Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

2008. dec. 6. 22:57

Sziasztok! Ti milyen sütit csináltok karácsonyra?

Azért kérdezem mert sokat találtam már, de mivel még nincs kellő tapasztalatom elrontani nem akarom, és időm sincs próbálkozni. Ha valami jót tudtok megírnátok?

Köszönöm!!!!!

2008. dec. 6. 19:12

Sziasztok!

a lányomnak évekkel ezelőtt állandóan fájt a hasa és időközönként tiszta kiütés volt. Akkor kimutatták a candidát kb. fél év diéta után rendbe jött.(de nem tudom, hogy csak kitisztult e a szervezete, vagy tényleg a candida volt a hibás) Most viszont megint tiszta kiütés, viszont a széklet vizsgálat negatív lett. Nem tudjátok, hogy mennyire megbízható ez az eredmény?

És még az lenne a kérdésem, hogy igazából, mivel annyiféle orvosi vélemény van, mennyire kell komolyan venni ezt a betegséget? Pár éve én is végeztettem vizsgálatot. Akkor nekem is pozitív volt, de nem igen diétáztam.Most viszont sokszor fáj a gyomrom,illetve szinte állandóan.Pont egy éve voltam tükrözésen, de annyit mutatott ki, hogy egy kezdődő fekély.Na de nekem már vagy 10 éve fáj a hasam...szerintetek melyik vizsgálat a legbiztosabb? és tényleg veszélyes ez az egész?

3874. carrick
2008. dec. 6. 18:38

sziasztok.

Az lenne a kerdesem hogy mivel en kulfoldon elek ,de mindenkeppen szeretnek candida szurest csinaltatni otthon,es csak karacsony tajekan vagyok otthon a csaladdal tudna e valaki privat uton ajanlani olyan doktort aki megcsinalna nekunk az unnepekben a vega tesztet???eleg surgos lenne mert en mar szetvakarom magam.es amugy az eredmnyem mindenre negativ eddig.koszi a valaszt elore is.

sziasztok

3873. Napra_forgó (válaszként erre: 3872. - Napra_forgó)
2008. dec. 5. 10:41

Bocsi, hogy ezzel untatlak Titeket...

Csak sajna nálunk ez most napi téma, és nagyon sok, túl sok múlik rajta...

3872. Napra_forgó (válaszként erre: 3870. - Cszsuka)
2008. dec. 5. 10:41

Semmi gond. Sejtettem, hogy erre gondolsz, de azért gondoltam, inkább megkérdezem. :o)

Most még kb egy hétig (legalább) azon kell drukkolni, hogy a GM kapjon hitelt az amerikai államtól...

Ha nem kap... Nem tudom mi lesz...

3871. Impetus (válaszként erre: 3865. - Cszsuka)
2008. dec. 5. 10:38

Részemről semmi baj, ha ilyen mézet sem lehet enni, csak egy ötlet volt, de számoltam vele, hogy ezt sem lehet. Mindenképp sütök mézeskalácsot, csak akkor felteszem a fára dísznek és akkor megvan a karácsony mézeskaláccsal :-) Ha már betegek vagyunk akkor legalább legyünk kreatívak :-)

Igen, kicsit mély ponton vagyok, de tényleg inkább azt remélem tőletek, hogy kiderüljön mennyire volt eredményes az eddigi terápiám, kell e még kezelés stb. Valamint, hogy a párom beteg-e és ha igen akkor mennyire.

Semmiképp nem akarom feladni azt amit eddig elértem a diétában, annyit nem ér egy "hülye" mézeskalács. Meg vagyok én süti nélkül is, már egész hozzászoktam, sőt, nem is kívánom annyira az édes ízeket.

Múlkor sütöttem a bátyáméknak tortát, jó kis cukros tojásfehérje hab volt a tetején, mikor gőz felett főztem, eljfejetkeztem magamról, hogy most cukorral készítem és belenyaltam. Komolyan mondom, határozottan rosszul esett, iszonyat édesnek, sőt ehetetlenül édesnek éreztem. Ennek valahol örültem. :-) Azóta nem is vágyom a kedvenc sütimre a Rákóczi túrósra sem.

3870. Cszsuka (válaszként erre: 3869. - Napra_forgó)
2008. dec. 5. 10:37

Bocs, elgondolkoztam az egészen, aztán csak magamnak válaszoltam...:)

szóval, minden forduljon jóra és ne kelljen izgulnotok,hogy mi lesz veletek!

3869. Napra_forgó (válaszként erre: 3868. - Cszsuka)
2008. dec. 5. 10:27
Mármint melyik? :oD
3868. Cszsuka (válaszként erre: 3867. - Napra_forgó)
2008. dec. 5. 10:10
Úgy legyen...:)
3867. Napra_forgó (válaszként erre: 3866. - Napra_forgó)
2008. dec. 5. 09:35

Tulképp azt hiszem, nálunk most fontosabb a lelki egyensúlyt elérni valahogy...

Mivel ugyi a párom közvetve az Opel-nak dolgozik, így most nagyon nagy stressz van a munkahelyén. És persze, bár igyekszünk, de itthon is idegeskedünk néha.

Azt gondolom, most e mellé túl nagy teher lenne a nagyon nagy szigor.

Mivel ugyi a társaság, az evés feszültségoldó, most sajna lehet, az többet segít.

Elvileg kb jövő héten kiderül, mi lesz a céggel, és akkor látjuk, mi lesz januárban...

3866. Napra_forgó (válaszként erre: 3865. - Cszsuka)
2008. dec. 5. 09:32

Igen, igazad van...

Én azért mondtam, mert, ahogy elnézem, meglehetősen mélyponton van, és nálatok egyfajta újrakezdést tervez...

De tény, kár lenne elrontani...

Hát, én sajna nem dicsekedhetek per pill. Túl sok barátos, céges program van, így becsúszik bűnözés...

Itthon én teljesen diétásan főzök, bár hússal...

Azt mindenképp igyekszünk kerülni, amire érzékenyek vagyunk.

Megyünk haza természetesen. :o)

Igazság szerint mi eldöntöttük a párommal, hogy most is igyekszünk figyelni, de januártól csináljuk nagyon szigorúan.

3865. Cszsuka (válaszként erre: 3863. - Napra_forgó)
2008. dec. 5. 09:07

Erre most azt kell mondanom, hogy attól függ, hol tart, mert kár lenne tönkretenni az eddigi munkát. Ha eljön hozzánk vizsgálatra, az eredményből kiderül, hogy szükséges-e további terápia, mert kimutatja a mostaninak az eredményességét is. Sokat megspórolhat vele, ha ezt most becsülettel végigcsinálja.

Ti hogy álltok? Végülis jöttök haza?

3864. Cszsuka
2008. dec. 5. 09:05

Ne haragudjatok, tudom, hogy nem örültök nekem, de sajnos a méz is ugyanolyan cukornak számít a diétában, mint maga a cukor. Semmiképp sem szabad enni. Az a bizonyos mézpótló pedig még rosszabb, mintha mézet ennénk. Sajnos ki kell hagynotok a mézeskalácsot idén. Lehet azonban helyette diós linzert csinálni, ugyanezekkel a formákkal kivágni, tönköly lisztből nagyon finom lesz. Finomabb, mint az igazi linzer. Ezeket ugyanúgy lehet díszíteni, mint a mézeskalácsot.

Köszi a receptet, feltétlenül beteszem a gyűjteményembe. :)

3863. Napra_forgó (válaszként erre: 3862. - Impetus)
2008. dec. 5. 09:02

Köszönöm. :o)

Nem akarlak lelombozni, de, ha szigorúan tartani akarod a candida diétát, akkor nem valószínű, hogy ehetsz ilyen mézet...

De, ha amúgy is el akarsz menni Cszsukáékhoz vizsgálatra, meg terápiára, akkor szerintem engedd meg magadnak, és januártól teljes erőbedobással csináld az előírt dolgokat (étkezés, bogyók). Persze, akkor már a pároddal együtt. :o)

3862. Impetus (válaszként erre: 3861. - Napra_forgó)
2008. dec. 5. 08:07

Igyekszem nem mérgelődni, eddig nem is volt semmi gondom, legalábbis ezen a téren, szedtem a gyógyszert, diétáztam, harcoltam. Most egy kicsit eldurrant az agyam a páromtól, de majd ez is helyreáll.

Remélem Zsuka azt írja ehetünk ilyen mézet és akkor meg lehet sütni karácsonyra a mézeskalácsot :-)

Íme a recept:

Hozzávalók kb. 140 darabhoz:

• 200 g méz

• 150 g glukonon

• 50 g vaj/margarin

• 4 tojás

• 400 g teljes kiőrlésű búzaliszt

• 1 kk. őrölt fahéj

• 1/2 kk. őrölt szegfűszeg

• 1 kk. szódabikarbóna

• 1 csipet só

A díszítéshez és a mázhoz:

• morzsacukor, dió, felezett mogyoró, vágott mandula, pisztácia, mazsola, cukrozott cseresznye, napraforgómag

Elkészítés:

Tipp:

Ha kiszáradna a mézes, abba a bizonyos jól záródó dobozba melléteszünk egy elnegyedelt-nyolcadolt almát vagy egy meghámozott almát héjával együtt. Egy-két nap alatt finomra megpuhul, de az almát ki kell dobni, mert könnyen megpenészedik.

Ha nem tudunk várni, a mikrohullámú sütőben pillanatok alatt puhává varázsolható, ám ha nem fogyasztjuk el egyhamar, kőkemény lesz!

1. A mézet felmelegítjük, hozzáadjuk a glukonont és a vajat/margarint, mérsékelt tűzön addig kevergetjük, amíg a fel nem olvad. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.

2. Egy mélyebb tálban összekeverjük a lisztet, a fahéjat, a szegfűszeget, a szódabikarbónát és a sót, hozzáadjuk a mézes masszát, fakanállal jól összekeverjük (A), a tetejét elsimítjuk, letakarjuk, és a hűtőszekrényben 12 órát pihentetjük.

3. Sütőpapírral kibélelünk 2-3 sütőtepsit. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Alaposan meglisztezett munkalapon vagy két sütőpapírlap között kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, lisztbe mártogatott különféle formákkal kiszúrjuk. Amelyiket karácsonyfadísznek szánjuk, azt valamelyik csúcsánál-csücskénél szívószállal átlyukasztjuk (B). A sütőlapokra rakosgatjuk őket, tetejüket tetszés szerint, változatosan díszítjük.

4. A forró sütőben 10-12 percig aranybarnára sütjük. Még melegen – sütőlapáttal – leválasztjuk őket a sütőpapírról, rácsra rakosgatva hagyjuk egészen kihűlni.

Fémdobozba zárva, hűvös helyen nagyon sokáig eláll, az idő haladtával egyre puhább, porhanyósabb lesz.

Változat:

A díszítetlen példányokból néhányat készen kapható, citromízű vagy saját készítésű cukormázzal „megírunk”:

1/2 tojásfehérjét habosra kikeverünk 50 g glukonnal. Sütőpapírból kivágunk 2 db 20×20 cm-es négyzetet (idővel a papír elázik), átlósan félbehajtjuk, és a hosszanti oldalán összetekerve tölcsért csavarunk belőle (C–D), felső csücskét behajtjuk (E), azzal rögzítjük. Beleszedünk 1-2 kk. mázat, pici lyukat vágunk a csúcsán, és a vékony sugárban kifolyó mázzal változatosan kidíszítjük a puszedlik tetejét (F).

Elkészítési idő: 1 óra+12 óra pihentetés

3861. Napra_forgó (válaszként erre: 3860. - Impetus)
2008. dec. 5. 07:40

Engem érdekel a recept. :o)

Hááát, ahogy elnézem ezt a receptet, nem tűnik jobbnak az igazi méznél...

De majd Cszsuka megmondja a tutit. ;o)

Egyébként meg tényleg ne mérgelődj... azzal is csak a candidának segítesz.

Ha kiegyensúlyozott vagy, hamarabb múlnak. :o)

3860. Impetus
2008. dec. 5. 07:22

Sziasztok!

Közeleg a karácsony, nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem nem karácsony a karácsony mézeskalács nélkül, de ugye a diéta alatt nem lehet mézet sem fogyasztani.

Szerintetek diabetikus mézet lehet enni? Az csak olyan méz ízű méz utánzat a következő összetevőkkel: édesítőszer (cukoralkoholok, maltit, szorbit: na-ciklamát), fruktóz, ivóvíz, természetazonos aroma, tartósítószer (k-szorbát), savanyúságot szabályozó anyag (almasav), színezék (karamell)

100 g termék:

energia: 804 kJ = 191 Kcal

fehérje: 0 g

szénhidrát + cukoralkoholok: 72g

ebből:

cukor: (fruktóz) 12 g

cukoralkoholok: 60 g

zsír:0 g

ciklaminsav: 25 mg

Van egy reform mézeskalács receptem teljeskiőrlésű liszttel és szódabikarbónával, ha érdekel valakit szívesen elküldöm.

3859. Impetus
2008. dec. 4. 12:33

Igazad van, amit most írtál kicsit helyre rázott, köszönöm! Nem is mérgelődöm, hanem elkeseredett vagyok.

Valószínűleg az anyukájával kell majd beszélnem, mivel mi nem élünk együtt én nem tudok így rá figyelni mint te a férjedre, meg anyukája készíti neki az ételeket, szendvicseket egész napra. Lehet, hogy arra is "rákényszerítem" hogy együtt menjünk el a cukros dokijához ezt a diétát megbeszélni.

Én voltam a hülye, mert a cukra miatt nem akartam annyira erőltetni, hisz azt mondták ő nem beteg, legalábbis az urológus nem talált nála candidát, de az nem jelent semmit, de most, hogy egyik betegségből megyek a másikba már kezdem unni így bekeményítek nála is, kénytelen vagyok.

Érdekes mód azóta vagyok beteges mióta vele vagyok, azelőtt semmi bajom nem volt. Ezért gondolom, hogy ő a probléma forrása.

Nem tudok attól a gondolattól szabadulni, hogy ha ő beteg marad és mi egy pár vagyunk akkor semmit nem érek azzal, hogy én a jó irányba megyek, hisz visszafertőz.

Zsuka, mindenképp el fogunk menni hozzátok kivizsgálásra, csak előbb még befejezem László Mária terápiáját, az még kb. 2-3 hét.

Köszi a segítséget és a lelki támogatást! Jobban is érzem magam :-)

3858. Cszsuka (válaszként erre: 3857. - Impetus)
2008. dec. 4. 12:14

írnám, hogy ne mérgelődj, de úgyis hiába.. Pedig kár mérgelődnöd. Kevés férfi van, aki hajlandó ezzel foglalkozni.

Amikor én nagyon beteg voltam, a férjem fűhöz-fához elvitt, hogy kiderítsék mibajom. Amikor rátaláltam erre a candida klubra, azonnal kapott rajta és az első adandó alkalommal ott voltunk a szűrésen. Miután kiderült, hogy nekem pozitív, elmondta a doktornő és a klubvezető is, hogy ez úgy van: ha egyvalakinek van a családban, akár az egész család beteg lehet. Mindenkit megszűrettünk, még abban is benne volt. Aztán kiderült, hogy az én "rossz" eredményem kétszerese az övé. Akkor már a kúrám közepén voltam, amikor őneki neki kellett állnia. Mindenféle kifogása volt, s nem tettem zsebre, amiket mondott rám. Aztán azt mondtam neki, hogy jó, felejtsük el az egészet. Egy biztos: én meg akarok gyógyulni, s nem értem, ha eddig segített, akkor most miért nem segít? Mindenesetre ez azt jelenti, hogy ha ő nem csinálja végig a kúrát, akkor ezentúl úgy élünk egymás mellett, mint két jóbarát. Ez hatott rá.

Különböző gyógynövénykészítményeket és gombaírtókat különböző időpontokban kell beszedni nálunk a terápia alatt. Az egész nap arról szól, hogy számolgatjuk a bogyókat. (Erről Bernuska tudna talán mesélni, itt a fórumon ő az első, aki már végigcsinálta).

Szóval, férjem úgy dolgozik, hogy hajnalban elmegy, aztán vagy látom, vagy nem. Előre odakészítettem neki a napi adagját, s ráírtam, hogy melyiket mikor kell bevenni. Amikor itt volt az ideje, akkor felhívtam telefonon, hogy most vegye be. Amikor itthon dolgozott, kint a műhelyben, akkor fogtam egy pohár vizet, s addig mentem utána, míg be nem vette. Képzelhetitek, hogyan néztek a munkatársai, akik egyben alkalmazottak voltak nálunk.

A legnehezebb az étkezés volt. Mindenre köpködött, semmi nem ízlett (főleg a kenyér), volt, hogy inkább nem evett. 11 kg-ot fogyott. Na, ez teljesen megváltoztatta. Azóta dícséri, magasztalja a candida kúrát mindenkinek. Időnként túlzásba is viszi, úgyhogy elvadítja az embereket.

Képzelheted, ott vagy a candida kúrád vége felé, tudod, hogy még milyen sok van hátra, s közben neked kell ápolni egy másik embert, aki nem bírja idegekkel elviselni egymaga a saját baját, hanem rád zúdítja, a tiéd mellé.

Amikor elkezdtem a kúrát, már olyan állapotban voltam, hogy fájt felkelni. Nevetséges, de tudod, mi az, amire közben rájöttem? Az, hogy lelkileg sokkal erősebb vagyok, mint ő. S te is, ti is sokkal erősebbek vagytok náluk. Ez ad erőt ahhoz, hogy meggyógyuljunk, s tiszta lappal folytassuk az életet tovább, hisz kaptunk egy új lehetőséget. A lényeg, hogy rájössz, hogy mi juttatott ide (nem biztos, hogy a másik betegsége), s kitűzöd magad elé a célt, hogy megváltoztál, s eszerint éled az életed. Ő pedig, ha igazán szeret, akkor követ, hiszen a JÓ irányába mész. Ha nem tetszik neki, akkor menjen más irányba, én akkor is erre megyek, mert tudom, hogy ez a helyes, s be merem vállalni.

3857. Impetus (válaszként erre: 3855. - Cszsuka)
2008. dec. 4. 11:38

Kicsit csalódtam a páromban, mert mindenben mellettem állt, meg most is mellettem áll, elkísér az orvoshoz meg minden, de mégsem áll mellettem. Még az elején odaadtam neki a könyvet ami a candidáról szól, hogy ő is képben legyen, 100 oldal az egész, én pár óra alatt elolvastam, ő hetek óta nem képes erre. A diétára is azt mondta, hogy csinálja ahogy tudja, én erre ideges lettem mert annak nem látom értelmét, hogy csak félig-meddig csinálja, azon kívül az az ahogy tudja azt jelenti, hogy semmit sem változtatott az eddigi étkezésén. Szerintem ő kényelmes és ráfogja a cukrára, hogy nem tudja csinálni. Kértem az elején hogy menjen el a cukros dokijához és beszéljék meg hogyan tudná ő csinálni a diétát, erre sem volt képes. Bevallom nem is erőltettem, mert láttam, hogy nincs benne semmi ambíció, hogy ő egyáltalán komolyan venné és csinálná ezt az egészet amennyire csak a cukra megengedi. Lelkileg sem igazán érzem, hogy mellettem állna, valószínűleg azért mert én nem mutatom ki eléggé, hogy mennyire magam alatt vagyok, mennyire aggaszt ez az egész helyzet.

Azért foglalkozom a párommal, mert semmiképpen sem akarom semmilyen formában "visszakapni" tőle ha én már eddig ennyit áldoztam vagy szenvedtem anyagilag, lelkileg, testileg, hogy meggyógyuljak.

Lehet, hogy azért sem látja át a lényegét, mert neki semmi baja így nem foglalkozik vele, ha ő is olyan vacakul érezné magát mint én valószínűleg jobban teperne.

Most elhatároztam, hogy hétvégén leülök vele és utltimátumot adok neki, hogy vagy részt vesz ebben az egészben vagy egyszerűen rámegy a kapcsolatunk.

Lehet, hogy nem kaptunk megfelelő instrukciókat, de ti itt a fórumon sokat segítetek, rengeteg információ van a neten is a candidáról, szerintem ha valaki akar igenis utána tud nézni a dolgoknak.

Egyszer nem jött oda hozzám, hogy ezt meg azt olvastam, ide vagy oda kéne elmenni. Ha én mondom, hogy ide vagy oda megyünk akkor jön, de ez nekem kevés.

3856. Cszsuka (válaszként erre: 3854. - Minta)
2008. dec. 4. 09:10
Reméljük..:) !
3855. Cszsuka (válaszként erre: 3853. - Impetus)
2008. dec. 4. 09:09

Emlékszel, még a legelején írtam, hogy én a pároddal kezdeném, s semmiképp nem csinálnám, hogy csak egyikőtöknek..

A párod azért nem partner, mert nem látja át a lényegét, s nem kaptatok áttekinthető, megnyugtató instrukciókat.

Ilyen stádiumban mindenki egy kicsit depis. Bárkiben csalódtál, az ügy tisztázását hagyd a kúra végére. Te meg csak csináld eltökélten, amit elhatároztál.

Hogy ki kapta el kitől, az bármelyik verzióban megtörténhet. Ezen kár rágódni.

3854. Minta
2008. dec. 3. 21:27
Sziasztok! Nagyon köszi a kenyér receptet mindenkinek. Tegnap nagy dolog történt, kaptam egy kenyérsütőgépet és sikerült kenyeret sütni. Két hónapja elösször ettem kenyeret és milyen finom lett! Örömömben elsirtam magam. Ja és a hüvely fertőzésem elmúlt, pedig nem szedtem gyógyszert, csak a diéta és a táplálék-kiegészítők. Ez azt jelenti gyógyulok?
3853. Impetus (válaszként erre: 3852. - Cszsuka)
2008. dec. 3. 13:54

Felhívhatnám, ha felvenné a telefont :-/ Hívtam akkor is mikor a hólyaghurutomra antibiotikumot írt fel a nőgyógyász, hogy most mi tévő legyek, ki volt állandóan kapcsolva, a postafiókja meg megtelt, így írtam neki sms-t. Válaszra sem méltatott. Másnap meg elkezdtem szedni az antibiotikumot mert nagyon rosszul voltam. Kicsit csalódtam László Máriában :-(

Mindenképpen azt tervezem, hogy ha az általa előírt kúrát megcsináltam akkor elmegyek minimum egy nőgyógyászhoz, hogy ellenőrizzenek candidára.

Azon is nagyon gondolkodom, mert akárki akármit mond, nekem nyanús a párom, hogy miatta vagyok beteg állandóan, tudod, ő cukros. Szóval erősen gondolkodom, hogy őt nálatok meg kéne nézetni candidára, mivel László Mária annyival elintézte, hogy ő biztosan elkapta tőlem, de neki csak étrend kiegészítőt írt fel. Csak mi van ha fordítva van, én kaptam el tőle eredetileg.

Nem szeretném azt, hogy én itt kezeltetem magam, diétázom, meg gyógyszerrel tömöm magam, aztán tőle szépen visszakapjam. Sajnos a diétát ő nem tudja csinálni, de szerintem nem is nagyon töri magát, hogy csinálja, pasi :-( Kicsit benne is csalódtam.

Na jó, kicsit most magam alatt vagyok, de lehet, hogy ez normális, majd csak átesem a holdponton.

3852. Cszsuka (válaszként erre: 3851. - Impetus)
2008. dec. 3. 13:21

Nem biztos, hogy nem volt jó neked ez a terápia, nem kell elkeseredned. Mellékhatások mindig akadnak, s ráadásul az ellenzők és támadók tábora még mindig nagyobb.

Mivel nem nálunk voltál, nem ismerem pontosan a terápiádat, így csak nagyvonalakban tudok segíteni. László Mária doktornő indította el a "candida lavinát" Magyarországon. Biztos tudja, mit csinál. Telefonon nem hívhatod fel tanácsért? Csak pénzért és személyesen?

3851. Impetus (válaszként erre: 3850. - Cszsuka)
2008. dec. 3. 13:11

Értem :-/ Tudod, mondtam, hogy ha László Mária nem jön be akkor megyek, megyünk, hozzátok.

Én az SZTK-ban már jártam, nem túl jól fogadtak, tegnap mentem vissza kontrollra a hólyaghurutommal, még nem volt teljesen ok a leletem, de mivel tudott a doktornő a candidáról meg, hogy gyógyszert szedek közölte, hogy ha én mindenféle hülyeséget szedek össze-vissza akkor ő nem tud mit csinálni velem.

Meséltem már a fórumban, hogy hogy bánt velem, hogy mennyire megalázott.

3850. Cszsuka (válaszként erre: 3849. - Impetus)
2008. dec. 3. 12:46

Én már régóta mondom, hogy Nizoralt ne, de mostmár érted, hogy miért írtuk, hogy a doktornő "leragadt". Mindegy. Én a helyedben ugyanúgy szedném a fogamzásgátlót, mintha megjött volna a menses és simán SZTK alapon elmennék közben egy nődokihoz, hogy nem jött meg a mensesem, szeretném, ha megvizsgálnának, hogy mi oka van? Egy nőgyógyásznak előbb meg lehet említeni a candidát, mint egy belgyógyásznak.

Aztán remélhetőleg jövő hónapban megjön.

3849. Impetus
2008. dec. 3. 12:30

Sziasztok!

Megint egy kis segítséget szeretnék kérni, főleg Zsukára számítok, tőle mindig jó tanácsot, választ kapok.

Szóval, a candidámra nizoral tablettát szedek. Tegnap vettem be az utolsót :-) Viszont több mint valószínű, ogy a Nizoráltol viszont nem menstruálok, mellékhatásként a tájékoztatóban írják a menstruációs zavarokat, meg a doktornő fel is hívta a figyelmemet, hogy csökkenti a fogamzásgátló hatását, szüneteltessem a szedését, de mivel amikor felírta nekem a tablettát én pont akkkor kezdtem el szedni az új levél fogamzásgátlómat azt mondta, hogy azt már szedjem végig, nem lehet a ciklust csak úgy megszakítani.

A kérdésem az lenne, hogy most szerintetek mi tévő legyek, hagyjam a dolgot és majd csak egyszer valamikor újra menstruálok, menjek nőgyógyászhoz vagy mi legyen?

A múltkori hólyaghurutom után nem tudom hová menjek nőgyógyászhoz mert magándokira már nincs pénzem, az SZTK-ban minősíthetetlenül bántak velem, szóval kicsit meg vagyok lőve ilyen téren.

Van valaki a csapatban aki szintén Nizoralt szedett és volt nála hasonló jellegű probléma és tudna tanácsod adni nekem?

3848. Impetus (válaszként erre: 3845. - Minta)
2008. dec. 3. 07:06

Szia!

Én is azt a receptet használom, mint napraforgó, csak nem teszek bele semmilyen fűszert (kömény, fahéj stb. ) csak sót és szódabikarbónát valamint zabpelyhet. Valamint 250g graham liszt és 250g teljes kiőrlésű rozs lisztből sütöm.

Nagyon könnyen és hamar készen van és szerintem finom is, bár elsőre nem voltam odáig tőle, de már megszoktam és egészen meg is kedveltem az ízét.

3847. Napra_forgó (válaszként erre: 3845. - Minta)
2008. dec. 2. 22:43

Gratula az olvasgatáshoz. ;o)

Kitartás! :o)

Kenyér:

fél kg teljes kiörl. liszt

1 tk szódabik.

1 tk só

8 ek olaj (oliva)

4 dl víz

1 tk fahéj v őrölt kömény

1 tk tárkony

Összegyúrni, 5-6os fokozaton (????) 50-60 percig sütni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook