Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

726. Bernuska (válaszként erre: 725. - Luice)
2008. aug. 13. 22:21

Én itt vagyok folyamatosan még... ma is többször benéztem, de most nem akarok belegabalyodni a beszélgetésbe, inkább csak figyelek...:)

Ugyanakkor lapítok is, mert én sehol nem voltam vizsgálaton, és nem is fogok menni, úgy gondolom, rosszat nem csinálhatok ezzel a diétával magamnak...

Már nagyon várom a pénteki napot, hogy végre elinduljunk, de addig még rengeteg dolgom van...:(, és olyan fáradtnak érzem a testem, hogy csak vánszorgok, viszont az agyam jár...ma is bizti jó sokat kell olvasnom, mire elálmosodom.....

:DDD

725. luice (válaszként erre: 724. - Cszsuka)
2008. aug. 13. 21:05
Ja az nem téma,hogy magammal nem boldogulok a lényeg hogy legalább másnak jó legyen.Nekem az már fél gyógyulás a másik felét meg megoldom.Melcsi meg Bernuska el vannak tünve.Reméllem nem hagynak itt.
724. Cszsuka
2008. aug. 13. 20:54

Lányok!

Csak bekukkantok és rohanok, de megjegyzem, hogy lisztérzékenységre lehet kapni valami tesztet. Pontosan nem tudom, hogy mi az, de a hétvégén lesz alkalmam megkérdezni, mert a férjem nagyobbik lánya tejcukor érzékeny és ő vett kb. egy éve ilyet, hogy a lisztérzékenységet is leellenőrizze. Fogalmam sincs, hogy mennyire megbízható, de a "candidás" doktornőnk asszisztense hívta rá fel a figyelmünket, mert az ő kislánya lisztérzékeny, s járnak valami klubba.

NNNNNa, ezt jó röviden elmagyaráztam....:)

Luice!

Tök jókat írsz!

Addig se magaddal foglalkozol, még jó, hogy sok a dolgom (mármint neked jóttesz...:)

723. luice (válaszként erre: 722. - 9df60c3431)
2008. aug. 13. 19:04
Örülök hogy igy látod és az biztos hogy pszichésen is sokat árthatsz de javithatsz is és tenálad ez most pozitov irányba mozdult el ami nagyon jó.Igy tovább.
722. 9df60c3431 (válaszként erre: 719. - Luice)
2008. aug. 13. 18:35

Dehogy haragszom, köszönöm szépen a tanácsokat!

Igen, beszélgettünk már egy másik candidás fórumon is. :)

Nagyon jól látod a helyzetet. A lisztérzékenységben nem vagyok biztos, helyette lehet IBS is, a barna kenyértől és a Colonixtől semmi bajom.

De megfigyeltem, hogy székelés után órákra elmúlnak a hasi fájdalmaim. Nem tudom mire vélni, lehet sőt biztos hogy a belekkel van valamilyen gond. Mert hiába irtom a gombát, a hasfájásom és a gyulladások nem igazán javulnak.

Most már talán kicsit jobb a belekben felszívódás, mert eddig a vitaminkapszulák nem értek semmit. Most azonban éreztem némi pozitiv hatást, persze lehet hogy mindez csak pszichés.

A lisztérzékenységnek mindenképp a végére járok.

Köszönöm!

721. luice
2008. aug. 13. 18:04
Melcsi miujság?Bernuska de jó lessz már neked hétvégén.Érezd magad jól és tartalékolj az energiáddal.
720. luice
2008. aug. 13. 16:35
Ja és a colonix-ról annyit ha tényleg lé vagy a colonix plussz egy pofon hisz csupa olyan dolgot tartalmaz ami a lé-nek tilos.Ha jól olvasom erősödtek azóta a tünetek?Figyelj ennek járj utánna mert galyra vágod mégjobban a bélrendszered.Ha tényleg lé-s vagy a colonix szigoruan TILOS!Mivel a későn diagnosztizált lé következménye lehet már a gyulladt bél is ami lehet hasmenés de akár székrekedés is (nálam az volt)de akár eggyik sem annak a nyststin sem jó meg sokminden,arra nagyon oda kell már figyelni.Én most igy jártam.
719. luice (válaszként erre: 718. - 9df60c3431)
2008. aug. 13. 15:54
Na valóban nem vagy te sem könnyü helyzetben.Talán hozzád képest nekem jobb is.Nem tudom miért nem vizsgálnak ki lisztérzékenységre hisz az egy nagyon komoly betegség idéző jelben és kezeletlenül nagy gondokat okoz.Egyébként HA véletlenül az lennél hiába minden a gomba ellen ,ha az nincs kezelve az egész nem ér semmit ugyan is a gomba is kiválthatja a lé érzékenységet és forditva is.De a meglévő betegségeidre is igaz mert mind kettőnek lehet a tünete.Inkább tömnek szteroidokkal mint kivizsgáljanak?Hát röhej,lehet nem is kellene szedned.Hát igy nem csoda ha nem gyógyulsz hanem csak egyre több a bajod.Én helyedben keresnék olyan helyet ahol azért komolyabban vesznek,föleg ugy hogy te saját magadon észre vetted a lé-t.De amig ki nem vizsgálnak nem szabad kiiktatni az étkezésből mert akkor nem vizsgálható.A candidával az orvostudományhoz hiába mész nem igazán érdekli őket illetve ha tényleg annyira gyenge az imm.rendsz-ed ugy sem mutatja ki.Nálam is ez volt azért mentem term.gy-hoz.Egyébként szerintem nem olyan nagy a problémád mint gondolod csak nem jó helyen járkálsz.A lé-t KI KELL vizsgáltatni mert fontos lehet sőtt nem akarlak ilyeszgetni de életveszélyessé fajulhat.De mondjuk ha valóban az lennél nem csak a kenyértől lennél rosszul hanem mástól is hisz üzletekben amiket a candidára veszel abban mind olyan van amit egy lé-s nem ehet.A term gy-od szerintem egy 0-a.Nem akarlak megsérteni távol áll tőlem de ez nem kezelés főleg nem a te állapotodban.A diétáról annyit,hogy a tiéd eggyáltalán nem szigoru de ha a candida okoa mindennek akár milyen szigoru a diétád hizni fogsz egy idő után még a zöldségtől is.Ugyan is most vagy a lé miatt vagy a candida miatt nem szivódik fel semmi a szervezetben.Tulajdon képpen csak vegetálsz a gyógyszereken amikre lehet nem is lenne szükség.Nem biztos hogy egy megfelelő diéta illetve kezelés rosszabbat tenne sőt lehet tök javulnál.Én helyedben minden féle képpen utánna járnék a dolgoknak.De különben mintha rémlene hogy egy másik fórumin vagy itt már beszéltünk veled erről??Én ugy gondolom a saját egészséged miatt járj utánna mert lehet többet ártasz igy magadnak mint használsz és nehogy vissza fordithatalan következménye legyen!Ne haragudj azokért amit irtam de én csak aggódom hisz van igy is ezer bajod ne szedj még többet össze hanem inkább javits rajtuk mert szerintem még simán lehet csak meg kell találni a megfelelő orvosokat.Azt meg most felejtsd el hogy nem vagy egészséges mlg akkor is ha most per pillanat igy van mert amig ennyivel elintézed addug az is leszel.Nem tudom hány éves vagy de tök mindeggy állj már a sarkadra az egészségedért!!
718. 9df60c3431 (válaszként erre: 715. - Luice)
2008. aug. 13. 14:04

Zalaegerszegen lakom. A Nystatint 1,5 év után sikerült végre kikönyörögnöm a természetgyógyásztól(erre tippeltél?), miután már nem tudtam mihez kezdeni a gyulladásaimmal. A természetgyógyász írta fel, doki ilyet nem ír mert szerinte elavult. De nekem nem volt más szer amit adhattak, mert minden másra rezisztens volt a gomba.

A diétát senki nem adta.. Én magam informálódom az internetről és kezdek kezelésbe. A term. gyógyász is azt mondta ott a net arról mindent megtudhatok.

De mi az hogy nem jó ez így? Miért nem jó?

Nincs kétféle diéta, valaki vagy diétázik vagy nem diétázik. Nekem nem marad más lehetőségem csak a szigorú diéta. És úgy gondolom én most éppen azon vagyok. Hova szigorítsam még jobban????

A zöldségek ok, de nem fogok csak azokon élni.

Amúgy nálam is felmerült a lisztérzékenység gyanúja, de hiába kérem nem vizsgálják ki.

Amikor elhagytam a kenyeret semmi bajom nem volt. Most meg, hogy visszavettem különböző tüneteket tapasztalok. De lejhet csak azért van mert megszegtem néha a diétát.

Nagyon nehéz kibírni, mert ha nincs meg a megfelelő kalóriabevitelem (már pedig zöldégekből nem lesz meg) akkor rohamosan fogyok...

Persze én hiába zabálok, akkor is ilyen vékony vagyok lévén hogy nem vagyok egészséges....

Az immunrendszerem nekem is romokban, de nem is nagyon tudom erősíteni mert asztmás is vagyok és arra szteroidokat kapok. Ha erősítem az immunrendszerem, erősödnek a panaszok ergo még több gyógyszer kell :(

Ami mint tudjuk szteroid lévén milyen jót tesz a gombáknak..

Nehéz ügy...

717. 9df60c3431 (válaszként erre: 716. - Luice)
2008. aug. 13. 13:56
Nem, egyiket sem.
716. luice (válaszként erre: 714. - 9df60c3431)
2008. aug. 13. 12:28
Ja és csak azért hogy nehogy jól érezzem magam gondolom te sem dohányzol és nem is kávézol
715. luice (válaszként erre: 714. - 9df60c3431)
2008. aug. 13. 12:27
Meg kérdezhetem hol laksz?Ki irta most neked a nystatint és adta a diétát?Tippem van csak bizti akarok lenni.De lehet tévedek.Nem akarlak elkeseriteni de lehet ez igy neked nem is ok.AZ hogy nem akarsz csontsovány lenni el hiszem hisz én is az vagyok,de lehet hogy a gyógyukás után hiznál.Nekem az a gyanum hogy nem jó ez igy de én nem tudhatom pontosan.Az is lehet hogy az immun rendszered sincs már rendbe és az is sokat számit a gyógyulásnál.Az is lehet hogy egy kicsit szigorubb diéta is kellene.Ne aggodj én sem vagyok kövér 172-cm és 43-kg.Gondolhatod.De én igy is csak zöldségeken élhetek kb 2 hónapja.Hogy van -e javulás?Hát ugy vagyok mint te egy nap szupi aztán jön a fekete leves,de majd lessz jobb is.Viszont nekem az immunrendszerem totál ki volt és a hangsuly annak erősitésén van hisz amig az gyenge a gombának nyitott ut van.Ha visszaolvastál akkor azt is tudod hogy nekem ez mellé még liszérzékenység is társult igy még arra is figyelni kell.De ha én igy megtudom oldani akkor bárki.A bolti kenyeret meg ne bánd mert csak papiron élesztő mentes.
2008. aug. 13. 11:36

A kenyereket többnyire itthon sütöm, élesztő nélkül teljes kiőrlésű lisztekből..

Ha nincs időm vagy kedvem, akkor a városban lehet kapni direkt candidásoknak készített élesztőmentes kenyeret, igaz csillagászati áron.

2008. aug. 13. 11:33

Heti egyszer kevés tejet is szoktam inni,natur joghurtokat eszem, csirkehúst, szóját, lencsét,zöldséges spagettit és mindenféle durumtésztákat feltétekkel, főzelékeket tönkölyliszttel, tojást stb.. Krumplit nem nagyon eszem, de valamilyen formában azt is szabad. Héjában sütve azt hiszem.

Gyógyteákat, csapvízet és buborékmentes ásványvizet iszom.

Sajtot sajnos nem szabad, pedig én imádom a sajtos és túrós pogácsákat :(

Hallottam, hogy van olyan sajt amit lehet, de nem tudom melyik az. Goudát vettem egyszer, de utólag kiderült az is tilos volt.

712. 9df60c3431 (válaszként erre: 711. - Bernuska)
2008. aug. 13. 11:23
Candida diétát csinálom. Hogy ne fogyjak megint csontsoványra, sok kenyeret eszek és bevezettem a szteviás sütiket is. Persze szigorúan "ehező" dolgokból. Tojást nekem szabad, úgy vettem észre semmi bajom tőle.
711. Bernuska (válaszként erre: 710. - 9df60c3431)
2008. aug. 13. 11:00
...És miket eszel? Vagy mit nem eszel...:) Van valami diéta, amit csinálsz?
2008. aug. 13. 10:44

És az intenzitása is változó. Egyik nap majdnem meghalok minden bajom van, a másik nap meg egyáltalán semmi panasz. Ez Hold- fázisokkal van összefüggésben. Újhold idején erősebbek a panaszok. A jobb napokon mindig elbízom magam, hogy ez biztos a gyógyulás jele. :( De sosem az volt :( Nagyon hullámzó egy állapot.

Rengeteget olvastam, informálódtam mindenről ami ide kapcsolódhat. Az amalgám töméseimet már rég kicseréltettem, habár jelenleg is maradt még 2-3 db. (a 15-ből kb)

Az életmódom miatt romlottak a fogaim, a fogtömésektőlől kaptam egy kis a nehézfémmérgezést, az meg hozta a gombát. És mellette még el is vagyok savasodva, tehát nem is kérdés mitől tartok itt :(

Valamelyik honlapon olvastam, hogy a diéta csak akkor ér valamit ha csak a gyomor és béltraktus fertőzött. Remélem ez azért nem teljesen így van.

709. 9df60c3431 (válaszként erre: 708. - Luice)
2008. aug. 13. 10:35

Voltam vele nőgyógyászoknál, belgyógyásznál és háziorvosnál egyaránt, de nem ők hanem egy természetgyógyász mérte be. Illetve az STD és gomba laborban kitenyésztették, de ez csak nőgyógyászati vetülete. Széklettenyésztésen még nem voltam,célzott vérvizsgálat sem volt. Szerintem már felesleges is, ennyi idővel a fertőzés után már lehet nem is mutatna semmit. A belgyógyász csak egy szimpla diétát javasolt, pedig akkor úgy tűnt krónikus kismedencei gyulladások forrása a candida. Legalábbis alhasi panaszokkal és gyulladásokkal kerestem fel.

A természetgyógyász gombaírtást írt elő, ahhoz kaptam Nystatint és beöntéseket kell(ene) csinálnom. Erre azonban mind a mai napig nem bírom rávenni magamat. :( Ennek alternatívájaként kezdtem el használni a Colonixot, de hatása csak annyi volt, hogy azóta viszketek.

Én is gyakorta tévesen értelmezem a jeleket, nem tudom eldönteni pusztulnak, vagy ismét erőre kaptak. Ha rezisztens valamire, attól miért erősödik? Tavaly nyáron glabrata volt, amire nem tudtak gyógyszert sem felírni mert egyszerűen minden ismert szerre rezisztenciát mutatott a labor szerint ahol a tenyésztést is csinálták.

Azóta persze irtottam, 1 hónapja volt megint egy ilyen tenyésztésem, most cruseit találtak ami 1 gyógyszerre érzékeny. Ketoconazolt kaptam rá.

Úgy nézem ezek versengenek, hol ez, hol az kerül fölénybe :(

708. luice (válaszként erre: 701. - 9df60c3431)
2008. aug. 13. 10:18
Hát nem tudom hogy ezeket csak magadtól csinálod-e vagy valami orvos javaslatára?Mert hát azt sem tudni igy hogy mennyire van elszaporodva?!Aztán én azt is hallottam hogy egy idő után már rezisztensé válnak a különböző gyógyszerekre.Na most nálad ez is fenn állhat és ilyenkor már csak erősödnek de az is lehet hogy pusztulnak és igy védekeznek.Ezt igy nagyon nehéz eldönteni ehez kellene beméretned valahol.Fontos lenne mert nem mindeggy hogy irtod vagy erősited. éve ki állapitotta meg és mivel?Azóta nem javulsz?
707. Cszsuka
2008. aug. 13. 10:10
Ok, Luice, megnyugodtam, most rohanok...
706. Cszsuka (válaszként erre: 703. - 9df60c3431)
2008. aug. 13. 10:10

Nyugi, ha lesz egy kis időm, neked is válaszolok (lányok, ne hagyjátok cserben szegényt, segítsetek!), nem csak én tudok itt már valamit, úgyhogy elő a farbával!

Beautiful, ha már itt vagy, el ne menj!

705. Cszsuka (válaszként erre: 704. - Ildi72)
2008. aug. 13. 10:06
Persze, én vagyok a klub szervezője
704. Ildi72
2008. aug. 13. 09:40

Sziasztok!

Székesfehérváron tud valaki candida szűrést? Sürgős lenne! Előre is köszi.

2008. aug. 13. 09:29
Segíts magadon, az Isten is megsegít??
702. luice (válaszként erre: 700. - Bernuska)
2008. aug. 13. 09:16
Tudod nekem a széklet problémával indult minden meg az aranyérrel és én ezért tudom és félek már ilyenektől,mert igy kezdődött és ez lett a vége csak addig sokmindenen át mentem még plusszba.De megoldom és szoritok nagyon neked is meg Melcsinek is és öszintén örülök hogy ti sokkal sokkal jobban viselitek.Ugylátszik ti erősebbek vagytok hála istennek.Ma a "változatosság kedvéért"zölség lessz a menü.Na de se baj.
2008. aug. 13. 09:13

Üdv!

Én már 3 éve küzdök ezzel a borzalommal. Talán valamivel több is, mert először a bélben szaporodott el, azt még észre se vettem. Aztán megfertőzte a hüvelyt is és azóta semmivel sem sikerült kiírtani. Most is éppen Nystatint iszom, ezüstkolloiddal és teafaolajjal, diétázom és béltisztítok a Colonixxal. Ja megszedek Béres cseppet is.

Hasznos bacikat én csak natur joghurttal viszem be, és tejsavval irrigálok, ez ott lent sokat segített. Mostanában viszont gyakran van végbéltáji viszketésem, és a fülem is ezektől a kis rohadékoktól viszket.

Ha van valakinek valami jó ötlete, hogy mit csináljak még és milyen sorrendben azt nagyon megköszönném!

700. Bernuska (válaszként erre: 698. - Luice)
2008. aug. 13. 08:47

Nem feltételezem rólad, hogy abbahagynád.... főleg, hogy rengetegszer leírtad, és ez jó is szerintem, mert ez is erősít.

Hogy vagy ma? Mit fogsz enni? Úgy értelmezem Zsuzsát, hogy most kísérletezned kell, milyen ételt is fogad el a szervezeted....

Nagyon alapos vagy, és nagyon jól ismered a szervezeted... Én pl. abszolút nem tudom megfigyelni magam...arra sem emlékszem, h. mikor van székletem...talán tegnap volt...:S Az meg aztán kizárt, hogy tudjam, hogy milyen....:DDD

699. Bernuska (válaszként erre: 696. - Cszsuka)
2008. aug. 13. 08:43
Jajj, nem jut eszembe a neve...és nincs időm utána nézni... valami Psy....??? az olcsóbbat rendeltem meg...
698. luice
2008. aug. 13. 08:00
Sziaszto.Itt vagyok meg vagyok.Hát nem nagyon ismertek de azt hittem annyira már igen hogy nem olyan fából faragtak aki feladja.Na nem!Azok a rohadékok nem fognak ki rajtam!!!!Lehet azt hiszik én jó buli leszek nekik és bennem el lakoznak ezért kinoznak tovább de majd rájönnek!Még csak 35 éves vagyok és van egy gyönyörű gyerekem nem adom magam olyan könnyen nekik.A nikotin tapasz jó már próbáltam csak tudod az is közvetlenül a keringésbe jutatja a nikotint és az is jó buli nekik.Igen én is most már csak a cigire tudok gondolni de nem megy letenni.Még most nem.Még a többit sem tudzam feldolgozni hisz nekem nem csak a candidával kell meg küzdenem.De ne értsétek félre nem sajnáltatni akarom magam csak leirtam.De nincs probléma most ugyan ott tartok ahol kezdtem:Éjszaka nuku alvás,állandó pisilés,rendezetlen széklet stb.Apropó:Melcsi neked már rendeződött?Na de se baj majd elmullik.Semmi nem tart örökké.Ha meg ök győznek annak az időnek is örülök amit még hagynak nekem.
2008. aug. 13. 00:33

Sziasztok Csajok!

Most értem végére a hozzászólásaitoknak.

Köszi, hogy gondoltatok rám. Én jól vagyok, az első héten nagyon sokat fájt a vesém, derekam, csontjaim, izmaim, és a fejem. A 7. nap után mintha elvágták volna az összes fájdalmam megszünt magától. Ahogy olvasom Luice bejegyzéseit, nagyon szerencsésnek érzem magam. Kemény lehet ilyen drasztikus diéta+ételalergia mellet egyáltalán létezni...

Luice!

Én is meglepődve tapasztaltam, hogy milyen sokat fejlődtél lelkileg, tényleg látszik a gondolataidon, hogy kezdesz lelkileg egyenesbe jönni. Meg az is, hogy vannak mélypontjaid mint mindenkinek. A sírás nekem is szokott segíteni.

Balaonlellén voltunk 10 napig, a párom dolgozott mi meg ott voltunk a nyakán, szóval ez olyan munkanyaralás volt és kimerültem a végére és a diéta miatt érzékenyebb, ingerültebb vagyok. Utolsó este kisírtam magam és megnyugodtam...

Egyébként Borfesztivál volt kirakodó vásárral, és ilyen helyen sok és sokféle ember megfordul.

Láttam sok szülőt aki tolokocsiban tolja a gyerekét, púpos embert, és még rengetg embert sajna gyerekeket is akik valamilyen fogyatékossággal élnek.

El is szégyeltem magam, hogy régebben bele estem az önsajnálatba és a világ legszerencsétlenebb emberének képzeltem magam.

Már tudom, hogy a Candida nem tragéia és kilehet belőle gyógyulni, csak akarni kell és rengeteg kitartás, türelem kell hozzá.

Tudom én könnyen vagyok hozzád képest, de nagyon kérlek ne add fel mindig van remény!!!

Vigyázz magadra és halgass Zsukára, figyelj arra amit mond, olvasd el többször is és próbálj minél több infót kiszűrni, hasznosítani belőle. Szerintem ha többszőr elolvasod, akkor könnyebben rendbejösz lelkieg is, és elkezdesz végre gyógyulni.

Nekem rengteget segített Zsuka a tudásával és a támogatásával. Ha Ő nem lenne és persze Ti sem lennétek, akkor én sem tartanék itt, nem lenne erőm küzdeni a gombák ellen.

Én mint laikus a cigire és streszre gyanakszom, szerintem ezek hátráltatnak téged a gyógyulásban.

Mért nem próbálod meg a Nikotin tapaszt, nincs vszteni valód, mert így is beviszed a Nikotint, a tapasszal meg lehet, hogy sikerülne teljesen leszokni róla. Nekem könnyű nem cigizek, de én megpróbálnám hátha segít...

Bízok benne, hogy ha akarod megtudsz gyógyulni csak bízz magadban és higgy a gógulásban!!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook