Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Általában, ha egy családtag candidás, akkor több is. Olyat még nem hallottam, hogy van candida, de nincs elszaporodva és nem kell diétázni. Ez milyen diagnózis?
Persze, minden emberben van candida, a születésétől kezdve, csak nem mindegy, hogy mennyi. Egy teljesen egészséges embernél is normális, ha néhány hétig diétázik - nem fogyókúrázik-, hogy tisztuljon a szervezete és egyensúlyban maradhasson. Mikor van a legjobb alkalom erre, ha nem akkor, amikor valamelyik családtagnak amúgy is külön kell főzni? Akkor legalább nem kell háromfele főzni. Ez az étel mindenkinek csak jót tesz..
Szia!
Végülis elmentél orvoshoz?
A pánik betegség lehet része a candidiasisnak, de ha szedsz rá gyógyszert, semmiképp sem hagyd abba. Ha túlságosan rosszul érzed magad, menj vissza a szakorvoshoz.
Nekem is voltak olyan eseteim, hogy annyira féltem, hogy nem mertem moccanni sem, férjemnek kellett eljönni értem kocsival és hazahozni Fehérvárról.
Ehhez egyébként tudok ajánlani tápl. kiegészítőt, ami segít átvészelni, ha félsz tőle.
Igen, jól írtad, még kiegészíteném azzal, hogy növényi tejszínt használhattok, de a diéta elején azért ne!
A magvakat nagyon válogassátok ki, vagy ne használjátok, mert sok lehet köztük a penészes. Lehetőleg nyers, sózatlan formát válasszatok.
A sajtokhoz még jöhet a Feta sajt is.
Szia!
Mindenféle sütit meg lehet sütni Glukononnal és teljesőrlésű liszttel. Még a flódni is nagyon finom, de érdemes a linzert megpróbálni. Egyedül a piskótát nem ajánlom, mást bármit!
Szia!
A candidiasist nagyon komolyan kell venni. Főleg, ha már kárt is okozott a szervezetedben.
Itt a fórumban több vizsgálattípusról olvashatsz. Én konkrétan a vérvételest tudom ajánlani. Abban tudok segíteni, s utána a terápiát is segítem megcsinálni. A többit ilyen mélyrehatóan nem ismerem, de szívesen segítek azokban is, mert van egy fő vonal, amit követni kell, azt a részét vállalom:)
Igen, ez a sötétben tapogatózás tényleg rossz. Én is elég sok mindenben bizonytalan vagyok időnként.
Tegnap pl. úgy jártam, hogy elkezdtem főzni, kitaláltam, hogy sárgaborsó főzeléket főzök, beáztattam a borsót, este kilenckor álltam volna neki elkészíteni mikor leesett, hogy mekkora marha vagyok, hát a sárgaborsó is borsó és az tilos, már nem volt mit tenni, meg kellett főzni mert késő volt már másnak nekiállni, hogy másnapra legyen ebédem, na meg nem is nagyon volt otthon semmi alapanyag egy másik fajta ételhez. Így most bűnözök egy kicsit :-(
Sziasztok!
Szerintem is a sötétben tapogatózás a legrosszabb ebben az egészben. Bár az édesség nekem is nagyon hiányzik, de alapvetően meg lehet szokni még a legszigorúbb diétát is.
Nekem most az a legnagyobb problémám, hogy a doki rábólintott arra, hogy kicsit tompítsak ezen az étkezésen. Mosolyogtam, mikor azt mondta, hogy iszonyú óvatosan kell ezt is csinálni /először csak ránézni, aztán megszagolni, utána megnyalni, végül egy falattal kezdeni/. Ez persze egy kis túlzás, de IGAZ! Én ettem 2 szelet sajtot, és csináltam töltött padlizsánt /vega módon, de joghurttal/a hétvégén, de olyan elemi erővel jött vissza a kezdeti problémám, hogy az valami rémes volt!
Úgyhogy most már azt is tudom, hogy erre is baromian kell figyelni. Variálhatom át a jól kitalált karácsonyi menüt!
Szia!
Én annyira tapasztalt nem vagyok, kb. 1,5-2 hónapja diétázom, gyógyszert szedek, meg táplálékkiegészítőt, kb. a gyógyszeres kúrám felénél vagyok. Igen, nagyon kemény a diéta, de szerintem hamar meg lehet szokni azt, hogy nem eszel édességet, vannak sütemény receptek candidásoknak amiket el lehet készíteni ha már nagyon nem bírod édesség nélkül, persze ezek korántsem olyanok mint a cukiban vásároltak.
Azért egy diétától ne várd azt, hogy egy hét alatt annak eredménye lesz, nem lehet a sok rosszat kipucolni pár nap alatt a szervezetből amit évtizedek alatt felhalmoztál, na meg szerintem csak egy diéta nem is elég hozzá. Ezek a gombák úgy szaporodnak mint a csuda, ezért van a diéta, hogy megvonjuk a táplálékot tőlük, cukrot, szénhidrátot stb. amiből táplálkoznak és szaporodank.
Én azt mondom, ha biztosra akarsz menni menj el candida vizsgálatra. Én is ezt tettem és bíztam benne, hogy nem kell majd gyógyszert szednem és diétáznom, de sajnos nem úsztam meg. Bár koránt sem biztos, hogy a candidától vannak pattanásaid, de ha nem attól van legalább egy lehetőséget már kizársz a vizsgálattal.
Hidd el, túl lehet élni azt a diétát, pláne ha érzed majd, hogy kezdesz jobban lenni.
Én sajnos nem tudok róla semmit, hogy mi is az pontosan, milyen vizsgálatból áll.
Amelyik doktornőnél voltam ott is csináltak ilyen vega tesztet, csak nekem azért nem kellett mert én már nőgyógyászati lelettel mentem oda amiben kimutatták, hogy candidát találtak nálam.
Engem nagyon érdekelne mi is ez a vega teszt pontosan.
Húúú, az nem jó. Én nem vagyok orvos, nem is tudom mit mondtak neked az orvosok. Laikusként azt gondolom, hogy ha a gyógyszert fokozatosan kell abbahagyni akkor mást nem tehetsz, megvárod míg abba tudod hagyni és akkor áttérsz a candidás gyógyszerekre, már ha kaptál. Addig pedig szerintem csinálhatnád a candida diétát.
Az a doki mit mondott a candidára aki a pánikbetegségedet kezeli?
Milyen vizsgálattal mutatták ki, hogy candidás vagy?
Sziasztok:-)
A tejszínt is lehet, reformboltokban lehet kapni zabtejszínt és szójatejszínt is, én szeretem. Magokat én is úgy tudom, hogy lehet. Mondjuk, ha a vércsoport diétát is tartod, akkor az A vércsoportnak nem ajánlott a pisztácia és a kesudió, a többi elmegy.
H.
Szia!
Miért nem mész el egy candida szűrésre, vizsgálatra, hogy tényleg van-e candidád, ha arra nyanakszol, hogy a candidától van pánikbetegséged?!
Ha tényleg van candidád és a pánikbetegségedet is az okozza akkor szerintem teljesen feleslegesen szeded a pánikbetegségre a bogyókat, akkor a candidát kell kiírtani a szervezetedből és akkor a tünete a pánikbetegség vagy akármi más is megszűnik.
Hmmm, én nem láttam. Én azt olvastam, hogy székletből nem igen lehet kimutatni, mert más is ürül, sok minden van a székletben.
Bár tőlem a doktornő megkérdezte, hogy változott-e a székletem, állítólag néha lehet látni kürült gombatelepeket a székleten.
Szerintem ez a székletes is olyan biztonságú lehet mint a pisilős. Ezek olyanok mint a terhességi tesztek. Én biztos nem nyugodnék meg, ha nekem azt mutatná, hogy negatív és mégis vacakul érezném magam, ha meg pozitívat muatat akkor irány a doki, szerintem ezeknek az árát meg lehet spórolni.
Erre én is kíváncsi lennék!!! A minap a dm-ben láttam candida tesztet, olyan rápisilőset. Gondolom ez csak nőgyógyászatilag mutathatja ki a candidád, vagy bárhogyan, férfiaknál, nőknél egyaránt?!
Te milyet láttál a gyógyszertárban?
Szerintem fura lenne, ha egy gyógyszertári vagy ilyen dm-es teszttel kimutatható lenne a candida, hisz akkor nem mindenhol azt olvasná az ember, hogy ilyen meg olyan nehéz kimutatni a szervezetből.
szerintem ha rendesen van válogatva, nem lehet baj.
Most olvastam a gyógyszertári tesztről, arról tudtok valamit, hogy megbízható e?
Szia!
Én úgy tudom a mogyorófélékkel azért kell vigyázni, mert lehet benne penészes( nekem ezt mondta az orvos)a tej szerintem a rizs tej a legjobb, de jó a szója és a zab tej is.
Szia!
Sajnos borsót nem lehet enni. Mogyorót, diót azt igen, gondolom akkor madnulát és pisztáciát is.
A tejet ha jól tudom lehet szójatejjel helyettesíteni, de én speciel egyáltalán nem fogyasztok mostanság tejet. A tejszínt nem hinném, hogy lehet valamivel helyettesíteni, bár én eddig mindenbe amibe tejföl kellett natúr joghurtot tettem, lehet, hogy a tejszínt is ki lehetne azzal váltani, bár biztos nem olyan lenne az íze meg a készítési eljárása.
Sajtok közül amit biztosan lehet enni az a mozzarella.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok