Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút! fórum

Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút! (beszélgetés)

❮❮ ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... ❯❯
1062. nempanik (válaszként erre: 1061. - Csúcshatás1)
2011. nov. 14. 23:26

oksi.csak az a para hogy nálam már többet is kipróbálták és mindig a dokik váltották le...

mellesleg hipochonder is vagyok, olvasok egy újságot, benne van egy gyógyult tüdőrákos nő, én meg mindjárt elájulok ezektől..:((

1061. csúcshatás1 (válaszként erre: 1060. - Nempanik)
2011. nov. 14. 23:21

nincs mit, én is pár hete stresszelem már a barátnömet, hogy tuti hat-e? :)

igen, várni kell sajnos,sokat!!!!!!!!!!!

kb 1 honap :(, vagy 6hét. tudom, szörnyü, én is kinlodok..., de megéri, barátnömnek is nagyon sokára hatott, nagyon ki volt, és mondta higgyek neki, érdemes várni. ez igy hat. ekkora jut be a központi idegrendszerbe, de egy hozzáértö jobban el tudja magyarázni. de higgy benne. amugy nekem is vagy hatalmas szorongás, és már fokkal jobb, de még nagyon lent vagyok. szoval kitartás. barátnöim és én is aurorixet szedünk, jo szer,nem hizlal állitolag.

1060. nempanik (válaszként erre: 1056. - Csúcshatás1)
2011. nov. 14. 23:12
köszönöm a választ, igazán megnyugtattál:) de tényleg.:) csak az a baj, hogy nálam már vagy 6féle antidepit próbáltak és nem jött be. nem tudom a türelmetlenségem miatt-e(mármint hogy nem vártam ki..), vagy egyébként. az volt hogy szedtem 1fajtát pl pár hétig, mondtam a dokimnak, nem hat, és leváltotta 4 hét után szinte mindegyiket. kórházban is voltam amiatt h beállítsák a gyógyszerem, az sem jött össze. ennek már 4 éve. nem nagyon hiszem, h létezik olyan bogyó ami kihoz ebből...a barátnőid mennyi időt vártak a hatásra? ?? ja és nekem nem szimpla depresszióm van, hanem elég súlyos szorongásos tünetek is...:(
1059. Bucóka20 (válaszként erre: 1058. - D43485a76e)
2011. nov. 14. 23:06

Arra,hogy most pl ahogy rosszabbul vagyok,szívem szerint néha ki sem mennék a házból.

De mivel tudom,hogy ha nem megyek akkor még rosszabbul leszek,így akkor is megyek ha nincs kedvem.

Tudom,hogy miket nem tudtam megtenni és h miket szeretnék apránként lépegetve elérni.Ezekre koncentrálok és nem adom fel.

1058. d43485a76e (válaszként erre: 1057. - Bucóka20)
2011. nov. 14. 23:02

"De magában a gyógyszer mit sem ér, és ebben is biztos vagyok!" - írod.

Ezt hogy érted? Szeretném, ha kifejtenéd, lehet, hogy tudok jó tanácsot adni.

Tehát: mire gondolsz akkor, amikor azt mondod, magában a gyógyszer mit sem ér?

1057. Bucóka20
2011. nov. 14. 22:52

sziasztok!

Én hnap lesz egy hete,hogy elkezdtem antidepresszánst szedni.

Mellékhatása szerencsére nem nagyon van.Annyi talán,hogy nagyon nagyon aluszékony vagyok,szárad a szám és néha fáj a fejem(de az lehet az idő miatt).

A tüneteimet viszont valóban felerősítette.Ami addig ment,most nem naon megy,de érzem,hogy jó lesz,jónak kell lennie.

Most suliba se tudok járni,de remélem h jövő7en már újból "munkába" állhatok.:-)

Egyszer már segített ez a gyógyszer,most is fog.De magában a gyógyszer mit sem ér,és ebben is biztos vagyok!

Fel a fejjel mindenkinek!:-)

Ja,amúgy generalizált szorongásom van,más összetett szorongásokkal vegyítve.

Citapramot szedek,most felet,aztán hnaptól lehet 1 egészet.

Ha ez kell,akkor ez kell. 3,5 év alatt én már eleget szenvedtem.:-S

1056. csúcshatás1 (válaszként erre: 1055. - Nempanik)
2011. nov. 14. 22:06
figyelj. nálam hitetlenebb embert most nem igazán tudnának mutatni. mély, nagyon mély depiben vagyok, csak ugy jött hirtelen, és már joideje tart. barátnöim is ugyanezt szedik, ök is mély depiben voltak, most pedig virulnak és jol kezelik a rossz helyzeteket is. ök mondták nekem is, hogy abba ne hagyjam, mert sokára, de hatni fogni, náluk is ez volt. az elsö barátnö aki elkezdte, fel akarta adni, a dokija biztatta, és bevált, a csaj nagyon örült, majd másik barátnönk szintén fel akarta adni a gyogyszert, mondván nem hat. ez a lány biztatta, igy kitartott. és ma azt mondja megérte, másabb lett, nagyobb az önbizalma, és nem agyal rossz dolgokon. bennem is most ök tartották a leleket, tehát nem adfom fel, semmibe nem telik bevenni naponta azt a gyogyszert kis vizzel, és már most nem pörög annyit az agyam, mint elötte. szoval igen, hidd el, sikerülhet. és sokat olvastam fórumokon is, irták, hogy bevált, sokaknál az antidepresszáns. ja, és a pszichiáterben is bizom, persze. nagyon tapasztalata van, mint nekünk :), hidd el, sok ilyet látott már.... és az ö praxisukban mi depressziosok vagyunk a könnyü esetek, mert tudják, iott segit a gyogysezr jorészt, és a páciens lenyugszik, nagyesetben gyogyult. vannak sulyosabb pszichózisok is, hidd el, még azt is kezelik. nyugi, most csak a hagulatod beszél belöled. én se vagyok a legjobb passzomban, csak már 1 fokkal jobb, mint volt...
1055. nempanik (válaszként erre: 1054. - Csúcshatás1)
2011. nov. 14. 21:55

na ezt nem akarom. antidepikkel tömtek vagy 3 évig, jobb nem lett, csak rosszabb, sőt, még a libidóm is elment tőle..:( végre találtam egy "jó" gyógyszert, és erre most ez sem hat végül??

elegem van a "csak türelemmel" " tudja, ennek kell akár 4-6 hét is", "vannak rosszabb periódusok" ostoba szar szövegekből. TEGYE MINDENKI A SZÍVÉRE A KEZÉT ISMERÜNK OLYAN PSZICHIÁTERT AKI GYÓGYÍTANI IS TUD??

(bocsi csak nagyon mérges vagyok)

1054. csúcshatás1 (válaszként erre: 1053. - Nempanik)
2011. nov. 14. 21:44

Szia!

ezt mondd neki, ami a panaszod. nem tudom szedsz-e már valamit, ha nem, akkor felir antidepresszánst. nekem is ugyanez volt, ugyanezek a panaszok. sajnos ez "sulyos depresszió" diagnózis, amit állitolag ezek az antidepresszánsok elég jol gyogyitanak. én pár hete szedem, már a sirogörcs nincs, de még elég rosszul vagyok. kell még jopár hét, mig hat a gyogyszer, sajnos több, mint egy honapig türni kell. én mint irtam beszámolok mikortol hat igazán a gyogyszerem, nagyon bizom benne. szoval kitartás, gyere be ide, itt a csajok sok eröt adnak, nekem legalábbis, amikor többen irták, hogy ki kell várni, jobb lesz , csak idö...., mire hat.

ja, és a doki egyértelmüen érteni fogja. igen. :).

1053. nempanik
2011. nov. 14. 21:16

sziasztok!

holnap megyek a dokimhoz. nem tudom igazából, hogy mit mondjak neki..néha sírógörccsel kelek, vagy hasmenéssel, napközben is egy csomószor depis vagyok, öngyilkossági gondolatok, stb..egyébként ha valami leköt, akkor nem foglalkozom a dologgal. viszont van, hogy annyira rosszul vagyok, hogy nem tudok mással foglalkozni..ez annyira paradox, vajon érteni fogja? annyira szeretnék ebből kijönni...:(:(:(

1052. ancsi30 (válaszként erre: 1045. - Rózsa67)
2011. nov. 14. 17:46
Erre én is gondoltam már, olyan jó lenne úgy felkelni, hogy új, boldog ember vagyok semmi hülye gondolat, szorongás.
1051. ancsi30 (válaszként erre: 1048. - 1e8bb72856)
2011. nov. 14. 17:42

Én is kíváncsi lennék rá, hogy sikerült.

Ha megosztanád velem is, örömmel olvasnom!!

Hogy vagytok???

Nekem ma iszonyat fejfájásom van. És ez hozza a hányingert, remegést, rossz közérzetet.

1050. 1e8bb72856 (válaszként erre: 1049. - 099c0bed40)
2011. nov. 13. 23:41
:-( pedig jó lenne, ha kérdeznétek. lassan alakul a fejemben egy önsegítő klub képe, csak helyiség kellene...
1049. 099c0bed40 (válaszként erre: 1048. - 1e8bb72856)
2011. nov. 13. 21:45
Lenne mit kérdeznem Tőled, de holnaptól megint nem lesz lehetőségem egy ideig netezni.....:(((((
1048. 1e8bb72856 (válaszként erre: 1036. - 099c0bed40)
2011. nov. 13. 17:45
Baromi nagy áldozatot hoztam azért, hogy folytatni tudjam az életem: először is teljesen más életet kellett élnem, mint eddig-ez nagyon furcsa és nehéz volt eleinte.De már jó. Mindenkinek válaszoltam priviben, ha van még kérdésetek,írjatok, várom!
1047. rózsa67 (válaszként erre: 1046. - A14deb9047)
2011. nov. 13. 09:18
ezt a rengést én is várom, de csak jó rengés jöhet! :)
2011. nov. 13. 09:12
Nekem nagy szerencsém volt - köszönhetem egy váratlan történésnek, ami alapjaiben megrengette jóértelemben az életemet.
1045. rózsa67 (válaszként erre: 1044. - 099c0bed40)
2011. nov. 13. 09:11
húúúúúúú de jó lenne ilyen amnéziás lenni és szépen abbahagyni! :D ja s utána jól lenni! :)
1044. 099c0bed40 (válaszként erre: 1043. - A14deb9047)
2011. nov. 13. 09:04

Szia, ha ennyire simán le tudtad tenni, akkor el kell ismerni, hogy nagyon nagy szerencséd volt.

Az emberek többségének ugyanis nem ennyire egyszerűen megy a hosszú időn át rendszeresen szedett fesz. oldó elhagyása, mint ahogy Te írod, hogy elfogy az előző adag, és onnantól már nem is hiányzik soha többet.

Igaz nagyon nem mindegy az sem, mekkora napi dózisról van/volt szó.

Kívánom hogy soha többet kelljen ilyesmit felíratnod a Dokival,és örülj neki hogy ennyire könnyen abba tudtad hagyni.

1043. a14deb9047 (válaszként erre: 1038. - Csúcshatás1)
2011. nov. 13. 08:42
A xanax mankó... Amikor eljön az ideje, le tudod tenni szinte egyik hétről a másikra úgy, hogy észre sem veszed. Egyszer csak azt veszed észre, hogy elfogyott és nem is hiányzik. Így jártam én tizenegynéhány év után :)
1042. 099c0bed40 (válaszként erre: 1041. - Csúcshatás1)
2011. nov. 13. 07:09
:) Ez a beszéd, hajrá, kitartást kívánok hozzá, és várom a beígért pozitív beszámolót!
2011. nov. 13. 00:19
Öregnéneözikéje és Madika, köszönöm a válaszotokat és a buzditó szavakat. Bizom és hiszek is a gyógyszerben, csak még olyan sokára hat :)! Nem teszem le, mert sok jót hallottam róla. Szóval kitartok. Majd beszámolok pár hét múlva itt, hogyan is érzem magam, és akkor legalább egy nagyon nagyon szomorú, bánatos ember iszonyú mély depressziójának javulásáról olvashattok :). Remélem segit Aurorix :) és holnaptól én is sokat teszek magamért. Hátha aki ide olvas és elkeseredett, látja, hogy van remény :).
1040. 99a172a973 (válaszként erre: 1038. - Csúcshatás1)
2011. nov. 12. 21:01

Szia!

Szerintem nincs értelme nyugtalankodni és várni a csodát! Először én is ebbe a hibába estem, túl türelmetlen voltam és nem bírtam kivárni, hogy hasson a gyógyszer, abba is hagytam. Nemrég újra kezdtem és eldöntöttem nem agyalok azon, hogy mikor hat már, mert ezzel is csak hergelem magam, majd hat ha eljött az ideje.

1039. 099c0bed40 (válaszként erre: 1038. - Csúcshatás1)
2011. nov. 12. 20:33

Szia, bocs, de az első két mondatoddal nem tudok egyetérteni: a folyamatos nyugtatószedésnél nem az a fő gond hogy valakinek élete végéig kell szedni a szert ahhoz hogy nyugodt maradjon, hanem az, hogy elég hamar kialakul a hozzászokás nevű jelenség, és ettől fogva egyre emelni kell a napi dózist ahhoz, hogy ugyanúgy hasson mint előtte

Azt pedig ne mondja nekem senki, hogy 10-20-vagy isten tudja hány év alatt egyre nagyobb dózisban bekapkodott bzd ( vagy egyéb anxiolitikum) nem okoz komoly szervi illetve pszichés gondokat.

Ezek a szerek nem élethossziglan való szedésre lettek kifejlesztve.

Az antidepresszáns egészen más tészta, annál elvileg nincs hozzászokás veszély ,azaz ha jól be van lőve a napi dózis, lehet egy életen át szedni anélkül hogy elveszne vagy csökkenne a hatása.

Kérdezed mikor éri el nálad végre a hatását: erre csak statisztikák vannak, amik szerint 3-6 hét ez az idő, tehát ne légy türelmetlen, mert ebben még bőven benne vagy.

Hogy mi lesz jobb, elvileg szép fokozatosan minden, a közérzeted, majd ennek függvényében a világról alkotott negatív képed.

Ahhoz azonban hogy valóban hasson, hinni kell benne, miközben azt se szabad elfelejteni, hogy olyan csodaszert sajnos még nem találták fel ami egy életre képes lenne megszabadítani az embert a bánattól.

1038. csúcshatás1 (válaszként erre: 1009. - Farah)
2011. nov. 12. 19:40
Szerintem tökmindegy ha " Xanaxfüggö" valaki, ha az segit neki lenyugodni. Jobb, mintha idegben élné le az életét, ami tövábbi gonodkat eredményez. Nem is értem sokan mért akartnak annyira leszokni azokról a szerekröl amik segitenek. Nekem mindegy, szedem életem végéig ha kell az antidepresszánst. Ha segit, akkor le nem teszem :), az tuti!!!! Csak mikor sgit már :(.?? 3 hete szedem és szinte semmi eröm tovbbra sem. Már nem sirok annyit, vagy szinte alig, nem is pörög annyit az agyam, de még mindig nem vagyok jól. Mikor segitenek ezek igazán?? És valaki meg tudná mondani, hogy hogyan??? Mit fogok érezni??? Mi lesz jobb?? Nem értem ... Én jokat hallottam rola, de már nem hiszek, elképzelni se tudom, hogy normálisan élhetek bánat nélkül.
1037. -KisTücsök- (válaszként erre: 1034. - Nempanik)
2011. nov. 12. 12:22

Egy nagyon egyszerű visszajelzési rendszer: az érzéseid, érzelmeid.

Ha valami olyat változtatsz, ami rossz érzést kelt benned, ami nyugtalanít, amiért valahogy nem érzed magad jobban, boldogabbnak, akkor az valószínűleg nem is tesz jót. Ha megkönnyebbülést, boldogabb állapotot, emelkedettebb hangulatot tapasztalsz, akkor megnyugodhatsz, hogy az a valami, amin változtattál, ami másképp van jelen az életedben, az jót fog tenni neked.

Ha például nem tudsz rájönni, milyen régi sérelem váltja ki belőled egy emberrel szemben a rossz érzéseket, erre jó segítségül hívni a tudatalattit. :)

1036. 099c0bed40 (válaszként erre: 1032. - 1e8bb72856)
2011. nov. 12. 11:26

Szerintem nagyon is észnél voltál amikor döntöttél,hisz expressz sebességgel beláttad hogy mi a fontosabb: a pénz, elismerés, vagy az, hogy lelkileg ne ess vissza.

Részemről könyvelj el egy elismerést.

Ez nem szégyen, ellenkezőleg:FEJLŐDÉS, még pedig nem is kis fokú, úgyhogy gratulálok, az én olvasatomban ugyanis azt jelzi, igen csak jó úton haladsz a totális önmegismerés és a saját korlátaid felismerése felé. Csak így tovább!!!!!

1035. rózsa67 (válaszként erre: 1034. - Nempanik)
2011. nov. 12. 11:05
Igen, azt jelenti, hogy változtatni kell! Ezt most magamra fogom mondani: Ezt most ne úgy értsd, hogy megoldódnak a problémáim, meg tudom oldani az éppen aktuális élethelyzetemet.hanem úgy, hogy megpróbálom a gondolkodás módomat (is) megváltoztatni. Keresem a megoldásokat és közben formálom a hozzáállásomat az élethelyzethez igazítani. Rohadt nehéz, de az ember nem tud mit tenni, mint azt, hogy az adott helyzetből kihozni a legjobbat (vagy vélt legjobbat). Én itt tartok. Megpróbálom magam megnyugtatni azzal, hogy az én helyzetemtől rosszabb helyzetben is élnek emberek. Természetesen a célom az, hogy jobbá tegyem és nem az, hogy beletörődjek. :)
1034. nempanik (válaszként erre: 1031. - Rózsa67)
2011. nov. 12. 10:46

ez szted azt jelenti hogy változtatni kell az életeden??

nekem is a szorongás skálán max eredmény jött ki :O

változtatnék én az életemen, de nem vagyok biztos hogy ez az okozója, sztem simán feldolgozatlan traumák következménye. de ha változtatnom is kell , honnan fogom megtudni, hogy hosszútávon mi jó megoldás?

1033. nempanik (válaszként erre: 1024. - 99a172a973)
2011. nov. 12. 10:44
akkor jó. vagyis nem jó de ez van. már megijedtem hogy rossz a gyógyszer megint... szép napot!!
❮❮ ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook