Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
A papaya az egy gyümölcs és celluláz nevű enzimet tartalmaz, ami a rost emésztéséhez nagyon fontos. Nemcsak a gabona tartalmaz rostot, hanem a gyümölcs is.
Igazad van, nem néztem meg, a psyllium valaminek a maghéja, azt hiszem. Utánanézek a BWL-nek is. Az csak gyógynövényből van. Megnézem neked.
Mintha a Dida tartalmazna mustármagot is - de szerintem üsd be a keresőbe és olvasd el! Egy csomó fűszer, meg olajfa és grape is van benne, ha jól emlékszem.
A papayában olyan enzim van, ami segíti az emésztést. Rostokat és tejcukrot is. Általában, akinek emésztési problémája van, az enzimhiányos. Gyógynövényboltban kapszula v. tabletta formában érdemes megvenni.
Úgy értem, hogy ne ronts a helyzeten, hogy már eléggé kiéheztetted a sejtjeidet szerintem.
A mikró az "élő" táplálék ellensége. Kiöli az összes tápanyagot az ételből. Úgy is mondhatjuk, hogy "halott ételt eszel". Mi már több, mint egy éve nem használjuk. Mindent a gázon vagy a sütőben melegítek.
Bocs, meglátszik, hogy csak nagyjából olvastam el..
Ettől függetlenül igaz, amit írtam: a szervezet akkor dobja el a szőrzetet, amikor nem tudja a "hagymákat" táplálni: vagy azért, mert annyi energiát kell máshova fordítani, hogy minden odamegy, vagy nincs miből.
Szóval: igaz, hogy a mai táplálékban már szinte nulla a tápanyag, de az is valami. Emiatt kellene mindenkinek táplálékkiegészítőkkel kisegíteni a szervezetet, de ha nem megy, hát, nem megy. (A pénzre gondolok). Ilyenkor kell olyan trükkökhöz folyamodni, hogy legalább egy pici tápanyag jusson a szervezetnek: lehetőleg házilag készült ételeket enni, nem agyon főzni, a zacskóslevest, ízesítő kockákat és granulátumokat - na meg a MIKRÓT - elfelejteni és sok-sok vizet inni!!
A Papaya kellene neked, azt még mindig mondom...
Én csak féltelek, hiszen már régóta nem fogadta be a szervezeted a tápanyagot, mivel lisztérzékeny lettél. Emiatt fontos, hogy a gomba pusztítása mellett kapj táplálékot is, ami a sejtjeid számára is az, nem csak arra jó, hogy a gyomrodat megtöltsd. A zöldségkúra normál esetben is szerintem 2-3 hétnél nem kell, hogy tovább tartson. Te már diétázol hetek óta, úgyhogy nem ártana egyenként, ahogy elutazásom előtt javasoltam, szépen bővíteni a tápláléktárodat.
A hozzászólásaidon látszik, hogy lelkileg stabilabb lettél, valóban jót tett, hogy én nem voltam.
Ha úgy érzed, hogy a B vitamin még gondot okoz, várhatsz vele, de mostmár egyél a zöldségen kívül mást is! Hiszen eddig sem ettél sokkal több mindent. (Ez csupán a véleményem, nem kötelező!)
Ha az állapotod stagnál, az egy lépcsőfok. Most fog kiderülni, hogy javulsz-e. Nagyon vigyázz magadra, ne ronts a helyzeteden. Tápanyag akkor is kell a szervezetnek, ha néhány morzsa a gombának jut belőle. Különben is, ők is életünk részei, nagyon fontos szereplői a homeosztázisunk fenntartásának!
Kicsit megijedtem, hogy ilyen fontosnak tartjátok a véleményem, hiszen én is csak egy ember vagyok, s csupán a saját szemszögemből látom a dolgokat.
Azért köszönöm! :)
Sziasztok Lányok!
Megjöttem, de sajnos rengeteg a bepótolnivalóm itthon, úgyhogy csak röviden; még ráadásul csütörtökön el kell utaznom, s csak hétfőn leszek újra. Picit beleolvastam, de ígérem, végig olvasom az egészet. Most, mivel nincs annyi időm, inkább kérdezek, ha nem baj!
Luice!
Mit csinálsz most tulajdonképpen és miben tartasz a második hétnél? Mivel már lassan több, mint egy hónapja megy a programod, a táplálkozásodat nem szűkíteni, hanem lassacskán bővíteni kell, mert abszolút vitamin, ásványianyag és nyomelemhiányos leszel. Nem csoda, ha hullik a hajad! Nagyon kell vigyázni, mert ha túl sokmindent vonsz meg magadtól (nem elég a gabona), akkor a szervezeted "bemondhatja az unalmast", ami - nem ijesztgetni akarok - végzetes lehet!
A többieknél nem gond, de a te eseted speciális, nem művelhetsz önsanyargatást! (Már az is elég, ami van).
A Dida jó kiegészítő, biztos jót tesz, de arra figyelj, hogy ne egyszerre szedd be a vitaminokkal. (Már régen olvastam a leírását, jövő héten tudok újra leülni, talán)
Klasszul támogatjátok egymást, örülök neki!
Látom, új tagunk is van!
Melcsi76: légy üdvözölve!
Sziasztok!
Kérdezzetek, ha tudok, válaszolok!
Zsu
Kitartás!
Meg tudod csinálni...bár az aggodalmaid szerintem teljesen jogosak. Ma már jön Zsuzsa és segít.
Üdv. újra a klubban!
Örülök, hogy velünk tartasz, így közös erővel könnyebb a gyógyulás is.
Napközben répát, karalábot rágcsáltam és vacsira csináltam párolt zöldségeket.
Jó sok fokhagymát, vöröshagymát megpároltam pici vízzel és egy kis oliva olajon, erre dobtam egy kis répát felkarikázva,kígyóubit, TV paprikát és végül petrezsejemmel megbolondítottam. Nagyon guszta lett, szórtam rá egy kis fokhagyma granulátumot, így kifejezetten finom volt.
Maradt belőle egy adag, és holnap kipróbálom a párolt cukkinit.
Nagyon sok vizet ittam, így nem voltam éhes ill. nem fosztottam ki a hűtőt (mint régen).
Remélem te is kitartasz, én is mindent megteszek, hogy meggyógyuljak.
Jajj, most meg lelkiismeret-furdalásom is van... lehet, hogy én kaptam fel nagyon a vizet...
És nekem is nagyon hiányoznátok.
Kitartás, Luice, már mindjárt vége az 1. hétnek, utána meg már csak egy hét marad....:)
Köszi a megerősítést, akkor én is ezen a vonalon indulok el. Attól tartok kevés orvos van aki érdemben foglalkozik ezzel a betegséggel( Tisztelet a kivételnek!).
Nálad milyen vizsgálattal állapították meg a betegséget? Vega-teszt,labor?
Azt akartam írni: Nem egyelőre nem tünök el...
(bocsi)
Bernuska!
Nem egyelőre tüntök el, de ha úgy is lenne akkor szólnék (nyugi).
Most fogok hozzá a gyógyuláshoz (ma van az 1 zöldség napom), eddig csak megalapoztam a Zsuka féle diétát.
Éjszaka 1 óra volt mire végig olvastam az eddigi hozzászólásokat. Nem gondoltam volna, hogy ennyire sok bajt tud okozni a candida...
Neked hanyadik zöldség napod van ma, ha jól selytem a 3.? Hogy birod?
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok