Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

3636. Cszsuka (válaszként erre: 3626. - 471d5eded8)
2008. nov. 20. 21:10

Ez a része jobban tetszik:) Ezt a fajta cserét mindenkinek ajánlom!!

Víztisztítóban tudok segíteni, ha úgy érzed, hogy eljött az ideje.

3635. Cszsuka (válaszként erre: 3625. - 471d5eded8)
2008. nov. 20. 21:08

Ez csak annak hathat, akinek "átmenetileg" van candidája.

Ez így nagyon körvonalas. Egy jó reformtáplálkozásnak elfogadható.

3634. Cszsuka (válaszként erre: 3624. - V.k.)
2008. nov. 20. 21:06
Elvileg kellene is lenni egyfajta laza székletnek - a béltisztítótól. Meglátjuk, hátha jó lesz. Ha annyi immunerősítőt kaptál és jó is, akkor elvileg nem kaphattál be vírust..
3633. v.k. (válaszként erre: 3632. - 471d5eded8)
2008. nov. 20. 20:31

Kösz a bíztatást és a jókívánságot!

Ezt a lúgosítást is itt olvastam tőletek, azóta nem felejtek el citromlevet tenni a teába.

A vélemény-tanács kérésedhez pedig csak csatlakozni tudok.

3632. 471d5eded8 (válaszként erre: 3630. - V.k.)
2008. nov. 20. 20:15
Lehet, hogy az allergiád miatt tiltott el a doki? Vagy mert puffadást okoz? Ki kell tapasztalni, hogy kinek mi jön be...én egy általános, általam is tapasztalt candida diétát írtam le. Ha bárkinek van véleménye, tanácsa, szívesen veszem!
3631. 471d5eded8 (válaszként erre: 3629. - V.k.)
2008. nov. 20. 20:13
Mindenképp jobbulást neked! Ehhez a típusú allergiához nem tudok hozzászólni, de iszonyú lehet! A candida bizony okozhat ilyen tüneteket. Bízom benne, ha a diétát tartod, akkor meggyógyulsz, nekem sikerült...és az enyém durvább volt! Valami lúgosításba is kezd bele, nekem az a tanácsom, mert a candida nem bírja a lúgos közeget, s azzal meggyorsítod a gyógyulást! Jó egészséget!
3630. v.k. (válaszként erre: 3625. - 471d5eded8)
2008. nov. 20. 19:54

Ja, kifelejtettem a főtt-párolt zöldségeket, azokat szintén lehet enni.

Egyébként nekem ezekkel a tiltott-szabad listákkal az a bajom, hogy ahány helyen olvasom, annyi féle. Te pl.írsz jópár olyan dolgot, amitől engem a doki kimondottan eltiltott.

3629. v.k. (válaszként erre: 3626. - 471d5eded8)
2008. nov. 20. 18:28

Az én allergiám kizárólag "belszervi", konkrétan élelmiszerre jelentkezik. Nincs kiütés, meg hámlás, és hasonlók, van viszont hasmenés, puffadás, hasi dyscomfort, és minden, ami ezen a tájékon elképzelhető. Úgyhogy semmi külső cuccot nem kell cserélni, de ami a kajákat illeti... Semmi, amiben élesztő, adalékanyag, tartósítószer van, cukros, vagy egyáltalán édes izű /beleértve a gyümölcsöket is/, tejes, vagy tejszármazékot tartalmaz /mondjuk azt amúgy sem bírom/. Kenyérként csak a teljeskiőrlésű tönköly, ezen kívül kása, leveles saláta, vöröskáposzta /nem bírom/, tökmagolaj, citromlé, lágy tojás, olajos hal, napi 1 k.k. darált lenmag, gyógyteák.

Ti már régi motorosok vagytok! Gondoljátok, hogy ettől rendbe jövök???

3628. 9df60c3431 (válaszként erre: 3627. - 471d5eded8)
2008. nov. 20. 18:27
Igen, de sajnos méreg drága :(
2008. nov. 20. 18:12

Hátha valakit érdekel!

Lehet, hogy a gyógyszertárban is kapható...nem tudom, de a DM-ben igen!

candida (hüvely) gyorsteszt

3626. 471d5eded8 (válaszként erre: 3624. - V.k.)
2008. nov. 20. 17:44

Szia!

A mindenre allergiás korszak engem is elkapott! Egyet tudtam, mindent lecserélni...kezdve a krémeket (Ilcsi), a tisztitószereket (békás és neways és azóta néhány bioboltban bevált cucc), mosószert (mosószóda, mert a mosódió furi volt) és az öblitő almaecetté változott illóolajjal. Sampon, balzsam, hajfesték...minden változott és a hajam is gyönyörű lett! Azóta találtam a DM-ben 1-2 alverdés és vegyszermentes cuccot, babaápolót.

Én azt mondom, hogy érdemes volt...megszüntek a kiütéseim, vakarózás és mostmár, hogy kitapasztaltam a dolgokat a családi kassza is felszabadult a teher alól. Márcsak egy víztisztítót kéne beszerezni, ami szűri a hormont és az antibiotikumot is az ivóvízből és elfogadható áron van! Ha valakit érdekel, szívesen megosztom a tapasztalataimat!

3625. 471d5eded8 (válaszként erre: 3597. - Cszsuka)
2008. nov. 20. 17:35

A candida diétára gondolsz? Akinek eddig ajánlottam, annak 3 hónap alatt hatott. Egy orvos/természetgyógyász által összeállított és levezényelt diéta. (bocs, hogy összevissza írom le)

Lehet:

bárány, barnarízs, búzacsíra, citrom, csirke, teljeskiörlésű durum tészta, fokhagyma, hajdina, hal, rák, joghurt, kecskehús, kecsketúró, kínai kel, kiwi, köles, lecsó, nyúl, paprika, paradicsom, túró, pulyka, ribizli, meggy, rozskenyér pirítva, savanyú alma, shitake gomba, hagyma (!), sóska, spenót, sztívia, szénsavmentes ásványvíz, szódabikarbóna, napraforgómag, zabpehely, vaj, tök, tofu, torma, tökmag, zöldbab, zöldtea, párolt zöldségek, zöldségek (brokkoli, cékla, cukkini, karfiol, padlizsán, patisszon, petrezselyem, spárga, tök, uborka, zeller), tönkölypászka, ananász (friss), laktóz és glükóz mentes tej, olajos hal,

Tilos:

alkohol, árpa, banán, ecet, búzaliszt, cukor, diab. édesítők, disznóhús, édes gyümölcsök, élesztő, fehér kenyér, fehér rízs, gomba, ketchup, krumpli, kukoricaliszt, lekvár, mandarin, margarin, méz, mustár, narancs, pizza, sajtok, sárgarépa, savanyúkáposzta, lehetőleg kerülni a tartósítószereket, tej, tejföl, virágpor

Néha: gomolya, marhahús (havi 1x), napi 1 tojás, zsír, karob por,

3624. v.k. (válaszként erre: 3596. - Cszsuka)
2008. nov. 20. 17:23

Szia/sztok/!

Köszi a választ meg az érdeklődést, igyekszem tömören összefoglalni a lényeget.

Amit a diétáról írtál, azt tartom, egyrészt javasolta a doki, másrészt laktóz-intoll-m van. A kenyeremet magam sütöm, igaz július-november között időnként becsúszott egyéb pékáru is. De mivel júliusban pontosan azért mentem orvoshoz, mert robbanásszerűen gyakorlatilag mindenre allergiás lettem, nagyon sokmindent már ebben az időben is teljesen töröltem a kajákból /cukor, és minden ami édes, fehérliszt, élesztő, gyümölcsök/.

A bogyóim úgy lettek átvariálva, hogy a probiotikumot nem szedem, viszont 4 féle immunerősítőt, és 2 féle méregtelenítőt kaptam. Tulajdonképpen most 10 nap után érzek némi pozitivumot, de pl. hétfőn megint hasmenésem volt, igaz a doki szerint bekaptam egy vírust.

Na, szóval dióhéjban ennyi a történet, mit gondolsz?

3623. 9df60c3431 (válaszként erre: 3621. - Mrs.dry)
2008. nov. 20. 16:38
Nem csak Te látod így, ez bizony valószínűleg így is van. Ezért van konfliktusom másokkal, a párommal is sokat veszekszünk de persze egyikünk sem tökéletes. Tudom, hogy bonyolult vagyok, ezt mindenki tudja is rólam. Az adatlapomon egykor szerepelt is.
3622. 9df60c3431 (válaszként erre: 3620. - Cszsuka)
2008. nov. 20. 16:33
Köszönöm szépen! Megértettem az idézet mondanivalóját.
3621. mrs.dry
2008. nov. 20. 14:33

Beautiful!

Nehéz rajtad eligazodni, nem vagy egy egyszerű eset :-)

De nehogy megbántódj, ezt csak én ahogy látom...

Egy csomó mindent tudsz, és mégis mintha mindenben keresnéd a kifogást, meg a hogynemlehetmegoldani-t... :-(

3620. Cszsuka (válaszként erre: 3618. - 9df60c3431)
2008. nov. 20. 13:33

Örülök, hogy így fogod fel, ezzel már el is indultál a "tisztítás" útján:)

Igen, már az is sokat jelentene, ha sikerülne megszabadulnod a negatív gondolatoktól, de ezt valóban nem lehet csak úgy, pik-pak.

Ha eljutsz odáig, hogy mégis megbolygatnád az ego-dat, akkor szólj, van egy jó módszerem.

Addig meg ajánlok egy könyvet, de nem csak neked, hanem mindenkinek, akár candidás, akár nem - nagyon sokat segít az undok, nehéz hétköznapok "túlélésében"

Andrew Matthews: Hallgass a szívedre!

Gondolatok az életről, munkánkról és céljainkról..

Most, hogy elővettem, kinyitottam, s úgy gondolom, ilyen téren sincsenek véletlenek. A következő idézet talán neked szól:

"Csak ha leereszkedünk a szakadék mélyére,

akkor találjuk meg az élet kincseit.

Ahol összerogysz,

ott lapul a kincs.

Amit keresel, az éppen abban a barlangban rejlik,

ahová félsz belépni."

(Joseph Campbell)

3619. Napra_forgó (válaszként erre: 3617. - Cszsuka)
2008. nov. 20. 13:20

Köszi. :o)

Én is erre gyanakodtam, ezért is kérdeztem...

Most tuti nem rendelek...

Talán majd karácsonyra... Addigra már remélem, belefér...

3618. 9df60c3431 (válaszként erre: 3614. - Cszsuka)
2008. nov. 20. 13:19

Dehogy kell. Bika vagyok, tehát makacs.

Viszont nagyon jó ez a topic önismeret szempontjából is! :) Egy csomó új dolgot tudtam/tudok meg magamról..

Nem tudom hogyan kell "agyat tisztítani". Elég ha megszabadulok a negatív gondolatoktól? Na persze ez sem ilyen könnyű, hogy elhatározom és pikk pakk megy is.

Rengeteg a tanulni valóm, most nem akarom bolygatni az "énemet"

3617. Cszsuka (válaszként erre: 3615. - Napra_forgó)
2008. nov. 20. 13:14
Amit szirupnak hívnak, az mind cukor. Búzaszirupról még nem hallottam, de a gabona önmagában is szénhidráttartály, gondolom, ezt vették ki belőle. Hetedik érzékem azt súgja, hogy nem ajánlanám.
3616. Cszsuka (válaszként erre: 3613. - Napra_forgó)
2008. nov. 20. 13:13
Jól tetted, legalább tudom, hogy más is érti.:)
3615. Napra_forgó (válaszként erre: 3609. - Cszsuka)
2008. nov. 20. 13:12

Hümmm....

Pedig reméltem, mondasz valami jót. :o)

Más: A búzaszirup az valami cukorféle?

A párom talált egy bio-cégnél nutellát, és elvileg akár jó is lehetne...

Ez a két összetevő, amit nem tudok, hogy műkszik...

3614. Cszsuka (válaszként erre: 3611. - 9df60c3431)
2008. nov. 20. 13:12

Az emberi szervezet egy csodálatosan komplexen működő rendszer. Hiába tisztítod a beleidet, ha az agyadat nem "tisztítod". Hiába tisztítod a gondolataidat, ha közben összevissza étkezel.

Azért írtam, hogy a te esetedben a relaxálás jó megoldás lenne, mert kissé "kötötten" gondolkozol, legalábbis ez "jön le" az írásaidból, s mondhatunk bármit, hogy mit ajánlott, mit nem, mész a saját fejed után, mint egy kos. Amikor pedig bevered a fejed, akkor közlöd: hát istenem, ez van, nem sikerült, de majd sikerül a következő. Teóriák felállítása helyett érdemes volna gondolkodnod, hogy még hány évig akarod ezt így csinálni? Lehet, hogy valamiért "kell neked" ez a szenvedés?

3613. Napra_forgó (válaszként erre: 3610. - Cszsuka)
2008. nov. 20. 13:11

Rájöttem. ;o)

Csak gondoltam, beleszólok... ;o)))

3612. Cszsuka (válaszként erre: 3607. - 9df60c3431)
2008. nov. 20. 13:08

Hát, ez az!

A relaxálás pedig oldja a stresszt, vagyis pozitívan hat az immunrendszerre. Ebben az esetben a "savasítást" és a "lúgosítást" közvetetten kell érteni.

Még az sem mindegy, hogy hány emberrel vagy jóban és hánnyal "rosszban" - főleg önmagaddal. Ezek mind úgynevezett stresszfaktorok.

3611. 9df60c3431 (válaszként erre: 3608. - Napra_forgó)
2008. nov. 20. 13:05

Én ilyen vagyok, néha kissé ellentmondásos.

Testi síkon nem gondolnám, hogy bármin változtatna a meditálás. Savas kaják, mérgek stb.. ezek pusztán meditációval nem fognak kipucolódni, tehát nem igazán tud megvalósulni a lúgosítás pusztán stresszűzéssel.

3610. Cszsuka (válaszként erre: 3608. - Napra_forgó)
Pont ezért kérdeztem:)
3609. Cszsuka (válaszként erre: 3605. - Napra_forgó)
Fogalmam sincs:)
3608. Napra_forgó (válaszként erre: 3607. - 9df60c3431)
2008. nov. 20. 12:46

Én úgy érzem, most magadnál mondtál ellent....

Elhiszed, hogy a stressz savasít, azt viszont nem, hogy a relaxálás lúgosít??

A relaxálás, meditálás mind stresszoldás...

Most akkor hogy is van ez?

3607. 9df60c3431 (válaszként erre: 3604. - Cszsuka)
2008. nov. 20. 12:35

Azt jobban, lehet benne valami..

Ami tuti, az az immunrendszerre gyakorolt negatív hatása..

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook