Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Akkor várd meg, amíg újra lenyugszol, aztán próbálj ki egy következő ételt. A tüneteket pszichésen is teremtheted, mert annyira félsz tőlük. Nem biztos, hogy tényleg ártanak neked azok az ételek.
Hallottál már az izomtesztről?
Ez egy kineziológiai megoldás. Otthon is próbálkozhatsz vele, de ha nem megy, keress fel egy kineziológust.
Az izmok gyengévé válnak, ha olyan ételt veszel a kezedbe, ami neked árthat.
Kérd meg a férjedet, vagy egy barátnődet, hogy segítsen.
Mindkét kezedet tartsd előre egyenesen. A másik kérdezzen tőled valamit, amire mindketten tudjátok, hogy igen a válasz. A kérdés feltevése után gyengéden próbálja meg lefelé nyomni a kezedet. Biztosan sikerül, de nem olyan könnyen, mint a "nem" válasznál. Utána kérdezzen tőled olyat, amire biztosan tudjátok, hogy "nem" a válasz. Most is próbáljátok meg, hogy lenyomja a kezed. Sokkal könnyebben fog menni.
Ekkor különböző ételekből előre odakészített falatnyi adagokat vegyél a tenyeredbe. Kérdezzétek meg, hogy jótékony táplálék-e ez az étel neked? Utána nyomja le a karod. Az előző próba után éreznetek kell, hogy igen, vagy nem a válasz.
Remélem, sikerül!
Nos, akkor ez a programod második lépése. Ugyanis benne vagy egy ördögi körben. Valójában azért nem nézel az emberek szemébe, mert tartasz attól, hogy meglátod benne a nemtetszésüket veled kapcsolatban. Ez amolyan struccpolitika. Csakhogy, ha nem nézel az emberek szemébe, lehetsz bármilyen becsületes, nem hiszik el rólad. Azt feltételezik, hogy nem vagy egyenes ember, pedig ez nem igaz, de őket a félelmeid, fóbiáid egyáltalán nem érdeklik.
El kell kezdened belenézni az emberek szemébe. Érdekes felfedezéseket tehetsz. Például azt, hogy nem csak neked vannak problémáid a szemkontaktussal. Minél többször nézel a másik szemébe, annál jobban nő az önbizalmad, s annál több leszel mások szemében.
Nincs tőled herótom. Sokat tanulok a reakcióidból.
:)
Rendben, úgy látszik nagyon beültettem a füledbe a vcs. szerint tiltott ételeket. Akkor megpróbálok segíteni:
Levest az összes zöldségből főzhetsz, ami jótékony, vagy semleges. Szerintem ebben elég széleskörű a választék.
Ajánlom a sok-sok halat.
1. Halászlé - mi Baranyában tésztával ettük, akkor nem kell hozzá kenyér, s neked a rizstészta jó ehhez. Nagyon finom, próbáld ki.
2. Sült hal. Én csak úgy natúr meg szoktam sütni a halat, abból is elég nagy a választék.
A sült halhoz ajánlom a tzatzikit: uborkát lereszeled (nem szeled!), bele Feta sajtot reszelsz, egy pici fokhagymát, kaprot és egy natúr joghurtot. Ez még magában is isteni. Só nem kell bele, mert a Feta sajt sós.
Ehetsz juhtúrós tésztát is, egy kis szalonna zsírral.
Eheted a zöldbabot is, ehhez is van egy jó kaja, ami neked ok: rakott zöldbab. Ezt kelbimbóval is vagy kelkáposztával is meg lehet csinálni.
Pulyka vagy csirkehúsból készítesz pörköltet (darált hús legyen), elkészíted a rizst a szokásos módon, és sós vízben vagy gőz fölött megpárolod a zöldbabot. Ezeket rétegesen egymásra rakod és közben natúr joghurttal megborítod. Beteszed a sütőbe, hogy az ízek összeérjenek, s már ehető is.
Tökfőzeléket is készíthetsz, lencsefőzeléket és levest is.
Egy nap csak egy újat vess be. Amelyik után nem vagy jól, azt hagyd ki.
Ugyanez vonatkozik az amarantra is. Ha nem megy, ne erőltesd. Találd meg, mi a jó neked.
Sajnos ilyenekre nem tudok igennel vagy nemmel válaszolni. Én csak azt mondom: remélem, hogy igen. Nem hinném, hogy sikerült halálos beteget csinálni magadból, de mostmár elég...
Azt nem tudom, hogy rontottál-e, talán nem. De az biztos, hogy már jobb lenne a közérzeted, ha bővítettél volna. Az az igazság, hogy mondhatta neked a belső hangod is, hogy így csináld, s akkor meg neked volt igazad. A lényeg, hogy soha ne azt számolgasd, hogy mit rontottál el, hanem azt, hogy milyen lehetőségeid vannak...
