Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

606. luice (válaszként erre: 603. - Cszsuka)
2008. aug. 6. 17:40
Igen annyit én is tudok hogy amig a beleim helyre jönnek az hónapok illetve évek is lehetnek,mert nekem most nincsennek is bélbolyhok.Lehet ezért gyógyulok nehezebben?Ezért nehezebb megbirkóznom a candidával is?Hát elég szigorú a diéta de reméllem azért hamarosan bővithetek valamit.Jó kis ramazuriba csöppentem!Lehet amig a bél nem rendeződik nem is tudok mit kezdeni a candidával?
605. Cszsuka (válaszként erre: 602. - Icus)
2008. aug. 6. 15:21

Szia!

Amit én erről el tudok mondani, az annyi, hogy a vizsgálat vérsavóból történik, IGG és IGM eredményeket adnak meg.

Mint minden élőlénynek, a gombának is van anyagcseréje, s az általa termelt "melléktermék" a toxin, vagyis méreganyag. Ezt a szervezet allergénnek tekinti és úgy is bánik vele. Specifikusan ellenanyagot termel, amelynek a mennyisége a vérből kimutatható.

Sajnos előfordul, hogy az immunrendszer már annyira kimerült, hogy vagy túlzott az ellenanyagtermelés, vagy egyáltalán nincs. Ilyenkor kapunk fals eredményt. Ezek azért ritkább esetek.

604. Cszsuka (válaszként erre: 601. - Bernuska)
2008. aug. 6. 15:17

Igen, a kezdetektől. A krémek benne vannak a receptfüzetben. Annyit fűznék hozzá, hogy a sajátkezűleg 1 tojásból és 1 dl étolajból kikevert majonézt nem kell mindet hozzáadni. A padlizsánt a gáztűzhely lángján egy elosztó vaslapon sütöm meg, kb. fél óra alatt. Kipukkad és ereszti a levét. Beleszoktam nyúlkálni és megkóstolom. Négy oldalán forgatni kell, hogy átsüljön. Én kombináltam őket és vörös- illetve fokhagymát is tettem bele egyaránt. Fémmel nem szabad hozzányúlni, mert keserű lesz. Csak olyat vegyél meg, ami teljesen mindenhol lila. És legalább két darabot.

A zabpehely fasírt receptjét majd leírom, az arányokat nem tudom fejből, mert én már rutinból csinálom, de előveszem és beírom ide.

603. Cszsuka (válaszként erre: 599. - Luice)
2008. aug. 6. 15:11

Hú, annyi mindent kérdeztél, hogy azt sem tudom, hol kezdjem.

Kissé túl szigorú a diétád, de talán nem is baj, hiszen a problémád is igen nagy. A bélbolyhoknak még nem tudtam utánanézni, de nem felejtettem el. A gond az, hogy a vékonybélben van a betegséged java, a candida már emiatt alakulhatott ki szerintem. Tehát, ha a candidát visszaszorítod, még hosszú idő, mire regenerálódik minden. A bélbolyhok lennének a legfontosabbak.

A gomba bekerülhet a keringésbe is, ha túlságosan hagytuk elharapódzni. A vérvételen azért nem találják, mert szerintem nincs is rá vizsgálat. Az a vérvétel, amit én ajánlok, a gomba toxinja ellen termelt ellenanyagszint vizsgálata. Ezt egy fentebbi hsz-ben elmagyarázom.

Azt nem tudom, mitől érzed a feszülést, személyesen kellene látni. Talán ödéma, de lehet izomfeszülés is, a stressz miatt. Lehet azonban a lerakódott húgysavkristályok miatt is, ami ilyenkor esetleg távozik a szervezetből.

Arról még nem hallottam, hogy az éhség termel cukrot, attól még igaz lehet.

A vérből és máshonnan úgy ürülnek ki, hogy a szervezet lassan, ahogy fellélegzik, átveszi az irányítást és kitakarítja. Sok segítség neki, ha sokat iszol, hiszen a vér 56%-a vérplazma, a vérplazmának pedig 95%-a víz. Ez az egyik, ami az áramlást biztosítja. Rá lehet még segíteni olyan gyógynövénykészítményekkel, amik vértisztító hatásúak. Ehhez ajánlottam én régebben a TTT-t (teljes test tisztító kúra), mert segít a szervezetnek a "takarításban".

602. Icus (válaszként erre: 44. - Cszsuka)
2008. aug. 6. 13:00
Szia! A vérből melyik vizsgálat vagy érték mutatja ki a Candidát?
601. Bernuska (válaszként erre: 589. - Cszsuka)
2008. aug. 5. 20:20

Ezek is a kezdetektől ehetők?

Leírnád pontosan, hogy hogy kell ezeket elkészíteni? Vagy benne vannak a receptkönyvedben? Mert azt lementettem magamnak...:)

600. Bernuska (válaszként erre: 595. - Cszsuka)
2008. aug. 5. 20:16

Ezt én is akartam mondani luice-nak, mert én tudok bőgni a filmeken...de nem mindenki ilyen...bár max. röhögött volna egy jót rajtam. :)

Hétvégén néztem az Utóirat szeretlek c. filmet...háááát, majdnem végig bőgtem... :)))))))

599. luice
2008. aug. 5. 18:42
De jó hogy itt vagy!!!!!Akkor reméllem ezzel az egy esettel annyira nem adtam nagy esélyt nekik,csak kaptak egy kicsit és most attól egy kicsit megint erőre kaptak,de gondolom még meg állithatóak.Most szombatig még csak a zöldségeket eszem mert akkor tellik le a két hét,igz én inkább főzve illetve hagymán lesütve eszem.Reméllem ugy is jó!?Aztán vettem amarántot gondoltam majd azt eszem vasárnaptól a rizzsel felváltva.Az ok??Igen nekem is olyan mintha már nem felejtenék annyit,viszont a testi tüneteim szinte változatlanok,de gondolom idővel minden csitul majd.Különben ez hogyan is van,Akinek a beleiben van annak a keringésben is?És azt a vérvételen miért nem találták?És az mitől van hogy ugy érzem mintha feszülnének a lábaim,kezeim?Amikor éhes vagyok akkor is és valahol olvastam az éhség is termel cukrot és ez is kaja nekik.A cigi is emeli a vércukrot ugy hogy azt tudom hogy azért nem jó utánna nekem.A vérből hogyan ürülnek ki?Vagy hogyan müködik ez?
598. Cszsuka (válaszként erre: 588. - Luice)
2008. aug. 5. 18:23
Túrós tésztát készíthetsz, ha veszel üvegtésztát- az rizsből van- és mangalica szalonnát. Amúgy is, ha jól emlékszem, elfelejtettem nektek írni, ha meg tudjátok oldani, lehetőleg zsírral főzzetek, méghozzá mangalica zsírral. Ilyenkor, 5-6. hét körül leöntheted a szalonna zsírjával a túróstésztádat és egy királyi kajád lesz...
597. Cszsuka (válaszként erre: 575. - Pöttty)
2008. aug. 5. 18:20

Én a vérvizsgálatot ajánlom leginkább, de a többiek sem azon voltak. Éppen ezért vagyok kíváncsi, hogy milyen lesz a végeredmény. Ha a szabályokat betartod, meg kell gyógyulnod.

A boltokban kapható teszt csak nőgyógyászati. Ha az negatív, akkor mázlid van, legalább egy gonddal kevesebb.

596. Cszsuka (válaszként erre: 566. - Gyöngyuszka)
2008. aug. 5. 18:16
A férjed valóban tejcukor érzékeny, vagy csak a Vega teszten mondták? (Te írtad, ugye, hogy a férjed nem bírja a tejes dolgokat?) Ha még nem vizsgálták ki orvosilag, nem ártana megnézetni, mert addig semmilyen más diéta nem használ, amíg ennek megfelelően nem kezd el étkezni, ha ez az ok. A szalámikban is van tejszármazék (a legtöbben)
595. Cszsuka (válaszként erre: 561. - Bernuska)
2008. aug. 5. 18:12
Erre a legjobb egy jó érzelmes film. Sírjatok inkább azon...:)
594. Cszsuka (válaszként erre: 559. - Luice)
2008. aug. 5. 18:11
Már a negyedik hétnél jársz. Jövő héten egyszer megengedheted magadnak a paprikáskrumplit is - persze üresen.
593. Cszsuka (válaszként erre: 556. - Luice)
2008. aug. 5. 18:09
Nagyon helyes...
592. Cszsuka (válaszként erre: 552. - Luice)
2008. aug. 5. 18:07

Egyáltalán nincs oda az eddigi munkád!

A kihágások miatti visszaesés nem egy esetről szól!

Különben meg sokat változtál az eleje óta!

Nem vagy olyan kapkodó, s a válaszaidon látszik,, hogy már jobban fog az agyad!!!

Én is azt mondom: KITARTÁS!!

591. Cszsuka (válaszként erre: 544. - Johi80)
2008. aug. 5. 18:04

Szia!

Azért megírhatnád, hogy pontosan hogyan is kerültél a candida téma közelébe, s mi alapján csinálod, amit csinálsz!!

Köszi!

590. Cszsuka (válaszként erre: 538. - Luice)
2008. aug. 5. 18:01

Szia!

Most jön a dorgálás:

Első számú szabály: semmilyen kész vagy félkész ételt ne vásárolj, mindent magad készíts el!

Második szabály: ne mikrózz semmit.

Ezért romlott el a mikród. A sors nem akarja, hogy a gyereked is így járjon, ahogy te. Ha rám hallgatsz, nem veszel másikat. Régen is megvoltunk nélküle.

Egyébként annyira szigorúan és fegyelmezetten betartottál mindent (ezen kívül), hogy úgy gondolom, szerintem sem kell aggódnod.

Igaz, rosszul lettél tőle, de legalább tudod, hogy még nem ehetsz ilyet....:)

589. Cszsuka (válaszként erre: 537. - Gyöngyuszka)
2008. aug. 5. 17:57

Szia Gyöngyuszka!

Valóban nem könnyű, főleg, ha nem rólad van szó, s a másik éppen egy férfiegyed..:)

Félreértés ne essék, nem bántásból írtam, csakhát a férfiak kevésbé tűrik, ha ki kell zökkenni a megszokottból, még akkor is, ha az eddigieket hülyeség volt csinálni. Szegényt sajnálom, de sajnos az a rossz hírem, ha neki van, akkor neked is! Esetleg erősebb az immunrendszered és még nem jött ki rajtad!

Valóban azt írtam, hogy férfiakon kevesebb a tünet, de nem csak annyi, amennyit leírtam. Ezenkívül ugyanúgy lehet nekik az mind, ami nekünk, csak kevesebb esetben.

Szerintem ne álljatok neki azonnal, legalábbis addig semmiképp, amíg legalább 4-5 féle neki új ételt ki nem próbáltatok. Rajta kívül senki más nem tudja megmondani, hogy melyik ételt hajlandó másnaposan is megenni.

Ha túl vagytok a teljesőrlésű liszt elfogadásán, akkor bármilyen főzeléket elkészíthetsz, de ott van a kedvencem, a zabpehelyfasírt is. Az hidegen is jó, s már becsaptam néhány vendégemet, akik utólag nem akarták elhinni, hogy nincs benne hús.

Ilyenkor különböző kenyérfeltéteket érdemes még készíteni: padlizsánkrém, vagy karfiol-, esetleg brokkolikrém. Próbáljátok a legnyugisabb két hetet kiválasztani az első két héthez.

Készülj fel rá, hogy nagyon hisztis lesz, s bocsáss meg neki.

588. luice (válaszként erre: 587. - Bernuska)
2008. aug. 5. 16:16
már én is számolgatom a napokat,szombaton tellik le a két hét.Azt nem tudom kellene-e lenni változásnak a két hét alatt,mert nekem semmi.Az állapotom ugyan olyan mint előtte.Lehet hogy betettem a sóskával.Na a sütit ne is emlegesd.Nekem egy harapás is elég lenne.De tudod az lenne a legjobb ha végre jól lakhatnék én már egy turós vagy sajtos tésztának is örülnék.Vagy bármi más normális kajának.Nem tudom annak mikor jön el az ideje,hogy ilyet lehessen enni.Nekem a normál kaja hiányzik jobban nem is az édesség.
587. Bernuska (válaszként erre: 586. - Luice)
2008. aug. 5. 15:51

Elvagyok...még nem csinálom teljes bedobással a diétát, de már jó lenne egy süti...:)

Néhány dologról már lemondtam, ez is elég nehéz, de mostmár hangolódom teljesen a diétára, és én is várom Zsuzsa válaszait....:)

Veled mi újság? Már nemsokára túl vagy a nehezén...:)

586. luice (válaszként erre: 585. - Bernuska)
2008. aug. 5. 13:33
Igen én is gondolom csak jó lenne már valamit tudni.Te hogy vagy?
585. Bernuska (válaszként erre: 584. - Luice)
2008. aug. 5. 13:29
:) Biztosan sok egyéb elintéznivalója is van, hiszen nagyon sokáig nem volt otthon...
584. luice
2008. aug. 5. 12:08

Zsuka

Már nagyon várom a válaszaidat

583. luice (válaszként erre: 582. - Cszsuka)
2008. aug. 5. 08:46
De jó hogy itt vagy,és hogy olvasol és válaszolsz.Már nagyon vártalak.Most vizsgázol?
582. Cszsuka
2008. aug. 5. 07:51

Sziasztok!

Megjöttem, előbb mindent elolvasok, aztán válaszolok.

Remélem, mindenki jól van, (én nem annyira, bennem van a vizsgadrukk) :(

581. Bernuska (válaszként erre: 580. - Luice)
2008. aug. 4. 21:51

Nem tudom, hogy mit kezdek az Ökonettel. most a csaj azt mondta hétvégén, hogy ami nem kell nekem a kezdőcsomiból, azt átveszi, és helyette bármit rendelhetek...mondtam, hogy nekem abból szinte semmi nem kell...de neki így is jó...biztos több jutalékot kap így, vagy nem tudom, de végülis jól járok, mert 20%-kal olcsóbb lesz így, ezért felőlem azt csinál, amit akar...

A diétát nem csinálom még, csak annyit, hogy nem eszek édességet, napi max.1 szelet kenyér.

580. luice (válaszként erre: 579. - Bernuska)
2008. aug. 4. 15:21
Elment.Csak már nagyon éhezem,és már nagyon innék egy kávét vagy ennék valami sütit vagy csokit.Reméllem meg lessz az eredménye ennek a sok nélkülözésnek.Az ökonetet fogod csinálni?Még eggyáltalán nem diétázol?
579. Bernuska (válaszként erre: 578. - Luice)
2008. aug. 4. 15:11

Itt vagyok végre... szombat reggel el kellett utaznom, és már nem volt időm jelezni, bocsánat....

Még nincsenek meg a gyogyik, de beszéltem a csajszival, nagyon rendes volt...bár azt mondta, hogy lehet, hogy nincs minden raktáron, és akkor többet kell várni rá... ma rendeli meg.

Hogy telt a hétvégéd?

578. luice
2008. aug. 4. 09:45

Bernuska

Merre vagy?

577. luice
2008. aug. 4. 09:44

Zsuka

Reméllem ma már leszel.Jó lenne ha vissza tudnál olvani mert elég sok minden történt és ugy válaszolni.Már nagyon várom.Az is benne lessz hogy hogyan jártam,kiváncsi vagyok mit szólsz hozzá.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook