Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút! fórum

Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút! (beszélgetés)

❮❮ ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... ❯❯
1122. nempanik (válaszként erre: 1119. - C8fb027447)
2011. nov. 19. 14:26

igen-igen, a fogkefe para!! ismerős. öklendezni szoktam és majdnem elájulok, sokszor a fogmosás sem megy. vigasztaljon, hogy nem vagy egyedül.

egyébként, Többiek Nektek is mondom: mondjatok valamit kérlek, én ma nagyon szarul vagyok, sírok folyamatosan, fáj hogyha nem jövök ki ebből mi lesz. úrrá lettek rajtam borzasztó gondolatok, amik egész éjjel kínoztak...meddig lesz ez így???:(

2011. nov. 19. 14:23
Van még olyan lelkiismeretes orvos, aki megérti és együttérez a betegével. Hála Istennek, nekem adatott egy ilyen, aki éveken át pátyolgatta a lelkemet - sikeresen. És megtanított konfliktust, tünetet kezelni.
1120. 59554a629a (válaszként erre: 1119. - C8fb027447)
2011. nov. 19. 14:23
alternativ gyógymód?
2011. nov. 19. 14:20
Hányinger...reggel még a fogkefét sem tudom a számba tenni olyan vacakul szoktam lenni...wc szintén jó ismerősöm..az ízületi fájdalom ma is itt van velem :(
1118. nempanik (válaszként erre: 1117. - C8fb027447)
2011. nov. 19. 12:14

hajrá! hajrá! :)

igen, sajnos a tb-sek ilyenek..a magándokit is egyébként nagyon ki kell fogni, hogy tényleg rendes legyen..

szép napot, kitartás!

ha ez vigasztal, ma én is úgy keltem, hogy majd beszakadt az összes izmom+ szokásos wcre rohanás, hányinger, egyebek....:S

1117. c8fb027447 (válaszként erre: 1116. - Nempanik)
2011. nov. 19. 09:29

Egy hónapja kerültem psziho dokihoz, ő gyógyszerezésen kívül nem nagyon foglakozik velem!

Egyáltalán nem szimpi, de ez van ha az ember sztk rendelésre megy!

A reumás doki nyitotta fel a szemem, hogy a hátfájdalmam a szorongástól lehet, soha az életben nem gondoltam volna erre!

Annyira reménykedem, hogy eljön az az idő, mikor nem úgy élem a napjaimat, hogy fáj valamim, vagy rosszul vagyok, nagyon küzdők!!!

1116. nempanik (válaszként erre: 1115. - C8fb027447)
2011. nov. 19. 09:18

látatlanban én is biztos vagyok benne:) hidd el, a szorongás nagyonsok mindent tud okozni. én volt hogy ki sem tudtam egyenesedni, annyira összehúztam magam,és rettenetesen fájt ha kiegyenesedek.sokáig én sem hittem, hogy konkrét fájdalmakat is tud okozni a szorongás. de már pszichiáter kezel igaz?(bocsi, hogy nem olvasom végig, biztosan leírtad már)

üdv

1115. c8fb027447 (válaszként erre: 1113. - Nempanik)
2011. nov. 19. 08:12

Nekem azt mondta a doki, de csak viccből, ha nem húzom ki a hátam, söprűt köt a hátamra!

na de viccet félre téve, nekem nagyon erős hátfájásom van, és eddig senki, de senki nem mondta hogy lehet ez a szorongásomtól, de ez az orvos rám nézett és mondta látszik rajtam mennyire feszült vagyok, és amilyen kezeléseket eddig kaptam, az nem is a problémámra való volt!

Annyira bízok benne, hogy talán végre a mindennapos hátfájásnak!

Nem gondoltam, hogy a szorongás ilyent tudhat okozni, de ahogy mondta az orvos hogy miket lát rajtam, tudtam jó kezekben vagyok!

1114. nempanik
2011. nov. 18. 22:37
senki?:(
1113. nempanik (válaszként erre: 1104. - C8fb027447)
2011. nov. 18. 21:15

abszolút megértelek, ezeken mind én is túlvagyok. főleg a hátfájásom zavart a szorongásos tüneteim közül a legjobban. (már amikor épp kaptam levegőt, vagy nem szédültem...)

mondok egy "vicces" történetet: szóval a hátfájásra nekem az egyik régi pszichiáterem hevedert javasolt, tudjátok, amit annak kell feltennie, akinek vmilyen szervi eredetű hátproblémája van van gyerekeknél ha púpusak, ilyesmi....hát ennyit erről. ezzel azt hitte, majd megoldja a hátfájásomat? röhej:) az a szomorú, hogy sokan nem a probléma gyökerét fogják meg, hanem csak a tünetet. ami nem baj, ha jól csinálják. viszont -bár klisé- de tényleg "mélyre kell nyúlni" hogy kihúzzuk a méregfogát ennek a borzalomnak. és ez nagy munka.

jógában, pszichoterápiában, pszichodrámában, családállításban nagyon hiszek. a többi nekem nem jött be pl. meditáció( attól csak idegesebb lettem:D), de ez nyilván mindenkinél más. ne haragudj, hogy dől belőlem a szó, de egyrészt egyedül vagyok itthon, másrészt pedig a hátfájásról rögtön eszembe jutott ez az eszement doki. :D

üdv!

1112. nempanik
2011. nov. 18. 20:59

sziasztok! mindenkinek nagyon ajánlom a családállítást!! engem nagyon kihúzott a mélyből!

remélem ma jól vagytok!

egy kérdésem nekem is van: a doki bipoláris zavart állapított meg nálam "kevert tünetekkel", akkor az jelenthet borderline-t is?csak mert most utánaolvastam a borderline-nak a neten és igen hasonló mint a bipolaritás..valaki esetleg tud valamit a dologról?:) megköszönném, szép estét Nektek.

1111. ancsi30 (válaszként erre: 1109. - C8fb027447)
2011. nov. 18. 20:47

A gyerekkorodból is nagyon sokminden lehet, ami miatt most ilyen cipőben jársz.

Az elmúlt 7-8 évben nekem is nagyon boldognak kellett volna lennem, de ez a nyavaja megkeseríti a mindennapjaimat.

Volt mikor én is azt hittem,én nyertem, én voltam az erős, de sajna még rosszabb jött.

De most megint bízom, és tudom én vagyok az erősebb, ez a r...... nem fog legyőzni!!!!

Bízzunk együtt, és így hogy itt legalább mindneki megérti a másikat, le merjük írni a gondunkat még könnyebb.

1110. -KisTücsök- (válaszként erre: 1109. - C8fb027447)
2011. nov. 18. 20:46

Lehet, hogy nem hagysz elegendő pihenést, regenerálódást a szervezetednek.

Lehet, hogy régóta nagyon kevés vagy semennyi b-vitamint és/vagy omega-3-at nem viszel be.

Lehet, hogy túlhajtod magad a munkahelyen, vagy valami van az életedben, ami kiveszi az erődet vagy idegeskedsz miatta.

Lehet, hogy már a párod iránt nem azt érzed, amit szeretnél, és mintegy magadra erőszakolva tartod a kapcsolatodat.

Lehet, hogy egyszerűen a te szervezeted nem kezeli olyan könnyedén a mindennapi stressz, nem vezeted le.

Lehet, hogy valami van, ami állandó jelleggel foglalkoztat, kattog az agyad rajta, félsz tőle. (pl.: mi lesz, ha nem fogom tudni fizetni a törlesztőt, mi lesz, ha elvesztem azt, akit szeretek, stb.)

...és ezt még lehetne folytatni.

1109. c8fb027447 (válaszként erre: 1108. - -KisTücsök-)
2011. nov. 18. 20:22

Nem tudok rájönni, miért vagyok pánikbeteg!

Mindenem megvan amit régen álmodtam, jó körülményeim vannak, családom van, kimásztam a gyerek korom szegénységéből, rossz, sivár életéből, és most lettem beteg!(pedig mindig olyan erősnek éreztem magam)

Ez már a második visszaesésem, egyszer már az élet elviselhetetlen állapotából talpra álltam..most megint itt vagyok!

Amíg nem voltam benne, csak hallomásból tudtam pánikbeteg ismerősökről, és nem tudtam elképzelni mi a franc bajuk van, mit pánikolnak??

Hát..senkinek sem kívánom, hogy megtudja ezt az érzést!!!

Aki ebben még nem volt benne, szerintem nem is tudja megérteni ezt!

1108. -KisTücsök- (válaszként erre: 1104. - C8fb027447)
2011. nov. 18. 19:15
Tüneti kezelés nem végleges megoldás. Lehet, hogy a torna vagy a lézeres kezelés segít, de megmarad az ok, ami görcsbe rántja a hátizmaidat. Tehát hiába oldod ezt fel a tornával vagy bármivel, a kiváltó ok ismét elő fogja idézni azt. Tehát az alap feszültségtől, szorongástól kéne megszabadulni: vagy kiiktatni, vagy valamilyen módszert keresni, amivel rendszeresen oldani tudod (rendszeres sport, jóga, agykontroll, autogén tréning, meditálás, ...), vagy változtatni a hozzáállásodon, a gondolkodásodon, másképp kezelnéd fejben.
1107. 1e8bb72856 (válaszként erre: 1104. - C8fb027447)
2011. nov. 18. 16:22
Meg lehet próbálni, ha TB alapon megy,pláne. Nagyon sok fájdalom van psziché miatt. Így már értem, miért kellett emelni az adagot. Jobban leszel!
1106. rózsa67 (válaszként erre: 1105. - Megi04)
2011. nov. 18. 16:01
Ezt jó olvasni!Örülök, hogy jobban vagy!:)
1105. megi04 (válaszként erre: 1104. - C8fb027447)
2011. nov. 18. 15:44
Azért kell fél adaggal kezdeni,hogy a szervezeted hozzászokjon,fokozatosan.Nekem 5 napig kellett fél szem,utána 1 egész,és most sokkal jobb!
1104. c8fb027447 (válaszként erre: 1103. - 1e8bb72856)
2011. nov. 18. 14:45

Azért kell emelni, mert csak fél szemet szedek még, és a minimum adagja legalább egy szem, az antidepimnek!

Hátammal elküldött gyógytornára, valami Tens kezelésre, és lézerre...majd állítólag ezek kilazítják a befeszült izmaimat!

1103. 1e8bb72856 (válaszként erre: 1101. - C8fb027447)
2011. nov. 18. 10:08
Szia, nem fogod megérezni az emelést, ez nem akkora mennyiség, illetve rosszul nem leszel, csak pozitív változást érzel majd idővel. Miért kellett ezt megemelni? Nem nézem jó szemmel az adag emelését. Igen, lehet, hogy a hátad azért fáj, mert feszült vagy, de ennek nincs olyan értelemben köze az izomfeszüléshez ahogy azt az orvosod mondta, ez nekem elég érdekes, és akkor finom voltam. Maga a feszült idegállapot, a psziché rossz állapota idézhet elő testszerte fájdalom érzést, izom és izületi fájdalmakat.Javaslom a pihentető, lazító masszázst.Testet lelket ápolja.
1102. -KisTücsök- (válaszként erre: 1099. - 1e8bb72856)
2011. nov. 18. 09:27

Azért a net sokkal másabb, ott eleve tudod, mit keresel, mi a megbízható honlap, hol nem ugyanazt kapod, mint a tv híradójában. Pl.: velvet és bors oldalak szóba sem jöhetnek.

Én nagyon szeretem az olyan oldalakat, ahol érdekes dolgokról lehet olvasni, értesülni (pl.: NASA, buddhista oldalak, pozitív gondolkodós vagy agykontrollos fórumok, oktató portálok, ...), vagy az olyan fórumokat, ahol nem a fúrás, pocskondiázás megy 80as IQ mellett (ebben sajnos nálam a hoxa is elbukik, csak ezeket a fórumtémákat szoktam nézni, másikokat nagy ívben kerülöm :D).

Szóval a net nagyon jó, főleg ha az ember tudja, hogy mi érdekli. Ha már csak átmegy szörfölgetésbe, tényleg lépten-nyomon nyakunkba ömölhet a szenny.

2011. nov. 18. 08:05

Sziasztok!

Szeretnék kérdezni valamit, ha nem gond!

Egy hónapja szedem az antidepresszánst, csak fél szemet, most emelnem kell kétszer fél szemre, a kérdésem az lenne az emelést most is megérzem, vagy ilyenkor már azért nem szokott az ember annyira rosszul lenni, mint mikor kezdi a gyógyszer szedését?

..és még egy...nagyon fája a hátam, elmentem a jó orvoshoz, aki azt mondta a szorongástól van ez a bajom, mert teljesen befeszültek már a hátizmaim a sok szorongástól....ez tényleg lehetséges???

Köszönöm, ha írtok, pár biztató szót, mert kissé magam alatt vagyok mostanság!!

2011. nov. 17. 21:15
Mondok még egy jó tippet a fodrász mellé (mert az is szuper ötlet) masszírozás...mmmm....nagyon cool! tetőtől talpig, egy egész órát.
2011. nov. 17. 21:02
A TV híradóiról megvan a véleményem nekem is, de ha olvastok, neteztek, ugyanannyi szuaré ömlik onnan is, igen, szelektálhatóbb, az viszont igaz. Én nagyrészt mókás dolgokat nézek a tvben, vagy főzőcskézős műsorokat,utazást, ismeretterjesztő, állatos, stb ...
1098. 99a172a973 (válaszként erre: 1096. - A14deb9047)
2011. nov. 17. 17:28
Múltkor rajtam is a fodrász segített. :)
1097. 35731024e4 (válaszként erre: 1096. - A14deb9047)
2011. nov. 17. 17:26

Ügyes vagy!

Egyetértek avval amit írsz, jól kell tudni tájékozódni,ennyi a titka. Engem nem köt oda a híradó,egyrészt túl erős az empátiás készégem,másrészt nekem valóban erősíti a pánik rosszulléteimet.

Mikor terápiába jártam,sokat segített a relaxálás,én minden nap csináltam.

1096. a14deb9047 (válaszként erre: 1095. - 35731024e4)
2011. nov. 17. 17:19
Ezért hallgatok pl. Bartók rádiót kora reggel és késő este... Tegnap magam alatt voltam... Bejelentkeztem a fodrászhoz. Vége a nyomott hangulatnak.
1095. 35731024e4 (válaszként erre: 1093. - 1e8bb72856)
2011. nov. 17. 17:17
Én azt gondolom máshogyan is lehet tájékozódni,nem csak a szennynek nevezett híradóból. Lehet olvasni, neten tájékozódni. Ott tudsz szelektálni,de a híradó már bocsánat de nem túl sok értelmes híreket ad át. Írd csak fel 1 héten keresztül hány művészeti,kultúrális, okatatási, politikai hírrel találkozol a színvonalas híradóban 1 hét alatt.
2011. nov. 17. 17:02

Megjöttem! Jól fellendült itt az élet, talán mert ma POZITÍV nap van? Vagy mi? :D

Hát igen a hírekkel az a baj, hogy elkerülhetetlen. De miért is kéne elkerülni? Csak át kell mennie rajtuk egy "szűrőn" és ami nem fontos azt kidobni a kukába.:) Nem is a hírekkel van itt a fő probléma, hanem a többi bugyuta műsorral, tisztára hülyének néznek minket.

2011. nov. 17. 15:27
Ha nem néztek híreket az azért nem jó, mert a világ dolgaiban sajnos tájékozódni kell. Az nem lehet, hogy úgy éljünk, mint a remete. Sajnos sok a rossz hír és kevés a jó, de az élet maga is ilyen. Ezzel szembe kell nézni...
❮❮ ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook