Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Fogház, börtön, fegyház fórum

Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)

❮❮ ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... ❯❯
2015. okt. 3. 17:27
De jó olvasni, hogy már van,aki túl van a nehezén! Olyan nagyon büszkék lehettek magatokra és a párotokra,hogy végig csináltátok!!!:) a legnagyobb dolog a szeretet és a szerelem,szerintem át segít 2 embert bármin! Remélem gyorsan eltelik ez az idő nekünk is! És én is írhatom,hogy már itthon van!:) azzal kapcsolatba,hogy nekik mennyire nehéz ott bent.. hát arra szerintem szavak sincsenek! Borzalmas lehet! De nekünk is az itt kint! Én sosem voltam elveszett lány,most is írta,h büszke rám,mert mindent megoldok,amit csak lehet! De nekem ő a biztonság a hátam mögött! És most el van zárva tőlem,nagyon kemény ezzel megbírkózni!
3941. gézuimádó (válaszként erre: 3937. - Gyerekek123)
2015. okt. 3. 16:40
hát még az elején járunk az ügynek....de muszály hinnünk benne....azért nem mindegy hogy 5 hónappal előbb vagy később ölelhetem már... igen,végig lehet csinálni,csak kitartás kell hozzá és szerelem...igazi szerelemnél ez nem is kérdés,hogy nem hagyod ilyen helyzetben magára a társadat....:) kitartást mindenkinek,eljön az út vége mindenkinek!!!!
3940. todika50 (válaszként erre: 3938. - 10bda99e1a)
2015. okt. 3. 12:39

Szia Tilitoli! Nagyon köszönöm a hosszú és ismét nagyon tanulságos válaszodat.

Sokan tanulunk belőle. Nálunk a magfázás már most bent is sikerült, hála a hűvös éjszakáknak, és a nagy létszám miatt nyitott ablaknak , mindezt egy pokróccal.

A csomagban az ember igyekszik erejéhez mérten mindig a legjobbat küldeni, de most tanultam meg, hogy inkább Tibi, vagy Boci csoki, mint Milka. Mindig szoktam küldeni kínálásra is nápolyit, de mit ér az, ha egyesek mást néznek ki maguknak.

A beilleszkedés szerintem sikerült, mert se felülről, se a alulról jövő konfliktusról nincs hírem. Persze ez még nem azt jelenti, hogy semmi nem volt.

Nem csodálom, hogy nem szívesen beszél a benti dolgokról, azt hiszem ezzel mindenki így van. Ösztönösen megpróbálják kizárni ezt a szakaszt az életükből.

Örülök, hogy sikerült állást találni, nem tudom, hogy őt még meddig kisérti a múlt , hogy mikor kaphat újra tiszta erkölcsit.Állítólag a jogerőtöl számított öt év, de nekünk az ügyvéd a tárgyalás után azt mondta, hogy 4 év után kérvényezni lehet.

-A látogatásnál én első pillanatban mindig majdnem elbőgöm magam, nem azért mert meglátom abban a borzalmas ruhában, hanem azért, mert megható, ahogy az a sok nagydarab pasi láthatóan hihetetlen igyekezettel próbálta , még az adott körülmények között is , a legjobb formába hozni magát.A levegőben meg a várakozás izgalmát lehet érezni.

Lenyeg, hogy a látogatás a kintieknek és a bentieknek is ünnepnek számít.

Egyetértek Veled abban, hogy odabent nem érzik azt, hogy mi itt kint szintén bűntetve vagyunk. A borzasztó bizonytalanság, a telefon várás, ami mostanában még rosszabb lett, a csomag mèregetés, nehogy 5 dkg-mal több legyen, csak egy része a dolognak Hiába próbálnak, akiket nem hírtelen visznek be, úgy bemenni, hogy a hivatalos ügyek rendben legyenek, ez nem sikerül.Mindig akad valami intézni való. Ezeket ők bent nem érzékelik, ezt én is tapasztalom.

Remélem hamar befejeződik Nálatok a "gyereknap" időszak, és hamarosan elkezdődhet nálunk!

Megegyszer köszönöm a leveledet, és biztos vagyok benne, hogy a fórumról rajtam kívül még nagyon sok embernek segítettél, mint eddig már olyan sokszor!

Kérlek nézzel be hozzánk máskor is!

3939. 10bda99e1a (válaszként erre: 3920. - Betti21)
2015. okt. 3. 11:04
:-) Gratulálok :-) Ez nagyon jó hír :-) Kitartás :-)
3938. 10bda99e1a (válaszként erre: 3914. - Todika50)
2015. okt. 3. 11:03

Szia Todika!Igen, már kipihente magát :-) és kezd kicsit leszokni arról, hogy akkor és úgy csináljon dolgokat, ahogy épp kedve szottyan :-) Ugye itthon nincs semmi megszabva, hogy mikor kell kelnie, feküdnie, kimennie vagy bemenni egy helyiségbe, úgyhogy most aztán bepótolta a hiányzó periodust: a totálisan szabadon teszek bármit otthon akkor amikor csak jól esik (egészen addig, amíg szóvá nem tettem, hogy most már kicsit "pihentessük" a lassan egy hónapja tartó "gyereknapot"), türelmes és megértő voltam az elmúlt időszak miatt, mert azért érhető volt a viselkedése és lelkesedése, de azért vannak határok... :-)

viszont amire én nem számítottam, hogy szinte rögtön megfázott, pedig nem egy beteg típus...de ugye azért odabenn zárt közeg volt, itt kinn meg mindennel találkozik és újra meg kell szoknia, hogy ellenállóbb legyen

szerintem rosszabb lett a látása, eddig nem kellett neki szemüveg, de a benti rosszabb fényviszonyok miatt nem érzi olyan élesnek a látását, mint régen volt (aztán lehet hogy csak egy kis ideig kell várni, hogy újra hozzászokjon a szeme a kinti fényhez)

És szerencsére lett munkája :-) egy gyárban tudott elhelyezkedni (itt nem kértek erkölcsit)

Úgyhogy aki kikerül annak tudom ajánlani, függetlenül attól, hogy mi a végzettsége vagy mivel foglalkozott korábban, ha nincs más lehetőség és nem talál olyan helyet, ahol nem kérik az erkölcsit, akkor próbálkozzon gyárban, még ha nem is fűlik annyira a foga hozzá, de legalább van munka, jövedelem, aztán utána talán jobban alakul egy másik munkalehetőség.

Egyébként nem nagyon tudtam belőle a benti dolgokról sok mindent kiszedni. Annyit igen, hogy a bekerüléstől számítva pár nap alatt mindenkinek eldől a sorsa, hogy a benti közeg hogyan fogadja, hol fog elhelyezkedni a benti "ranglétrán", szerinte a közép a legjobb (tehát nem is behódolni mindenkinek, de nem is mindenkit ugráltatni), a pár napot követően, már nem lehetnek nagyobb bajok. Úgyhogy annyira most már nem kell aggódnod a fiad miatt, biztos megtalálta már a "helyét" odabenn. Viszont az tény, hogy csomagosztáskor nagyon le akarnak venni mindenkit (főleg akinek drágább holmikat küldenek be pl. márkásabb szalámit, stb.), néha van hogy egyedül mehet oda csomagosztáskor az elítélt a saját csomagjához, máskor meg többek is mennek ugyanakkor a saját csomagjukért és így ugye jobban terjed a híre, hogy ki mit kap éppen.

Amit mindig elmond, hogy a látogatások nagyon fontosak, gyakorlatilag egy adott hónap úgy tellik, hogy várják a látogatás időpontját mint a "Messiás"-t, készülnek, ábrándoznak róla, hogy mit fognak majd mondani, mesélni, megtörténik a látogatás, totális feldobódás (feltéve ha jól sikerült a látogatás és nincs veszekedés a látogatóval - mondjuk mi egy alkalommal ezt is összehoztuk :-) látogatáskor is veszekedtünk egyszer egy negyed órát, mert egyszerűen olyan volt a téma, de még akkor is azt mondta, hogy még ez is jobb volt, mintha el se mentem volna...), majd ez a látogatási élmény kitart kb. két-három hétig, amikor már tudják a követező időpontot és onnantól már azt várják.

Amit nehezen hitt el eddig, hogy másnak is nehéz hogy ő odabenn volt. Én mindig mondtam neki, hogy elhiszem, hogy nehéz neki odabenn, de neki másképp nehéz, mint nekem idekinn volt...úgyhogy ezt a témát is idekinn egyszer jól kiveséztük, mert azért egy csomó dolgot nem is gondolt végig, hogy idekinn miket el kell intéznie az embernek egyedül, milyen nehézségekkel kell szembenéznie a hozzátartozónak, azon felül, hogy állandóan aggódik, hogy ne legyen odabenn neki baja.

3937. Gyerekek123 (válaszként erre: 3934. - Gézuimádó)
2015. okt. 2. 06:08
Szia! Drukkolok nagyon, hogy sikerüljön, majd írd ki. Akkor pár hét és együtt lehettek, de jó nektek. Egyszer nekünk is vége lesz. Olyan jó olvasni, hogy sorba írjátok ki, hogy végigcsináltátok, megvártátok párotokat.
3936. Judy...
2015. okt. 1. 22:30
Sziasztok. Új vagyok itt közöttetek :). Párom Baracskán van lassan 2 hónapja. Beszéltem vele és azt mondta most Október 15-én elvileg megadják az 1 éves reintegrációt. Tud erről valaki valamit?
3935. todika50 (válaszként erre: 3934. - Gézuimádó)
2015. okt. 1. 20:25
De jó hír! Csak így tovább!
3934. gézuimádó (válaszként erre: 3919. - Todika50)
2015. okt. 1. 20:12
dehogy :( csak munka meg munka ezerrel...de ha minden jól megy RÖ vel már csak pár hét...drukkoljatok,eddig a nevelői ajánlása pipa :) jaj bele se merek még gondolni hogy egy hónap múlva akár ölelhetem is itthon!:)
3933. betti21
2015. okt. 1. 09:30
Köszönjük mindenkinek a jókívánságokat!😊😊😊
3932. drnagyne74 (válaszként erre: 3920. - Betti21)
2015. okt. 1. 09:18
Gratulálok Betti!!! :) Vigyázz magatokra :)
2015. okt. 1. 07:04
Sziasztok! Most beszéltem nem rég a párommal és azt mondta,h martonból mindenkit visznek baracskára,lassan minden 3.emeleti ágy megtelik! Az ő zárkájukba még szerencsére csak 1plusz embert raktak! Martonban helyezik el a menekülteket
3930. Gyerekek123 (válaszként erre: 3920. - Betti21)
2015. okt. 1. 04:56
Gratulálok, vigyázz magatokra nagyon!!! :-)
3929. mirella28 (válaszként erre: 3902. - Samela79)
2015. szept. 30. 19:29
Én a leírásra szavazok ! :-)
3928. skylight_ (válaszként erre: 3927. - Todika50)
2015. szept. 30. 19:27
egy d56-od is van lent! :D
3927. todika50
2015. szept. 30. 17:20
Csak azt szeretném tudni, hogyan került oda a d21;
3926. todika50 (válaszként erre: 3920. - Betti21)
2015. szept. 30. 17:18

Betti! Gratulálok! 🙌🙌🙌🐰🐣🐻🐕

Látjátok lányok, még a mi bús társaságunkban is tudunk néha örülni!

Betti vigyázz magadra és a Danira🎈🎈🍭!

3925. Samela79 (válaszként erre: 3920. - Betti21)
2015. szept. 30. 17:05
Nagy gratula! Vigyázz magatokra! :)
3924. trebeka (válaszként erre: 3920. - Betti21)
2015. szept. 30. 16:56
Gratulálok!!! :-)
2015. szept. 30. 15:45
Sziasztok! Holnap viszik páromat Bernátkútra, kapott munkát. :-)
3922. Liza88888
2015. szept. 30. 13:28

Ha egyszer az egyik helyen megadták a látogatási lehetőséget, azt rögzítették a rendszerben, akkor a másik helyen is meg fogják adni!

Én voltam úgy, hogy szállításban volt a férjem, közben randi-dátumunk volt kiírva Kőhidára. Betelefonáltam abba az intézetbe, ahol szállításban volt, elmondtam mi van megnézték, és időpont egyeztetés után mehettem.

3921. Liza88888 (válaszként erre: 3920. - Betti21)
2015. szept. 30. 13:25
Gratulálok nektek!!!!!
3920. betti21
2015. szept. 30. 11:41
Tegnap voltam uh-n.végre megmutatta magát😊Danink lesz 😊🙌🙌🍼🍼💜💜
3919. todika50 (válaszként erre: 3915. - Gézuimádó)
2015. szept. 30. 09:55
Szia Gezuimado! Régen voltál fent. Azt hittem, hogy már túl vagytok mindenen.
3918. babah (válaszként erre: 3916. - Magdiszabo87)
2015. szept. 29. 21:35
Nem csak jovohet nekem 17 e is valoszinu :(
3917. Gyerekek123 (válaszként erre: 3913. - Babah)
2015. szept. 29. 21:31
Mi meg pont azt várjuk, hogy Sándorházáról Baracskára kerüljünk, beadtuk a kêrvényt, de azt hiszem ezek után ott már aligha lesz még hely ott. Még a végén maradunk itt, ez szép lesz.
3916. magdiszabo87 (válaszként erre: 3915. - Gézuimádó)
2015. szept. 29. 20:56
Hát csajok szerintem igy hogy átköltöztetik őket baracskára, jövöhét szombaton bukik a látogatásunk. :-(
2015. szept. 29. 19:14
igen énis hallottam,és mekkora szenyaság már, a magyarok szorongjanak,nem baj hogy épp ezért lett újra nyitva Marton,mert ott nem fértek el.....igazságtalan!!!!!
3914. todika50 (válaszként erre: 3912. - 10bda99e1a)
2015. szept. 29. 18:46
Szia! Jól vagytok? Kialudta mar magát? Munka kezd alakulni?
3913. babah
2015. szept. 29. 18:11
Sziasztok!Sajnos holnap az osszes rabot Martonbol atkoltoztetik Baracskara...csak hogy tudja mindenki aki illetekes:(Igen ez biztos info a parom most hivott:(
❮❮ ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook