Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
mától karácsonyig újra szigorúbban veszem a diétát, kicsit "kikoplalok" az ünnepekre :-)
Sok volt a vétkezés...
Úgy látszik, mindenki meggyógyult:)
Tök jó:)
Én speciel jól vagyok, csak kezdek rámozdulni az ünnepekre.
egyik gyerekemnek névnapja lesz, másiknak szülinap és a férjemnek is szülinap. Plusz a Mikulás és Karácsony ugye... (+2 keresztgyerekenek is)
Szóval elkezdtem intenzíven kutakodni, kinek mi passzolna...
Többiek?
Húúúha, de eltűntünk :-(
Azért beírok ma, nehogy egy nap hozzászólás nélkül maradjon :-)
Hogy van mindenki?
Béky László
Te ismered?
Megkérdezhetem, ki volt az?
Béky László vagy Ferenczy László?
Én, hiába 4 hónapja diétázom, nov.eleje óta ismét első szakaszos vagyok. Az én dokim által összeállított listában ez még távolról sem szerepel.
Pedig de jó volna...
Nekem van egy 3 hónapra lebontott diétám a már szabad/tilos rendszerben. Ugyanez a doki állította össze. Az első hónap nagyon kemény, a második már valamit enged és a harmadikban több jön hozzá...szépen visszaszoktatva a szervezetet(bélrendszert) a normális étkezéshez, hogy a 4. hónaptól ismét mindent ehessen az ember.
Én arra gondolok ez a fő oka annak, hogy az idő elteltével egyre több élelmiszer jön be...
Nem kötelező, de tapasztalatunk szerint meggyorsítja a gyógyulást. Csupán két-három hétről van szó, amikor folyik a gombaírtás és béltisztítás, s ilyenkor azon vagyunk, hogy a szervezetet minél jobban felszabadítsuk a terhektől, a gomba életét pedig megnehezítsük.
Azért nincs egyforma szabály, mert még az általános nézet szerint nem létezik ilyen betegség, s amíg nem ismerik el, addig hivatalos megoldásokat nem lehet közölni, csupán tapasztalatokat, melyeket irányelvként alkalmazhatunk.
És miért van az, hogy szakaszokra van bontva a diéta, hogy az elején szigorúbb aztán engedékenyebb?
Én erre rákérdeztem a doktornőtől akinél voltam, és ő azt mondta, hogy nincs fokozatosság a diétában.
Miért lehet vajon az, hogy ennyi féle diéta, vélemény, vizsgálati módszer, gyógyszerajánlás, terápia van egy és ugyanazon betegségre. Szerintem ez teljesen megzavarja szerencsétlen betegeket.
Bár nézhetem úgy is, hogy legalább van választási lehetőség.
NNa most ez panasz, vagy dicsekvés?
Én inkább mostmár dicsekednék a helyedben, mert nem semmi, amit végigjártál és itt vagy, egyre jobban! :)
Nem idegesítő, sőt... Lehet, hogy már javulok?
De eszembe jutott, hogy azt mondod, a búzaliszt tilos. Akkor az úgynevezett "teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt" is? Vagy ez csak a fehér lisztre igaz? Mikor már azt hiszem, hogy átlátom a lehetséges kaják egyáltalán nem végtelen sorát, kiderül, hogy melléfogtam?
Igen, az is benne van, hogy egy kicsit "kísérletezni" kell. Hogy mikorra várhatsz javulást? A Jó Isten tudja. Ha nagyon régóta lappang benned, de erős az immunrendszered, akkor lehet, hogy hamar, de ha gyenge, akkor sokára. Az is számít, hogy hány emberrel kell "küzdened" a diéta miatt, s az is, hogy milyen viszonyban vagy az emberekkel, a munkatársakkal és önmagaddal. Ha mindezeket számításba vesszük, bármikor elkezdhetsz javulni.
Minden rajtad múlik!
Tudom, ez kissé idegesítő, amit most írtam. Ha mégsem, akkor már elkezdél javulni:)
Köszi a tanácsot!
Abból amit leírtál, azt hiszem, abszolut jó diétát tartok. Tejet/tejterméket semmit nem eszem, amúgy sem bírom. A kenyeremet teljeskiőrlésű tönkölybúzalisztből sütöm, persze élesztőmentesen - szódabikarb-val - nekem ízlik, a doki eltiltott mindenféle hústól, szoktam csinálni gabonakását, és igyekszem mindenhez puffadásgátló fűszereket adni. Ezenkívűl párolt zöldségeket eszem. Mondjuk vannak felemás tapasztalataim, lehet, hogy azért, mert ki kell kísérletezni, hogy mi a jó az én szervezetemnek? Szóval, mit gondolsz, mikorra várhatok igazi javulást?
C A N D I D A D I É T A:
3625 és 3653 - as hozzászólás alatt!
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok