Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

9846. warj (válaszként erre: 9845. - Nyuszivirág)
2010. febr. 11. 20:26
szia, az első időszakban nem hogy nem javulnak, sokszor még fokozódnak is a panaszok. Úgyhogy ezen ne csodálkozz, ha beszedted a gombaölőt és végeztél a béltiszítással, óvatosan kezdhetsz majd új dolgokat bevezetni, egyesével, egy termék 2-3 nap. Nem egyszerre mindent, ha valami nem jó a szervezetnek azt jelzi Pl puffadás. Hú a korház nem valami jó, de ha ez kell ahhoz, hogy jobban légy akkor ez kell, majd gondolok rád.
2010. febr. 11. 19:30

Sziasztok! Mióta nem írtam, nem sok minden változott. Azon kívül hogy elfogyott a nystatinom, grépcseppem, és egyéb csodabogyók. 2,5 hétnél tartok. Nem illene már valami javulásnak jelentkeznie..?:( Szigorúan betartom a diétát. Csak arra tudok gondolni, hogy vígan eszegetek valami olyasmit, ami amúgy tilos lenne. A következőkkel kapcsolatban van kétségem: paprika, répa, rozsliszt.

Jól gondolom, hogy javulás nélkül nem is kezdhetem a 2.szakaszt? Tovább kéne szednem a gyógyszert és grépcseppet? (utóbbiból már 2 üveggel a hátam mögött van)

Ja, jövő hétfőn műtik a fogam gyökerén lévő cisztát, és kiderült hogy utána be kell feküdnöm 1 napra a kórházba, hurrá:S De azért várom is, meg akarok tőle szabadulni, már arra is gondoltam hogy lehet hogy az is akadályozza az immunrendszeremet a mostani nagy harcában..

9844. goa30 (válaszként erre: 9843. - Burkuska)
2010. febr. 11. 18:17
:)
9843. Burkuska (válaszként erre: 9842. - Goa30)
2010. febr. 11. 18:15
Köszi:)Nyitott szemmel fogok járkálni:)
9842. goa30 (válaszként erre: 9841. - Burkuska)
2010. febr. 11. 18:08
Igen, az lesz az. :)
9841. Burkuska
2010. febr. 11. 17:58

[link]

Ez?Jobbra lent?

9840. Burkuska (válaszként erre: 9839. - Goa30)
2010. febr. 11. 17:55
Köszi.Akkor útba ejtem.Esetleg ha találnál róla képet a neten,bemásolnád,de mindjárt utánanézek én is!
9839. goa30 (válaszként erre: 9838. - Burkuska)
2010. febr. 11. 17:01

Tescoban vettem. 250 g 277 Ft.

A legalsó polcon volt, úgyh nagyon körbe kellett nézni. Szerintem egész jó árban van.

9838. Burkuska (válaszként erre: 9837. - Goa30)
2010. febr. 11. 16:51

Nem,nem:)

Hol kapható?

9837. goa30
2010. febr. 11. 16:29
Hallottatok már a Fortunate Pehelymixről? A napokban vettem. Mindössze 4 összetevője van: búzapehely, rozspehely, árpapehely és zabpehely. :) Szerintem tök jó és natur joghurttal falom uzsira. :)
9836. Burkuska (válaszként erre: 9832. - Noncsi18)
2010. febr. 11. 15:44
Ja,még a sült tofu is finom.Na,ez azért jutott eszembe,mert azt ettem a paradicsomhoz!
9835. Burkuska (válaszként erre: 9832. - Noncsi18)
2010. febr. 11. 15:43

Szia!

Én cherry fürtős paradicsomot szoktam venni,isteni finom.Nem állítom,hogy olyan mint nyáron,nyilván nem,de jobb híján ez is megteszi.Ízre príma.

Most vettem a lidl-ben fél kg 400 ft.

Most eszem:)

9834. Burkuska (válaszként erre: 9833. - Warj)
2010. febr. 11. 15:42
Van olyan savanyú káposzta,amiben semmit nem tesznek,lábbal tapossák,az ehető,nem?
9833. warj (válaszként erre: 9832. - Noncsi18)
2010. febr. 11. 11:50

Savanyú káposztát nem szabad enni a diéta alatt.

Sőt semmmilyen savanyúságot, mert erjedéssel készül vagyis tele van élesztő gombával. Minden savanyúságot mi készítünk magunknak citromot cseppegtetünk rá és hidegen sajtolt olajat.

A saláta amit írtam, mi sima fehér káposztával csináltunk, a hagyma mindegy lehet vörös és lila is, (vöröset tettünk bele), és kígyóubit.

Én nyáron raktam el a fagyra paradicsomot, ha főzéshez szükséges ezt használom.

Hát szendvics ügyben én igazából most azt mondom, hogy a hagymán kívül nem sok mindent célszerű tenni, mert a többi jelenleg árt mint használ (gondolok itt a mostani paradicsomra, paprikára).

Többféle lehetőség van, de nem mind ehető az első időszakban, ezért ha elkezded a diétát kérdezz inkább:

Első időszak szűkebb a lehetőség

pl padlizsánkrémes kenyér

karfiolkrém

Második időszak: körözött (sovány túró, pici teavaj, natur joghurt,vöröshagyma, fokhagyma só, porpaprika esetleg sidling)

Én a két kenyér közzé tennék pl csirkemell/pulykamell sült szeletet, ez már önmagában is elég.

Egy másik variáció a megvajazott kenyér közzé hagyma, főtt tojás, mozorella (bio boltban lehet kapni növényi kolbászt is ez morzsálódik és kb 500 Ft de az első időszakban ezt a fajta szendvicset ne edd se a sajt se a kolbász se a tojás nem az első időszak étele).

Tojáskrém: főt tojás, pici teavaj, só, bors turmixolva

Hirtelen ennyi jut eszembe

9832. Noncsi18 (válaszként erre: 9809. - Warj)
2010. febr. 11. 11:25

Igen ezeket rögtön ki szúrtam a mit főztök ma oldalon :D Mert a legelejétől kezdtem el olvasni :)

Meg is tetszett ki is akarom próbálni. De ezzel kapcsolatban is van kérdés :D:D

Káposzta milyen káposzta? Uborka kígyó uborka?

A másiknál ott is kígyó ubi igaz? és milyen hagyma? Lila, vörös....?

Igen én is nézegettem a paradicsom, paprikát (én csak magyart veszek mindenből) de a te*soban csak Törökország, Marokkó.....semmi színe.... :S:S Egy szemet vettem, már nagyon megkívántam, nem csak színe nem volt, de íze sem :S:S:S:S Több benne a vegyszer mint a vitamin.... :S

Akartam is kérdezni, hogy ilyenkor télen mit esztek a szendvicshez? Nekem a kedvencem a paprika, paradicsom, uborka.... De iszonyat drága mindegyik.... :S Retek nem a kedvencem (bár nem tudom, hogy azt is lehet e most kapni) akkor savanyú káposztát szoktam enni, de az nem mindig esik jól a szendvicshez.... no meg hagymát, de azt meg nem mindig lehet :D:D Más? Ami tényleg úgy jó áron van? (még nem csinálom a diétát)

9831. Noncsi18 (válaszként erre: 9813. - Zizabella)
2010. febr. 11. 11:19

Nagyon szépen köszönöm :)

Na még annyi, hogy ezek szerint egészbe rakod be a céklát és mikor majd nem kihűlt akkor pucolod meg és szeleteled fel?

Bocsi de még csak egyszer raktam el céklát, de akkor teljesen máshogy :):)

9830. hungarita (válaszként erre: 9829. - Burkuska)
2010. febr. 11. 10:37
Elhiszem, de ezek szerint akkor 2 felet hehet kapni itt is es Magyarorszagon is, mert a magyar danone activia honlapjan is irjak a cukrot az osszetevoknel.
9829. Burkuska (válaszként erre: 9826. - Hungarita)
2010. febr. 11. 06:52

Itt van a kezemben:

Összetevők:tej,sovány tejpor,tejfehérje,élő joghurtkultúra.

Tehát hozzáadott cukrot nem tartalmaz.

Én Magyarországon vásárolok,itt mindenütt egyforma.

9828. Cszsuka (válaszként erre: 9823. - Labula)
2010. febr. 10. 21:43
A natúr joghurtban (activia pl.) nem laktóz, hanem laktáz van, ami a laktóz bontását segíti. Ezért a laktózérzékenyeknek ajánlott a natúr joghurt.
9827. hungarita (válaszként erre: 9823. - Labula)
2010. febr. 10. 21:25
Most olvastam a neten, van egy csomo oldal ahol a laktoz erzekenysegrol irnak, es ott ajanljak a Danon Activiat a laktoz erzekenyeknek, mert abban nincs laktoz a bifidus miatt.. azert irtam, hogy ALLITOLAG nincs benne, mert sokszor egy csomo hulyeseget irnak a neten, de azert eleg durva lenne, ha ezzel viccelnenek, mert valakinek ez nagyon fontos, hogy csak olyan dolgokat ehet amik laktoz mentesek. Ird be a keresobe, hogy danone activia laktoz es ki fogja dobni ezt az oldalt. Tobbet is talaltam ugyanazzal a szoveggel. Egyebkent en nem akartam senkivel vitatkozni, csak mivel a candida diaeta miatt nagyon fontos (foleg az elso idoszakban) hogy ne fogyasszunk semmi fele cukrot, ezert, amire ra van irva, hogy cukor, es nem vagyunk biztosak, hogy az milyen cukor, jobb nem megvenni, inkabb olyat kell keresni ahol egyaltalan nem irnak semmifele cukrot. Az sem veletlen, hogy a dieta elso szakaszaban semmifele tejtermeket nem jo fogyasztani (kiveve az elofloras naturjoghurt), es ezt nem en talaltam ki, tobben is mondtak nekem itt a forumon. Ugyhogy aki akarja, az vegye meg a Danon activiat, aki meg nem, az valasszon masikat :)
9826. hungarita (válaszként erre: 9820. - Burkuska)
2010. febr. 10. 21:12
Nem tudom milyen cukor van benne de valamilyen van.. nezd meg a danon activia honlapjat, mar leirtam a linket korabban. Vagy ha azon a joghurton nem irjak amit te veszel, akkor az nagyon fura, mert en eddig mindegyiken lattam....es a honlapon is. De hangsulyozom NEM TUDOM MILYEN CUKOR EZ!
9825. nemez
2010. febr. 10. 20:55

Irnátok nekem arról,hogy milyen tüneteitek vannak vagy voltak?

Én régebben egy évig szigorúan betartottam a diétát,de nem múltak el teljesen a panaszok...kezdtem azt hinni hogy nem is ettől van...

most újra itt vagyok és még néhány tünet pakolódott a régiekre.Minnél joban elmélyedek ebben a dologban rájövök hogy ez egyáltalán nem vicc...komoly más problémákhoz vezet ha nem gyógyitjuk

9824. nemez (válaszként erre: 9819. - Warj)
2010. febr. 10. 20:35
Valószinűleg akkor a zabpehely rostanyaga alatt a szénhidrát cellulóz részért értik(nem keményitőt) az meg nem nagyon bomlik ám ahogy olvasom. Ettől most egy kicsit megnyugodtam...
9823. labula (válaszként erre: 9818. - Hungarita)
2010. febr. 10. 20:31

Hát ez érdekes, én erről eddig még nem hallottam, hogy a bifidusos joghurt laktózmentes lenne, ezt honnan veszed? Vajon minden fajtára igaz, vagy csak egy konkrét márkára? És mi az oka, a bifidobaktériumok felfalják a laktózt?

Azt hiszem kicsit félreértettél, az 5 grammos szabályt nem általánosságban hanem a joghurtra írtam, vagyis ha nem írja hogy miből készítették de a táblázatban az összetevőknél 5 gramnál kevesebb cukrot tüntet fel, akkor én úgy veszem hogy az biztos csak a laktóz, és nyugiba megkajálom.

A szójatejről fogalmam sincs, én még sosem ettem olyat.

9822. labula (válaszként erre: 9817. - Nemez)
2010. febr. 10. 20:25

Ezért mondtam hogy nem az a lényeg hogy mennyi szénhidrát van benne, hanem hogy milyen. Nem vagyok egy nagy zabpehely-szakértő, de azt gyanítom hogy az összetett szénhidrátokból áll, azért engedélyezett.

A keményítő határeset, mert könnyen lebomlik cukorrá, ezért van az hogy a diéta elején kerülni kell, ahogy warj is írta, és később sem szerencsés nagyon ráállni rá (szerintem nem szerencsés napi rendszerességgel krumplit enni akkor sem amikor már kezded bevezetni a második szakaszos ételeket)

9821. Dudika76
2010. febr. 10. 18:51
oliva bogyeszt lehet ? :)
9820. Burkuska (válaszként erre: 9800. - Hungarita)
2010. febr. 10. 18:40
Itt a danone natúr activiában tuti,hogy nincs.Azt eszem naponta!
9819. warj (válaszként erre: 9817. - Nemez)
2010. febr. 10. 13:15

Hát ahogy én tudom, se az egyszerű se az összetett cukrot nem szabad fogyasztani. Pl a burgonyát azért nem ajánlják fogyasztani, mert magas a keményítő tartalma, ami cukorrá bomlik le. Vagyis azokat az élelmiszereket sem javasolt fogyasztani, amit ha a szervezett lebont cukorrá alakít át.

Zabpehelyre rákerestem az interneten én ezt találtam:

A zabpehely kevés kalóriát tartalmaz, viszont rost- fehérjetartalma magas, amely hozzájárul, hogy tartalmas és tápláló étel legyen. Jelentős mennyiségben tartalmaz B1- vitamint, de számottevő B2-, B3-, B6- és K-vitamin tartalma is. Ásványi anyagok közül kiemelkedő mangán-, magnézium-, réz- és foszfortartalma, de gazdag kalciumban, vasban és cinkben is.

A zabpehely rendszeres fogyasztása jó hatással lehet az egészség megőrzésére, javíthatja az emésztést és a csontok, valamint erek általános állapotát.

9818. hungarita (válaszként erre: 9816. - Labula)
2010. febr. 10. 13:04
Igen, de azt irjak, hogy a bifidusos joghurt laktoz mentes, tehat akkor csak hozzaadnak valami cukrot... Nekem magasabb a mercem ezek szerint, mert nalam a 0,9 gram cukor a hatar sot leteloeg ennel is kevesebb, barmit veszek pl szojatejet, vagy puffasztott rizst stb, ezt szoktam nezni. Mert nem tudom biztosan, hogy a szojatejbe tesznek e kulon cukrot vagy es a termeszete laktoz benne, es ez azert nem egyertelmu nekem, mert miert van az, hogy egyes szojatejekben 13gram cukor van, masokba meg 0,6gram?! Na erre adjon nekem valaki egy okos valaszt, ha elvileg ez csak laktoz...Es sokra nem irjak ra hogy hozzaadott cukor nelkuli, persze valamelyikre igen, de ott is vannak kulonbsegek.. szoval nem ertem :)
9817. nemez
2010. febr. 10. 12:59

Sziasztok

Jól gondolom,hogy csak az egyszerű cukrok(glükóz,fruktóz)valamint a diszacharidok(laktóz(tej),szacharóz(étkezési))a tiltottak?

Mi van az összetettekkel(keményitő)?Azokat nem bontja le a szervezet egyszerúekre?

Amikor a zabpehely szénhidráttartalmát nézzük akkor elég nagy%-o ir.Pedig engedélyezett...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook