Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
Még egy eszembe jutott, apukad korat, ha nezem, biztos volt katona. Nekunk a fiunk van bent, es ahogy a ferjem a beszelgetesekbol leszuri, szerinte olyan most a borton, mint a 60-as evek vegen nekik a katonasag volt. ok meg telefonalni sem tudtak, es mivel az ormesterrel az elejen osszeveszett 7 honapig haza sem johetett.
Tehat, lehet, hogy apukadnak is elojonnek ezek az emlekei, es konnyebben tud alkalmazkodni az adottsagokhoz.
Ha tudok és mint írtad van még erőtök megtenni mindent, akkor ne hagyjátok magatok! Apukáddal biztosan minden rendben van! :) Ha a kapcsolattartás megindul, írjatok neki sok szép dolgot, mert biztosan egy apa számára hatalmas erőt, töltetet jelent a gyerekek kedves szava, biztatása! /Képeket kötelező képen küldjetek neki! :)/ Nálatok több erőt úgy sem tud senki más adni, ti vagytok a legfontosabbak számára! :) Hidd el, jövő év nyára hamar itt lesz, még ha hosszú időnek is tűnik! Az elején én is nagyon nehezen viseltem és olyan lassúnak tűnt minden, de most szinte peregnek a napok, bár sajnos még nem találtam munkát, de így is tényleg úgy élem meg, hogy haladunk a cél felé, ha még munkám is lenne, nem tudom hogy élném meg! /Egyébként bevallom, én számlálom vissza a napokat a telefonomon egy alkalmazással, és még papíron is húzom ki a hónapokat! :)/ De szóval ha apukád ott bent dolgozni fog, akkor neki is minden gyorsabban fog menni, talán egy fokkal könyebben éli meg az ottlétet! Jönnek majd a beszélők, telefonok, levelezés, hónapok múlnak és minden egyre könnyebb lesz, hidd el! Szerintem úgy fél év után kezd el az emberben tudatosulni, hogy mi is történt és talán ezzel el is fogadjuk a történteket, és ugyan ez fordítva is! Bár ha tényleg mondhatni, igazságtalanság történt, nem tudom olyankor milyen lehet, és hogy ezt hogy élik meg odabent! :( Minden esetre, mindig csak az erőt sugározzátok felé, mert neki ezzel csak könnyebb lesz, bár gondolom ez tök egyértelmű így is neketek :)! + Ha próbáltok még az ügy érdekében cselekedni, és nem hagyjátok magatokat, akkor kitudja lehet a cél még közelebb lesz?
Minden esetre, sok erőt kívánok az egész családnak! Ez csak egy állapot amit túl kell vészelni, sajnos… De az életben úgy gondolom ezzel csak még erősebb emberekké válunk mindannyian!
Így van :((((
Köszönöm a kedves sorokat és a hasznos információkat!! Alig várom, hogy elteljen az első 3 hét, hogy belerázódjunk mindannyian, és kezdődjön meg a rendszeres kapcsolattartás.
Apa is bevitte magával a kitöltött kapcsolattartói nyilatkozatokat, remélem azok rendben vannak.
Elfelejtettem , Liza, aki a forumot letrehozta, szokta mondani, hogy aki bent van legalabb egy szazalekban hibas,en tudom a mi egy szazalekunkat, és azt hiszem megtaláltam apukádét is.
Rossz cégtársat választott.
A gyogyszereket az orvosi szobaban rendesen beadjak, sot meg ujakat is felirnak. Amiket sz orvos rngedelyezett azt nyugodtan be is kuldhetitek bontatlan csomagolasban, ami meg nem vényköteles pl B6 vagy mas vitamin, aspirinc , de pezsgotsblettr, semmi nem por, láz csillapito, azt is kuldhettek, de azt leadjak az orvosiban, megnezik, es masnap? megkapja jaj, levelen a cimzesen es feladon kivul meg ra kell irni:
Eredeti cimen kezbesitendo! persze ekezetekkel
Csomag nalunk 5 kg, Postan kaphato M meretu dobozban. Minden honapban mehet egy altalanos, de ezt is ra kell irni kivulrol a dobozr. Meregessetek inkabb, mert ha tobb visszakuldik. mehet meg tisztasagi is, de azt szerintem praktikusabb, ha bent a boltban megveszi.
Mar a szoktatobol kimehetnek a boltba vasarolni, nem olcso, kb olyan arak vannak, mint az ejjel nappal nyitvatarto kis boltokban voltak A csomagban se legyen semmi po. Tehat kave is csak granulatum, semmi 3az1 ben Na, a tobbieknek is biztos jut meg egy csono dolog az eszukbe
Fogtok sírni, és ő is fog de az vigasztaljon hogy már tölti a büntetést minden nappal kevesebb van hátra, és ha kijön új életet tudtok kezdeni!
Nálatok külföldön gyógyul az én gyerekem meg azt mondja hogy ha kérdezem hol van apuka ő erre mindig azt mondja hogy a hátamra hoz csillapítót mert megcsípett engem a szúnyog! :)
Köszönöm Todika a kedves, biztató szavakat!!! Igyekszünk erősnek lenni, hiszen Apa is úgy ment be, hogy nagyon erősnek tűnt... megkért minket, hogy ne sírjunk. Hát ezt nagyon nehéz megállni... Hajnalban felébredek, és azon kattogok, most épp mit csinálhat, kikkel van, tud-e aludni. beveszi-e a gyógyszereit. Gondolatban fogom a kezét...
Ha minden jól alakul, RÖ-vel nyárra itthon lesz, ez az egy vigasztal.
A kis unokák is nagyon-nagyon várják imádott tatájukat, akinek most egy külföldi kórházban gyógyítják a lábát :))))
Szia! Ne izgulj a munka miatt. Az első napok alatt az orvosi vizsgálat már sokat segít neki az elkövetkezendő időben.. Itt kaphat már papírt arról, hogy orvosilag végig alsó ágya lesz. Tudod milyen nagy szó ez?
A könnyítet munkát is itt javasolja az orvos és a befogadó nevelő. Ez persze nem feltetlenul irodaban ulést jelent. Raktar, könyvtar, takaritas is lehet. De hidd el ,mindegyik jobb, mint egész nap tetlenül számolni a napokat. Borzasztó az elsó 2-3 hét, neki is, meg nektek is, de ahogy ezt leküzdöttétek, levél, telefon, látogatás már könnyebb lesz. Számolj vele, hogy most hosszú ideig telefonnal a kezedben fogsz mindenhová járkálni., és föld fölött lebegni, az örömtől, ha már jelentkezik.
Arról meg sanyarú tapasztalatom van nekem is, hogy az igazságtalan ítélet, és az ellene való évekig tartó küzdelem mennyire megviseli a családot.Legyél Te a legerősebb, hiszen látom, hogy Te vagy a legaktívabb,erre az oldalra is Te találtál rá.Gondolj édesanyádra, segíts inkább neki ezt az egészet elviselni.Ha valami kérdésed van, hidd el mindig akad valaki, aki hírtelen megpróbál segíteni. Talán van itt olyan is, aki Nagyfán volt érdekelt régebben, és tud ottani tanácsokat adni.
Így van, nincs halasztó hatálya a felülvizsgálati kérelemnek:(((
Ha nem sikerül, Strassbourgig megyünk, mert van erre nem is egy precedens, hogy elítélték a magyar államot amiatt, hogy elvették a védekezéshez való jogot. Ilyet nem lehetne csinálni annak ellenére, hogy van rá gyakorlat a bírói ítélkezésben :( Sajnos a szabad bírói mérlegelésbe minden belefér :((((
Úgy olvastam, hogy 120 nap áll rendelkezésére a Kúriának a döntés meghozatalára.
Sziasztok!
Tegnap találtam rá erre a fórumra, amit nagyon köszönök, olvasgatom a sok hasznos információt!
Apukám hétfőn vonult be Szegedre/Nagyfára. Semmit sem tudunk még róla, de mostmár tudom, hogy nem kell kétségbeesnünk, mert eltelhet 9-10 nap is, mire jelentkezni tud.
Röviden annyit rólunk, hogy Apa 65 éves, egy szörnyű, megalázó, 10 évig tartó nyomozati majd bírósági szakasz után lett ez a vége... Gazdasági bcs. miatt jelentette fel az egykori cégtársa, és mivel Apa volt az ügyvezető, ide került olyanért, amit el sem követett. Már első fokon is többször visszaadta a bíró újbóli nyomozásra az anyagot, mert nem volt bizonyíték ellene, aztán másodfokon új eljárásra adták vissza, új első fokon felfüggesztettet kapott, majd az új eljárásban másodfokon 2 év letöltendőt kapott úgy, hogy teljesen más bűncselekmény miatt ítélték el, mint ami miatt 10 évig tartott az eljárás... Leginkább ez az igazságtalanság visel meg bennünket, hogy nem volt lehetőség védekezni ez ellen az ítélet ellen.
Be van adva felülvizsgálati kérelem, ebben bízunk, de ha nem sikerülne, akkor marad a RÖ, hiszen sosem volt büntetve, minden kritériumnak megfelel.
Rengeteget sírok, bár én 10 évig ezt tettem, nagyon apás vagyok. Anyukám is nagyon nehezen viseli, testvérem és a férjem tartja bennünk a lelket... és még csak a 3. nap :((((
Nem láttam, hogy valaki Nagyfáról írt volna, de más információk is jól jönnek. Azt tudom, hogy annak ellenére, hogy már nyugdíjas, dolgozni fog, amiatt, hogy jobban teljen az idő.
Köszönöm, hogy meghallgattatok :)
Ez is egy lehetőség. Nincs mit veszítenek. Többet nem kaphat, csak kevesebbet ... vagy marad a mostani ítélet.
Mindenképp próbáljátok meg. Csak sokat ne aludjatok rá, mert ez határidős. Nem tudom mi okosat lehet ilyenkor mondani, talán annyit, hogy a biztos rossz jobb bármilyen bizonytalannál. Illetve ha már levettek fél évet, az is valami, enyhébb ítéletet kapott, mint I.fokon. Nyilván ez viszonyítás kérdése. Próbálj meg fejben állítani, hiszen holnap újra fel kell kelni és holnap már egy nappal újra kevesebb lesz.
Kitartást, ide bármikor jöhetsz!
Hát valami olyasmi igen,mint az első randi!!
Boldogság!! :) köszönöm mindenkinek!!