Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

3936. Cszsuka (válaszként erre: 3935. - Impetus)
2008. dec. 10. 13:03

Ezt jól teszed:)

A felvágottat egyáltalán nem ajánlom a terápia alatt!!

3935. Impetus (válaszként erre: 3930. - Af50eb33bb)
2008. dec. 10. 12:56
Én személy szerint nem nagyon eszem húst amúgy sem, a diéta előtt is ritkán ettem, akkor is csak szárnyas húst. Diéta alatt felvágottat sem eszem már, húst meg csak akkor ha anyukám hétvégén azt készít vagy vendégségben vagyunk, de akkor is csak ritkán, nem heti rendszerességgel.
3934. Cszsuka (válaszként erre: 3932. - Af50eb33bb)
2008. dec. 10. 12:11

Ha a diétán kívül nem csinálsz mást, akkor eleinte úgy érzed, használ, aztán ha szerencséd van, tényleg használt, te ez nagyon ritka. Terápia nélkül csak diétával nem túl sok pozitív eredmény van.

Tiszta vegán étkezést nagyon kevesen bírnak ki hosszú ideig. A terápiának nem az önkínzás a lényege.

3933. Impetus (válaszként erre: 3925. - Af50eb33bb)
2008. dec. 10. 12:08
Én kb. három kilót fogytam, igazából én nem látom, nem érzem, de mások megjegyezték, hogy fogytam.
3932. af50eb33bb (válaszként erre: 3931. - Napra_forgó)
2008. dec. 10. 11:47
én egyébként is úgy tudtam, hogy nem lehet az egész diéta alatt húst enni, csak olyan sokféle verzió van. Kíváncsi voltam, hogy aki már végig csinálta annak mi használt.
3931. Napra_forgó (válaszként erre: 3930. - Af50eb33bb)
2008. dec. 10. 11:38

Az alap diéta szerint fehér húst és ritkán lehet...

Ha megfogadod Cszsuka tanácsát, akkor az első két hétben egyáltalán nem eszel...

2008. dec. 10. 11:35
Próbáltam visszaolvasni, de nincs türelmem, viszont érdekelne, hogy most esztek húst, vagy nem?
2008. dec. 10. 11:28
kipróbált, jó recepteket találok valahol itt a hoxán? vagy van valakinek kedvenc?
3928. Cszsuka (válaszként erre: 3927. - Af50eb33bb)
2008. dec. 10. 11:21
Igen. Nagyon sokan nem akarják elhinni, hogy egy egyszerű étkezési szokásokon való változtatás (a helyes irányba) normalizálhatja a testsúlyt. Persze, ha hormonális gondok is vannak, akkor nem lehet ilyen sokra számítani, de valamennyire mindenképp.
3927. af50eb33bb (válaszként erre: 3926. - Cszsuka)
2008. dec. 10. 11:19
úgy, hogy közben teljeskiörlésű tésztát, kölest meg ilyesmit eszel?
3926. Cszsuka (válaszként erre: 3925. - Af50eb33bb)
2008. dec. 10. 11:01
A fogyás teljesen normális. Attól függ, hány kilóról indulsz, akár 20 kg-ot is lehet fogyni.
2008. dec. 10. 10:54

sziasztok

Ti nem fogytatok a diétától? Vagy esetleg hízott valaki?

3924. Cszsuka (válaszként erre: 3923. - Impetus)
2008. dec. 10. 10:04

Biztos van más megoldás is, de én sajnos csak azt tudom ajánlani, amit ismerek. A lényeg, hogy ne immungyengítő kémiai anyag legyen.

Ezt az "elkapás" dolgot már leírtam többször is, de azért te sem maradsz informálatlanul.

A helyzet az, hogy amíg erős az immunrendszer, addig semmi gond. Amikor viszont valami miatt legyengül, akkor teret kap a bujkáló gomba is. Az én családomba szerintem én "hoztam be", még gyerekkoromból eredően.

Sok lábgombás gondom volt. Nagyon erősen pattanásos is voltam, ami aztán a kamaszkorral nem múlt el. Később sok nőgyógyászati problémám is volt, még műtétre is sor került.

Biztos vagyok mostmár benne, hogy az otthoni körülmények miatt szaporodott el bennem. Családom összes nőtagja úgy 40 év körül tekintélyes pocakot növeszt - mint a kismamák. Aki nem, az azért, mert legalább 100 kg. Ezek mind figyelmeztető jelek, mostmár tudom. Nagyanyám takarítónő volt, s szorgalmasan hordta haza a kidobott lábbeliket, abban jártunk. Honnan tudtuk volna, hogy az veszélyes? Igaz, nekem mindig minden ujjam között repedt volt és sebes, de nem gondoltuk, hogy ez okozhatja. Egy poharat használtunk, amit a vizespadon a vödör mellett tartottunk. Amikor bevezettük a vizet, s én vidékre kerültem suliba, már próbáltam saját poharat teremteni, de mindig valaki elhasználta.

16 vagy 17 éves lehettem, amikor elmentem az orvoshoz a furunkulus szerű pattanásaimmal. Tetránt kaptam, amitől fekete lett a nyelvem. Aztán ebből is kikezeltek. A család előszeretettel használt mindenféle sebre, herpeszre prednisolon J. nevű kenőcsöt, vagy tetránt. Ezek mind gyengítik az immunrendszert. Ugyanebben az időben a lábgombámat is megmutattam a bőrgyógyásznak. Felírt egy gombaellenes kenőcsöt, amitől nemhogy meggyógyult volna, hanem az egész talppárnámon elterjedt, lédús hólyagokkal, amikben apró grízszerű gyökerek voltak és rettenetesen viszketett. A végén már nem tudtam járni, belázasodtam. Az orvos szikével vágta fel és pucolta ki, majd egy tetanus társaságában hazaengedett, s azt mondta, ne húzzak nylon harisnyát és az összes ilyen zoknimat is dobjuk ki, a többit meg főzzük ki. Ekkor úgy ahogy rendbejött, de a berepedés állandó volt. (Most, a candida terápiával múlt el)

Azért mesélem ezt el, mert nagyon fontos, hogy otthon minél helyesebben bánjunk a higiéniával és a gyógyszerekkel.

Ha a gyerek épp beteg (pl. antibiotikumfüggő torokgyulladás), s én meg candidásan (mondjuk nem tudok róla) megnyalom a fakanalat, amivel főzök, belekóstolok a gyerek kiskanalával az ételébe, hogy nem túl forró-e, stb. veszélyeztetem a gyerekem. Ilyenkor ugyanis az antibiotikum nem válogatja ki, hogy csak azt pusztítja el, ami ellen bevetik, hanem az egész bélflórát károsítja. A károsodott bélflórában sajnos nem a jótékony bacik ocsudnak fel először, a gomba sokkal gyorsabb. Látván, mennyi helye lett, gyorsan elkezd szaporodni. Ha mondjuk én is candidás vagyok, s összenyálaztam a gyerek kanalát, akkor még jobban felgyorsítom a folyamatot, hisz még adok a gombához a sajátomból is. Persze, ez csak egy példa, s remélem, nem gondolod, hogy bármit is feltételezek rólad, vagy bárkiről, de sokmindent teszünk, amiről nem tudjuk, hogy az úgy nem jó.

Házastárs esetében pedig nemcsak a nyál, hanem egyéb nedvek is keverednek. Sok esetben a férfinak nemsok tünete van, esetleg időnként puffad, de azt betudja az ételnek. Alattomosan a prosztatát tudja megtámadni, ha tőlünk átjut és pont legyengült állapotban van az immunrendszer.

Ha a férfi nem is lesz beteg, mert erős, nagy az esély, hogy létrehozunk egy úgynevezett ping-pong effektust, s ezért nem bírunk a nőgyógyászati bajainkból kikeveredni.

Példa lehet a cukorbetegség is. Ott már eleve van egy gyengített immunrendszer, hisz ha nem jól működik a hasnyálmirigy, egy csomó más dolog sem működik rendesen. Az immunrendszer 70%-a a belekben (az emésztőrendszerben) lakozik.

Tehát, valóban nem igazán jó kifejezés az, hogy elkapjuk a candidát, de jobbat nem tudok rá.

3923. Impetus
2008. dec. 10. 08:30

Zsuka!

Én még mindig azt nem értem, hogy ha a candida eleve bennünk van és csak valaminek a hatására (antibiotikum, stressz stb. ) szaporodik el és okoz gondot az embernek, akkor mégis hogyan lehet elkapni?

Ha mondjuk bennem most el van túlzott mértékben szaporodva de a páromban mondjuk normál mennyiség van, akkor hogy kaphatja el tőlem, hogy benne is elszaporodjon és beteg legyen, én ezt nem értem :-(

A mosógép problémát csak grape cseppel lehet megoldani? Máshogy nem lehet belőle a gombákat kiírtani? Nekem sajnos mostanság nem telik grape cseppre, pedig már két hónapja nagyon szeretnék venni :-(

3922. Cszsuka (válaszként erre: 3920. - Minta)
2008. dec. 10. 08:01

Én végig csináltam mind a három gyerekkel és a férjemmel is. Ha már benne vagy, nem olyan nehéz, csak pénz kérdése, mint minden. (sajnos)

A jó hír az, hogy a gyerekek sokkal könnyebben vészelik át és gyorsabban átjutnak a krízisen. Ilyenkor iskola idő alatt nem is lehet velük megcsinálni, hisz nem tudod kontrollálni, hogy mit esznek (nekünk is ráment egy nyári szünet).

Rajtuk már sokat segít az édességmegvonás és a teljesőrlésű ill. reform élelmiszerek bevezetése. Van olyan gyerek, aki már ettől jobban lesz.

A körülöttünk élőkre való odafigyelés:

- Ne együnk egymás kanalával, villájával. Ha a gyerek nem kéri, vagy fordítva, én nem kérem az ételt, de ő igen, akkor cseréljük le a kanalat.

- Gyerekeknél nagyon fontos, hogy a cumit, egyéb dolgot, amit a szájába vesz, ne a nyálunkkal "fertőtlenítsük". (Nagyon sok szülőt látok, aki a cumisüveg cumiját is bekapja, mielőtt odaadja a gyereknek, hogy ne legyen olyan száraz, vagy hogy fertőtlenítse) Ezt az egészségeseknek sem ajánlanám, hisz nem tudhatod, mi lappang épp benned.

- Egymás innivalójába ne igyunk bele.

- Mindenkinek legyen külön saját pohara.

- Alsóneműk esetében, akinek "alul" is gombás gondja van, az ne mossa együtt a többiekével. A mosógép tárolja a gombát, ezért érdemes a mosószer adagolóba Grape cseppet csepegtetni.

- Használj olyan mosakodó és mosogató szert, ami nem gyengíti az immunrendszert, s ezekbe is érdemes Grape cseppet csepegtetni a gombák ellen.

3921. Impetus (válaszként erre: 3918. - F64f0d9a69)
2008. dec. 10. 06:54
Nekem az SZTK-ban a nőgyógyász mondta ezt, hogy olyan betegség, hogy candida nincs és én össze-vissza szedek mindenféle hülyeséget (gyógyszert) és így nem tud velem mit csinálni. Eszméletlen. Gyakrolatilag megtagadta a kezelésemet hólyaghuruttal.
3920. Minta (válaszként erre: 3905. - Cszsuka)
2008. dec. 9. 21:22
Azt hiszem most sokkot kaptam! Lehet,hogy az egész család candidás, beleértve az 5 és 7 éves fiainkat is? Kérlek írd meg kihez fordulhatnánk vérvizsgálatos candida szűrésre. Ha a fórumon nem lehet akkor privátba légy'szi. A higiéniáról is írhatnál,biztos másokat is érdekel. Mire kell odafigyelni a családban,hogy ne fertőzzük meg a körülöttünk élőket? A diétaval kapcsolatban igazad van, ezentúl az egész család azt eszi amit én. Szerencsére a férjem is benne van. Előre is köszi!
3919. Cszsuka (válaszként erre: 3918. - F64f0d9a69)
2008. dec. 9. 19:10
:-/
3918. f64f0d9a69 (válaszként erre: 3908. - Napra_forgó)
2008. dec. 9. 15:23
A mi háziorvosunk helyettese, aki férfi és nem éli át a sok tünetet soha,simán azt mondta: olyan betegség, hogy candida NINCS!! A nődoki szerencsére hallott róla,csak az acidophilusról nem...
3917. mrs.dry (válaszként erre: 3916. - Cszsuka)
2008. dec. 9. 15:15

Köszi Zsuka!

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem válogatom meg jól, h mit eszek, de én úgy érzem, h sok a bűnözés...

3916. Cszsuka (válaszként erre: 3914. - Mrs.dry)
2008. dec. 9. 15:05
Hajrá, drukkolunk neked!! :))
3915. Cszsuka (válaszként erre: 3912. - Bogárka62)
2008. dec. 9. 15:05

Bármelyik gabona teljesőrlésű lisztje jó, ha nem foglalkozol a vcs. diétával is.

Ezzel Impetusnak is válaszoltam!! :)

A Tönkölyt a legjobbnak tartjuk, mert a legkevésbé allergén.

3914. mrs.dry
2008. dec. 9. 14:58

Hello Mindneki!

Itt vagyok én is, de sok a meló.

Olvasgattam, örömmel látom, hogy mindenki alakul, egyre jobbak leszünk :-)

Én is úgy döntöttem, hogy januártól újrakezdem a diétát. Jól vagyok, de sok az ünnep nálunk ilyenkor, sok a csábítás és szeretnék visszatérni a diétás étrendhez, mert akkor még jobban éreztem magam, mint most.

3913. Impetus
2008. dec. 9. 14:50

Teljes kiőrlésű lisztből sok fajta van, teljes kiőrlésű búza, rozs, tönköly, graham, melyik a jó?

Én a candidás receptekben mindig a tönkölyt olvasom, de egy kiló tönköly liszt 500 Ft. Én teljes kiőrlésű rozs és graham lisztből sütöm a kenyeret, viszont a süteményeket, vagy a főzelékek sűrítését teljes kiőrlésű búza liszttel csinálom.

Ez rossz?

2008. dec. 9. 14:22
Zsu még egy kérdés a sütikkel kapcsolatban! A teljeskiőrlésű liszten azt kell érteni, hogy tönkölyliszt?
3911. Cszsuka (válaszként erre: 3910. - Bogárka62)
2008. dec. 9. 14:18
Igen, nyugodtan.
3910. Bogárka62 (válaszként erre: 3903. - Cszsuka)
2008. dec. 9. 13:52
Szia Zsu! Igen elmentem orvoshoz! És most máshogy kell szednem a gyógyszert! 1 hét múlva kell visszamennem! Az a tápl.kiegészítő amiről írtál a most szedett gyógyszer mellett is szedhetem?
3909. af50eb33bb (válaszként erre: 3908. - Napra_forgó)
2008. dec. 9. 12:12
igen tudom, ezért szoktam elbizonytalanodni.Azért megpróbálom, ha nem megy kérek segítséget. Köszi
3908. Napra_forgó (válaszként erre: 3907. - Af50eb33bb)
2008. dec. 9. 12:10

Bocs, hogy beleszólok, de...

Vigyázz, mert a dokik nagy része nem ismeri el a candida létezését, tehát lehet, simán hülyének néz ilyen kéréssel...

Másrészt ha nem néz hülyének, sem csinálnak mindenhol ilyen speciális vizsgálatot a vérből...

De Cszsuka tud ajánlani Neked ilyen dokit. :o)

3907. af50eb33bb (válaszként erre: 3902. - Cszsuka)
2008. dec. 9. 11:48
köszi.Kérni fogom az orvostól a vérvételt.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook