Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
Todika! most már nyugodj meg! :) ez kedves tőle azért nem? :) hihi :) eltudom képzelni a szitut, ismerős ;)
koszonom a válaszodat! Már csak egy kérdés RŐ-hoz pártfogo jon EVsZ-hez a helyi kapitányságrol jonnek kornyezettanulmányra? (mert már belebonyolodtam)
Szia gyerekek123.Nekünk az a "tapasztalat" hogy sajnos lehet EVSZ -es valaki,nem feltétlenül adják meg hogy haza járos legyen,(erre élő példa volt egy jó ismerösnek nem mondható személyében). a páromnak soha egy fegyelmije nem volt,csak dicséretek,jó maga viselettel,dolgozik szinte a bekerülése óta mind a mai napig(2éve) de a hazajárás engedélyezését sajnos BV válogatja!Persze ez nem azt jelenti hogy nem engedik haza ha már fogházas lesz! :)A párom kedvezmény(evsz) nélkül jöhetett haza múlt hónapba,amit a nevelőjének és a főnevelőnek köszönhet,mert ők irnak jelentést arről hogy a rab hogy viselkedik,problémás e vagy nem stb... és ez tényleg sokat múlik azon hogy milyen a nevelő!és itt nem arról irok hogy valaki kedvenc e vagy sem!De az biztos hogy a páromat nem engedték volna haza más bv-intézetből,(Baracskán van)de az is ijesztő hogy 1200 emberből,csak páran mehetnek haza!de mint irtam ,ettöl még bárki meg kaphatja. :)
szia B.lina.
Meg mondom őszintén hogy nálunk nem volt erröl konkrétan szó hogy mennyi az alap,mert alapból felirta hogy kinek mennyi a jövedelme,én gyed-en voltam,de mondtam hogy én mellette járok el dolgozni,takaritani stb :P :) erről nyilván nincs papirom,de ezt is felirta,de meg kellett neki mutatni a szelvényemet,a többieknek bankkivonatot ha arra jön a jövedelem,hogy azért van jövedelem a családba,mert hát mégse éhezen hamár haza engedik az embert. :)nekünk sajnos sikerült egy olyan pártfogót kifognunk,akinek lehet mi voltunk az elsők akihez kijött,mert elégé bizonytalan volt!De azóta sok viz lefolyt már a dunán!és biztos tapasztaltabb lett,csak most nem ő jön ki hozzánk :),hanem Vácról,vagy Pestről jönnek.
Van olyan munkakor, ahova az ismeros is csak erkolcsivel tudja felvenni . Igy megy tonkre egy egesz elet!
Ma délben telefonált. El sem hiszitek, hogy miért volt szünet Ártatlan hangon közölte, hogy spórolt. Értitek spórolt!!!!!
Ezen spórolt, én meg nyeltem a nyugtatókat, a jó édes anyukáját! Hétvégén olcsóbb, de az én idegeim?
Még meg sem szoktuk az új rendet( ha ez rend), és akkor még ő spórol. Hát ilyen nincs. Megpukkadok Holnap azért meg próbálom egy kicsit megnevelni, ha egy kicsit megkésve is.
igen, sajnos
ha nincs ismerős aki így is felveszi dolgozni, akkor az erkölcsit kérő helyek kilőve első körben :-(
az meg hogy nem tiszta erkölcsivel felvegyenek valakit szerintem az nagyon ritka :-(
Sajnos pont most akartunk összeköltözni pár héten belül..igy csak barátnőként sokat nem tehetek de azért elérem amit szeretnék mert kiharcolom
Azt nem tudom sajna,ha börtönös mi fogházasak vagyunk.
Akkor 6 hónapig semmiben se reménykedjünk... ahogy látom, mindennek ez a feltétele :( A bűvös 6 hónap.
Az ügyvédetek sem tudja mivel vádolják? Együtt éltetek egyébként? Mert akkor élettásrsnak számítanál, ami azért szerintem egy fokkal jobb jelző. Sőt ezzel a jelzővel még ügyvédi meghatalmazásra is jogosult vagy.
Igen ebbe az a legrosszabb hogy nem tudom meddig fog tartani és mivel nem vagyok családtag csak barátnő igy pontosan még azt se tudom mivel vádolják..a rendőrség annyira nem kedves hogy tájékoztasson .lehet ügyvédet kéne cserélnünk mert lassan egy hónap alatt se jutottunk nagyon előre
Látogató bv. intézeten kívüli fogadása
178. § (1) Az elítélt számára - a szabadságvesztés végrehajtási fokozataira és rezsimjeire vonatkozó rendelkezések szerint - engedélyezhető látogató bv. intézeten kívüli fogadása, amelynek tartama alkalmanként legalább két óra.
(2) Látogató bv. intézeten kívüli fogadása annak az elítéltnek engedélyezhető, aki a szabadságvesztésből a büntetés egyharmadát letöltötte, és fegyházban legalább egy évet, börtönben legalább hat hónapot, fogházban legalább három hónapot kitöltött, vagy akit átmeneti részlegre helyeztek.
(3) A bv. intézeten kívüli látogatás idejére - az elítélt letétében lévő pénze terhére - a bv. intézet parancsnoka költőpénz kiadását engedélyezheti. Az bv. intézeten kívüli látogatás a szabadságvesztés időtartamába beszámít.
(4) A látogató bv. intézeten kívüli fogadása esetén az elítélt kizárólag a látogató megjelenését követően távozhat a bv. intézetből.
Kimaradás
179. § (1) Kimaradás annak az elítéltnek engedélyezhető, aki a szabadságvesztésből a büntetés egyharmadát letöltötte, és fegyházban legalább egy évet, börtönben legalább hat hónapot, fogházban legalább három hónapot kitöltött, vagy akit átmeneti részlegre helyeztek.
(2) A kimaradás tartama a huszonnégy órát nem haladhatja meg. A kimaradás idejére a bv. intézet parancsnoka - az elítélt letétben lévő pénze terhére - költőpénz kiadását engedélyezheti.
(3) Kimaradás elsősorban az elítélt családi és társadalmi kapcsolatainak fenntartása, oktatásban, képzésben való részvétele, a szabadulása után a munkahelyről és a lakásról való gondoskodás elősegítése érdekében engedélyezhető.
(4) A kimaradás az elítéltek csoportja részére is engedélyezhető. A bv. intézet parancsnoka dönti el, hogy a csoportos kimaradás kísérővel történik-e.
Eltávozás
180. § (1) Eltávozás kizárólag akkor engedélyezhető, ha az elítélt a szabadságvesztésből a büntetés egyharmadát letöltötte, és fegyházban legalább egy évet, börtönben legalább fél évet, fogházban legalább három hónapot kitöltött.
(2) Az eltávozás tartama évente fegyházban legfeljebb öt nap, börtönben legfeljebb tíz nap, fogházban és az átmeneti részlegen legfeljebb tizenöt nap. Ha az elítélt fizetett szabadsággal rendelkezik, az eltávozást a fizetett szabadságba be kell számítani.
Igen,próbálja intézni csak tudod még olyan össze vissza minden,de eljön annak is az ideje:)
Miért lehet dícséreteket kapni? Pár ötletet már kaptam samela79-től. Aki tud még az írja meg lêgyszi.
És az mindegy, hogy fogházas vagy börtönös, akkor is csak két nap?
Leon 250! Szerintem nehezebb a helyzeted,mert nem látod a végét és a bizonytalanság a legrosszabb! Itt mindenki nagyon kedves és annyi választ kaptam én is a kérdéseimre! Én még nem vagyok nagyon otthon abba,hogy mi hogy megy még én is tanulom! De ide bármikor írhatsz én mindíg kaptam néhány kedves és bíztató sort
szia. gondolom a párod csak szol ha megkapja a beszélős papirt. Neki kell bent kérnie a látogatást, ezt tudjátok?
szia Leon250! Muszáj erősnek lenni, legalább abban a pár percben amikor hiv jo dolgokat halljon, és akkor erőt fogsz adni neki. Tudjuk, hogy nem konnyű, már irták előttem is, az eleje nagyon nehéz, utána is, de már jonnek a levelek, telefonok, látogatás és repülni fognak a napok.
sajnos ez a levelezési rendszer nem egyszerű. Elsőbbségi boritékkal 3 nap alatt ér haza, 1nap kiadja, 2.nap adják postára és 3.nap hozza a postás hozzánk. Ez általánosságban igaz, bár mi már Tokolon vagyunk érdekeltek és onnan 2nap alatt ér. kitartás!
Szia zsuzsi 1106..sajnos nem tudom mert előzetesbe van vácon 4 hete...azt irta megkapta a 90 napot..a levelek meg nem egyszerűen jönnek mert azt mondja a telefonba hogy minden nap küld de ezen a héten csak tegnap kaptam.eddig sajnos a telefonbeszélgetéseket nem nagyon birtam sirás nélkül..tudom erősnek kellene lennem de nem megy
Ez nem igy van ha 100km-en belül lakik akkor 1 napra jöhet haza és havi 2 szer ha pedig 100km-en túl akkor havi egyszer 2 napra.
Üdv Leon! :)
Nagyon jó dolog ez a fórum, amellett, hogy rengeteg hasznos információ van, lelkileg is hatalmas támasz :) Tudni, hogy nem vagyunk egyedül a problémánkkal...
Szia sorstárs, hozzá kell szoknunk ha beindulnak a levelek beszélők csomagolás, ügyintézés akkor halad az idő napról napra! Fel a fejjel!
Szia Leon250! Az én párom is 4hete van bent! Nagyon boldog voltam,mikor megtaláltam itt a megmentő lányokat:) nagyon sok erőt adtak,pedig csak néhány szó,de mégis sokat segített! Nagyon el voltam keseredve én is! De mostanra rájöttem,hogy az idő sosem áll meg! És mióta hallja a párom a hangomon,hogy erőssebb vagyok,így ő is az! Egymásért túl kell élni! Ez egy csapatjáték ameddig tart! Mennyi időre kellett megválnotok egymástól?
Szia babah! Kitartok,inkább bele sem élem magam az októberbe sem,hátha kellemes meglepetés ér és jön a beszélő papírja! Köszi a válaszod
Sziasztok...nagyon örülök hogy rátaláltam erre a fórumra olyan jó olvasni ahogy tartjátok egymásba a lelket..az én barátom lassan 4 hete van benn és eddig nem is gondoltam hogy hogy lehet ezzel eggyüttélni..de látom valahogy lehet..
Szia..En is most küldtem csütörtökön Vácra csomagot ma hiv a barátom kiváncsi leszek mit mond hogy megkapta e..vigyáztam a súlyhatárra de ki tudja..megirom ha már tudom
Az igaz, hogy ha evsz-es lesz akkor minden hónapban hazaengedik 1-2 napra, de ez csak akkor ha 100 km- en belül lakik?
További ajánlott fórumok: