Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút! (beszélgetés)
Én tavaly anyagi okok és haláleset miatt nagyon komoly pánik beteg lettem. Generalizált szorongás és pánik, szorongásos rohamok. Elmentem a pszichiátriára és pszichoterápiára. Fél év alatt teljesen meggyógyultam. Fél éve gyógyszert sem szedek már.Az élethelyzetem azóta nem változott, sőt azóta még egy veszteségen túl vagyok,de ennek ellenére sikerült a gyógyulás.
Ebből van kiút!
Jó ideje egyáltalán nem hallgatok híreket, reklámot... Így is lehet védekezni a szemét és az agymosás ellen. Inkább átkapcsolok a mezzora, vagy valamelyik természettudományos csatornára...
A hírek így is-úgy is utolér bennünket.
Lehet tudatosan védekezni a sok mocsok és negatívum ellen!
"Valamiért...lusta, fáradt, kedvetlen, nem hisz benne stb."
Igen, ezt én is látom. Ismerek olyat, akinek egyéb betegsége van, de akármi ötlettel rukkoltam elő neki, hogy talán segítene, mindig falba ütköztem. Közben meg másoknak elpanaszolja, milyen rossz, de nem tesz ellene semmit. A rosszabb az, mikor azt állítja valaki, hogy ő bizony mindent megtesz érte, de azt is kb ilyen hozzáállással: "ez segítsen már, mert nem igaz" vagy "na majd meglátod, hogy ez nekem nem fog beválni, nem úgy mint neked" vagy " szerintem hülyeség, de jó". Na hát, mondanom se kell, hogy semmit nem fog előrébb mozdulni. És az a "kedvencem", mikor azt mondja a másik, hogy "neked könnyű volt, mert...", "neked nem volt olyan komoly bajod", "te nem is voltál olyan mélyen".
Vagyunk ezzel így még egypáran! Mikor beteg lettem egyfolytában azt kérdeztem sírva: Miért én? Annyi rossz ember van a világon!
De most már tudom, hogy nem a miért a lényeg, hanem, hogy megismerjük magunkat és tudjunk változni és változtatni.
Most sajna mennem kell.:(
Ha a vízcsapból is ez folyik, az miért kell, hogy ránk nyomja a bélyegét? Az a céljuk, hogy ez határozza meg az életünket.
Ha a hírek csak rosszról tudósítanak, hát ne nézzük azokat. Ha a tv-ben a hülyeség megy vagy olyan téma, amin felhúzza az ember magát, ne nézze.
Nekünk nincs tv-nk, ha valami hír érdekel, tudományos oldalakat nézek (pl.: NASA), mert ott tényleg az a hír, ami jó, ami fejlesztés, ami újdonság. Ha filmet szeretnék nézni, nem belezős horrort kapok elő, amitől a béka segge alá megy a jókedvem, hanem egy vidám filmet. Olyan helyekre és olyan emberek közé megyek, akik nem taszítanak mélyre (pl.: agykontroll klub, buddhista előadások).
Nem kell a csordával vonulni és magunkat is depresszióba nyomni.
Igen valóban ilyenek vagyunk. De mitől változnának meg az emberek, amikor a vízcsapból is a sz@r folyik? Te tudod, én tudom, s még páran /akik itt vannak/ tudjuk, hogy örülni kell minden egyes apró dolognak az életben, mert kis dolgokból lesznek a nagyok. De mi lesz a többi emberrel?! Fel kellene őket rázni! Készítsünk plakátot?, hogy: HAHÓ! FEL A FEJJEL, MERJ BOLDOG LENNI!!!
Megyünk előre, mint a lovak.:(
Amit még akartam: mindig a külső dolgoktól, helyzetektől várjuk azt, hogy boldogok legyünk.
Mindig azt mondjuk, hogy ha ez lesz, akkor sokkal boldogabb leszek vagy akkor leszek igazán boldog. Egy jövőbeli időpont, egy jövőbeli lehetőség képéhez kötjük a boldogságot, amit csak mi vagyunk képesek megvalósítani magunkban. Nem más hozza el, nem egy tárgy megszerzése, nem egy jövőbeli reménykép, hanem mi találhatjuk CSAK meg magunkban. Lehet erre azt mondani, hogy "persze neked könnyű, mert...", "te lehetsz boldog, mert...". Mintha egy pajzsot emelne rögtön maga elé az ember, ha boldogságról van szó. Mintha azt akarnánk, hogy le is pattanjon rólunk. Rögtön jönnek a kifogások, a panaszkodások, és a jövőben való reménykedés, ami majd biztosan jobb lesz és ettől majd boldogok is leszünk. És ekkor is azzal jön mindenki, hogy "hogy lehetnék boldog, hiszen nincs ez, nincs az, így nem lehet boldognak lenni". Erről szintén a fentebb említett "pajzskirántás" jut eszembe.
Rossz azt látni, hogy mennyire akarják, hajszolják az emberek a boldogságot, és hogy azzal, amit ezért tesznek, csak húzzák az időt, tolják maguk előtt a lehetőséget, megfosztják magukat ettől.
Tegnap olvastam egy Thaiföldön élő által írt blogot, amit egy ismerősöm ismerőse vezet. Nagyon sokat írt arról, hogy az ottani és az itteni emberek mennyire különböznek. Ott sem élnek fényesebben, sőt, mégis tudnak mosolyogni, őszintén. Nem hiába a Mosoly Országa.
A lényeg, hogy így a két népet közelről megismervén rá kellett jönnie, hogy a magyarok eléggé lehangolóak/lehangoltak. Ezt így nem mondta ki, de a gondolataiból nekem ez jött át.
Nincs is kedve hazajönni, mert ahogy ideér, mindenkitől csak a panaszkodást hallja: ez rossz, az rossz. Vagy a hibáztatást: ez a rendszer így sz@r, úgy sz@r és még jobban el fogják cseszni. Vagy a sajnálkozást: nincs munkám már mióta, ez a helyzet tarthatatlan, stb.
Elgondolkodtatott... Vajon én mit tapasztalok a környezetemben. Van kivétel, de javarészt azokat, amiket a srác is leírt. Ha véletlen jó kedved van, úgyis feljön a politizálás, és egyből annyi a jókedvnek. Senki sincs megelégedve a jelenlegi helyzetével. Ha valakinek nincs állása, az a baj. Ha valakinek van, az többet akar keresni, az a baj. Ha valaki megfelelőt keres, akkor végre már lakást akar venni, de annyija nincs. Ha valakinek van lakása, akkor át kell alakítani vagy fel kell újítani. Ha valakinek kertes háza van, akkor sok a tennivaló a ház körül. Mindig lehet panaszkodni, mert mindig van a miénknél jobb helyzet. És sajnos panaszkodunk is, elégedetlenkedünk, megnyomorítjuk az életünket, mert már azt se tudjuk értékelni, ami van. Lehúzzuk egymást, a rosszról beszélünk, arra pazaroljuk az időnket, arra fordítjuk a figyelmünket, ami számunkra rossz, rossz érzéssel tölt el minket. Nem mondom, hogy csak a magyarok ilyenek, de a Magyarországon élők hatalmas többségére sajnos igaz. Ezt látjuk, ebben nevelkedünk, mi is ugyanazokat várjuk el az élettől, és pont ezért mi is belesüppedünk ebbe a "sárban tapicskoló" életmódba.
És akkor miért is csodálkozunk, hogy ennyi ember depressziós? Ennyi embernek van lelki eredetű baja, pszichés és szervi gondja?
Kíváncsi lennék, hogy ha megkérdeznénk az embereket, ki felelné azt, hogy boldog? Ki kezdené el sorolni a szép dolgokat az életében, amiben nap mint nap része van? És ki kezdené azzal, hogy ez a helyzet/rendszer sz@r, és minden nap sz@r, ez a baj, az a baj, így rossz, úgy rossz?
Gyerekek, ma mindennek sikerülnie kell!:
Ha szeretnél valamit elérni, vagy valamin változtatni, ma (is) nagyon fontos a pozitív hozzáállás és a pozitív gondolkodás! Határozd el egyszerűen, hogy ezen a napon mindent eredményesen befejezel, amibe belekezdesz, és minden sikerül, amibe belevágsz. Minden tetted, minden gondolatod szárnyakat kap ma!
Ezen a napon csak arra koncentrálj, amit szeretnél, és ne arra, amit nem. Ha ismered a vonzás törvényét, pontosan tudod, hogy ha nem azt kéred az égiektől, amit szeretnél, hanem azt, amit nem, akkor ez utóbbi kívánságod kap szárnyakat az univerzumban. És ezen a napon minden gondolatodnak tízmilliószor erősebb teremtő ereje van!
Tehát mit kíván ma mindenki? Naná, hogy mind ugyanazt, mármint aki idejár!:))
Aki unatkozik, az jöhet hozzám segíteni! :D
Én melózok, mindjárt megyek dolgozni, utána megyek a lányomért suliba, tanulás, közben csinálom a "másod"állásom, a hétvége marad a puceválásra, mosásra, főzésre.... soha nem érek a végére! :(
ja és közben szervezem a válásunkat.
Ide is leírom, hátha kapok választ, hogy van-e valaki itt, aki jelzáloghitellel vált el? mert állítólag kell a pénzintézet hozzájárulása, ahhoz, hogy a páromat kiengedje a vagyonközösségből (hogy a nevemre kerüljön a ház).
Írjatok ide vagy privátba is jöhet! Köszi mindenkinek!
Természetesen, nyugodalmas, szép napot kívánok mindenkinek!
vissza tekintve , az fájt a legjobban minden barátot
elveszitettem, nem értettek meg.Ezen a forumon sok barátra leltem.Köszönöm nektek.
Nekem a harmadik depreszáns vált be, de addigra annyi szorongást öszeszedtem hogy minden voltam fóbiás,pánikus,hipohonder.....
Az elme reprodukál hamis gondolatokat és kivetiti de az nem valóság.Én cetlikre irtam ki, hogy mindég előttem legyen ez nem valóság, minden rendben csak az idegrendszer.Átlagosnál az érzékeink erősebek.
serbiában 850.000 depresziós regisztrált beteg van, hányan lehetnek még akik maguk próbálják ki gyógyitani magukat.
Sziasztok!
Nekem most valaki ül a fejemen,miközben a tarkómat megpróbálja szétfeszíteni...
igen, mi csak aurorix. és a doki azért váltja le, mert mondtad, hogy nem hat. ilyenkor le kell váltania. a barátnöm pszichiátere biztatta, hogy kitartás. ö tudta, hogy idö, mire hat.
nyugi...hatni fog. esteleg probáld ki aurorix. kérdezd meg az orvost, jo szer álltilog, és ennek a 2 csajnak konkrétan tudom hogy hatott. és ne félj a mellékhatásoktol, ezeknek nincs olyan rossz hataásuk. semmi gáz :).
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Homeopátia szorongásra, depresszióra. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
- Terhesség alatti depresszióra, szorongásra szabad szedni a Sedatif PC-t?
- Mi annak a gyógyszernek a neve, amit depressziós kismamáknak adnak, hogy elapasszák a tejet?
- Normális .hogy amit kaptam gyógyszert szorongásos éa pánikbetegségre az ideggondozóban attól még jobban felerősödtek a tüneteim?
- Ki, milyen gyógyszert szed szorongásra, depresszióra? S milyen tapasztalatai vannak?