Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

3846. Cszsuka (válaszként erre: 3845. - Minta)
2008. dec. 2. 21:30

Ha már ennyit olvastál, megérdemled:)

www.candidaklub.hu

ott van egy egész receptes füzet és kenyér is. (Az egyik az enyém, ha kitalálod, melyik, plusz pontot kapsz:)

Sajnos ez kenyérsütőben nem lesz jó, én próbáltam.

3845. Minta (válaszként erre: 3269. - Impetus)
2008. dec. 2. 21:19
Szia! Pár oldallal ezelőtt írtad,hogy találtál egy klassz kenyér receptet. Megosztanád velem, vagy írd meg légy'szi hol találom. Kenyérsütőgépben lehet? Már 25 oldalt elolvastam a fórumból,de nem akadtam rá. Köszi
3844. Cszsuka (válaszként erre: 3843. - F64f0d9a69)
2008. dec. 2. 20:59

Köszi, már el is felejtettem, jó, hogy ideírtad, pont időszerű volt!

:)

2008. dec. 2. 20:37

"Noha a Candida fertőzés előfordulásában nincs különbség az egyes vércsoportok között, úgy találtam, hogy az A és az AB vércsoportúak "barátságos" szervezetéből nehezebb kiírtani ezt a kórokozót, ha egyszer megtelepedett és elszaporodott benne.A Candida fertőzés olyan hívatlan vendég,aki nem is akar elmenni.Az A és az AB vércsoportúaknál antibiotikum után gyakrabban alakul ki ez a fertőzés, mivel az antibiotikumok tovább gyengítik az amúgy is gyenge védelmi rendszerüket.

A 0 vércsoportúak ugyanakkor inkább allergiás jellegű, túlérzékenységi reakciót mutatnak a Candida fertőzésre - különösen azok, akik túl sok gabonafélét fogyasztanak.Ez képezi az élesztő szindrómaelmélet alapját, és ezen alapulnak a különféle,Candida elleni diéták. Ezek az étrendek magas fehérjebevitelt és a gabonafélék kerülését javasoljál, holott az élesztővel szemben jelentkező érzékenység csak a 0 vércsoportúaknál áll fenn. Az A és az AB vércsoportúak az élesztő kerülésével nem előzhetik meg az élesztőgomba fertőzést.

A B vércsoportúak általában kevésbé fogékonyak erre a fertőzésre, ha követik a vércsoportjuknak megfelelő étrendet. A Candida fertőzésen már átesett B vércsoportúaknak ajánlott a búzafogyasztás visszafogása."

Dr D' Adamo

Hátha ennek is hasznát veszitek!

Mi A és AB vércsoportúak vagyunk lányok és soha nem gondoltam arra, hogy a nődoki által adott lóantibiotikum kb. 3 hétig tajra tesz.

Azután gombaölőt és Acidophilust szedtünk. Sikeresen. De bizony visszatérhet...

3842. luice (válaszként erre: 3841. - Mrs.dry)
2008. dec. 2. 19:47
Már az is jó ha nyugi van abból látszik,hogy jól vagytok.Persze nálad a gyerkőcöt leszámitva.
3841. mrs.dry (válaszként erre: 3840. - Luice)
2008. dec. 2. 19:27

Mindig nem lehet pörgés :-)

Én ma gyerekeztem (beteg) és hátébé voltam, most estem ide... elfáradtam :-(

Úgy látom azért mindenki jól van, én is.

Semmi extra, dolgos hétköznapok :-)

3840. luice
2008. dec. 2. 18:07
Ugy látom ma szieszta van.
3839. Cszsuka (válaszként erre: 3838. - Minta)
2008. dec. 1. 20:30
Hát, tényleg nagyon hosszú ez a fórum, de már valóban rengeteg receptet elhintettünk itt, (több kenyérreceptet is), úgyhogy ajánlanám, hogy olvasgass...:)
3838. Minta (válaszként erre: 3833. - Cszsuka)
2008. dec. 1. 20:28
Köszi,szükségem lesz rá. Ha tudsz jó kenyér receptet megírhatnád. A 2 hónap alatt nem sikerült rátalálnom.
3837. Cszsuka (válaszként erre: 3836. - Luice)
2008. dec. 1. 20:06
De, akkor már biztosan megeheted, de én úgy értettem, hogy hivatalosan megeheted, hisz az orvos azt mondta, hogy megehetsz már mindent. Csupán te még nem mered (de nem is baj) kibővíteni a candida diétában tiltott élelmiszerekkel a palettádat. Ha óvatos vagy, az nem baj. Ha úgy érzed, hogy neked nagyon jól esne, akkor edd meg.
3836. luice (válaszként erre: 3835. - Cszsuka)
2008. dec. 1. 19:55
Hogy érted,hogy nem veszithetek semmit?Hát azért?!Kibirom talán és legközelebb ugyis 1 év mulva lessz akkor meg már megehetem.Nem?
3835. Cszsuka (válaszként erre: 3834. - Luice)
2008. dec. 1. 19:42
Hát, edd meg! Ha jól esik, nem veszíthetsz semmit- a te diétád más, mint a többieké
3834. luice (válaszként erre: 3832. - Cszsuka)
2008. dec. 1. 19:40
Hát abból van.Pedig minden évben ezt várom a legjobban,igat csak a levét szoktam megenni,de ezek szerint most azt sem lehet.
3833. Cszsuka (válaszként erre: 3831. - Minta)
2008. dec. 1. 19:27
Igen. Mindenkinek szíve joga azt választani, amit a legjobbnak tart saját maga számára. Akinek tudok, segítek. Neked is.:)
3832. Cszsuka (válaszként erre: 3829. - Luice)
2008. dec. 1. 19:26
Ha nem disznóból van....
3831. Minta (válaszként erre: 3823. - Cszsuka)
2008. dec. 1. 19:05
Ki az a mi? Ilyesmivel foglalkozol? Én egyedül próbálom összeszedni a dolgokat az intrnet és a fórumok segítségével.
3830. Minta (válaszként erre: 3818. - Impetus)
2008. dec. 1. 18:58
Az első pár hétben jobban voltam, aztán teljesen kiborultam idegileg. Mindenen felidegesitett és pánikba estem mindentől.Aztán ez is javult és következett a örökös has puffadás és rossz közérzet. A legrosszabb azonban,hogy újra előjőtt a fertőzésem. Ha jól csinálom ennek el kell múlnia.Várok!
3829. luice
2008. dec. 1. 17:37

Zsuka

Kocsonyát szabad enni?

3828. Napra_forgó (válaszként erre: 3827. - Napra_forgó)
2008. dec. 1. 16:48

A mikro témához...

Én itthon igyekszem elkerülni, de sajna a párom a munkahelyén csak abban tudja melegíteni az ételt...

3827. Napra_forgó (válaszként erre: 3826. - Cszsuka)
2008. dec. 1. 16:37
Köszi. :o)
3826. Cszsuka
2008. dec. 1. 16:17

Napraforgó!

160-180 fokot ír, de én 3-4-esen szoktam csinálni. Persze, most újítottam és 2-esre tettem, ezért sem lett kész időben:(

3825. Cszsuka (válaszként erre: 3824. - Mrs.dry)
2008. dec. 1. 16:14

Nyers Csaba: Bevezetés a gabonakonyhába..

Nagyon tanulságos..

Ne haragudj, már amikor neked is elküldtem,akkor vettem észre, hogy az összes hsz-emben csak kötekedtem..

Nem direkt van, ami jó, arra nem teszek megjegyzést. Pedig megérdemelnétek a dícséretet is!

3824. mrs.dry (válaszként erre: 3822. - Cszsuka)
2008. dec. 1. 16:03

:-(

Ezt a mikrós dolgot nem is tudtam... Basssszzz...

3823. Cszsuka (válaszként erre: 3817. - Minta)
2008. dec. 1. 15:27

Szia!

A nevük alapján nem tűnnek rossznak, de nem ismerem őket. A fogyás a terápia velejárója. Amikor elkezdenek a szervezetben rendeződni a sejtek, akkor visszahízol a normál súlyodra.

Mi úgy állítjuk össze a terápiát, hogy közben az erőnlét is meglegyen, mert tudjuk, hogy akinek van munkahelye, az dolgozik.

3822. Cszsuka (válaszként erre: 3816. - Mrs.dry)
2008. dec. 1. 15:20

Könyörgöm, ne használj mikrót..

Tudom, hogy gyorsabb, meg minden, de az összes tápanyagot elpusztítja, ami még bennemaradt a táplálékban a hőkezelés után. A mikrózott étel "halott" étel.

Akkor inkább a fehér kenyér, de megpirítva.

3821. Cszsuka (válaszként erre: 3812. - Impetus)
2008. dec. 1. 15:17

Azért jobb, ha kibírod:)

Ilyenkor megvonási tünetek vannak, azért vagy feszült. Én inkább a Nonit szoktam ajánlani feszültség ellen, s be is válik..:)

3820. Cszsuka (válaszként erre: 3810. - 5ac9665679)
2008. dec. 1. 15:16

Szia!

Javaslok néhány könyvet, ami ezzel foglalkozik:

Dr. Harold H. Markus, Hans Finck: Betegnek érzem magam, és nem tudom miért?

Boldog Gizella: Vigyázz! A candida fertőz!

Dr. László Mária: Candidiasis

Szerintem a legegyszerűbb, ha valamelyik könyvet elolvasod, vagy végigolvasod a fórumot. Egyébként nekem van egy "candida teszt"-em, lehet, hogy egyszer bemásolom ide, ha gépelős kedvemben leszek. (Jobban mondva nem az enyém, hanem Ferenczy Lászlóé)

3819. Cszsuka (válaszként erre: 3808. - Impetus)
2008. dec. 1. 15:12

Amikor elkezdesz egy candida kúrát, s ha jól csinálod, akkor benne van akármilyen plusz megbetegedés, mert ilyenkor először védtelenné válik a szervezet, s az a szervünk betegszik meg, amelyik a leggyengébb. Neked valószínűleg a nőgyógyászati gondok mellett gyenge lehet a hólyagod is. Nem feltétlenül annyira, hogy ezt már észre kellett volna venned. A gyógyulással velejár, hogy esetleg először rosszabbodik az állapotunk, s csak azután javul. Ebbe akár egy tüdőgyulladás is belefér. Ha felírták az antibiotikumot, akkor nincs mese: be kell szedni. (Volt már olyan, aki nem szedte be, de én ilyet nem javasolhatok!). Ha beszedted, akkor sem ártottál túlzottan magadnak, mert épp szeded a gombaölőt is, úgyhogy most "nem ér rá" a gomba szaporodni. Legfeljebb annyi, hogy a jótékony bélflóra a vártnál jobban károsodik. Ezért fontos a probiotikum a 3. hét után.

A mi terápiánkban az olajfalevél kapszulát javasoljuk a csúnyább fertőzések kivédésére, vagy enyhítésére. Megértelek, ha kétségbeestél, de nincs semmi baj. :)

Az orvos "kedvessége" miatt már én is bőgtem, úgyhogy tudom, miről beszélsz. Talán ez is a terápia része: meg kell tanulni, hogy kinek, mikor, mit lehet elmondani...

3818. Impetus (válaszként erre: 3817. - Minta)
2008. dec. 1. 14:48

Szia!

És a két hónap alatt érzel valami javulást a gyógyszerek és a diéta hatására?

3817. Minta
2008. dec. 1. 14:43
Sziasztok! Nehezen találtam ide. A helyzet az,hogy sajnos csatlakozom hozzátok. 2 hónapja diagnosztizáltak nálam candidát. Biorezinanciás egészségfelmérésen voltam. Két évig kínlódtam a gombás hüvelyfertőzéssel és rájöttem,hogy a nődokimnak fogalma sincs róla,hogy lehetne gyógyítani. ezért elmentem egy természetgyógyászféle csajhoz. Sajnos nem vagyok teljesen biztos,hogy jó az a termék amit kaptam. Étrend-kiegészítő a megnevezése. 3 félét kaptam, detoxikálót, antioxakálót és gombaölőt. A diétáról nem sokat mondtak, csak annyit,hogy élesztőt,szénhidrátot és tejterméket nem ehetek. Azért én betartom a diétát amit itt olvastam. ha valakinek vannak tapasztalatai ezekkel a termékekkel kapcsolatban kérem írja meg!Nem szeretném ha kiderülne,hogy nem jó szert szedek. Már így is sokat fogytam, félek elvesztem az erőm és nem tudok dolgozni. Előre is köszi!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook