Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút! (beszélgetés)
Szia, teljes mértékben egyet kell értsek Rózsával, szólj az orvosnak hogy Te azt a gyógyszert nem szeretnéd elkezdeni szedni.
Olyant nem tehet hogy "letol", hisz a Te testedről illetve lelki egészségedről van szó, és mivel felnőtt ember vagy, jogod van dönteni hogy melyik terápiát fogadod el, és melyiket nem.
Sok gyógymód/gyógyszer van, nem igaz hogy egy kis empátiával és a másikra figyeléssel ne lehetne olyan kompromisszumot kötni ami mindkét félnek megfelel.
Ezt mindenki maga tudja! :) Csak egy kérdés volt!
Ha te úgy érzed, hogy nem jobb tőle, akkor ne szedd.
Nekem is voltak olyanok, amiket nem szedtem, mert kifejezetten nem jól éreztem magam tőlük, de ezt megbeszéltem a dokival és írt mást. Így kísérletezgettünk egy darabig. :(
Madika!
Ne sértődj meg! :) de akkor minek mész, ha úgy sem veszed be azt, amit felír
vagy ha nem veszed be, akkor legalább beszélj vele, hogy milyen fenntartásaid vannak a gyógyszerrel kapcsolatban. Kérd ki a véleményét! Nyilván van rá valami magyarázata, hogy miért kell antidepit szednek. Ha te meg úgy döntesz, hogy akkor sem szeded, akkor felesleges elmenni.
Erről az jutott eszembe, hogy egyszer mondta a lányom, hogy anya azt akarom, hogy 100 évig éljetek.
Erre én azt mondtam, hogy isten mentsen meg téged is, meg minket is. Kérdeztem, hogy mit szólnál, ha állandóan azt hallanád, hogy .... vidd ki, hozd be,töröld ki a sejhajomat, gyere már fürdess meg. :D
:D
Az ötlet jónak tűnik, bár van egy sandám, hogy néhanapján "néma üzemmódban" több főnök is itt bóklászik és szimatol mint Rex felügyelő.....nem gondolod? :)
Szia, hát igen, így van ez.
Nem sértés, de talán ahogy az ember "vénül" és csokorra való tapasztalata lesz mindenféle embertípus mindennemű viselkedéséből, úgy válik egyre könnyebbé mindenen csak mosolyogni, és legyinteni, avagy csendben maradni.
Máraitól olvastam a naplójában, hogy mire elérte a 99 éves kort, már csak azzal az egyetlen dologgal nem tudott megbékélni, mi a fenének van még itt, a világ és az emberek ilyen-olyan megjegyzései/ténykedései abszolút hidegen hagyták.
Ez persze nem jelenti azt hogy 99 éves akarnék lenni,( isten ments!) a többiről nem is beszélve.
Szép napot mindenkinek!
Én is szeretek itt lenni, annak ellenére, hogy a téma mindig a "betegségünk" körül forog, DE minél jobban megismerjük, annál jobban tudjuk kezelni!
Mindenkit úgy szeretek, ahogy van (itt is!!!).
Nekem erről egy vicc jutott eszembe:
"- Mi a különbség az elmebeteg és az idegbeteg között?
- Az elmebeteg azt hiszi, hogy 2x2 az 5. Az idegbeteg tudja, hogy 4, de ez szörnyen idegesíti." :D
Na így kell hozzáállni a dolgokhoz. Mi csak idegbetegek vagyunk, egy jó páran pedig biztosak abban, hogy 2x2 az öt! :D
és ha tovább gondoljátok ez az életben is így van!
Vannak akik meg vannak győződve a maguk igazáról, holott közelében sem járnak és ezek az emberek "szívják a vérünket". Mi meg belátjuk, hogy nem öt, csak szörnyen idegesít! :D
Puszillak titeket! Majd jövök, de most húzok dolgozni! :)
Sokkal veszélyesebb az az embercsoport aki nem jár orvoshoz, mert meg van győződve róla hogy semmi baja, csak arra van esze meg ereje, hogy másokba belekössön mit miért tesz.
A bolondság ott kezdődik, mikor a bolond ezerrel veri a mellét hogy ő milyen szuper normális. :(
Igaza van a Rozsának én is figyelem az embereket amiota beteg vagyok,és tünődve kérdem magamban ,,
Ki itt a bolond? ,, eztet azért irom,mivel pshihologushoz járok meg vagyok bélyegezve az emberektől,még a legkőzelebbiektől is akiket én szeretek.
Igaza van pepermintnek, ez egy nagyon jó kis csapat, olyan emberekkel, akik ha egyéb segítséget nem is, de a saját tapasztalataikat/ tanácsaikat nem restellik megosztani másokkal.
Én is szeretek itt lenni annak ellenére hogy maga a téma--az alapbetegség--nem annyira vicces és felemelő dolog akárhogyan is nézzük.
Jó éjt, aki még marad, annak meg jó beszélgetést.
Azt hittem,ő ír fel mindig mást,és egyik se használ...
Azt,ugye mondta,hogy 3-6 héten belül,ne várj javulást?
rivotril+lamolep
igazad van....nem fogom bírna ha újat ír fel nem bírom ezt már így sem....:((
Milyen gyógyszert szedsz??
Az a baj, ezekből is van millió, és mi akiknek egy nap is kész rémálom, folyton váltogatni, és várni a hatást, nem egyszerű.
Én sem vagyok biztos benne, hogy az enyém jó.
Vagy tényleg hozzászoktam. 1 évig aránylag jó volt, és azóta...
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Homeopátia szorongásra, depresszióra. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
- Terhesség alatti depresszióra, szorongásra szabad szedni a Sedatif PC-t?
- Mi annak a gyógyszernek a neve, amit depressziós kismamáknak adnak, hogy elapasszák a tejet?
- Normális .hogy amit kaptam gyógyszert szorongásos éa pánikbetegségre az ideggondozóban attól még jobban felerősödtek a tüneteim?
- Ki, milyen gyógyszert szed szorongásra, depresszióra? S milyen tapasztalatai vannak?