Az amarantot megnézem.
Már mondtam, nem teheted meg, hogy nem eszel semmit, mert egy idő után emiatt nem fogsz gyógyulni, sőt, rosszabbodik az állapotod.
A program miről szól?
Hát arról, hogy azért jutottál ide, a betegség oldalára (mindenki, nemcsak te), mert nem akarod észrevenni valami miatt az eléd táruló lehetőségeket. Félsz az újtól talán és emiatt inkább csak egyhelyben toporogsz az életed színterén. Lehet, hogy azért nincs munkahelyed, mert már megszoktad ezt az állapotot. Ha el kellene menned dolgozni, változtatni kellene az életeden, s az nehezedre esik. Ha nem tűzöl ki célokat magad elé és nem akarsz változtatni, nem tudsz meggyógyulni. Csorba esett az önbizalmadon is. Emiatt sem találsz munkát. Talán, ha elmész egy interjúra, látszik rajtad a félelem, a bizonytalanság, hogy majd nem felelsz meg.
Pedig te oroszlán vagy, akinek tér kell, mozgás, szabadság.
A programod első lépése, hogy rendszert vigyél az életedbe, de másfajtát, mint amit megszoktál.
Például most itt van az ideje, hogy ütemtervet írj a gyógyulásodról. Elsőként az étkezésed tervezd meg. Nem kell a napi kaját leírnod, de ha jobban érzed magad tőle, minden étkezést leírhatsz a köv. 2-3 hétben. És: KÖTELEZŐ bővíteni a táplálkozásod tárházát!!!!
Lehet, hogy úgy érzed, nem ide tartozik, de azért megkérdezem: amikor beszélsz egy emberrel általában hova nézel? És hova nézel, amikor ő beszél?
Igen, a gyulladás amiatt van, hogy lisztérzékeny lettél, s a beleid begyulladtak a gluténtől. Mostmár szépen gyógyul az is, hidd el.
A gyógyulás felé azért nem indultál el még, mert nem engeded meg magadnak. Valamiért kapaszkodsz a betegségedbe. Ez egy jó búvóhely, amire hivatkozni akarsz, ha nem akarsz valamiben részt venni.
Amit most írtam, legalább tízszer olvasd el és értelmezd, aludj rá egyet, rágd meg, gondolkozz rajta és csak azután kérdezz.
Semmi baj, én sem akartalak bántani, de ilyenkor nem tesz jót, ha nekiállok pátyolgatni a lelked, akkor még mélyebbre zuhansz.
Én már a harmadik héttől csináltam sütiket, de azóta a fejlesztésben rájöttek, hogy a Glukonon sem igazán jó. Mivel nekem ennek ellenére sikeres volt a program, megállapítottam, hogy nem csupán az étkezésen múlik minden. Komplett program kell, ami kiterjed a személyiségfejlesztésre is, külön-külön egyik sem ér semmit.
Épp ezért azt javaslom, ha már elég erősnek érzed magad, kezdj el magaddal foglalkozni. Ha hajlandó vagy rá, akkor adom az ötleteket, hogy mit csinálj. Az elején is próbálkoztam, de úgy láttam, még nem vagy rá felkészülve, túl sok erődet vette el a táplálkozás. Változás és változtatás nélkül azonban nincs gyógyulás.
A két év alatt ettem édességet, de csak azt, amit magam készítettem el.
Tojást lehet enni. Nem tudom pontosan, mikor kezdtem el a normál kaját. Úgy negyedév elteltével kezdtem el egyet-egyet becsempészni az étrendembe, s ha rosszul reagáltam, akkor azzal még negyedévet vártam.
Nagyjából ötödször írom le, hogy rizstésztát már most is ehetsz. A kukoricás dolgokkal még várnék néhány hónapot. Viszont a krumplit a 6 hét után már eheted, hogy ne mindig rizst egyél.
Lecsót is ehetsz, nyugodtan!
Szerintem, hogy ne ismételj kérdéseket, láss neki újra olvasni a beszélgetéseinket az elejétől és gyűjtsd ki a rád vonatkozókat egy lapra, hogy átlásd. MAGYARUL: KÉSZíTSD MÁR EL A SAJÁT PROGRAMODAT, KÉRLEK!!! CSAK AKKOR FOGOD LÁTNI A FEJLŐDÉSED!!!
A közérzet is árulkodik valamelyest, mert általában az, akinek ilyen problémája van, eljuthat egész kemény pánikrohamokig akár.
Valójában az alapján lehet gyanakodni a candidára, ha léteznek olyan tüneteid, amelyeket kivizsgálva az eredmény negatív lesz, magyarul álbetegséged van, s esetleg az orvos el akar küldeni az ideg osztályra, de te úgy érzed, hogy az önbecsapás lenne.
Akkor is lehet rá gyanakodni, ha van igazolt betegséged, de nem múlik el semmilyen gyógyszer hatására (esetleg inkább rosszabb lesz).
Van, aki kórosan lefogy, van, aki kórosan kövér lesz. Gyötörhet puffadás, különböző fájdalmak, hajhullás, stb.
A vérvételt maszek laborban csinálják, összehozlak a doktornővel, ha úgy érzed, szükséges.
Zsuka
Vártalak tegnap de már biztos nem volt időd irni.Lejebb is lesssz egy.Képzeld az ejszaka már megint nem tudtam aludni,és egyszer arrra ébredtem hogy azt hittem szivinfartust kapok annyira szúrt a szivemnél.Jó lessz ha a szervezetem kezdi bedobni az unalmast.Nagyon meg ijedtem.De aztán elmult.
Én lelépek ismét, majd vasárnap körül leszek tutira...bár ha lesz lehetőségem, néha bekukucskálok majd!
pussz mindenkinek!!!!
Luice! Gondolok rád, tarts ki!!!!
Fel ne add!
Egyél valami levest, meg lejjebb írt Zsuzsa ilyen krémeket zöldségből...tényleg képtelenség ennyi ideje legyengült állapotban éhezni.
Jó lenne, ha nem bosszantanál, mert az életedet nem tudom innen megmenteni. Különbenis picit értetlen vagy, mert ha visszaolvasol, már az elején megmondtam, hogy rendes főtt kaját is egyél. Leveseket, főzelékeket, amit a lisztérzékenységed is megenged.
Nem, nem ettem csak nyers zöldségeket. Sőt, csak napi egyszer ettem belőlük, a többi esetben elkészítettem valamilyen ételnek.
Mióta rájöttem, hogy nincsenek bélbolyhaid, meg kell mondjam, azért nem tudod megenni a nyers zöldséget, mert NEKED nem is szabad egyelőre. A nyers lé az OK.
Az, hogy visszajönnek a tünetek, normális. Még hosszú ideig fognak látogatni, csak ritkábban és nem olyan erővel, mint azelőtt.
Még van mondanivalóm, de mennem kell, majd talán este össze tudom hozni.
Na puszi és fel a fejjel.
Zsuka
Te az első két hétben csak nyersen etted a zöldségeket?Igy hogy én dinsztelt hagymán lesütöm ebből is jól táplálkoznak?És ha letellik a két hét és eszek mást hozzá akkor uj erőre kapnak?Főleg igy hogy azt sem tudom hol tartok mert szerintem sehol csak egy helyben állok.Valami nem stimmel!!!
Luice! tök jól haladsz!!!!!!!!!!!
Én nagyon látom....de már fogalmam sincs, hogy mit írjak neked, hogy elhidd. Tényleg jó komplikált az eseted, olyan érzetem van, hogy egy erős házat kell építened, megvannak a téglák, a segédanyagok, de valahogy nem sorban jönnek a kezed közé....Épül a ház egy kissé bizonytalanságban, de te fogsz a leginkább meglepődni, ha egy napon felébredsz, és látod majd, hogy a ház áll. És erős, mint a képzeletben volt.
(na, jó kis hasonlat, már le sem mosom magamról, hogy építőiparban dolgozik a párom....:) )
Kedves Cszsuka!
Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszaidat. Hát most aztán nem irigyellek. Van bőven, mire válaszolnod. De köszönöm kedvességed!
Kicsit azért megriadtam. Azt írtad, ha a páromnak van candidája, akkor lehet, hogy nekem is előkerül? Ez komoly? Kb 3 héttel ezelőtt voltunk azon a teszten, és ott derült ki, hogy mindketten allergiásak vagyunk a tehéntejre, vajra, margarinra, tehéntejre, és cukorra. Érdekes volt, hogy mind a kettőnk. Pedig csak 8 éve vagyok vele, és tudom, hogy ezek nem ragájosak. De neki már tudott dolog volt hogy túl sok a candidája már kb 12-13 éve. De azt nem tudtam, hogy nálam is "elszaporodhat". Nekem nem mutattak ki ilyet.
Na de most ugye nem is én vagyok "bajban". És sajna nagyon finnyás. És én ettől félek, mert a zöldség eddig tabu volt. Szinte szóba sem jöhetett. És mivel azt tanácsolta a candida szakértő, hogy a tejféléket is el kell kerülni, így még rosszabb.
De azért még próbálkozom.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok