Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
óó EZ nekem uj! :( nincs folyásom meg ilyenek . holnap veszek grappe ez (gréfuit)? cseppeket! Amúgy baba projekt van........:(
Danone aktivia natúr joghurtot vettem az jo? napi 1?Vagy nincs korlátozva ?
Örülök ha segíthettem.
Nem tudom hol laksz, de keress rá a google-ben a ProLabor Kft-re több helyen megtalálható az országban. Itt készítenek candida gombával kapcsolatosan vérvizsgálatot. Pontosabban a vérben lévő candida gomba ellen termelt ellenanyagot mutatják ki. Két eredményt fogsz kapni az egyik a mostani a másik pedig a 3 hónappal ezelőtti állapotot mutatja. Debrecenben 4800 Ft ez a vizsgálat (szerintem országosan ennyi), nem olcsó de ez a legmegbízhatóbb.
Van még több kimutatási lehetőség, amiből választhatsz (pl széklettenyésztés- körzeti doki ha meg tudod fűzni ingyel ír beutalót, viszont közel sem 100 %os az eredménye, intim candida teszt - hüvelyváladékból, biorezonációs vizsgálat). Ezek állítóleg egyik sem ad 100 % os eredményt, ezért a Prolabort ajánlom.
Nem szabad elkeseredni egyébként, mert az első 3 hét nehéz, utánna garantálom még élvezni is fogod a diétát. Szivesen segítek priviben is ha úgy gondolod, vagy ha úgy érzed, hogy a téma privát jellegű, de azért szoktuk ajánlani, hogy itt kérdezen mindenki, mert így tanulhatunk egymás tapasztalataiból. Pl amit tudok én is itt tanultam a fórumon és a fiam általi tapasztalatok alapján. + a Neten olvastam sokat erről ami néha elég ellentétes.
Stevia és nyírfacukor bioboltban kapható. A stevia csepp 50 ml kb 2800-2900 Ft nálunk egy hónapig elég főzéshez általában mindenkinek, teába pl csak a gyereknek. Nyírfacukor 1/2 kg 1920 Ft ért vettem, hát sokkal hamarabb elfogy ha csak ezt használjuk szerintem egy vagy másfél hétig elég, ha havi szinten vesszük akkor húzósabb. Én azért tartok otthol mindkettőt, mert a nyírfacukor jó ha valami száraz anyagohoz keverem (pl mákhoz).
Ó és az óvszer az miért nem elég??? Most nincs barátom, de lehet, hogy lenne... Viszont biztos nem fog rám fél évet várni amíg kikúrálom magam. :S
A Canesten kombira szerintem már rég immunis vagyok. :(
A hozzászólásod még egyszer elolvasom, meg a másodikat is és kijegyzetelem.
Nem diagnosztizáltak, de el fogok menni (vérvételre kell??) tuti ezt fogják mondani. Anyámnak is van, most bökte ki. Csak akkor azt nem értem, hogy miért töm minket (meg magát) full egészségtelen kajával. Én már meg sem bírom enni ezeket a kajákat, teljesen rosszul vagyok tőlük.
Stevia és nyírfacukor hol kapható?
Még nagyon tájékozatlan vagyok egészséges táplálkozás terén de muszáj lesz kitanulnom, mert éhen nem akarok halni, de gombát sem akarok.
A Candidám minden bizonnyal nem csak lent van... azt olvastam, hogy a külső tünetek belső bajra utalnak ezért nem keserítettél el - már korábban elkeseredtem magamtól. :D
Én nem is szeretek enni, ezért biztos meg tudom csinálni a kúrát. Lehet, hogy megkereslek majd priviben is pár tanácsért, ha nem bánod!
Köszönöm a segítséget! :)
Hát az apukám mindig azt mondta, az életben két biztos dolog van a születés és a halál.
Szóval én azt mondom, hogy a béltisztítás lényege, hogy a bélre tapadt elhalt gombákat és egyéb bélsárt letakarítsa. És a méreganyagot az elhalt gombáknak köszönhetjük így számomra a logika azt diktálja, ha nincs elhalt gomba ami mérget termeljen, akkor méreganyag sem keletkezik. Én ezt így tudom. Így használt a gyerekemnek, és ezeket használva (+ a diéta és a gombaölő) gyógyultunk meg 6 hónap alatt.
jobban abban az időpontban sajnos nem ment :)
tuti biztos infod van arról, hogy kiürül és elszabadulva a candidától nem az a következő lépése még a bélben, hogy felszívódjon?
Közben nézegetem ezt az oldalt, én találok benne néhány dolgot amivel nem értek egyet. Pl az ajánlott napi étkezés Fekete ribizli lé (cukormentes 100% gyümölcstartalmú) kezdődik, szerintem az első időszakban, mivel gyümölcs nem ehető így annak levét sem ajánlott inni. (de később biztosan jó lesz.
Tiltott élelmiszerek között van, én úgy tudom, hogy ehető:
dió, kesudió viszont könnyen penészedik ezért vigyázzni kell vele
szőlő: második időszaktól napi 8-12 szem engedélyezet
Padlizsán és kókusz, tudomásom szerint nem tilos.
Tehéntúró: tudomáson szerint a diéta második időszakától sovány túró ehető, és általában házi túrót szoktunk javasolni.
A szigorú diétában tiltott, de később fogyasztható, itt találtam olyat ami egyáltalán nem javasolt az egész diéta alatt, mondhatnám úgy is tilos:
Kukorica
Banán
Tej
Amit én nem javaslok, még ezen kívül az a barack és a cseresznye (bár ezeket nem is lehet most venni) ezeknek elég magas a cukortartalmuk én nem enném candida diéta ideje alatt.
Szabadon fogyasztható élelmiszerek
A kecsketej vitatott, inkább a visszaszokás időszakában mint a diéta alatt. Ehelyett inkább pl.:rizstej, szójatej, zabtej.
Hát vannak olyan élelmiszerek amikről én még életemben nem hallottam, de ez nem jelenti azt, hogy nem ehető, csak azt, hogy nyilatkozni nem tudok ezek ügyében (pl: Quinoa (csak főve, Mángold).
Első olvasásra én ennyit tennék, hozzá ehhez az oldalhoz. Az a javaslatom, ha nem vagy biztos valamiben kérdezz, és aki tud segít benne, hogy mi ehető és mi nem.
Szia! Hú érdekesen megfogalmazott a hozzászólásod.
A candida első szakaszában gombaölés és béltisztítás történik, ezáltal a méreganyagok kiürülnek a szervezetből. Remélem a kérdés erre irányult.
Mesterséges édesítőt mi itt nem szoktunk ajánlani, tényleg létezik természetes édesítő.
Stevia csepp és por formájában kapható, és a Nyírfacukor. Ezek természtes édesítők.
Szia!
A fórum nem csak a diétás kezelésről szól, mindenben segítünk amiben tudunk. A tüneteid alapján lehetsz candidás is, és ha az vagy akkor valószínű hogy már régóta. Mivel rengeteg tüneted van. És ha ez valóban candida, akkor el kell keserítenem téged, mert ebben az esetben nem csak a hüvelyben található meg, hanem az egész szervezetedben (melyeket a tünetek is igazolnának bőrprobléma- a bőrt jelenti, emlékezetgondok idegrendszeri problémák az idegközpontot, hasmenés székrekedés ezek váltakozása a bélrendszer stb). Ez pedig annyit jelent, hogy nem elég helyileg a nőgyógyászati probléma kezelése, mert csak időleges megoldást ad. Ha a betegés megállapítást nyert, akkor gombaölésre van szükség, béltisztításra (ezeket orvos javasolja, hogy neked melyik a megfelelő), egy 3-4 hetes nagyon szigorú diétára, majd ez a diéta folytatódik, de már kiegészülhet azokkal a termékekkel amit az első időszakban nem lehetet enni (pl az első időszakban nem ehető de később igen gyümölcsök, bab, sovány túró stb). A diéta hossza attól függ, mennyire van a szervezetedben elterjedve a gomba 3-6 hónaptól 1-2 évig is terjedhet.
De nem írtál arról, hogy megállapította e nálad valaki, hogy candidás vagy, vagy csak a tüneteid alapján gondolod, hogy ez lehet a betegséged?
Sajnos személyszerint csodaszert nem tudok neked ajánlani, de javaslom hogy a pároddal egyeztesd a problémát, mert ha nem megfelelően védekeztek, és ő nincs kezelve, akkor visszafertőzhet téged, illetve ő is candidás lehet. És itt sajnos az óvszer használata önmagában kevés.
Nagyon jó hogy az étkezésed során kerülöd az említett dolgokat, viszont említetted a tejtermékeket (ezek közül a natur joghurt cukormentes, aludtej, sovány túró, feta, mozorella sajt ehető), ha ezeken kívül bármilyen tejterméket fogyasztol azáltal megteremtet a lehetőséget, hogy élelemforrást adjál a candida gombának. A kis "drága" megtalálja azt a kicsit is és jóllakik vele, és szaporodik tovább.
Édesítőszer: hát mivel mesterséges ezért nem igazán javasolt a használata. Olyan anyagokat, adlalékokat tartalmaz, ami még egészséges emberek számára sem ajánlott, nem hogy candidás szervezetnek.
Két dolgot használunk édesítésre: az egyik a Stevia (kapható csepp és por formában is), a másik a Nyírfacukor (ez mivel segíti a bélműködést hasmenést okozhat ezért csak fokozott hozzászoktatással lehet alkalmazni 4-5 hét az átálás).
Remélem segítetem neked.
Szia!
Ha s.o.s. hétvégére,akkor segít a canesten combi.DE ez csak tüneti kezelés.
rossz a gondolatmenetem, ha azt gondolom, hogy az édesítőszer sem visz előrébb? a kérdésem az itteni szakértőknek szólna :) ugyanis úgy tudom, a szervezetünkben pont a candida köti meg a méreganyagokat, azért hogy az a szervezetben keringve ne pl. az agyban rakódjon le... candidadiétázik valaki, akkor az addig bevitt méreganyagok felszabadulnak... felszabadulnának, de még erre ráteszünk mesterséges édesítőkkel is?
nem tudom, ti mit szoktatok ajánlani édesítéshez, de ha jól tudom, létezik természetes édesítőszer, amit candidások is használhatnak
Sziasztok!
Ez a fórum csak a diétás kezelésről szól Candida ellen? Vagy a külső kezelésről is lehet kérdezni? Most, hogy így gyorsan beleolvastam más fórumokba is, a nőgyógyászati tüneteken kívül még ezer másikat produkálok évek óta.
"ízületi fájdalmak, emésztési problémák, gyomorpanaszok, gyomorsavproblémák, fejfájás, torokfájás, nehézlégzés, hajhullás, hasmenés, székrekedés, vagy a kettő váltakozása, bőrproblémák (gomba, pikkelysömör, ekcéma, stb), emlékezetgondok, idegrendszeri problémák, bőrproblémák"
Múlt héten voltam nőgyógyásznál, kaptam a két szemes gyógyszert és belső krémet. A folyás, érzékenység eltűnt, de a kis pöttyök két területen nem akarnak eltűnni. :( Pedig az applikátoros krémet először mindig kívülre is felvittem. Valami ötlet???? Már komolyan mindennel próbálkoztam. Hétvégéig muszáj tünetmentesnek lennem! Utána a diétának is nekikezdek, de pasival találkozom és nem szeretnék candidával mutatkozni. :-((((((
Ha van valami csodaszer, krém, olaj egyéb légyszi írjátok meg, és ha lehet priviben. Ezer köszönet bármilyen tanácsért!!!
Segítsetek légyszi!
Amúgy már fél éve nem eszem húst, tejterméket csak keveset, élesztős dolgokat alapból nem szeretem, édességet sem eszem, amit lehet édesítőszerrel csinálok. :-(
Szia! Írd le légyszi, milyen bogyókat kúpot kenőcsöt írt ki a doki, nem biztos, hogy nem lesz szükséges, de ezekre szerintem Zsu fog neked reagálni, gyógyszerügyileg én még sokat kell tanuljak és butaságot nem akarok írni, csak azt amiben biztos vagyok.
Amire tudok a kérdésekből válaszolok neked.
Amiket érdemes beszerezni: tönköly teljes kiőrlésű liszt, stevia csepp, hidegen sajtolt olaj, barna rizs, köles, hajdina, kuszkusz, hántolt árpa (a köretek közzül érdemes egyszere 1-2 fajtát venni csak, hogy megismerd az új ízt.) Nekünk a hántolt árpa és a kusz-kusz jött be a legjobban. A hántolt árpa szerintem a barna rizs ízéhez hasonlít a legjobban de 100-120 Ft egy zacskóval a barna rizs viszont 400-500 Ft körül van). De a többi is finom.
Zöldségfélék (lehetőleg kerüljük azokat amiket nem a természet érlelt- pl a mostani paradicsom, paprika több mérget tartalmaz nem javasolt, ha van lefagyasztva otthol, szuper paradicsomszószt tudsz készíteni belőle és mondjuk hetente egyszer durum tésztával egy finom étel.)
Cukrot és cukros termékeket nem szabad enni, Stevia cseppet vagy nyírfacukrot használhatsz ezek helyett ( Stevia 50 ml 2800 Ft nekünk kb egy hónapig elég, Nyírfacukor változó, én egy fél kilót 1920 Ft ért vettem, és sokkal hamarabb elfogyik én csak olyanokhoz használom ahol a stevia nyűgösebb pl piskóta tészta nem jó steviával, mert nem nő meg. De te az első időszakban piskótát nem ehetsz.)
Habarás: teljes kiőrlésű (tk)liszttel és natur joghurttal
Rántás: hidegen sajtolt olaj (ált. olivát használunk)+ tk liszt
Burgonya: nem javasolt élelmiszer az egész diéta alatt, mert a benne lévő keményítő cukorrá bomlik ez pedig táptalaja a candida gombának.
De az első időszakban semmiképen nem szabad enni, később ha nem birod magad türtőztetni, akkor héjában főve ajánlják. (Mi 3-4 hónapig totál mellőztük, utána havonta 1-2 alkalommal ettük).
Első időszak, a doki szokott felírni gombaölő szert (orvos függő, hogy neked mit talál jónak, ezért mondtam, hogy írd le mit írt fel neked a doki). A gombaölő szedése mellett az első időszakban javasolt valamilyen béltisztító szedése. Ezt is az orvos szokta meghatározni, mi colon cleanse-t ittunk (egy doboz 6000 Ft a neten), de a lányok korábban ajánlottak gyógyszertárban kapható béltisztítót, olvass vissza néhány oldalt, mert nem jut eszembe a neve.
Valóban jól olvastad, hogy a béltisztítás lényege, hogy az elhalt gombákat és az azok által termelt méreganyagot kiürítsük a szervezetből.
Az első időszak 3-4 hét, ami alatt elsősorban zöldségféléket eszünk, állati eredetű dolgokat (pl hús, tojás, túró, mozorella, feta sajt) még ebben az időszakban mellőzük. Gyümölcsöt sem eszünk ebben az időszakban.
A második időszakban szedjük a probiotikumot, és itt van értelme a további vitaminok szedésének is. De ezekkel kapcsolatban Zsu tud majd bővebben beszélni neked.
Sziasztok.
Beigazolódott candidám van. Persze az orvos rögtön felírta a bogyókat, kúpot meg kenőcsöt. (amit nem fogok kiváltani)
Elszeretném kezdeni lassan a diétát, de előbb még ennél is jobban utána akarok járni/olvasni/tapasztalatokat gyűjteni :) Na meg, hogy mit hol tudok beszerezni :)
Én megmondom őszintén, hogy elég rosszul állok most anyagilag (és egy darabig még így is marad) Olvastam olyat is, hogy természetgyógyász nélkül nem szabad elkezdeni a diétát. Ez igaz?
Kb mennyibe kerül "elkezdeni" a diétát? Úgy értem, hogy kell grapefruit-magolaj na meg még egy pár cucc......
Mik azok amiket érdemes beszerezni?
Pl levesnél/főzeléknél teljesen kihagyjátok a rántást/habarást vagy megfelelő liszttel és olajjal pótoljátok? Ok van olyan főzelék amit lehet krumplival sűríteni.... De amit nem?
És mi van a cukorral? Én olvastam már azt, hogy egyedül a tejcukor engedélyezett. Ez igaz?
Olvastam egy ilyet is: "A megfelelő táplálkozást ajánlatos kiegészíteni bélmosással, (colon hidroterápia), hogy a pusztulófélben lévő gombák által termelt veszélyes toxinokat hatástalanítsuk." Ez így van? És ha igen hol tudom ezt elvégeztetni? Vagy lehet kapni olyat ami teljesen kipucol?
Most legutoljára ezt az oldalt néztem: [link]
Szerintetek ez rendben van? Úgy értem a mit szabad enni és mit nem....?
Előre is köszönöm szépen a segítségeket :)
Kukorica:
Bocsánat véletlen nyomtam egy entert. Szóval kukoricát és termékeit (kukorica dara, liszt stb) az egész diéta alatt nem szabad enni.
Citrom: mehet az egész diéta alatt, sőt ecet helyet is ezt használjuk ízesítésre.
Grefuit: hát elvileg minden gyümölcs a második időszaktól mehet, ezért ebben bizonytalan vagyok.
Olajok: hidegen sajtotolt olajok általában oliva olajat használunk, én vettem már napraforgó hidegen sajtolt olajat is bioboltban.
Úgy tudom, hogy mangalica zsír is használható de ezt nem tudom melyik időszaktól. Zsu ebben biztosan segít majd.
C vitamin szerintem mehet, bár az első időszakban gombaölés és béltisztítás folyik, a vitaminokat a második (feltöltő) időszaktól szoktuk ajánlani.
A cinket, lucernát én nem szedtem erről nem tudok nyilatkozni, de úgy gondolom, hogy a béltisztító hatására ezekből nem nagyon sok szívódhat fel a szervezetben ezért valószínű a második időszaktól lenne jelentősége, de itt a Zsu véleményét vedd alapul.
Kávé: hát cikória kávét hallottam, hogy ajánlották itt a lányok, a rendes kávéval nem tudom mi a helyzet, többféle verziót olvastam már.
Egyébként stevia cseppet használhatsz édesítéshez, teához (ha szabad) a kávéhoz, ételek édesítésére.
Magvak: napraforgó, szezán, tök, len, dió, mák hirtelen ennyi jut eszembe, mind ehető. A pisztácia és a dió esetében nagyon figyelni kell, mert könnyen penészedik, ezért esetleg előfordul, hogy nem javasolják.
Azt hiszem mindenre válaszoltam amire tudtam, a kávé és a vitaminjaid ügyében várd meg míg Zsu reagál majd.
Szia! azt hiszem minden kérdésre nem tudom a választ, de amire igen abban segítek.
Natur joghurt az egész diéta alatt ehetős, sőt ajánlott a fogyasztása naponta (természetesen cukor mentes.
Zöldségek: kukorica, burgonya, sütőtök, babfélék ezeket az első időszakban (3-4 hét) mellőzni kell. KUKORICÁT ÉS TERMÉKEIT
Szia Warj:)
Segítenél pár dologban amiben bizonytalan vagyok.?
Ma kezdem a diétát,holnap fogok találkozni a DR.nővel,de addig is ...és biztos utána is lesznek kérdéseim!Remélem nem baj....szóval :)
Üresen a kávé?
A natúr joghurtot az elején?
Zöldségből mindent lehet? nyersen vagy párolhatom is ? Fűszerek?
Gréfut&citrom mehet?
Olajok? Oliva,tökmag?
C-vitamint szedek ,cinket,lucernát,ezeket megtarthatom ?
Egyenlőre más nem jut eszembe, nagyon köszönöm válaszod! További szép,napsütéses napot :)
Én úgy tudom, hogy azért nem pontos a széklet vizsgálat, mert a gombának vannak szaporodási fázisai, s olyankor természetes, hogy több a telep. Ha pont akkor "kapják" el, akkor pozitív lesz az eredmény.
Vérből történő vizsgálat esetén pedig antitesteket néznek. IgG és IgM, ami mutatja a jelenlegi állapotot és a három hónapot megelőző állapotot. Ebből jól ki lehet következtetni, hogy jelen pillanatban a javulás, a romlás, vagy a stagnálás állapotában van-e a beteg, s annak megfelelően írják elő a terápiát (no meg az antitestek mennyiségének megfelelően)
Én is elolvasnám, de nem tudok angolul...
a helyzet az, hogy meg tudlak érteni, hisz én is ugyanebben a cipőben jártam, mint te. Én azonban fontosnak tartom, hogy akit valóban érdekel a téma, olyanoktól kapjon információt, akik megjárták a hadak útját, s ehhez nem kell tudományosan tudni a dolgokat, egyszerűen csak el kell mesélni, hogy milyen típusú vizsgálatokon voltál és mit tettél a gyógyulás érdekében. Szerintem így tudjuk elérni, hogy előbbre jussunk a "hitetlenek"-nél is.
IGSz egyáltalán nem volt ellenséges, csupán érdeklődött, s én meg akartam adni neki a lehetőséget arra, hogy erről az oldalról is informálódjon.
Hát nézd, nekem nagyon rossz volt amin keresztülmentem és szívesen segítek azoknak akik hasonló cipőben járnak, de ha te nem tartozol ezek közé akkor részemről tárgytalan ez a beszélgetés. Te nem receptötletekre vagy egyes termékek elérhetőségére vagy kíváncsi, hanem orvosi szempontból kérdőjelezd meg a dolgot, ebben meg nem érzem magam kompetensnek. Konyhanyelven el tudom magyarázni hogy mi ez az egész, de tekintve hogy nem ez a szakmám, te mindig bele fogsz tudni kötni ebbe vagy abba, és nekem erre nincs érkezésem. Nagyon sokszor belefutottam már abba hogy megkérdőjelezik amit csinálok, és tudod elég rossz érzés amikor próbálsz kikászálódni a nyomorodból és ahelyett hogy segítenének benne, bolondnak neveznek amiért próbálsz küzdeni a gyógyulásodért.
Nem tölteném ezért az időmet a meggyőzéseddel, ha tényleg ennyire érdekel a dolog, utánaolvashatsz a megfelelő helyeken. Példának okáért ajánlom neked és a kedves gyógyszerész ismerősödnek a következő két cikket, csak úgy találomra:
Ez egy 1985-ös (!) cikk egy orvosi szaklapban, jelezném hogy szisztémás candidiázisról beszél:
Ez egy 2007-es cikk, ha nem vennénk észre, a véráramban megtalálható Candida kezeléséről beszél (nem szájpenész, nem hüvelyi folyás, nem lokális kis gombásodás, hanem véráram, világos?):
A szaklap amiben megjelentek a British Medical Journal, részben szabad hozzáférésű orvosi újság, úgyhogy te is olvasgathatod. Ez az egyik legolvasottabb és legbefolyásosabb orvostudományi szaklap, az úgynevezett evidence-based vagyis bizonyítékokon alapuló orvostudomány letéteményesei közé tartozik, nézz csak utána a wikipédián.
Részemről ennyit tennék hozzá a témához.
Ld. 9689. IGSz.
Én nem értek a candidához, de olyan ember mondta, aki járatos az ilyesmiben. Persze nem kizárt hogy ő téved.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok