Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Fogház, börtön, fegyház fórum

Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)

❮❮ ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... ❯❯
3852. Liza88888 (válaszként erre: 3851. - Sosemtalálodki)
2015. szept. 23. 22:50
Volt régebben itt egy lány, aki foglalkozott ilyennel és szervezett is ilyet. Holnapra megkeresem neked (istentisztelet, találkozók, ehhez hasonlók)
2015. szept. 23. 19:02

Sziasztok!

Ma hívott a párom hogy jár isten tiszteletre és nemsokára lesz egy istentisztelet több mint egy órás, és ott egymás mellet lehetünk a beszélőn túl.

És még egy kérdésem lenne hogy adott be valaki köztetek összbüntetés kérelmet vagy valami ilyesmit?

2015. szept. 23. 17:57
Sziasztok Csajok! Ma kicsit boldog vagyok, párom lekerült a jogerős szintre előzetesből. Végre nincs bezárva. Azt mondta, hogy minden nap telefonálhat 10 percet, amit nem értek, de remélem így is marad. Jövő héten mehet munkamegosztásra. Kérvényt adtunk be 1.5 hónapja, hogy vigyék át Baracskára, az közelebb lenne, de még mindig nem kaptunk rá választ. Innentől már talán majd egyre jobb lesz, remélem gyorsan eltelik.
3849. kitti1110
2015. szept. 23. 14:31
Ha a fogházat megkapja a két évre akkor a súlyosabb ítéletet kell letöltenie előszőr,tehát a 4 hónap börtönt!!!! És utána üli a fogházat. Semmi gond nyugodtan kötekedhetsz! Két ügyvéd mondta.
3848. Liza88888 (válaszként erre: 3847. - Kitti1110)
2015. szept. 23. 12:40

Ha azt mondta, biztos úgy van!

Én azt mégis nehezen tudom elképzelni, hogy van két ügy és szabadon meg lehessen választani hogy ki melyiket akarja először leülni.

Nem kötekedni akarok, félre ne érts, csak nem értem a helyzetet!

Azt tudom elképzelni, ha összebüntetésbe foglalják, akkor igen, akkor egy letöltési idő van. Viszont ha leüli az egyiket, és vár rá még egy, akkor az kizárja a RÖ-ből.

3847. kitti1110 (válaszként erre: 3844. - Liza88888)
2015. szept. 23. 10:56
Mind a kettő börtön fokozat. Az egyiket le kell ülnie tehát a 4 hónapot előszőr...majd azután kérheti a RÖ-t! Nekünk ezt kétszer is elmondta! Nincs fegyház,sem erőszakos bűncselekmény.
3846. drnagyne74 (válaszként erre: 3845. - Gézuimádó)
2015. szept. 23. 10:18
Nagyon drukkolok! +++++ :)
2015. szept. 23. 09:14
halihó,nagyon rég jártam itt fent....munkába vetettem magam..de végre megvan minden papír a reintegrációs őrizethez,ma küldöm be drágámnak az utolsót is,és utánna már csak várni kell!!! valakinek tapasztalat erről? milyen hamar döntenek,és a környezettanulmány mikorra várható,ill.mit néznek??? juuuuuj drukkoljatok nekünk! :)
3844. Liza88888 (válaszként erre: 3840. - Kitti1110)
2015. szept. 23. 09:11
Szerintem kérdezz rá még egyszer az ügyvédetektől, nézzen utána, ugyanis itt két végrehajtandó szabadságvesztésről van szó. Ahol kvázi mindegy melyiket üli le először, hiszen a fogház is letöltendő és a 4 hónap is és az sem mindegy milyen fokozatot kapott. Mert fegyház is kizáró ok. A reintegrációs őrizethez csak egy végrehajtandó lehet.
3843. Liza88888 (válaszként erre: 3841. - Liliom2529)
2015. szept. 23. 09:01
Jól tudod, a Btk. 459. § (1) bekezdés 26. pontjában meghatározott személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt ítélték el, akkor kizárja a párod a reintegrációs őrizet lehetőségéből.
3842. kitti1110
2015. szept. 22. 15:09
Egy próbát megér...:)
3841. Liliom2529 (válaszként erre: 3840. - Kitti1110)
2015. szept. 21. 21:28
Köszönöm a segítséget Kitti1110! ;-) Az a baj , hogy a 6 hónapot olyan dolog miatt kapta, ami erőszakos bűncselekménynek minősül. Nevetséges volt az eset, de sajnos ezt hozta belőle ki a bíró. Az erőszakos bűncselekmény pedig tudtommal kizárja a integrációs őrizetet. Így jelenleg arra próbálunk hajtani, hogy majd hétvégenként haza tudjon jönni.
3840. kitti1110 (válaszként erre: 3834. - Liliom2529)
2015. szept. 21. 17:53

Szia! Mi is ugyanígy vagyunk ahogy te! Kettőt kell letölteni egy két éveset plusz egy 4 hónapot! De mi megkérdeztük egy ügyvédnőtől, aki azt mondta hogy ha megcserélik a két ítéletet tehát a két évre fogházat kér,és leüli a 4 hónapot előszőr,akkor utána kérhetjük a reintegrációt!!

Nem tudom hogy érthető volt ahogy most leírtam,de így van! Kérdezd meg te is bátran!! :)

3839. Bogi09 (válaszként erre: 3838. - Todika50)
2015. szept. 20. 20:03

Az autót végül elvitték a szülei.De sajnos ettől többet nem voltak hajlandóak tenni.

Kb. egy hetet volt a Nagy Ignácon, aztán kivitték, hogy pontosan hogyan történt a szállítást azt nem tudom. Külföld kérte ki azt tudom. Nagyon hamar megvolt a tárgyalás is, előzetesben össz-vissz 2 hónapot volt. A büntetését kint fogja letölteni.

Nagyon boldog voltam amikor felhívott :) Már épp letettem róla, hogy felveszi bárkivel is a kapcsolatot. Tehát remény az mindig van :)

3838. todika50
2015. szept. 20. 17:32

Szia Bogi! Emlekszem Rád, meg a parkolóban hagyott autóra.

Mi van Veled? Kik vitték el külföldre? le lehet írni? Kérlek írj le mindent,namit tudsz!

3837. Bogi09
2015. szept. 20. 17:25

Sziasztok lányok!

Talán van olyan aki emlékszik itt rám, kb. 2 hónapja írtam ide.Akkor "tünet" el a párom.

10 hét elteltével tudott felhívni, kivitték külföldre. Csak azért írtam ezt le, mert hátha van itt olyan aki hozzám hasonlóan csak várakozik és nem tud semmit.

3836. todika50 (válaszként erre: 3835. - Esthajnalcsillag)
2015. szept. 20. 16:34

Akár mennyire is félsz az új helyzettől, amivel biztos megbírkózol, nagyon irigyellek!

Azt elhiszem, hogy most is olyan lassan telik az idő, mint az elején.

Minimanocska már írt Neked, biztos olvastad!

3835. esthajnalcsillag (válaszként erre: 3833. - Todika50)
2015. szept. 20. 16:04
6,5 nap, vasárnap hajnalban szabadul.
2015. szept. 20. 15:41
Sziasztok! Néhány hete olvasom a fórumot, de még csak most írok ide először! Párom lassan 6 hónapja nincs itthon. Két ítéletet kell letöltenie, mindkettőt börtön fokozatban, 2/3 után jó magaviselettel szabadulhat. Az egyik büntetése 24, a másik 6 hónap. Nem foglalták őket összbüntetésbe, a kettőt egymás után, folyamatosan kell letöltenie: elsőként a 24, majd a 6 hónapot. Azzal tisztában vagyok, hogy a reintegrációs őrizet rá nem vonatkozik, mivel 2 letöltendője van. Szerintetek mikor adhatja be fogházasításra a kérelmet? Benn azt mondja neki a nevelője, hogy bármikor; egy másik, korábbi nevelője azt mondta, hogy nem adhatja be, mivel van követő büntetése is. A Bv. törvény azt írja, hogy börtön fokozatban minimum 6 hónap után lehetséges a fokozatváltás, de a feltételes szabadságra bocsátásig esedékes időtartam felét ki kell tölteni. Ez pedig a 24 hónap letöltendő esetén 8 hónap, vagyis eszerint még 2 hónapot kellene várnia. Illetve ha a fogházasítást elutasítják neki, akkor később beadhatja újra? Ha igen, akkor mennyi idő után? Van-e ez szabályozva valamilyen módon? Vagy korábban is beadhatja a kérelmet, mint 6 hónap? Maximum akkor engedélyezik, ha letelt a törvény által előírt időtartam? Köszönöm a segítségeteket! ;)
3833. todika50 (válaszként erre: 3831. - Esthajnalcsillag)
2015. szept. 20. 15:30
Mennyi van még hátra.?
3832. Átok
2015. szept. 20. 14:37
Sziasztok. Nem szoktam írni de olvasom a fórumot jó ideje. Segítséget szeretnék kérni tőletek ha van valakinek párja vagy ismerőse Baracskan a 4es épületben legyen szíves írjon már pv be.
2015. szept. 20. 14:26

Köszönöm mindenkinek aki írt!

Csak már lennénk túl rajta, még a biztos rossz is jobb, mint a bizonytalanság.

A vége kb. ugyanolyan őrjítő és lassú, mint a legeleje.

De legalább majd utána már én is tudok segíteni "belső infókkal" priviben akinek szüksége van rá :))

Mondjuk a férjem Tiszalökön van, javarészt az ottani dolgokban tud tanácsokat adni.

3830. minimanocska82 (válaszként erre: 3829. - Minimanocska82)
2015. szept. 20. 14:07
Türelem kell, mindenki részéről, ez nagyon fontos!
3829. minimanocska82 (válaszként erre: 3824. - Esthajnalcsillag)
2015. szept. 20. 14:06
Szia!Nálunk 8 hónap után ,kedden lesz egy hete hogy újra együtt a család. Furcsa neki még az itthon lét,sokat alszik de idő kell hogy bele rázódjon a mindennapokba. Ő RŐ-vel van itthon,hétfőtől már újra meló.De ezzel a kütyüvel nem ugyan az ... de majd eljön az az idő is :)
3828. todika50 (válaszként erre: 3825. - Drnagyne74)
2015. szept. 20. 10:55

DRnagyné! Senki sem lesz már ugyanaz.....

ez lehet pozitív változás is, Mi kintiek sem leszünk ugyanazok, mint akik előtte voltunk.Az emberek kint is változnak, Ha két ember tartósan külön él,és újra összekerül,ha nem a börtön választotta őket el,akkor is időbe telik amíg gördülékeny lesz a kapcsolatuk.

Én tudatosan igyekszem úgy megőrizni a dolgokat ,pl kávés csészéjének a helye stb, mint amikor bevonult. Sokszor ezek az apróságok jelzik a folyamatosságot,és ez nagyon fontos az életben, mert kapaszkodót ad a folytatáshoz.

3827. todika50 (válaszként erre: 3824. - Esthajnalcsillag)
2015. szept. 20. 10:41
Esthajnalcsillag! Olyan sok mindent csináltál egyedül végig, akkor miért pont ebben vagy bizonytalan. Írjál Tilitolinak privátban,biztos válaszol minden kérdésedre,A férje most jött ki. Minimanócskának is írhatsz, RŐ-vel van otthon a férje.Biztos vagyok benne, hogy azonnal válaszolnak Neked, és sokkal használhatóbb dolgokat mondanak, mint azok, akik ennek a kalandnak a legelején tartanak.
3826. melinda1226 (válaszként erre: 3821. - B.lina)
2015. szept. 20. 10:24
Szia,igen a reintegrációhoz a pártfogó megy ki,a haza járás (EVSZ) környezettanulmánya miatt, pedig rendőrségtől mennek ki,legalábbis nálunk igy volt.a rendőr a két közvetlen szomszédot is meg kérdezte hogy ismerik e a páromat,baj volt e vele,stb,a pártfogó csak rá kérdezett hogy tudnak e róla hol van,és hogy haza jönne RÖ-be.
2015. szept. 20. 09:54

Szerintem ez nagyban függ a büntetés mértékétől is, gondolom, egy év alatt túlságosan nem változik meg az ember, három-négy-öt év alatt azonban előfordulhat, hogy átértékeli az egész eddigi életét, és megváltozva tér haza. De azt is gondolom, hogy a változás pozitív.

Azt mondják, senki sem lesz már ugyanaz az ember, aki előtte volt...

2015. szept. 20. 09:20

Lányok, akinek már szabadult a párja az mit tapasztalt?

Nagyon megváltozik bent az ember? Nehéz alkalmazkodnia a kinti szabad élethez?

Majdnem 3 év után szabadul a férjem jövő héten és rettegek ettől az új helyzettől.

A kislányával is most fog megismerkedni, őszintén szólva nagyon félek mi lesz.

Persze telefonba mond minden szépet és jót, hogy mennyire lelki ember lett, meg mennyire szerelmes bla-bla, dehát odabent én voltam az egyedüli kapaszkodója a külvilág felé, egyértelmű, hogy felértékelte a személyemet és ugye az ember alaptermészete nem változik.

Egy 3 éves gyerek mellé pedig nagyon nem hiányzik egy lelkileg esetlegesen torzult személyiség és ki tudja, odabent mi lett belőle, milyen szokásai alakultak ki.

3823. todika50 (válaszként erre: 3822. - B.lina)
2015. szept. 20. 07:43
Szia Lina! Most értem meg Tilitolit, amikor valamiért helyre tette a férjét.Nagyon sajnáljuk őket, mindenben igyekszünk megkönnyíteni az ott töltött idejüket,DE be kell látni nekik is, hogy kint is rengeteg probléma van, amit természetesen nem zúdítunk rájuk, és legalább annyi alkalmazkodást elvárunk Tőlük, hogy nem csinálnak belőlünk napokra futo bolondot az aggodalomtól.
❮❮ ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook