél oda a lakástulajhoz, hogy mi a helyzet, fizethetnél- e most hónap végén ? És ha nem járul hozzá, mást kellett volna kitalálnod, nem a nemfizetést. Tudtad, hogy kitehet a lakásból.
Itt nem rosszindulatú senki, csak nem lát megoldást egy nap alatt.
Mi laktunk régen albérletben, később nekünk is volt albérlőnk, mindkét oldalt ismerem. Azért adtunk ki szobát/ lakást, mert nagy szükségünk volt az albérlő által fizetett összegre. Ez nem egy jótékonysági dolog, hanem üzlet. Minden nehéz helyzetből ki lehet jönni, ha nem vagy nagyon beteg ! Egy ideig létminimumon kell élni, és sokat dolgozni. ( Mi ezt tettük.)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szerezzek 300000ft-ot?
- Háziasszonyok segítsetek! A konyhába mit szerezzek be, ami feltétlenül szükséges a mindennapi főzéshez?
- Hogyan szerezzek barátokat Komlón?
- Szerintetek be kellene szerezzek magamnak étkészletet, konyhai kellékeket, ha még nem állok úgy, hogy férjhez megyek vagy elköltözök?
- Hogy szerezzek barátokat?
- Hogyan ismerjem meg önmagam és szerezzek önbizalmat?