Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Sziasztok! Mióta nem írtam, nem sok minden változott. Azon kívül hogy elfogyott a nystatinom, grépcseppem, és egyéb csodabogyók. 2,5 hétnél tartok. Nem illene már valami javulásnak jelentkeznie..?:( Szigorúan betartom a diétát. Csak arra tudok gondolni, hogy vígan eszegetek valami olyasmit, ami amúgy tilos lenne. A következőkkel kapcsolatban van kétségem: paprika, répa, rozsliszt.
Jól gondolom, hogy javulás nélkül nem is kezdhetem a 2.szakaszt? Tovább kéne szednem a gyógyszert és grépcseppet? (utóbbiból már 2 üveggel a hátam mögött van)
Ja, jövő hétfőn műtik a fogam gyökerén lévő cisztát, és kiderült hogy utána be kell feküdnöm 1 napra a kórházba, hurrá:S De azért várom is, meg akarok tőle szabadulni, már arra is gondoltam hogy lehet hogy az is akadályozza az immunrendszeremet a mostani nagy harcában..
Tescoban vettem. 250 g 277 Ft.
A legalsó polcon volt, úgyh nagyon körbe kellett nézni. Szerintem egész jó árban van.
Nem,nem:)
Hol kapható?
Szia!
Én cherry fürtős paradicsomot szoktam venni,isteni finom.Nem állítom,hogy olyan mint nyáron,nyilván nem,de jobb híján ez is megteszi.Ízre príma.
Most vettem a lidl-ben fél kg 400 ft.
Most eszem:)
Savanyú káposztát nem szabad enni a diéta alatt.
Sőt semmmilyen savanyúságot, mert erjedéssel készül vagyis tele van élesztő gombával. Minden savanyúságot mi készítünk magunknak citromot cseppegtetünk rá és hidegen sajtolt olajat.
A saláta amit írtam, mi sima fehér káposztával csináltunk, a hagyma mindegy lehet vörös és lila is, (vöröset tettünk bele), és kígyóubit.
Én nyáron raktam el a fagyra paradicsomot, ha főzéshez szükséges ezt használom.
Hát szendvics ügyben én igazából most azt mondom, hogy a hagymán kívül nem sok mindent célszerű tenni, mert a többi jelenleg árt mint használ (gondolok itt a mostani paradicsomra, paprikára).
Többféle lehetőség van, de nem mind ehető az első időszakban, ezért ha elkezded a diétát kérdezz inkább:
Első időszak szűkebb a lehetőség
pl padlizsánkrémes kenyér
karfiolkrém
Második időszak: körözött (sovány túró, pici teavaj, natur joghurt,vöröshagyma, fokhagyma só, porpaprika esetleg sidling)
Én a két kenyér közzé tennék pl csirkemell/pulykamell sült szeletet, ez már önmagában is elég.
Egy másik variáció a megvajazott kenyér közzé hagyma, főtt tojás, mozorella (bio boltban lehet kapni növényi kolbászt is ez morzsálódik és kb 500 Ft de az első időszakban ezt a fajta szendvicset ne edd se a sajt se a kolbász se a tojás nem az első időszak étele).
Tojáskrém: főt tojás, pici teavaj, só, bors turmixolva
Hirtelen ennyi jut eszembe
Igen ezeket rögtön ki szúrtam a mit főztök ma oldalon :D Mert a legelejétől kezdtem el olvasni :)
Meg is tetszett ki is akarom próbálni. De ezzel kapcsolatban is van kérdés :D:D
Káposzta milyen káposzta? Uborka kígyó uborka?
A másiknál ott is kígyó ubi igaz? és milyen hagyma? Lila, vörös....?
Igen én is nézegettem a paradicsom, paprikát (én csak magyart veszek mindenből) de a te*soban csak Törökország, Marokkó.....semmi színe.... :S:S Egy szemet vettem, már nagyon megkívántam, nem csak színe nem volt, de íze sem :S:S:S:S Több benne a vegyszer mint a vitamin.... :S
Akartam is kérdezni, hogy ilyenkor télen mit esztek a szendvicshez? Nekem a kedvencem a paprika, paradicsom, uborka.... De iszonyat drága mindegyik.... :S Retek nem a kedvencem (bár nem tudom, hogy azt is lehet e most kapni) akkor savanyú káposztát szoktam enni, de az nem mindig esik jól a szendvicshez.... no meg hagymát, de azt meg nem mindig lehet :D:D Más? Ami tényleg úgy jó áron van? (még nem csinálom a diétát)
Nagyon szépen köszönöm :)
Na még annyi, hogy ezek szerint egészbe rakod be a céklát és mikor majd nem kihűlt akkor pucolod meg és szeleteled fel?
Bocsi de még csak egyszer raktam el céklát, de akkor teljesen máshogy :):)
Itt van a kezemben:
Összetevők:tej,sovány tejpor,tejfehérje,élő joghurtkultúra.
Tehát hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
Én Magyarországon vásárolok,itt mindenütt egyforma.
Irnátok nekem arról,hogy milyen tüneteitek vannak vagy voltak?
Én régebben egy évig szigorúan betartottam a diétát,de nem múltak el teljesen a panaszok...kezdtem azt hinni hogy nem is ettől van...
most újra itt vagyok és még néhány tünet pakolódott a régiekre.Minnél joban elmélyedek ebben a dologban rájövök hogy ez egyáltalán nem vicc...komoly más problémákhoz vezet ha nem gyógyitjuk
Hát ez érdekes, én erről eddig még nem hallottam, hogy a bifidusos joghurt laktózmentes lenne, ezt honnan veszed? Vajon minden fajtára igaz, vagy csak egy konkrét márkára? És mi az oka, a bifidobaktériumok felfalják a laktózt?
Azt hiszem kicsit félreértettél, az 5 grammos szabályt nem általánosságban hanem a joghurtra írtam, vagyis ha nem írja hogy miből készítették de a táblázatban az összetevőknél 5 gramnál kevesebb cukrot tüntet fel, akkor én úgy veszem hogy az biztos csak a laktóz, és nyugiba megkajálom.
A szójatejről fogalmam sincs, én még sosem ettem olyat.
Ezért mondtam hogy nem az a lényeg hogy mennyi szénhidrát van benne, hanem hogy milyen. Nem vagyok egy nagy zabpehely-szakértő, de azt gyanítom hogy az összetett szénhidrátokból áll, azért engedélyezett.
A keményítő határeset, mert könnyen lebomlik cukorrá, ezért van az hogy a diéta elején kerülni kell, ahogy warj is írta, és később sem szerencsés nagyon ráállni rá (szerintem nem szerencsés napi rendszerességgel krumplit enni akkor sem amikor már kezded bevezetni a második szakaszos ételeket)
Hát ahogy én tudom, se az egyszerű se az összetett cukrot nem szabad fogyasztani. Pl a burgonyát azért nem ajánlják fogyasztani, mert magas a keményítő tartalma, ami cukorrá bomlik le. Vagyis azokat az élelmiszereket sem javasolt fogyasztani, amit ha a szervezett lebont cukorrá alakít át.
Zabpehelyre rákerestem az interneten én ezt találtam:
A zabpehely kevés kalóriát tartalmaz, viszont rost- fehérjetartalma magas, amely hozzájárul, hogy tartalmas és tápláló étel legyen. Jelentős mennyiségben tartalmaz B1- vitamint, de számottevő B2-, B3-, B6- és K-vitamin tartalma is. Ásványi anyagok közül kiemelkedő mangán-, magnézium-, réz- és foszfortartalma, de gazdag kalciumban, vasban és cinkben is.
A zabpehely rendszeres fogyasztása jó hatással lehet az egészség megőrzésére, javíthatja az emésztést és a csontok, valamint erek általános állapotát.
Sziasztok
Jól gondolom,hogy csak az egyszerű cukrok(glükóz,fruktóz)valamint a diszacharidok(laktóz(tej),szacharóz(étkezési))a tiltottak?
Mi van az összetettekkel(keményitő)?Azokat nem bontja le a szervezet egyszerúekre?
Amikor a zabpehely szénhidráttartalmát nézzük akkor elég nagy%-o ir.Pedig engedélyezett...
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok